Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γεμιστό μπιφτέκι από το εστιατόριο "Το Ελληνικό", περιγράφοντας τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, μουλιάζουμε φέτες ψωμιού σε γάλα, τις αναμειγνύουμε με βοδινό κιμά, αυγό, μουστάρδα, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, και ζυμώνουμε το μείγμα.
Μετά από ξεκούραση στο ψυγείο, τοποθετούμε κομμάτια τυριού cheddar στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού και πλάθουμε σε μορφή burger. Τέλος, ψήνουμε στη σχάρα, προσαρμόζοντας το χρόνο ψησίματος ανάλογα με την προτίμησή μας.
Διαβάστε παρακάτω
Be my Chef από το εστιατόριο Το Ελληνικό.
ΥΛΙΚΑ
• Μισό κιλό βοδινός κιμάς
• 1 αυγό
• 140 γρ. τυρί cheddar
• 1 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
• 2 φέτες ψωμί
• ¼ φλιντζάνι γάλα
• 10 γρ. μοσχοκάρυδο
• Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζετε τις φέτες ψωμιού στο γάλα και αφήνετε για λίγο στην άκρη μέχρι να μαλακώσει το ψωμί καλά για περίπου 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ, βάζετε τον κιμά, το αυγό, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και τις μουλιασμένες φέτες ψωμιού.
Ζυμώνετε το μείγμα για περίπου 15 λεπτά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στον κιμά.
Κλείνετε με μια μεμβράνη το μείγμα και το αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα. Όταν ξεκουραστεί το μείγμα, το ζυμώνετε για ακόμα 5 λεπτά. Παίρνετε περίπου 150 γρ. από το μείγμα και τοποθετείτε στο κέντρο ένα κομμάτι τυρί περίπου 35 γρ.
Πλάθετε το μείγμα να πάρει μορφή burger.
Τέλος, ψήνετε στη σχάρα για περίπου 8-12 λεπτά αναλόγως προτίμησης ψησίματος.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει βοδινό κιμά, αυγό, μουστάρδα, μοσχοκάρυδο και μουλιασμένο ψωμί σε γάλα.
- Το μείγμα ζυμώνεται, ξεκουράζεται στο ψυγείο και εμπλουτίζεται με cheddar στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού.
- Τα μπιφτέκια πλάθονται σε μορφή burger και ψήνονται στη σχάρα για 8-12 λεπτά.
- Η διαδικασία προσαρμόζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις ψησίματος του καθενός.