Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για χαλούμι με τραγανή κρούστα, μέλι και σουσάμι. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως χαλούμι, μπύρα, αλεύρι, ξηρός δυόσμος και ηλιέλαιο.
Το χαλούμι κόβεται σε κομμάτια, βουτάται σε χυλό από μπύρα και αλεύρι, και τηγανίζεται μέχρι να ροδίσει. Σερβίρεται με γαρνιτούρα από μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι.
Προτείνεται η χρήση μπύρας για πιο γευστικό χυλό, αν και μπορεί να αντικατασταθεί με σόδα ή νερό.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ ( για 10 κομμάτια)
2 πακέτα χαλούµι (όχι πολύ σκληρό)
¾ από ένα κουτάκι µπίρας
7-8 κουταλιές καλά γεµάτες αλεύρι 00 (ή όσο σηκώσει)
1-2 κουταλιές ξηρό δυόσµο
Θαλασσινό αλάτι
Μέλι και σησάµι καβουρδισµένο για γαρνίρισµα
2 ποτήρια ηλιέλαιο για τηγάνισµα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιµάζετε πρώτα το χυλό µε το να αναµίξετε σε ένα βαθύ µπολ την µπίρα µε το αλεύρι, το αλάτι και το δυόσµο. Με έναν αβγοδάρτη αναµιγνύετε καλά, µέχρι να µας δώσει ένα παχύρρευστο κουρκούτι (χυλό).
Ζεσταίνετε καλά το λάδι σε ένα µέτριο τηγάνι.
Κόβετε τα χαλούµια σε 10 ισότιµα µέτρια κοµµάτια. Όταν βράσει αρκετά το λάδι, τα βουτάτε στο χυλό, φροντίζοντας να τα καλύψει από όλες τις µεριές και τα τηγανίζετε αµέσως, ανά τρία καλύτερα, για να µην κολλήσουν µεταξύ τους. Μόλις ροδίσουν από τη µια µεριά τα γυρίζετε από την άλλη και µόλις ροδίσουν τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.
Την ώρα που θα σερβίρετε τα γαρνίρετε µε µέλι και σησάµι.
TIP: Αν θέλετε το κουρκούτι το φτιάχνετε και µε σόδα ή ακόµη και µε νερό στη θέση της µπίρας. Εισηγήθηκα την µπίρα, γιατί κατά τη γνώµη µου, µε αυτή ο χυλός γίνεται πολύ πιο νόστιµος
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει χαλούμι με τραγανή κρούστα, μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι.
- Το χαλούμι βουτάται σε χυλό από μπύρα και αλεύρι και τηγανίζεται μέχρι να ροδίσει.
- Προτείνεται η χρήση μπύρας για πιο γευστικό χυλό, με εναλλακτική τη σόδα ή το νερό.
- Το τελικό πιάτο γαρνίρεται με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι πριν το σερβίρισμα.