Η εξωτική σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες είναι μια δροσερή και γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκιες γαρίδες μαριναρισμένες σε χυμό και λικέρ πορτοκαλιού, με ανάμικτα φύλλα σαλάτας και ώριμο μάνγκο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας μαρινάτας για τις γαρίδες, οι οποίες ψήνονται γρήγορα μέχρι να αποκτήσουν ροζ χρώμα.
Η σαλάτα σερβίρεται με ένα νόστιμο ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, ξίδι, χυμό πορτοκαλιού και μουστάρδα, προσφέροντας μια φρέσκια και αρωματική γεύση. Ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα, η συνταγή αυτή είναι εύκολη και εντυπωσιακή.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
Για τη μαρινάτα:
½ φλ. χυµός πορτοκαλιού
1 κουταλιά λικέρ πορτοκάλι (ή σιρόπι για πορτοκαλάδα)
2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα:
700 γρ. µέτριες φρέσκιες γαρίδες, ξεφλουδισµένες
4 γερές διπλές χούφτες ανάµικτα φύλλα σαλάτας (µαρουλόφυλλα, ρόκα, σπανάκι)
1 µεγάλο ώριµο µάνγκο, κοµµένο σε κυβάκια
Λίγο λάδι για άλειµµα
Για το ντρέσινγκ:
4 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές άσπρο ξίδι
4 κουταλιές χυµός πορτοκαλιού (φρέσκος)
1 κοφτή κουταλιά µουστάρδα Dijon
1 κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου
2 κουταλάκια µέλι, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το χυµό, το λικέρ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι σε ένα µπολ και χτυπάτε το µίγµα να σµίξει. Προσθέτετε τις γαρίδες, τις ανακατεύετε και τις κρατάτε σκεπασµένες στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι/σχάρα ή ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί, το λαδώνετε ελαφρά. Ψήνετε πάνω τµηµατικά τις γαρίδες, σε 2-3 δόσεις, για 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά, µέχρι να αλλάξουν χρώµα, να γίνουν ροζ και να κουλουριαστούν. Τις µεταφέρετε σε ένα πιάτο.
Ετοιµάζετε τη σαλάτα αναµιγνύοντας τα φύλλα µε τα κυβάκια του µάνγκο σε ένα µπολ. Βάζετε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα βαζάκι µε καπάκι, το κλείνετε και το κουνάτε δυνατά για να οµογενοποιηθούν. Περιχύνετε µε το µίγµα τη σαλάτα, κρατώντας το µισό στην άκρη και την ανακατεύετε.
Απλώνετε τη σαλάτα σε µια πιατέλα (ή 4 ατοµικά πιάτα), προσθέτετε από πάνω τις γαρίδες και τις ραντίζετε µε το υπόλοιπο ντρέσινγκ.
Συνοπτικά
- Η εξωτική σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες συνδυάζει φρέσκες γαρίδες μαριναρισμένες σε χυμό και λικέρ πορτοκαλιού με ανάμικτα φύλλα σαλάτας και ώριμο μάνγκο.
- Η διαδικασία περιλαμβάνει γρήγορο ψήσιμο των γαρίδων μέχρι να αποκτήσουν ροζ χρώμα.
- Το ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, ξίδι, χυμό πορτοκαλιού και μουστάρδα προσφέρει φρέσκια και αρωματική γεύση.
- Η συνταγή είναι εύκολη και ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους.