Dumpling γεμιστά με χτένια και γαρίδες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για dumpling γεμιστά με χτένια και γαρίδες. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν χτένια, ψιλοκομμένες γαρίδες, σέλινο και κόκκινη πιπεριά, καθώς και σιτάλευρο και καλαμποκάλευρο για τη ζύμη.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή της ζύμης, την προετοιμασία της γέμισης και το ψήσιμο των dumpling στον ατμό. Η συνταγή προσφέρει μια γευστική και υγιεινή επιλογή για τους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. χτένια (scallops)

150 γρ. γαρίδες ψιλοκοµµένες

40 γρ. σέλινο ψιλοκοµµένο σε κυβάκια

25 γρ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκοµµένη σε κυβάκια

300 γρ. σιτάλευρο (wheat starch)

60 γρ. καλαµποκάλευρο

600 ml βραστό νερό

20 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. αλάτι

10 γρ. ζάχαρη

10 γρ. oyster sauce

5 γρ. φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι

5 γρ. σησαµέλαιο

1 γρ. wolf berries

1 γρ. µαϊντανό

EΚΤΕΛΕΣΗ

Αναµιγνύετε σ’ ένα µπολ το σιτάλευρο (wheat starch) µε το καλαµποκάλευρο. Προσθέτετε το βραστό νερό στο µίγµα και ανακατεύετε καλά, µέχρι να γίνει ένας οµοιόµορφος χυλός. Το αφήνετε παράµερα για 3 περίπου λεπτά, µέχρι να σφίξει. Προσθέτετε το λάδι, και χτυπάτε το µίγµα µέχρι να γίνει οµοιογενές. Το αφήνετε παράµερα. 

Κόβετε τη ζύµη σε µικρά οµοιόµορφα κοµµάτια και τα πλάθετε σε µακριές λωρίδες. Τις διπλώνετε σε κύβους και στη συνέχεια τις ισιώνετε µ’ ένα µαχαίρι. 

Σ’ ένα µπολ ανακατεύετε τις ψιλοκοµµένες γαρίδες, τα χτένια και τα λαχανικά, µέχρι να γίνουν ένα οµοιογενές µίγµα. Προσθέτετε αλατοπίπερο, το µαϊντανό, ανακατεύετε και βάζετε το µίγµα στο ψυγείο για να το χρησιµοποιήσετε αργότερα. 

Ανοίγετε τη ζύµη σε φύλλο και το κόβετε σε µικρά dumpling. Τα γεµίζετε µε το µίγµα της γαρίδας , τα διπλώνετε και τα κλείνετε σε σχήµα µισοφέγγαρου. Βάζετε από ένα φυλλαράκι µαϊντανού και ένα wolf berry σε καθένα και τα ψήνετε στον ατµό σε υψηλή θερµοκρασία για 4 περίπου λεπτά.

Συνοπτικά

  • Παρουσιάζεται μια συνταγή για dumpling γεμιστά με χτένια και γαρίδες, ιδανική για λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας.
  • Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν χτένια, γαρίδες, σέλινο, κόκκινη πιπεριά και αλεύρια για τη ζύμη.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης, γέμισης και το ψήσιμο στον ατμό.
  • Η συνταγή προσφέρει μια γευστική και υγιεινή επιλογή για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.
Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ