Χρυσαφένιες μαρίδες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο “Χρυσαφένιες μαρίδες” παρουσιάζει μια συνταγή για τηγανητές μαρίδες, χρησιμοποιώντας φρέσκα ψάρια από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το ξέπλυμα και το στέγνωμα των μαρίδων, την επικάλυψή τους με ένα μείγμα αλευριού και μπαχαρικών, και το τηγάνισμά τους σε καυτό λάδι.

Οι μαρίδες τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, σερβίρονται ζεστές με φρέσκο λεμόνι και προτάσεις για συνοδευτικά όπως χωριάτικη σαλάτα ή πατάτες τηγανητές.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μαρίδες φρέσκες από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND

½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλ. αλεύρι καλαμποκιού (ή σιμιγδάλι ψιλό, προαιρετικά για έξτρα τραγανότητα)

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πρέζα πάπρικα (προαιρετικά)

Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Λεμόνι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν οι μαρίδες είναι φρέσκες, ξεπλύνετέ τες πολύ καλά με κρύο νερό. Μπορείτε να τις τηγανίσετε ολόκληρες με το κεφάλι και το κέλυφος, αν είναι μικρές – αυτό είναι το παραδοσιακό. Διαφορετικά, αφαιρέστε το κεφάλι και τα εντόσθια.

Τοποθετήστε τις μαρίδες σε σουρωτήρι και αφήστε τες να στραγγίξουν καλά. Σκουπίστε τες με χαρτί κουζίνας για να φύγει η υγρασία – αυτό βοηθά στην τραγανότητα.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα δύο άλευρα, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Ρίξτε λίγες λίγες τις μαρίδες μέσα και ανακατέψτε να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Ζεστάνετε άφθονο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι στους 180°C περίπου. Δοκιμάστε τη θερμοκρασία με μία μαρίδα – αν αρχίσει αμέσως να «τσιτσιρίζει», είναι έτοιμο.

Τηγανίστε τις μαρίδες σε δόσεις (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού), μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανές – περίπου 3-4 λεπτά ανά δόση.

Βγάλτε τις με τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τες σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε αμέσως με φρέσκο λεμόνι και συνοδευτικά όπως χωριάτικη σαλάτα, πατάτες τηγανητές ή ταραμοσαλάτα.

Συνοπτικά

  • Παρουσιάζεται μια συνταγή για τηγανητές μαρίδες με φρέσκα ψάρια από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει ξέπλυμα, στέγνωμα και επικάλυψη των μαρίδων με αλεύρι και μπαχαρικά.
  • Οι μαρίδες τηγανίζονται σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  • Σερβίρονται ζεστές με φρέσκο λεμόνι και προτάσεις για συνοδευτικά όπως χωριάτικη σαλάτα ή πατάτες τηγανητές.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ