Γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και φρέσκια ντομάτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και φρέσκια ντομάτα, ιδανική για brunch ή ως πρωτεϊνικό σνακ.

Τα βρασμένα αβγά κόβονται στη μέση, οι κρόκοι αναμειγνύονται με τόνο, λεμόνι και προαιρετικά γιαούρτι ή μαγιονέζα για κρεμώδη υφή, και γεμίζουν τα ασπράδια.

Στην κορυφή προστίθενται κομματάκια αβοκάντο και ντομάτας, γαρνίρεται με φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπέρι, και σερβίρεται κρύο για δροσερή απόλαυση.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

4 αβγά, βρασμένα σφιχτά

1 κονσέρβα τόνο (σε νερό ή ελαιόλαδο), στραγγισμένος

1/2 ώριμο αβοκάντο

1 μικρή ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη (χωρίς πολλά υγρά)

1 κ.σ. γιαούρτι ή μαγιονέζα (προαιρετικά, για πιο κρεμώδη υφή)

1 κ.γ. χυμός λεμονιού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (για το γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετήστε τα σε κατσαρολάκι με κρύο νερό. Βράστε για 10 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινά ο βρασμός. Μεταφέρετε αμέσως σε μπολ με κρύο νερό και αφήστε να κρυώσουν. Καθαρίστε και κόψτε τα αβγά στη μέση κατά μήκος.

Προσεκτικά βγάλτε τους κρόκους και βάλτε τους σε μπολ. Κρατήστε τα ασπράδια στην άκρη.

Λιώστε τους κρόκους με πιρούνι. Προσθέστε τον τόνο, τον χυμό λεμονιού και (προαιρετικά) λίγο γιαούρτι ή μαγιονέζα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ομοιόμορφη, ελαφρώς πηχτή γέμιση. Με κουταλάκι ή κορνέ, γεμίστε τα ασπράδια με το μείγμα. Στη συνέχεια τοποθετήστε στην κορυφή κομματάκια από το αβοκάντο και της ντομάτας. Αλατοπιπερώστε.

Πασπαλίστε με φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη πάπρικα ή flakes πιπεριάς για χρώμα.

Σερβίρεται κρύο, ιδανικά μετά από 15–30 λεπτά ψύξης στο ψυγείο. Συνοδεύει brunch, σαλάτες ή λειτουργεί ως πρωτεϊνικό σνακ.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και ντομάτα, ιδανικά για brunch ή σνακ.
  • Οι κρόκοι αβγών αναμειγνύονται με τόνο, λεμόνι και προαιρετικά γιαούρτι ή μαγιονέζα για κρεμώδη γέμιση.
  • Κομματάκια αβοκάντο και ντομάτας τοποθετούνται πάνω από τη γέμιση, γαρνιρισμένα με φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Το πιάτο σερβίρεται κρύο για δροσερή απόλαυση, μετά από ψύξη στο ψυγείο.
Διαβάστε επίσης

Σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν κοτόπουλο, ανάμεικτα πράσινα φύλλα σαλάτας, καρότο και φρέσκα...

Φασολάδα με τόνο και λαχανικά

Η φασολάδα με τόνο και λαχανικά είναι μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα που συνδυάζει λευκά φασόλια, τόνο, ελιές, ντοματίνια και κρεμμύδι με μυρωδικά όπως μαϊντανό ή βασιλικό. Το πιάτο ολοκληρώνεται...

Φακές με ντοματίνια και ρόκα σε σαλάτα

Η συνταγή αυτή παρουσιάζει μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα με φακές, ντοματίνια και ρόκα, ιδανική τόσο ως κύριο γεύμα όσο και ως συνοδευτικό. Τα υλικά περιλαμβάνουν ψιλές φακές, φρέσκα ντοματίνια,...

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια για γεύση έκπληξη

Η σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια αποτελεί μια δροσερή και γευστική επιλογή, ιδανική για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο. Το ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο συνδυάζεται με ελαφρώς καβουρδισμένα καρύδια και φρέσκο...

Γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns, συνδυάζοντας ασιατικές γεύσεις με το μείγμα μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’ και σος τεριγιάκι. Το μπέικον σοτάρεται αρχικά...

Οι πιο αγαπημένες παραλλαγές του chutney

Το chutney είναι ένα παραδοσιακό ινδικό καρύκευμα που συνδυάζει γλυκές, ξινές, πικάντικες και αλμυρές γεύσεις, φτιαγμένο από φρούτα, λαχανικά, μπαχαρικά, ξύδι και ζάχαρη. Αρχικά παρασκευαζόταν με φρέσκα υλικά για άμεση...

Κρέμα καρύδας παγωτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και ακαταμάχητη συνταγή για παγωτό με κρέμα καρύδας, ιδανικό για τους λάτρεις της καρύδας. Η συνταγή απαιτεί βασικά υλικά όπως τυρί Φιλαδέλφεια, κρέμα καρύδας,...

Μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας κρέμας από γάλα, ζάχαρη, κρόκους αυγών, κορν φλάουερ και βανίλια. Η...

Κεμπάπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμο κεμπάπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Για το κεμπάπ, συνδυάζονται κιμάς βοδινού και κοτόπουλου με αρωματικά όπως μαϊντανό, κρεμμύδι, σκόρδο, κύμινο και μοσχοκάρυδο. Τα...

Κατσικίσιο τυρί σε κρούστα σουσαμιού με γλυκό καρύδι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κατσικίσιο τυρί σε κρούστα σουσαμιού, συνοδευόμενο από γλυκό καρύδι. Η διαδικασία περιλαμβάνει το κόψιμο του τυριού σε κομμάτια, το πέρασμα από αλεύρι, χτυπημένο αβγό...

Burrata µε τρούφα, προσούτο και τομάτες

Το άρθρο περιγράφει μια απλή αλλά γευστική συνταγή για Burrata με τρούφα, προσούτο και τομάτες. Απαιτεί τρεις μπάλες τυρί Burrata, κομμάτια προσούτο, ντομάτες, φρέσκια ρόκα, λάδι και κομμάτια τρούφας,...

Καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ, που συνδυάζει καραμελωμένα καρύδια, τυρί κρέμα, και θρυμματισμένα μπισκότα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το καραμέλωμα των καρυδιών και την ανάμειξη τους...

Σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο

Η σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο είναι μια φρέσκια και νόστιμη επιλογή που συνδυάζει απλά υλικά όπως πράσινο μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο και αχλάδια, τα οποία αρωματίζονται με μια...

Το κορυφαίο φαγητό παγκοσμίως για το 2025

Το κορυφαίο φαγητό παγκοσμίως για το 2025, σύμφωνα με το TasteAtlas, είναι η Lechona, ένα παραδοσιακό κολομβιανό πιάτο με ψητό χοιρινό γεμιστό με ρύζι, αρακά και βότανα, που κέρδισε...

3+1 κόλπα για τέλειες τραγανές πατάτες τηγανητές

Οι τέλειες τραγανές τηγανητές πατάτες απαιτούν σωστή τεχνική και όχι τύχη. Ξεκινάμε με την επιλογή πατατών πλούσιων σε άμυλο, όπως οι κυπριακές, οι russet ή οι agria. Αφού καθαριστούν...

Μαρούλι ή ρόκα στη σαλάτα μου; Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Το άρθρο συγκρίνει το μαρούλι και τη ρόκα ως συστατικά για σαλάτες, τονίζοντας ότι η επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις στη γεύση και τις διατροφικές ανάγκες. Η ρόκα υπερέχει...

Στικ χαλούμι ψητό με ντομάτα σάλτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για ψητό χαλούμι με σάλτσα ντομάτας. Τα στικ χαλουμιού αλείφονται με ελαιόλαδο και ψήνονται μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και τραγανή...

Σαλάτα με καραμελωμένο χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και φρέσκο μαϊντανό

Το άρθρο παρουσιάζει μια φρέσκια και γευστική συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένο χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και φρέσκο μαϊντανό. Η συνταγή περιλαμβάνει ψήσιμο του χαλουμιού σε αντικολλητικό τηγάνι για να...

Κολοκυθάκια ογκρατέν με χαλούμι και άρωμα δυόσμου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κολοκυθάκια ογκρατέν με χαλούμι και άρωμα δυόσμου, ιδανική για ένα πλούσιο και γευστικό γεύμα. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν κολοκύθια, κρεμμύδι, σκόρδο, χαλούμι, αυγά,...

Χαλούμι με τραγανή κρούστα, μέλι και σουσάμι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για χαλούμι με τραγανή κρούστα, μέλι και σουσάμι. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως χαλούμι, μπύρα, αλεύρι, ξηρός δυόσμος και ηλιέλαιο. Το χαλούμι κόβεται σε κομμάτια, βουτάται σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ