Εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada, που συνδυάζει γεύσεις καρότου, ανανά, ινδοκάρυδου και ρούμι.

Αναλύονται τα υλικά που απαιτούνται, όπως μαύρη και απλή ζάχαρη, αλεύρι, ηλιέλαιο, και τριμμένα καρότα, καθώς και η διαδικασία παρασκευής του κέικ και του γλάσου με τυρί κρέμα και ινδοκάρυδο.

Το κέικ ψήνεται σε τρία ταψάκια και καλύπτεται με το γλάσο, προσφέροντας μια δροσιστική και γλυκιά γεύση, ιδανική για κάθε περίσταση.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

1/4 φλ. µαύρη ζάχαρη

1 φλ. απλή ζάχαρη

3 κουταλάκια κανέλα

2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας

 2 φλ. αλεύρι

1 φλ. ηλιέλαιο

2 κουταλιές ρούµι

2 κουταλάκια µαγειρική σόδα

4 µεγάλα αβγά

1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη

3 φλ. τριµµένα καρότα

1/4 κουταλάκι τριµµένο µοσχοκάρυδο

1 κονσέρβα ανανάς (250 γρ.), ψιλοκοµµένος στο µίξερ

1 φλ. καρυδόψιχα, χοντροκοµµένη

½ κουταλάκι αλάτι

1 φλ. τριµµένο ινδοκάρυδο

Βούτυρο για άλειµµα

Γλάσο µε ινδοκάρυδο:

450 γρ. τυρί κρέµα, ξεπαγωµένο

3 φλ. ζάχαρη άχνη

110 γρ. (½ φλ.) ανάλατο βούτυρο, ξεπαγωµένο

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

2 κουταλιές ρούµι

1 κονσέρβα ανανάς (250 γρ.), ψιλοκοµµένος στο μίξερ

1 φλ. νιφάδες ινδοκάρυδου (Μπορείτε να τις αντικαταστήσετε και µε τριµµένο ινδοκάρυδο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε 3 µεταλλικά ταψάκια διαµέτρου 23 εκ. και ύψους 5 ½ εκ. Χτυπάτε µε το µίξερ σε µέτρια ταχύτητα, τη µαύρη και την απλή ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια και το ρούµι µέχρι να οµοιογενοποιηθούν και τέλος προσθέτετε το λάδι. Κοσκινίζετε το αλεύρι µαζί µε τη µαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και το µοσχοκάρυδο και το προσθέτετε τµηµατικά στο µίγµα των αβγών, κτυπώντας µε το µίξερ, µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές µίγµα. Ανακατεύετε µέσα τον στραγγισµένο ανανά, το ινδοκάρυδο και την καρυδόψιχα. Μοιράζετε το µίγµα στα τρία ταψάκια και το ψήνετε για 45 λεπτά στο φούρνο. Τα αφήνετε να µισοκρυώσουν για 10 λεπτά στα ταψάκια και τα ξεφορµάρετε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν.

Ετοιµάζετε το γλάσο: Κτυπάτε µε το µίξερ το τυρί κρέµα µε το βούτυρο, το ρούµι και τη βανίλια µέχρι να γίνει ένα λείο µίγµα. Ανακατεύετε µέσα τη ζάχαρη άχνη και τον στραγγισµένο ανανά. Απλώνετε µια στρώση από το µίγµα στο πρώτο κέικ, το σκεπάζετε µε το δεύτερο, συνεχίζετε µε το τρίτο και τέλος καλύπτετε όλη την επιφάνειά του κέικ µε το υπόλοιπο. Το πασπαλίζετε µε τις νιφάδες του ινδοκάρυδου και το κρατάτε στο ψυγείο µέχρι να το σερβίρετε. 

Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ