Έγκριση για Στρατηγική Επένδυση Costa Nopia

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Όμιλος Λεπτός ανακοίνωσε με ικανοποίηση την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για το έργο Costa Nopia στην Κρήτη, δημοσιευμένο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το έργο, που υλοποιείται από την θυγατρική Cretan Sun & Sea Developments, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αναπτύξεις στην Ελλάδα, με στόχο την τοποθέτηση της Κρήτης στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Εκτείνεται σε 1.130 στρέμματα και περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες, κατοικίες, μαρίνα και εγκαταστάσεις αναψυχής. Η στρατηγική αυτή επένδυση υπόσχεται σημαντική ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας, δημιουργία θέσεων εργασίας και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ο Όμιλος Λεπτός, με μακρά παρουσία στην Κρήτη και την Κύπρο, συνεχίζει να επενδύει δυναμικά σε έργα που σέβονται το περιβάλλον και προάγουν την τοπική ανάπτυξη.

Διαβάστε παρακάτω

Ο Όμιλος Λεπτός με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Δ’ 439/25.06/2025) του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας του Ειδικού Σχέδιου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για το έργο Costa Nopia στον κόλπο του Κισάμου στην Βορειοδυτική Κρήτη. Το έργο είχε ήδη ενταχθεί από το 2019 στο καθεστώς Στρατηγικών Επενδύσεων.

Το έργο Costa Nopia υλοποιείται από την Cretan Sun & Sea Developments ΣΑ, 100% θυγατρικής του Ομίλου Λεπτός, και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αναπτύξεις στην Ελλάδα. Έχει σχεδιαστεί ως ένα ολοκληρωμένο παραθεριστικό και τουριστικό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών που θέτει την Κρήτη στο προσκήνιο του ποιοτικού διεθνούς τουρισμού, σε έκταση γης 1.130 στρεμμάτων με 1.4 χλμ. παραλιακό μέτωπο και με δυνατότητα ανάπτυξης μέχρι 207 χιλιάδων δομήσιμων τετραγωνικών μέτρων. Θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες, παραθεριστικές κατοικίες, μαρίνα, χώρους πρασίνου, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις που συνάδουν πλήρως με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής.

Το έργο Costa Nopia, στον πανέμορφο κόλπο της Κισσάμου, θα έχει ουσιαστική συμβολή στην τοπική και εθνική οικονομία. Δημιουργεί εκατοντάδες άμεσες θέσεις εργασίας και ακόμα περισσότερες κατά την περίοδο κατασκευής. Έχει την δυνατότητα να αποδώσει σημαντικά δημόσια έσοδα, να αναβαθμίσει τον τουριστικό χάρτη της περιοχής και να παρατείνει την τουριστική περίοδο και τους χειμερινούς μήνες ενώ παράλληλα, ενισχύει τη ροή ξένου συναλλάγματος στην ευρύτερη περιφέρεια.

Ο Όμιλος Λεπτός επενδύει δυναμικά στην Κρήτη εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και την απασχόληση με έργα που σέβονται το περιβάλλον και αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού.

Όμιλος Λεπτός
Ο Όμιλος Λεπτός, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους εταιρειών με βάση την Κύπρο και με πάνω από 65 χρόνια ιστορία , δραστηριοποιείται στους τομείς Ανάπτυξη Γης και Τουρισμού στην Κύπρο και Ελλάδα, ενώ παράλληλα είναι ιδιοκτήτης του Πανεπιστήμιου Νεάπολις Πάφος και του νοσοκομείου Ίασις επίσης στην Πάφο. Στον πυρήνα της ταυτότητάς του βρίσκονται η προσήλωση στην ποιότητα, την καινοτομία, την κοινωνική προσφορά και την δημιουργική εξωστρέφεια με ευρεία διεθνή παρουσία και γραφεία σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία, Αίγυπτο, Ντουπάι, Ινδία και Κίνα και δίκτυο πωλήσεων σε πάνω από 75 χώρες. Εγγύηση του πρωταγωνιστικού του ρόλου αποτελεί το γεγονός ότι ο Όμιλος διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά χαρτοφυλάκια στην Κύπρο, καθώς επίσης και μεγάλες επενδύσεις στην Κρήτη και Πάρο.

Συνοπτικά

  • Ο Όμιλος Λεπτός έλαβε έγκριση για το σχέδιο στρατηγικής επένδυσης Costa Nopia στην Κρήτη.
  • Το έργο περιλαμβάνει ξενοδοχεία, κατοικίες και μαρίνα σε 1.130 στρέμματα, ενισχύοντας τον τουρισμό.
  • Η επένδυση υπόσχεται σημαντική οικονομική ενίσχυση και δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή.
  • Ο Όμιλος Λεπτός έχει ισχυρή παρουσία στην Κρήτη και την Κύπρο, με έμφαση στην τοπική ανάπτυξη και περιβαλλοντική ευαισθησία.
Διαβάστε επίσης

Απίθανη μακαρονάδα σε 10 λεπτά από τον Gordon Ramsay

Ο διάσημος σεφ Gordon Ramsay παρουσιάζει σε ένα γρήγορο βίντεο στο TikTok πώς μπορούμε να ετοιμάσουμε μια νόστιμη και θρεπτική μακαρονάδα σε λιγότερο από 10 λεπτά. Με απλά υλικά και...

Απλό κέικ με καφέ λικέρ και καρύδια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα απλό κέικ με καφέ λικέρ και καρύδια. Για την επικάλυψη, αναμειγνύονται καρύδια, ζάχαρη, κανέλα και λικέρ καφέ. Στη συνέχεια, το κέικ ετοιμάζεται με...

Πώς να αναγνωρίσω αν το λεμόνι είναι «κερωμένο»;

Το άρθρο εξετάζει πώς να αναγνωρίσετε αν ένα λεμόνι είναι καλυμμένο με βρώσιμο κερί, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής και να βελτιώσει την εμφάνιση...

Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι, όπου ο φρέσκος τόνος κόβεται σε μικρά κυβάκια και μαρινάρεται με σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο, χυμό λάιμ και...

Οι καλύτερες πόλεις για λάτρεις της γαστρονομίας, σύμφωνα με το Taste Atlas

Το άρθρο παρουσιάζει τις κορυφαίες πόλεις για γαστρονομικούς ταξιδιώτες, σύμφωνα με την κατάταξη του TasteAtlas για το 2025. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Καμπανία της Ιταλίας, γνωστή για τη...

Η αναβίωση του εμβληματικού ξενοδοχείου Pendeli στις Πλάτρες

Το ιστορικό ξενοδοχείο Pendeli στις Πλάτρες ανακαινίστηκε πλήρως από την Property Gallery και επαναλειτουργεί ως το κομψό Pendeli Resort, συνδυάζοντας τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με σύγχρονες ανέσεις. Διαθέτει 85...

Γεμιστό Μπιφτέκι Απολαύσεων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γεμιστό μπιφτέκι από το εστιατόριο "Το Ελληνικό", περιγράφοντας τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, μουλιάζουμε φέτες ψωμιού σε γάλα, τις αναμειγνύουμε με βοδινό κιμά,...

Ποιο είναι το σιρόπι καλαμποκιού που συναντάμε στα αναψυκτικά;

Το άρθρο εξετάζει το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (HFCS), ένα αμφιλεγόμενο γλυκαντικό που χρησιμοποιείται ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως στα αναψυκτικά τύπου cola, λόγω του χαμηλού του κόστους και...

Δροσερή τούρτα λεμόνι καλοκαιριού

Το άρθρο παρουσιάζει μια δροσερή καλοκαιρινή τούρτα λεμόνι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής της. Αρχικά, ανακατεύονται βασικά υλικά όπως το βούτυρο, το αλεύρι και το ξύσμα...

Ετοιμάστε το πιο αγαπημένο σάντουιτς παγκοσμίως

Το σαουάρμα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά δρόμου της Μέσης Ανατολής, γνωστό για το μαριναρισμένο κρέας του, που ψήνεται σε κάθετη σούβλα και σερβίρεται σε πίτα με...

«Λαμπερή» πίτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για πίτσα σε σχήμα αστεριού, περιλαμβάνοντας οδηγίες για την παρασκευή του ζυμαριού και της γέμισης. Η συνταγή ξεκινά με την παρασκευή του ζυμαριού,...

Ζελέ-μαχαλεπί

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού γλυκού ζελέ-μαχαλεπί, ξεκινώντας με την παρασκευή του μαχαλεπιού από νησιαστό και νερό, το οποίο ανακατεύεται σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει...

Ρολό κοτόπουλου με καυτερή σάλτσα ντομάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ρολό κοτόπουλου με καυτερή σάλτσα ντομάτας, ιδανική για τέσσερα wraps. Η προετοιμασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα κομματιών κοτόπουλου με μπαχαρικά, ενώ η πικάντικη σάλτσα...

Θρεπτικά μπιφτέκια κινόας με γλυκοπατάτες και ρόκα σαλάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια κινόας με συνοδευτικά γλυκοπατάτες και σαλάτα ρόκας. Τα μπιφτέκια παρασκευάζονται με κινόα, καρότο, κολοκυθάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και αυγά, ενώ...

Γαρίδες και λαχανικά σε σουβλάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαρίδες και λαχανικά σε σουβλάκι, ιδανική για 6 καλαμάκια. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν μεγάλες γαρίδες, διάφορες πιπεριές, κολοκυθάκι, ντοματίνια, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, λεμόνι και...

Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι, η οποία συνδυάζει φρέσκο τόνο κομμένο σε μικρά κυβάκια με αβοκάντο και μια μαρινάδα από σησαμέλαιο, σάλτσα...

Χορτοφαγικό σάντουιτς με χούμους και αβοκάντο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα χορτοφαγικό σάντουιτς με χούμους και αβοκάντο, ιδανικό για δύο άτομα. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σάντουιτς με φέτες ψωμιού ολικής άλεσης, χούμους,...

Γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και φρέσκια ντομάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και φρέσκια ντομάτα, ιδανική για brunch ή ως πρωτεϊνικό σνακ. Τα βρασμένα αβγά κόβονται στη μέση, οι κρόκοι αναμειγνύονται...

Σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν κοτόπουλο, ανάμεικτα πράσινα φύλλα σαλάτας, καρότο και φρέσκα...

Φασολάδα με τόνο και λαχανικά

Η φασολάδα με τόνο και λαχανικά είναι μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα που συνδυάζει λευκά φασόλια, τόνο, ελιές, ντοματίνια και κρεμμύδι με μυρωδικά όπως μαϊντανό ή βασιλικό. Το πιάτο ολοκληρώνεται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ