Γεύση Καλοκαιριού: Ο απόλυτος καλοκαιρινός οδηγός-έκδοση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το περιοδικό Taste παρουσιάζει μια ειδική καλοκαιρινή ψηφιακή έκδοση, λειτουργώντας ως οδηγός διασκέδασης για το νησί, με 100 προτεινόμενες διευθύνσεις και επιλογές ψυχαγωγίας. Περιλαμβάνει τα καλύτερα εστιατόρια βραβευμένα με «Χρυσούς Σκούφους Κύπρου», νέες γαστρονομικές αφίξεις, θερινά hot spots, και προσωπικές επιλογές από τη food blogger Μαρία Πυρίσιη.

Οι συνεντεύξεις με καταξιωμένους σεφ και ειδικούς του κρασιού αποκαλύπτουν τις φιλοσοφίες πίσω από τα μενού και τις λίστες κρασιών. Επιπλέον, η πολιτιστική ατζέντα του καλοκαιριού παρουσιάζει 10 φεστιβάλ που αξίζει να επισκεφθείτε.

Η έκδοση είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω Philenews και των εφαρμογών του.

Διαβάστε παρακάτω

Με μια ειδική έκδοση σε ψηφιακή μορφή, το περιοδικό Taste αποτελεί και αυτό το καλοκαίρι τον προσωπικό σας οδηγό διασκέδασης, με 100 διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζετε, καθώς και άλλες προτάσεις ψυχαγωγίας σε όλο το νησί.

Τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, σύμφωνα με τις βραβεύσεις των «Χρυσών Σκούφων Κύπρου», καθώς και τα πιο ποιοτικά μέρη που σερβίρουν πιάτα από την κυπριακή κουζίνα, όπως έχουν παρουσιαστεί από τη γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος.

005 Taste Summer2025

Οι νέες αφίξεις που πρέπει οπωσδήποτε να σημειώσετε στον γαστρονομικό σας χάρτη. Ποια είναι τα new entry εστιατόρια που καινοτομούν και κάνουν τη διαφορά;

Τα θερινά hot spots που ο κόσμος κρατά σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις του. Ποια είναι, πού βρίσκονται και ποια πιάτα και κοκτέιλ δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις.

«Τα αγαπημένα μου». H food blogger, Μαρία Πυρίσιη, επιλέγει, ξεχωρίζει και γράφει για 10 απ’ τις καλύτερες γι’ αυτήν διευθύνσεις.

Πάμε για ποτό; Ψαγμένοι χώροι, παραλιακά και εντός των πόλεων, σε ταράτσες και αυλές, που δροσίζουν τις μέρες και τις νύχτες μας στην πόλη.

082 83 Taste Summer2025

Ο Δημήτρης Χαϊδεμένος μάς μιλά για τη σταθερή επιτυχία του Dionysus Mansion και την πιο πολυσυζητημένη άφιξη της χρονιάς, Acane.

034 35 Taste Summer2025

O Τριαντάφυλλος Σουλιώτης μάς εξηγεί τη φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία του μενού για το Ρους, με στόχο να κάνει το fine dining προσιτό στο κυπριακό κοινό.

012 13 Taste Summer2025

Ο Ιάκωβος Γιαννακού, executive chef των Bistrot 55 στη Λεμεσό, παίρνει τεχνικές απ’ όλο τον κόσμο και τις προσαρμόζει με υλικά που έχουμε στην Κύπρο, ώστε να δημιουργείται κάτι αυθεντικό και ουσιαστικό.

Ακόμα, η Μαρία Θ. Μασούρα DipWSET μάς μιλά για τη διαδικασία πίσω από τη δημιουργία του wine list για ένα εστιατόριο, τη φιλοσοφία πίσω από τις επιλογές και όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε το κεφάλαιο «οίνος» στην εστίαση να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Και τέλος, η πολιτιστική ατζέντα του καλοκαιριού. Από γιορτές γεμάτες χρώματα και μελωδίες κάτω από τον έναστρο ουρανό της Κύπρου, μέχρι καθηλωτικές παραστάσεις και ντοκιμαντέρ σε ατμοσφαιρικούς χώρους, μαζέψαμε και παρουσιάζουμε τα 10 φεστιβάλ που μπήκαν στη λίστα (και στην καρδιά μας) το φετινό καλοκαίρι.

Κάντε «κλικ» στο όνομα κάθε εστιατορίου, ξενοδοχείου ή εκδήλωσης, οδηγηθείτε στη σελίδα του και μάθετε όλες τις πληροφορίες που το αφορούν.

Ξεφυλλίστε, διαβάστε ή κατεβάστε το εύκολα και εντελώς δωρεάν μέσω του Philenews και των εφαρμογών του σε όλες τις συσκευές.

Taste Summer Cover 2025 Final

Συνοπτικά

  • Το περιοδικό Taste προσφέρει έναν καλοκαιρινό ψηφιακό οδηγό με 100 προτεινόμενες διευθύνσεις για διασκέδαση στο νησί.
  • Συμπεριλαμβάνονται τα κορυφαία εστιατόρια με βραβεύσεις «Χρυσών Σκούφων Κύπρου» και νέες γαστρονομικές αφίξεις.
  • Περιέχει συνεντεύξεις με καταξιωμένους σεφ και ειδικούς του κρασιού, αποκαλύπτοντας φιλοσοφίες μενού και λίστες κρασιών.
  • Η πολιτιστική ατζέντα περιλαμβάνει 10 φεστιβάλ που αξίζει να επισκεφθείτε, ενώ η έκδοση είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω Philenews.
Διαβάστε επίσης

Γευστική αστακομακαρονάδα

Η αστακομακαρονάδα είναι ένα γευστικό πιάτο που συνδυάζει ζυμαρικά, προτιμότερα λιγκουίνι, με αστακό και μια αρωματική σάλτσα ντομάτας. Για την παρασκευή της, βράζουμε τα ζυμαρικά και τον αστακό ξεχωριστά, ενώ...

Μακαρόνια με κιμά από κοτόπουλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μακαρόνια με κιμά από κοτόπουλο, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Για τον κιμά, χρησιμοποιείται ελαιόλαδο, κρεμμύδι, κιμάς κοτόπουλου, άσπρο κρασί,...

Γεωγραφικό κέικ με διπλή σοκολάτα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό κέικ με διπλή σοκολάτα, που συνδυάζει λευκή και μαύρη σοκολάτα. Αρχικά, προετοιμάζουμε τα υλικά, συμπεριλαμβανομένων του αλευριού, του μπέικιν πάουντερ και...

Γλυκό crumble με βρώμη και ζουμερά κεράσια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γλυκό crumble με βρώμη και ζουμερά κεράσια. Αρχικά, ετοιμάζετε μια βάση από κεράσια, ζάχαρη, νερό και ξύσμα λεμονιού, που μαγειρεύεται σε μέτρια...

Τορτελίνι με πορτσίνι και σάλτσα από κόκκινο κρασί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελίνι με πορτσίνι και σάλτσα από κόκκινο κρασί. Αρχικά, τα τορτελίνι βράζονται και τα μανιτάρια πορτσίνι ενυδατώνονται. Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι, σοτάρεται σκόρδο...

Τηγανητό μπράουνι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τηγανητό μπράουνι, η οποία συνδυάζει πλούσια υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, εκχύλισμα βανίλιας, αλεύρι, κακάο, νέσκαφε και λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Παραδοσιακό ισπανικό ρύζι με κοτόπουλο (Arroz Con Pollo)

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το παραδοσιακό ισπανικό πιάτο "Arroz Con Pollo", δηλαδή ρύζι με κοτόπουλο. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως κοτόπουλο, ρύζι Καρολίνα, ζωμό κότας, ντομάτα, πιπεριές...

Λαχταριστά καναπεδάκια σολομού

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για καναπεδάκια σολομού, ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Με καπνιστό σολομό και πατέ σολομού, η συνταγή συνδυάζει τυρί κρέμα, βούτυρο, λεμόνι,...

Ζουμερό κέικ σοκολάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ζουμερό κέικ σοκολάτας, περιλαμβάνοντας τα απαραίτητα συστατικά και τα βήματα παρασκευής. Για το κέικ χρειάζεστε βασικά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και...

Ρολάκι με προσούτο και χαλλούμι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ρολό κιμά κοτόπουλου γεμιστό με προσούτο και τυριά χαλλούμι και μοτσαρέλα. Περιγράφει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, τονίζοντας τη σημασία του καλού...

Μους με μαστίχα και φιστίκια χαλεπίου

Η συνταγή για μους με μαστίχα και φιστίκια χαλεπίου συνδυάζει αρωματικά συστατικά και γεύσεις για ένα ιδιαίτερο επιδόρπιο. Ξεκινά με την προετοιμασία ενός αρωματικού σιροπιού με μαστίχα και ανθόνερο,...

Φουρνιστή ομελέτα με λουκάνικα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για φουρνιστή ομελέτα με λουκάνικα. Ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας πατάτες, τις οποίες ανακατεύουμε με ελαιόλαδο και τις απλώνουμε σε ταψί. Προσθέτουμε λεπτές φέτες λουκάνικου ανάμεσα...

Ποιοι είναι οι λόγοι να επιλέξω γάλα καρύδας;

Το γάλα καρύδας, αν και πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κορεσμένα λιπαρά, προσφέρει σημαντικά οφέλη όταν εντάσσεται σε μια ισορροπημένη διατροφή. Περιέχει τριγλυκερίδια...

“Οι Μαγείρισσες: Κυπριακές γεύσεις παράδοσης στη Λακατάμια”

Στο κέντρο της Λακατάμιας, το εστιατόριο "Οι Μαγείρισσες" αποτελεί σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, έχοντας αποσπάσει το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας στα γαστρονομικά βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου». Οι ιδιοκτήτριες...

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες

Η ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή για κάθε γεύμα. Η συνταγή περιλαμβάνει πατάτες και κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα οποία σοτάρονται σε ελαιόλαδο,...

Πατάτες Wedges µε τραγανή κρούστα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πατάτες wedges με τραγανή κρούστα. Αρχικά, οι πατάτες προετοιμάζονται στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ετοιμάζεται ένα μείγμα από αλεύρι, γάλα, αυγό,...

Πίτα με αυθεντικά λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας chutney

Η συνταγή για πίτα με αυθεντικά λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας chutney περιλαμβάνει την παρασκευή μιας ζύμης από χωριάτικο αλεύρι, μαγιά, αυγά, ελαιόλαδο και νερό, η οποία ζυμώνεται μέχρι να...

Απλό cheesecake με μαρμελάδα άγριων μύρτιλων

Το άρθρο περιγράφει μια απλή συνταγή για cheesecake με μαρμελάδα άγριων μύρτιλων. Για τη βάση, χρησιμοποιούνται αλεσμένα μπισκότα Digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα παρασκευάζεται με τυρί κρέμα, στραγγιστό γιαούρτι,...

Μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου, αναλύοντας βήμα προς βήμα την παρασκευή του. Αρχικά, περιγράφει πώς να ψήσετε τη σφολιάτα, έπειτα δίνει οδηγίες για...

Χοιρινά φιλετάκια με μανιταρένια σάλτσα και κουμανδαρία

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με μανιταρένια σάλτσα και κουμανδαρία, που μπορεί να ετοιμαστεί σε 40 λεπτά για τέσσερα άτομα. Τα φιλετάκια κόβονται σε ροδέλες,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ