Είναι δυνατόν να τηγανίσω το κοτόπουλο χωρίς λάδι;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπορείς να τηγανίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι, αρκεί να προσέξεις ορισμένα σημεία για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το καλά πριν βάλεις το κοτόπουλο, ώστε να αποφύγεις το κόλλημα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα υγρά του κοτόπουλου ή να προσθέσεις λίγο νερό ή ζωμό για να βοηθήσεις στο μαγείρεμα. Άφησε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά πριν το γυρίσεις, για να αποκτήσει ωραία κρούστα.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα μπορεί να μην έχει την ίδια γεύση όπως με λάδι και υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσει, οπότε απαιτείται προσοχή. Για λίγη επιπλέον γεύση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια σταγόνα λάδι που θα απλώσεις με χαρτί κουζίνας.

Διαβάστε παρακάτω

Ναι, μπορείς να τσιγαρίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι, αλλά έχει μερικά σημεία που πρέπει να προσέξεις για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα:

Τι να κάνεις:
Χρησιμοποίησε αντικολλητικό σκεύος
Ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι είναι απαραίτητο για να μην κολλήσει το κοτόπουλο.

Ζέστανε καλά το σκεύος πριν βάλεις το κοτόπουλο
Αν το τηγάνι είναι καλά προθερμασμένο, η επιφάνεια του κοτόπουλου θα “θωρακιστεί” πιο γρήγορα και δεν θα κολλήσει τόσο εύκολα.

Χρησιμοποίησε υγρά από το ίδιο το κοτόπουλο ή λίγο νερό/ζωμό
Αν το κοτόπουλο είναι λίγο υγρό (π.χ. μαριναρισμένο), μπορεί να βγάλει τα δικά του ζουμιά. Αν όχι, μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά νερό ή ζωμό για να βοηθήσεις στο μαγείρεμα.

Μην το γυρίζεις συνέχεια
Άφησέ το να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά πριν το γυρίσεις. Αυτό βοηθά να μην κολλήσει και να πάρει ωραία κρούστα.

Πιθανά προβλήματα:
Δεν θα έχει την ίδια γεύση όπως αν το έκανες με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Μπορεί να στεγνώσει, οπότε καλό είναι να το παρακολουθείς στενά και να μην το παραμαγειρέψεις.

Αν θέλεις να κρατήσεις τη συνταγή πιο υγιεινή αλλά με λίγη έξτρα γεύση, μπορείς να βάλεις μία σταγόνα λάδι και να την απλώσεις με χαρτί κουζίνας. Έτσι θα έχεις λίγο άρωμα χωρίς πολλές θερμίδες.

Συνοπτικά

  • Μπορείς να τηγανίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι χρησιμοποιώντας αντικολλητικό τηγάνι και προθερμαίνοντάς το καλά.
  • Χρησιμοποίησε τα υγρά του κοτόπουλου ή πρόσθεσε λίγο νερό ή ζωμό για να βοηθήσεις στο μαγείρεμα.
  • Άφησε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά πριν το γυρίσεις για να αποκτήσει ωραία κρούστα.
  • Το αποτέλεσμα μπορεί να μην έχει την ίδια γεύση και υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσει, οπότε απαιτείται προσοχή.
Διαβάστε επίσης

Φουρνιστά μακαρόνια

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για φουρνιστά μακαρόνια, ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κιμά, χοντρά μακαρόνια, κεφαλογραβιέρα και μια σάλτσα μπεσαμέλ. Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει το βράσιμο...

Αυθεντικές ταχινόπιτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αυθεντικές ταχινόπιτες, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Η ζύμη, που περιλαμβάνει αλεύρι, ζάχαρη, μαγιά, και ελαιόλαδο, αφήνεται να φουσκώσει...

Παραδοσιακό Γιουβέτσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή συνταγή για γιουβέτσι με μοσχάρι, ιδανική για έξι άτομα. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι, μοσχαρίσιο κρέας, λαχανικά και αρωματικά όπως θυμάρι και μπαχάρι. Το κρέας σοτάρεται...

Bittor Arginzoniz: Ο μάγος της φωτιάς στην αιχμή της ευρωπαϊκής γαστρονομίας

Ο Bittor Arginzoniz, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Asador Etxebarri στη χώρα των Βάσκων, αναγνωρίζεται ως κορυφαίος Ευρωπαίος σεφ για την απλότητα και την αυθεντικότητα στη χρήση της φωτιάς. Χωρίς επίσημη...

Μπιφτεκάκια με ζυμαρικά φιογκάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπιφτεκάκια με ζυμαρικά φιογκάκια, συνοδευόμενα από σάλτσα ντομάτας και φέτα. Τα μπιφτεκάκια παρασκευάζονται από βοδινό κιμά, τριμμένο κρεμμύδι και φρυγανιά, ενώ η σάλτσα φτιάχνεται...

Μινιμαλιστικό κανταΐφι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα ελαφρύ και γρήγορο γλυκό με κανταΐφι, ιδανικό για τους λάτρεις του μινιμαλισμού στη μαγειρική. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο σιροπιού με ζάχαρη,...

“Μάφιν με γεύση ελιάς”

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μάφιν με γεύση ελιάς, χρησιμοποιώντας υλικά όπως μαύρες ελιές, αλεύρι Φαρίνα, κόλιανδρο, φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το κοσκίνισμα των ξηρών υλικών...

Rocas Experience: Γαστρονομική απόλαυση δίπλα στο κύμα

Το Rocas Experience είναι ένα κομψό παραλιακό εστιατόριο στον Πρωταρά, προσφέροντας γαστρονομική απόλαυση από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα με θέα τη θάλασσα σε bohemian-chic ατμόσφαιρα. Το μενού δείπνου,...

Μπακλαβάς με αιγινήτικο φιστίκι

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή μπακλαβά με αιγινήτικο φιστίκι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα προετοιμασίας. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία σιροπιού με νερό,...

Είναι το κρασί από «παλιούς αμπελώνες» ανώτερης ποιότητας;

Το άρθρο εξετάζει τον όρο "παλαιά αμπέλια" που εμφανίζεται στις ετικέτες κρασιών, υποδηλώνοντας ότι το κρασί παράγεται από σταφύλια καλλιεργημένα σε παλαιούς αμπελώνες. Ωστόσο, δεν υπάρχει κοινά αποδεκτός ορισμός...

Κεφτέδες κοτόπουλου με πουρέ ρόκας και διπλό τυρί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κεφτέδες κοτόπουλου με συνοδευτικό πουρέ ρόκας, εμπλουτισμένο με διπλό τυρί. Ο σεφ Πανίκος Χατζηττοφή αναλύει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, από το...

Καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ, τονίζοντας τη χρήση καρυδιών, καραμελωμένου γάλακτος, τυριού κρέμας και θρυμματισμένων μπισκότων Digestive. Η διαδικασία περιλαμβάνει την καραμελοποίηση των καρυδιών, την ανάμειξη...

Ποιος καφές είναι πιο ωφέλιμος: ελληνικός, στιγμιαίος ή εσπρέσο;

Το άρθρο εξετάζει τις διαφορές μεταξύ στιγμιαίου καφέ, κυπριακού καφέ και εσπρέσο, εστιάζοντας στην επίδρασή τους στην υγεία. Ο στιγμιαίος καφές είναι πρακτικός και περιέχει χαμηλότερη καφεΐνη, αλλά μπορεί...

Γεμιστά κουπέπια με κιμά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και απολαυστική συνταγή για γεμιστά κουπέπια με κιμά, χρησιμοποιώντας φρέσκα αμπελόφυλλα και αρωματικό κιμά. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία των αμπελόφυλλων και τη δημιουργία της...

Παραδοσιακά πουρέκια σάτζιης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής των παραδοσιακών πουρεκιών σάτζιης, ξεκινώντας από την προετοιμασία της ζύμης με δύο είδη αλευριού, αλάτι, ξύδι και λάδι, μέχρι τη δημιουργία της γέμισης...

Νόστιμες Quesadillas

Οι Quesadillas είναι ένα εύκολο και νόστιμο μεξικάνικο πιάτο, ιδανικό για βραδινό ή γρήγορο σνακ. Η συνταγή περιλαμβάνει τορτίγιες γεμισμένες με τυρί, κοτόπουλο και μείγμα γλυκών πιπεριών, οι οποίες ψήνονται...

Καίσαρα Σαλάτα

Η Καίσαρα Σαλάτα είναι μια κλασική επιλογή που συνδυάζει νοστιμιά και ευκολία, αποτελώντας ιδανική λύση για ορεκτικό, συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο. Η συνταγή περιλαμβάνει τραγανό τυρί, κρουτόν και...

Bagel με τσένταρ τυρί

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή συνταγή για σπιτικά bagel γεμισμένα με τυρί τσένταρ, ιδανικά για πρωινό ή σνακ. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης που φουσκώνει, γέμιση με τριμμένο τσένταρ...

Σάντουιτς Arla Havarti με ντομάτα και τουρσί κόκκινου κρεμμυδιού

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού σάντουιτς με τυρί Arla Havarti, ντομάτα και τουρσί κόκκινου κρεμμυδιού. Τα υλικά περιλαμβάνουν ξίδι από λευκό κρασί, ζάχαρη, αλάτι, κόκκους μαύρου πιπεριού,...

Φραουλένια σαρλότα

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για τη φραουλένια σαρλότα, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για το παντεσπάνι, απαιτούνται αυγά, ζάχαρη, βανίλια, αλεύρι και corn flour, ενώ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ