Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για dumpling γεμιστά με χτένια και γαρίδες. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν χτένια, ψιλοκομμένες γαρίδες, σέλινο και κόκκινη πιπεριά, καθώς και σιτάλευρο και καλαμποκάλευρο για τη ζύμη.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή της ζύμης, την προετοιμασία της γέμισης και το ψήσιμο των dumpling στον ατμό. Η συνταγή προσφέρει μια γευστική και υγιεινή επιλογή για τους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. χτένια (scallops)
150 γρ. γαρίδες ψιλοκοµµένες
40 γρ. σέλινο ψιλοκοµµένο σε κυβάκια
25 γρ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκοµµένη σε κυβάκια
300 γρ. σιτάλευρο (wheat starch)
60 γρ. καλαµποκάλευρο
600 ml βραστό νερό
20 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. αλάτι
10 γρ. ζάχαρη
10 γρ. oyster sauce
5 γρ. φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι
5 γρ. σησαµέλαιο
1 γρ. wolf berries
1 γρ. µαϊντανό
EΚΤΕΛΕΣΗ
Αναµιγνύετε σ’ ένα µπολ το σιτάλευρο (wheat starch) µε το καλαµποκάλευρο. Προσθέτετε το βραστό νερό στο µίγµα και ανακατεύετε καλά, µέχρι να γίνει ένας οµοιόµορφος χυλός. Το αφήνετε παράµερα για 3 περίπου λεπτά, µέχρι να σφίξει. Προσθέτετε το λάδι, και χτυπάτε το µίγµα µέχρι να γίνει οµοιογενές. Το αφήνετε παράµερα.
Κόβετε τη ζύµη σε µικρά οµοιόµορφα κοµµάτια και τα πλάθετε σε µακριές λωρίδες. Τις διπλώνετε σε κύβους και στη συνέχεια τις ισιώνετε µ’ ένα µαχαίρι.
Σ’ ένα µπολ ανακατεύετε τις ψιλοκοµµένες γαρίδες, τα χτένια και τα λαχανικά, µέχρι να γίνουν ένα οµοιογενές µίγµα. Προσθέτετε αλατοπίπερο, το µαϊντανό, ανακατεύετε και βάζετε το µίγµα στο ψυγείο για να το χρησιµοποιήσετε αργότερα.
Ανοίγετε τη ζύµη σε φύλλο και το κόβετε σε µικρά dumpling. Τα γεµίζετε µε το µίγµα της γαρίδας , τα διπλώνετε και τα κλείνετε σε σχήµα µισοφέγγαρου. Βάζετε από ένα φυλλαράκι µαϊντανού και ένα wolf berry σε καθένα και τα ψήνετε στον ατµό σε υψηλή θερµοκρασία για 4 περίπου λεπτά.
Συνοπτικά
- Παρουσιάζεται μια συνταγή για dumpling γεμιστά με χτένια και γαρίδες, ιδανική για λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας.
- Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν χτένια, γαρίδες, σέλινο, κόκκινη πιπεριά και αλεύρια για τη ζύμη.
- Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης, γέμισης και το ψήσιμο στον ατμό.
- Η συνταγή προσφέρει μια γευστική και υγιεινή επιλογή για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.