Γαρίδες και λαχανικά σε σουβλάκι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαρίδες και λαχανικά σε σουβλάκι, ιδανική για 6 καλαμάκια. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν μεγάλες γαρίδες, διάφορες πιπεριές, κολοκυθάκι, ντοματίνια, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, λεμόνι και μπαχαρικά.

Οι γαρίδες μαρινάρονται και στη συνέχεια τοποθετούνται εναλλάξ με τα λαχανικά σε ξύλινα καλαμάκια. Ψήνονται σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Η συνταγή προτείνει να σερβίρονται με μαϊντανό και φέτες λεμονιού, συνοδευόμενα από σάλτσα γιαουρτιού ή ντιπ με δυόσμο, και ταιριάζουν τέλεια με ρύζι μπασμάτι, πλιγούρι ή πράσινη σαλάτα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ (για 6 καλαμάκια)

18 γαρίδες μεγάλες (καθαρισμένες, χωρίς κέλυφος)

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα

1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

10–12 ντοματίνια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φρέσκος μαϊντανός (για γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ, ανακατέψτε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το λεμόνι, το ξύσμα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε στο ψυγείο για 20–30 λεπτά.

Κόψτε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια κατάλληλα για καλαμάκι (να μη λιώνουν εύκολα).

Εναλλάξ τοποθετήστε γαρίδες, ντοματίνια, πιπεριές, φέτες κολοκυθιού και κρεμμύδι σε ξύλινα καλαμάκια. Προσέξτε να αρχίζετε και να τελειώνετε με πιο σφιχτό λαχανικό (π.χ. κολοκυθάκι ή πιπεριά).

Ψήστε σε σχάρα ή grill σε δυνατή φωτιά για περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες και να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά.

Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύεται ιδανικά με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού ή ντιπ με δυόσμο και αγγούρι. Ταιριάζει τέλεια με ρύζι μπασμάτι, πλιγούρι ή πράσινη σαλάτα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει μαριναρισμένες γαρίδες και λαχανικά σε καλαμάκια, ιδανική για 6 μερίδες.
  • Τα υλικά περιλαμβάνουν γαρίδες, πιπεριές, κολοκυθάκι, ντοματίνια, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, λεμόνι και μπαχαρικά.
  • Οι γαρίδες και τα λαχανικά τοποθετούνται εναλλάξ σε ξύλινα καλαμάκια και ψήνονται σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά ανά πλευρά.
  • Σερβίρονται με φέτες λεμονιού, μαϊντανό και συνοδεύονται από σάλτσα γιαουρτιού ή ντιπ με δυόσμο.
Διαβάστε επίσης

Σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν κοτόπουλο, ανάμεικτα πράσινα φύλλα σαλάτας, καρότο και φρέσκα...

Φασολάδα με τόνο και λαχανικά

Η φασολάδα με τόνο και λαχανικά είναι μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα που συνδυάζει λευκά φασόλια, τόνο, ελιές, ντοματίνια και κρεμμύδι με μυρωδικά όπως μαϊντανό ή βασιλικό. Το πιάτο ολοκληρώνεται...

Φακές με ντοματίνια και ρόκα σε σαλάτα

Η συνταγή αυτή παρουσιάζει μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα με φακές, ντοματίνια και ρόκα, ιδανική τόσο ως κύριο γεύμα όσο και ως συνοδευτικό. Τα υλικά περιλαμβάνουν ψιλές φακές, φρέσκα ντοματίνια,...

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια για γεύση έκπληξη

Η σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια αποτελεί μια δροσερή και γευστική επιλογή, ιδανική για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο. Το ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο συνδυάζεται με ελαφρώς καβουρδισμένα καρύδια και φρέσκο...

Γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns, συνδυάζοντας ασιατικές γεύσεις με το μείγμα μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’ και σος τεριγιάκι. Το μπέικον σοτάρεται αρχικά...

Οι πιο αγαπημένες παραλλαγές του chutney

Το chutney είναι ένα παραδοσιακό ινδικό καρύκευμα που συνδυάζει γλυκές, ξινές, πικάντικες και αλμυρές γεύσεις, φτιαγμένο από φρούτα, λαχανικά, μπαχαρικά, ξύδι και ζάχαρη. Αρχικά παρασκευαζόταν με φρέσκα υλικά για άμεση...

Κρέμα καρύδας παγωτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και ακαταμάχητη συνταγή για παγωτό με κρέμα καρύδας, ιδανικό για τους λάτρεις της καρύδας. Η συνταγή απαιτεί βασικά υλικά όπως τυρί Φιλαδέλφεια, κρέμα καρύδας,...

Μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας κρέμας από γάλα, ζάχαρη, κρόκους αυγών, κορν φλάουερ και βανίλια. Η...

Κεμπάπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμο κεμπάπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Για το κεμπάπ, συνδυάζονται κιμάς βοδινού και κοτόπουλου με αρωματικά όπως μαϊντανό, κρεμμύδι, σκόρδο, κύμινο και μοσχοκάρυδο. Τα...

Κατσικίσιο τυρί σε κρούστα σουσαμιού με γλυκό καρύδι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κατσικίσιο τυρί σε κρούστα σουσαμιού, συνοδευόμενο από γλυκό καρύδι. Η διαδικασία περιλαμβάνει το κόψιμο του τυριού σε κομμάτια, το πέρασμα από αλεύρι, χτυπημένο αβγό...

Burrata µε τρούφα, προσούτο και τομάτες

Το άρθρο περιγράφει μια απλή αλλά γευστική συνταγή για Burrata με τρούφα, προσούτο και τομάτες. Απαιτεί τρεις μπάλες τυρί Burrata, κομμάτια προσούτο, ντομάτες, φρέσκια ρόκα, λάδι και κομμάτια τρούφας,...

Καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ, που συνδυάζει καραμελωμένα καρύδια, τυρί κρέμα, και θρυμματισμένα μπισκότα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το καραμέλωμα των καρυδιών και την ανάμειξη τους...

Σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο

Η σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο είναι μια φρέσκια και νόστιμη επιλογή που συνδυάζει απλά υλικά όπως πράσινο μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο και αχλάδια, τα οποία αρωματίζονται με μια...

Το κορυφαίο φαγητό παγκοσμίως για το 2025

Το κορυφαίο φαγητό παγκοσμίως για το 2025, σύμφωνα με το TasteAtlas, είναι η Lechona, ένα παραδοσιακό κολομβιανό πιάτο με ψητό χοιρινό γεμιστό με ρύζι, αρακά και βότανα, που κέρδισε...

3+1 κόλπα για τέλειες τραγανές πατάτες τηγανητές

Οι τέλειες τραγανές τηγανητές πατάτες απαιτούν σωστή τεχνική και όχι τύχη. Ξεκινάμε με την επιλογή πατατών πλούσιων σε άμυλο, όπως οι κυπριακές, οι russet ή οι agria. Αφού καθαριστούν...

Μαρούλι ή ρόκα στη σαλάτα μου; Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Το άρθρο συγκρίνει το μαρούλι και τη ρόκα ως συστατικά για σαλάτες, τονίζοντας ότι η επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις στη γεύση και τις διατροφικές ανάγκες. Η ρόκα υπερέχει...

Στικ χαλούμι ψητό με ντομάτα σάλτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για ψητό χαλούμι με σάλτσα ντομάτας. Τα στικ χαλουμιού αλείφονται με ελαιόλαδο και ψήνονται μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και τραγανή...

Σαλάτα με καραμελωμένο χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και φρέσκο μαϊντανό

Το άρθρο παρουσιάζει μια φρέσκια και γευστική συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένο χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και φρέσκο μαϊντανό. Η συνταγή περιλαμβάνει ψήσιμο του χαλουμιού σε αντικολλητικό τηγάνι για να...

Κολοκυθάκια ογκρατέν με χαλούμι και άρωμα δυόσμου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κολοκυθάκια ογκρατέν με χαλούμι και άρωμα δυόσμου, ιδανική για ένα πλούσιο και γευστικό γεύμα. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν κολοκύθια, κρεμμύδι, σκόρδο, χαλούμι, αυγά,...

Χαλούμι με τραγανή κρούστα, μέλι και σουσάμι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για χαλούμι με τραγανή κρούστα, μέλι και σουσάμι. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως χαλούμι, μπύρα, αλεύρι, ξηρός δυόσμος και ηλιέλαιο. Το χαλούμι κόβεται σε κομμάτια, βουτάται σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ