Φασολάτη με τσιπούρα και λαχανικά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φασολάτη με τσιπούρα και λαχανικά, προσφέροντας έναν γευστικό και υγιεινό συνδυασμό.

Η προετοιμασία περιλαμβάνει το μουλιάσμα και το βράσιμο των φασολιών γίγαντες, το ψήσιμο της τσιπούρας με λεμόνι και δεντρολίβανο, και την προετοιμασία ενός ντρέσινγκ με ελαιόλαδο, ξύδι, μουστάρδα και μέλι.

Στο τέλος, όλα τα υλικά ανακατεύονται με σαλάτα του Αγρότη, ντοματίνια και φρέσκα κρεμμυδάκια, δημιουργώντας ένα πιάτο που συνδυάζει γεύση και θρεπτική αξία.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ
• ½ συσκευασία (100γρ.) σαλάτα του Aγρότη (ποικιλία από μαρούλια) Garden Fresh
• 1 ½ φλ. φασόλια γίγαντες
• 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
• 2 κουταλιές μαϊντανό
• 1/3 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 κουταλάκι αλάτι
Για το ντρέσινγκ
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 3 κουταλιές ξύδι
• 2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
• 2 κουταλιές μέλι
Για την τσιπούρα
• 1 τσιπούρα
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
• 1 λεμόνι, ο χυμός
• 1 κουταλάκι αλάτι
• 1 κουταλάκι ρίγανη
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τους γίγαντες: Από την προηγούμενη μέρα βάζετε τους γίγαντες σε μία κατσαρόλα. Ρίχνετε επάνω μπόλικο νερό να τους καλύψει. Βράζετε μέχρι να κοχλάσει το νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και βράζετε για 10 λεπτά. Ρίχνετε επάνω μπόλικο κρύο νερό να τα καλύψει πολύ καλά τα φασόλια. Θα πρέπει να μουλιάσουν καλά τα φασόλια στο νερό αλλιώς δεν θα ψηθούν την επόμενη μέρα.

Σουρώνετε τα φασόλια και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Ρίχνετε μπόλικο κρύο νερό και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 ½ ώρα. Αφήνετε να κρυώσουν και σουρώνετε.

Ψήνετε την τσιπούρα: Σε ένα ταψί βάζετε την καθαρισμένη τσιπούρα και την περιχύνετε με το λάδι και το λεμόνι. Βάζετε και στην κοιλιά της. Τοποθετείτε το δεντρολίβανο στην κοιλιά της τσιπούρας και ρίχνετε το κρασί στο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30-40 λεπτά. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και αφαιρείτε τα κόκκαλα.

Σε ένα βαζάκι που κλείνει βάζετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακινείτε καλά.

Σε μία σαλατιέρα βάζετε τη σαλάτα του Αγρότη, τα φασόλια, τα ντοματίνια, το μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε την τσιπούρα, αφού την κόψετε σε μικρά κομμάτια.

Περιχύνετε με το ντρέσινγκ, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή συνδυάζει φασολάτη, τσιπούρα και λαχανικά για ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο.
  • Προετοιμάζεται με μούλιασμα και βράσιμο των φασολιών και ψήσιμο της τσιπούρας με λεμόνι και δεντρολίβανο.
  • Τα υλικά ανακατεύονται με σαλάτα, ντοματίνια και φρέσκα κρεμμυδάκια για πλούσια γεύση.
  • Το ντρέσινγκ αποτελείται από ελαιόλαδο, ξύδι, μουστάρδα και μέλι, προσθέτοντας επιπλέον γεύση στο πιάτο.
Διαβάστε επίσης

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές Yorkshire Puddings

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για παραδοσιακά Yorkshire Puddings, ιδανικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τα υλικά περιλαμβάνουν αυγά, γάλα, αλεύρι, αλάτι και φυτικό λάδι. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των...

Ρούμι Baba Delight

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του γλυκού "Ρούμι Baba Delight", ένα αφράτο κέικ με σιρόπι ρουμιού. Ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης, που περιλαμβάνει αλεύρι, μαγιά, αυγά και...

Γλυκό Τιραμισού

Το άρθρο περιγράφει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τιραμισού που εξυπηρετεί δέκα άτομα και απαιτεί περίπου 35 λεπτά για την προετοιμασία. Χρησιμοποιούνται μπισκότα σαβουαγιάρ, ζεστός εσπρέσο, μέλι και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ