Φασολάτη με τσιπούρα και λαχανικά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φασολάτη με τσιπούρα και λαχανικά, προσφέροντας έναν γευστικό και υγιεινό συνδυασμό.

Η προετοιμασία περιλαμβάνει το μουλιάσμα και το βράσιμο των φασολιών γίγαντες, το ψήσιμο της τσιπούρας με λεμόνι και δεντρολίβανο, και την προετοιμασία ενός ντρέσινγκ με ελαιόλαδο, ξύδι, μουστάρδα και μέλι.

Στο τέλος, όλα τα υλικά ανακατεύονται με σαλάτα του Αγρότη, ντοματίνια και φρέσκα κρεμμυδάκια, δημιουργώντας ένα πιάτο που συνδυάζει γεύση και θρεπτική αξία.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ
• ½ συσκευασία (100γρ.) σαλάτα του Aγρότη (ποικιλία από μαρούλια) Garden Fresh
• 1 ½ φλ. φασόλια γίγαντες
• 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
• 2 κουταλιές μαϊντανό
• 1/3 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 κουταλάκι αλάτι
Για το ντρέσινγκ
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 3 κουταλιές ξύδι
• 2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
• 2 κουταλιές μέλι
Για την τσιπούρα
• 1 τσιπούρα
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
• 1 λεμόνι, ο χυμός
• 1 κουταλάκι αλάτι
• 1 κουταλάκι ρίγανη
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τους γίγαντες: Από την προηγούμενη μέρα βάζετε τους γίγαντες σε μία κατσαρόλα. Ρίχνετε επάνω μπόλικο νερό να τους καλύψει. Βράζετε μέχρι να κοχλάσει το νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και βράζετε για 10 λεπτά. Ρίχνετε επάνω μπόλικο κρύο νερό να τα καλύψει πολύ καλά τα φασόλια. Θα πρέπει να μουλιάσουν καλά τα φασόλια στο νερό αλλιώς δεν θα ψηθούν την επόμενη μέρα.

Σουρώνετε τα φασόλια και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Ρίχνετε μπόλικο κρύο νερό και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 ½ ώρα. Αφήνετε να κρυώσουν και σουρώνετε.

Ψήνετε την τσιπούρα: Σε ένα ταψί βάζετε την καθαρισμένη τσιπούρα και την περιχύνετε με το λάδι και το λεμόνι. Βάζετε και στην κοιλιά της. Τοποθετείτε το δεντρολίβανο στην κοιλιά της τσιπούρας και ρίχνετε το κρασί στο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30-40 λεπτά. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και αφαιρείτε τα κόκκαλα.

Σε ένα βαζάκι που κλείνει βάζετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακινείτε καλά.

Σε μία σαλατιέρα βάζετε τη σαλάτα του Αγρότη, τα φασόλια, τα ντοματίνια, το μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε την τσιπούρα, αφού την κόψετε σε μικρά κομμάτια.

Περιχύνετε με το ντρέσινγκ, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή συνδυάζει φασολάτη, τσιπούρα και λαχανικά για ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο.
  • Προετοιμάζεται με μούλιασμα και βράσιμο των φασολιών και ψήσιμο της τσιπούρας με λεμόνι και δεντρολίβανο.
  • Τα υλικά ανακατεύονται με σαλάτα, ντοματίνια και φρέσκα κρεμμυδάκια για πλούσια γεύση.
  • Το ντρέσινγκ αποτελείται από ελαιόλαδο, ξύδι, μουστάρδα και μέλι, προσθέτοντας επιπλέον γεύση στο πιάτο.
Διαβάστε επίσης

Ανακαλύψτε τα κλειδιά για τέλειο αβγολέμονο χωρίς να κόψει!

Το άρθρο παρέχει συμβουλές για την παρασκευή τέλειου αβγολέμονου χωρίς να «κόψει» το αβγό. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σωστό ζέσταμα του ζωμού, ώστε να μην είναι πολύ καυτός, τη...

Λευκή δούκισσα

Η "Λευκή δούκισσα" είναι ένα γλυκό που συνδυάζει αποξηραμένα φρούτα, λευκή σοκολάτα και μπισκότα, δημιουργώντας μια πλούσια και γευστική λιχουδιά. Το γλυκό παρασκευάζεται με αποξηραμένα χρυσόμηλα και κράνμπερις, τα...

Μίνι κεμπάπ με γιαούρτι και πάπρικα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μίνι κεμπάπ που συνδυάζει χοιρινό και αρνίσιο κιμά, αρωματισμένο με κύμινο, μπαχάρι και σκόρδο. Τα κεμπάπ πλάθονται σε ξυλάκια και ψήνονται στον φούρνο, ενώ...

Red Velvet Cupcakes με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Red Velvet Cupcakes με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα της παρασκευής. Για τα cupcakes, χρησιμοποιούνται συστατικά όπως αλεύρι,...

Σαλάτα με φιλέτο ψαρονέφρι

Το άρθρο παρουσιάζει μια υγιεινή και γευστική συνταγή για σαλάτα με φιλέτο ψαρονέφρι, εμπλουτισμένη με λιναρόσπορο και συνοδευόμενη από σος μουστάρδας. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρούλια, ψημένες πίτες για fajitas και...

Μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες και υλικά για την παρασκευή τους. Αρχικά, το βούτυρο χτυπιέται με ζάχαρη και ξύσμα...

Ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ζυμαρικά με μαρινάτο γαύρο και ελιές Καλαμών, προσφέροντας έναν συνδυασμό γεύσεων που περιλαμβάνει ντομάτες, σκόρδο, παρμεζάνα, τσίλι και διάφορα μυρωδικά. Η συνταγή περιλαμβάνει επίσης...

Μπισκότα βρώμης με κρέμα φουντουκιού και κακάο

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή μπισκότων βρώμης με γέμιση κρέμας φουντουκιού και κακάο. Αρχικά, αναμειγνύονται υλικά όπως νιφάδες και αλεύρι βρώμης, κανέλα, μπέικιν πάουντερ, βανίλια και...

Σαλάτα Γουόλντορφ

Η σαλάτα Γουόλντορφ είναι μια δροσερή και γευστική συνταγή που συνδυάζει φρέσκα φύλλα λόλα κόκκινη, σταφύλια, πράσινο μήλο, σέλερι και καρύδια. Τα καρύδια καβουρδίζονται για επιπλέον άρωμα, ενώ η σος...

Μπανάνα κέικ με σοκολατένια κομμάτια

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα απολαυστικό μπανάνα κέικ με σοκολατένια κομμάτια. Χρησιμοποιούνται ώριμες μπανάνες, αυγά, λιωμένο βούτυρο, αλεύρι ζαχαροπλαστικής, κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη, μαγειρική σόδα, αλάτι, κανέλα,...

Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα (χωρίς φύλλο)

Η συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο παρουσιάζει ένα γλυκό με έντονη γεύση πορτοκαλιού, συνδυάζοντας φαρίνα, σιμιγδάλι και αλεσμένα αμύγδαλα για τη βάση. Το μείγμα αβγών και ζάχαρης δίνει αφράτη...

Πικάντικο ντιπ με φέτα

Αν είστε λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, αυτό το ντιπ με φέτα, γιαούρτι και πράσινη καυτερή πιπεριά είναι η ιδανική επιλογή για εσάς, καθώς απαιτεί μόλις δέκα λεπτά προετοιμασίας. Με βασικά...

Καραμελωμένα Μήλα

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής καραμελωμένων μήλων, μια γλυκιά λιχουδιά που απαιτεί απλά υλικά και εύκολα βήματα. Χρησιμοποιούνται 6 μικρά μήλα και ξυλάκια για να τα κρατούν, ενώ...

Κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκα μήλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκα μήλα, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Χρησιμοποιούνται φιλέτα κοτόπουλου, κόκκινα μήλα, κρεμμύδι, σκόρδο και καρυκεύματα...

Πανέ σολομός

Το άρθρο περιγράφει μια απλή και γρήγορη συνταγή για πανέ σολομό, που μπορεί να ετοιμαστεί σε 45 λεπτά συνολικά. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σολομού με μια κρούστα από...

Αφράτη μους με γιαούρτι, λεβάντα και μύρτιλα

Η συνταγή που παρουσιάζεται είναι για μια αφράτη μους με γιαούρτι, λεβάντα και μύρτιλα, ιδανική για ένα ελαφρύ και δροσερό επιδόρπιο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως παγωμένη κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη,...

Ιταλική λεμονόπιτα «κουλούρα» (Ciambella)

Η ιταλική λεμονόπιτα «κουλούρα» ή αλλιώς Ciambella, είναι ένα αρωματικό κέικ με λεμόνι, ιδανικό για κάθε περίσταση. Η συνταγή περιλαμβάνει βασικά υλικά όπως αβγά, ζάχαρη, λάδι, γάλα και λεμόνι,...

Εξόρμηση στο βουνό: Για καφέ και γεύμα στις καινούριες αφίξεις του Τροόδους

Το άρθρο εξερευνά τις νέες προσθήκες στον χώρο της εστίασης στο Τρόοδος, προσκαλώντας τους αναγνώστες να ανακαλύψουν τη γοητεία του βουνού μετά από το καλοκαίρι στην παραλία. Μετά τις καλοκαιρινές...

Τα 6 κορυφαία μυστικά για λεπτή και τραγανή πίτσα

Για να πετύχετε μια λεπτή και τραγανή πίτσα, χρειάζεται να συνδυάσετε διάφορες τεχνικές και υλικά. Χρησιμοποιήστε αλεύρι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη για δυνατό γλουτένιο πλέγμα, και αφήστε τη ζύμη...

Vegan καρυδάτο µε κακάο και γλυκό σιρόπι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα vegan καρυδάτο γλυκό με κακάο και γλυκό σιρόπι. Αρχικά, προετοιμάζεται το σιρόπι με ζάχαρη, νερό, κανέλα και γαρύφαλλα. Στη συνέχεια, τα καρύδια συνδυάζονται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ