Γεύση Καλοκαιριού: Ο απόλυτος καλοκαιρινός οδηγός-έκδοση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το περιοδικό Taste παρουσιάζει μια ειδική καλοκαιρινή ψηφιακή έκδοση, λειτουργώντας ως οδηγός διασκέδασης για το νησί, με 100 προτεινόμενες διευθύνσεις και επιλογές ψυχαγωγίας. Περιλαμβάνει τα καλύτερα εστιατόρια βραβευμένα με «Χρυσούς Σκούφους Κύπρου», νέες γαστρονομικές αφίξεις, θερινά hot spots, και προσωπικές επιλογές από τη food blogger Μαρία Πυρίσιη.

Οι συνεντεύξεις με καταξιωμένους σεφ και ειδικούς του κρασιού αποκαλύπτουν τις φιλοσοφίες πίσω από τα μενού και τις λίστες κρασιών. Επιπλέον, η πολιτιστική ατζέντα του καλοκαιριού παρουσιάζει 10 φεστιβάλ που αξίζει να επισκεφθείτε.

Η έκδοση είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω Philenews και των εφαρμογών του.

Διαβάστε παρακάτω

Με μια ειδική έκδοση σε ψηφιακή μορφή, το περιοδικό Taste αποτελεί και αυτό το καλοκαίρι τον προσωπικό σας οδηγό διασκέδασης, με 100 διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζετε, καθώς και άλλες προτάσεις ψυχαγωγίας σε όλο το νησί.

Τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, σύμφωνα με τις βραβεύσεις των «Χρυσών Σκούφων Κύπρου», καθώς και τα πιο ποιοτικά μέρη που σερβίρουν πιάτα από την κυπριακή κουζίνα, όπως έχουν παρουσιαστεί από τη γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος.

005 Taste Summer2025

Οι νέες αφίξεις που πρέπει οπωσδήποτε να σημειώσετε στον γαστρονομικό σας χάρτη. Ποια είναι τα new entry εστιατόρια που καινοτομούν και κάνουν τη διαφορά;

Τα θερινά hot spots που ο κόσμος κρατά σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις του. Ποια είναι, πού βρίσκονται και ποια πιάτα και κοκτέιλ δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις.

«Τα αγαπημένα μου». H food blogger, Μαρία Πυρίσιη, επιλέγει, ξεχωρίζει και γράφει για 10 απ’ τις καλύτερες γι’ αυτήν διευθύνσεις.

Πάμε για ποτό; Ψαγμένοι χώροι, παραλιακά και εντός των πόλεων, σε ταράτσες και αυλές, που δροσίζουν τις μέρες και τις νύχτες μας στην πόλη.

082 83 Taste Summer2025

Ο Δημήτρης Χαϊδεμένος μάς μιλά για τη σταθερή επιτυχία του Dionysus Mansion και την πιο πολυσυζητημένη άφιξη της χρονιάς, Acane.

034 35 Taste Summer2025

O Τριαντάφυλλος Σουλιώτης μάς εξηγεί τη φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία του μενού για το Ρους, με στόχο να κάνει το fine dining προσιτό στο κυπριακό κοινό.

012 13 Taste Summer2025

Ο Ιάκωβος Γιαννακού, executive chef των Bistrot 55 στη Λεμεσό, παίρνει τεχνικές απ’ όλο τον κόσμο και τις προσαρμόζει με υλικά που έχουμε στην Κύπρο, ώστε να δημιουργείται κάτι αυθεντικό και ουσιαστικό.

Ακόμα, η Μαρία Θ. Μασούρα DipWSET μάς μιλά για τη διαδικασία πίσω από τη δημιουργία του wine list για ένα εστιατόριο, τη φιλοσοφία πίσω από τις επιλογές και όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε το κεφάλαιο «οίνος» στην εστίαση να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Και τέλος, η πολιτιστική ατζέντα του καλοκαιριού. Από γιορτές γεμάτες χρώματα και μελωδίες κάτω από τον έναστρο ουρανό της Κύπρου, μέχρι καθηλωτικές παραστάσεις και ντοκιμαντέρ σε ατμοσφαιρικούς χώρους, μαζέψαμε και παρουσιάζουμε τα 10 φεστιβάλ που μπήκαν στη λίστα (και στην καρδιά μας) το φετινό καλοκαίρι.

Κάντε «κλικ» στο όνομα κάθε εστιατορίου, ξενοδοχείου ή εκδήλωσης, οδηγηθείτε στη σελίδα του και μάθετε όλες τις πληροφορίες που το αφορούν.

Ξεφυλλίστε, διαβάστε ή κατεβάστε το εύκολα και εντελώς δωρεάν μέσω του Philenews και των εφαρμογών του σε όλες τις συσκευές.

Taste Summer Cover 2025 Final

Συνοπτικά

  • Το περιοδικό Taste προσφέρει έναν καλοκαιρινό ψηφιακό οδηγό με 100 προτεινόμενες διευθύνσεις για διασκέδαση στο νησί.
  • Συμπεριλαμβάνονται τα κορυφαία εστιατόρια με βραβεύσεις «Χρυσών Σκούφων Κύπρου» και νέες γαστρονομικές αφίξεις.
  • Περιέχει συνεντεύξεις με καταξιωμένους σεφ και ειδικούς του κρασιού, αποκαλύπτοντας φιλοσοφίες μενού και λίστες κρασιών.
  • Η πολιτιστική ατζέντα περιλαμβάνει 10 φεστιβάλ που αξίζει να επισκεφθείτε, ενώ η έκδοση είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω Philenews.
Διαβάστε επίσης

«Μιλφέιγ» με φύλλα αμπελιού, κρέμα αναρής, μέλι και καρύδια

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για «μιλφέιγ» που χρησιμοποιεί φύλλα αμπελιού αντί για το παραδοσιακό φύλλο ζύμης. Τα φύλλα καραμελώνονται με βούτυρο και μέλι, ενώ η γέμιση αποτελείται από...

Καλαμάρια με κοφτό ζυμαρικό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμάρια με κοφτό ζυμαρικό, συνδυάζοντας θαλασσινά με ζυμαρικά σε ένα γευστικό πιάτο. Τα καλαμάρια σοτάρονται με πράσα, κρεμμύδι και σκόρδο, ενώ ενισχύονται γευστικά...

Αυτά τα fast food μην τα παραγγείλεις ποτέ

Οι διατροφολόγοι εφιστούν την προσοχή στους καταναλωτές fast food, επισημαίνοντας ότι ορισμένα γεύματα μπορούν να επιβαρύνουν σοβαρά την υγεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και...

Μοσχαρίσιο κότσι Βουργκινιόν

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μοσχαρίσιο κότσι Βουργκινιόν, ένα πιάτο με πλούσια γεύση που συνδυάζει μοσχαρίσιο κρέας με παντσέτα ή μπέικον, κρεμμύδια, καρότα και αρωματικά βότανα. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Γλυκό σιροπιαστό με πορτοκαλένιο άρωμα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα γλυκό σιροπιαστό κέικ με άρωμα πορτοκαλιού. Για την παρασκευή του, χρησιμοποιούνται υλικά όπως σιμιγδάλι, αλεύρι, ινδοκάρυδο, γάλα, ζάχαρη, αυγά, μπέικιν πάουτερ και...

Το Fork Food Market ξαναέρχεται με ένα street food γλέντι στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας

Το Fork Food Market επιστρέφει στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας στις 19 Σεπτεμβρίου με ένα street food πάρτι γεμάτο γεύσεις από όλο τον κόσμο, μουσική από τον DJ Sofroni και...

“Πρέπει να καθαρίζω το αντικολλητικό τηγάνι με σαπούνι;”

Το άρθρο αναφέρεται στη σωστή φροντίδα των αντικολλητικών τηγανιών, όπως προτείνουν οι ειδικοί, για να διατηρηθεί η αντικολλητική επίστρωση σε καλή κατάσταση. Μετά τη χρήση για απλά μαγειρέματα, το...

Ο Alchemist του Munk επαναπροσδιορίζει τους κανόνες της υψηλής γαστρονομίας

Το Alchemist στην Κοπεγχάγη, δημιουργία του σεφ Rasmus Munk, επαναπροσδιορίζει τη γαστρονομία, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τέχνη, performance και κοινωνικό προβληματισμό. Με δύο αστέρια Michelin και καταλαμβάνοντας...

Mac n cheese με μπέικον και τραγανή επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Mac n cheese με μπέικον και τραγανή επικάλυψη. Χρησιμοποιούνται μακαρόνια elbow, μπέικον, τυρί τσένταρ και μια γευστική μπεσαμέλ με μουστάρδα ντιζόν. Η συνταγή περιλαμβάνει...

Τηγανίτες Ταϊλάνδης με κολοκάσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τηγανίτες Ταϊλάνδης με κολοκάσι, προσφέροντας μια εξωτική επιλογή για γεύμα. Τα υλικά περιλαμβάνουν κολοκάσι, φιστίκια, φρέσκα κρεμμυδάκια, κόλιανδρο, αλεύρι και μπαχαρικά, ενώ η...

Κολοκάσι με κιμά σε ιαπωνική σούπα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κολοκάσι με κιμά σε ιαπωνική σούπα, η οποία συνδυάζει παραδοσιακά υλικά όπως το κολοκάσι, τον κιμά κοτόπουλου ή χοιρινού και ιαπωνικές γεύσεις από...

Ταϊλανδέζικη απόλαυση με κολοκάσι, κριθάρι και κρέμα καρύδας με χαρουπόμελο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό ταϊλανδέζικο επιδόρπιο, συνδυάζοντας κολοκάσι και κριθάρι με κρέμα καρύδας και χαρουπόμελο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κριθαριού και του κολοκασιού...

Σεβίτσε με λαβράκι/τσιπούρα και τραγανά chips κολοκάσι

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα δροσιστικό πιάτο σεβίτσε με λαβράκι ή τσιπούρα, συνοδευόμενο από τραγανά chips κολοκάσι. Το ψάρι κόβεται σε κύβους και μαρινάρεται με χυμό λεμονιού,...

Arbi Masala (Ινδικό κάρι με ταρό)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Arbi Masala, ένα ινδικό κάρι με κολοκάσι (taro) που συνδυάζει αρωματικά μπαχαρικά και φρέσκα υλικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κολοκάσι...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γαστρονομικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, διάσημος σεφ και παρουσιαστής, ταξίδεψε σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η Βαρκελώνη και η Πόλη του Μεξικού, αφήνοντας ανεξίτηλο...

Γαλακτερό μαχαλεπί με κόκκινη σάλτσα φορμόζας

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού πιάτου που συνδυάζει μαχαλεπί γάλακτος με κόκκινη σάλτσα από φορμόζες. Για την παρασκευή του μαχαλεπιού, χρειάζεται γάλα, ζάχαρη, νησιαστό και μαστίχα,...

“Ιμάμ Μπαϊλντί: Η Γεύση που Μαγεύει”

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού πιάτου "Ιμάμ Μπαϊλντί", που χαρακτηρίζεται από τις γεύσεις της μελιτζάνας, της ντομάτας και των κρεμμυδιών. Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία και το...

Η γοητεία του κυπριακού αμπελώνα στο Kamara Hall

Το Kamara Hall στη Λευκωσία φιλοξενεί μια σειρά από Wine Masterclasses, που αναδεικνύουν την πλούσια οινική κληρονομιά της Κύπρου. Σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτήριο, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία...

Baguette; Όχι, banh mi: Το Βιετνάμ τιμά την απελευθέρωση από τη γαλλική κυριαρχία

Το Βιετνάμ γιορτάζει την 80ή επέτειο της Ανεξαρτησίας του από τη γαλλική αποικιοκρατία, με το banh mi, ένα διάσημο βιετναμέζικο σάντουιτς, να αναδεικνύεται ως το πιο αναγνωρίσιμο γαστρονομικό αποτύπωμα...

Γλυκιά τάρτα με καϊσιά

Η συνταγή για τη γλυκιά τάρτα με καϊσιά περιλαμβάνει παρασκευή μιας ζύμης με αλεύρι, αμυγδαλόψιχα, βούτυρο και άλλα βασικά υλικά, η οποία ψήνεται για λίγο πριν γεμίσει με μια...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ