Μπορείς να τηγανίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι, αρκεί να προσέξεις ορισμένα σημεία για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το καλά πριν βάλεις το κοτόπουλο, ώστε να αποφύγεις το κόλλημα.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα υγρά του κοτόπουλου ή να προσθέσεις λίγο νερό ή ζωμό για να βοηθήσεις στο μαγείρεμα. Άφησε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά πριν το γυρίσεις, για να αποκτήσει ωραία κρούστα.
Ωστόσο, το αποτέλεσμα μπορεί να μην έχει την ίδια γεύση όπως με λάδι και υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσει, οπότε απαιτείται προσοχή. Για λίγη επιπλέον γεύση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια σταγόνα λάδι που θα απλώσεις με χαρτί κουζίνας.
Διαβάστε παρακάτω
Ναι, μπορείς να τσιγαρίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι, αλλά έχει μερικά σημεία που πρέπει να προσέξεις για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα:
Τι να κάνεις:
Χρησιμοποίησε αντικολλητικό σκεύος
Ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι είναι απαραίτητο για να μην κολλήσει το κοτόπουλο.
Ζέστανε καλά το σκεύος πριν βάλεις το κοτόπουλο
Αν το τηγάνι είναι καλά προθερμασμένο, η επιφάνεια του κοτόπουλου θα “θωρακιστεί” πιο γρήγορα και δεν θα κολλήσει τόσο εύκολα.
Χρησιμοποίησε υγρά από το ίδιο το κοτόπουλο ή λίγο νερό/ζωμό
Αν το κοτόπουλο είναι λίγο υγρό (π.χ. μαριναρισμένο), μπορεί να βγάλει τα δικά του ζουμιά. Αν όχι, μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά νερό ή ζωμό για να βοηθήσεις στο μαγείρεμα.
Μην το γυρίζεις συνέχεια
Άφησέ το να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά πριν το γυρίσεις. Αυτό βοηθά να μην κολλήσει και να πάρει ωραία κρούστα.
Πιθανά προβλήματα:
Δεν θα έχει την ίδια γεύση όπως αν το έκανες με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Μπορεί να στεγνώσει, οπότε καλό είναι να το παρακολουθείς στενά και να μην το παραμαγειρέψεις.
Αν θέλεις να κρατήσεις τη συνταγή πιο υγιεινή αλλά με λίγη έξτρα γεύση, μπορείς να βάλεις μία σταγόνα λάδι και να την απλώσεις με χαρτί κουζίνας. Έτσι θα έχεις λίγο άρωμα χωρίς πολλές θερμίδες.
Συνοπτικά
- Μπορείς να τηγανίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι χρησιμοποιώντας αντικολλητικό τηγάνι και προθερμαίνοντάς το καλά.
- Χρησιμοποίησε τα υγρά του κοτόπουλου ή πρόσθεσε λίγο νερό ή ζωμό για να βοηθήσεις στο μαγείρεμα.
- Άφησε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά πριν το γυρίσεις για να αποκτήσει ωραία κρούστα.
- Το αποτέλεσμα μπορεί να μην έχει την ίδια γεύση και υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσει, οπότε απαιτείται προσοχή.