Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας δείχνει πώς να φτιάξουμε λαχταριστά ταρτάκια από μπισκότο με γέμιση κρέμας και μαρμελάδας φράουλα. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως μπισκότα τύπου digestive, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, άνθος αραβοσίτου και φρέσκες φράουλες για διακόσμηση.
Η διαδικασία είναι εύκολη: θρυμματίζουμε τα μπισκότα, φτιάχνουμε τη βάση, ετοιμάζουμε την κρέμα και γεμίζουμε τα ταρτάκια πριν τα αφήσουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Ένα γλυκό που σίγουρα θα ενθουσιάσει!
Διαβάστε παρακάτω
Η Νεκταρία Κοκκινάκη μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει τα πιο εύκολα και νόστιμα ταρτάκια απο μπισκότο με γέμιση μαρμελάδας!
Υλικά – Ταρτάκια από μπισκότο
Για τη βάση
220 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive
80 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
120 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. άνθος αραβοσίτου
Ένα αβγό
100 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Δύο βανίλιες
Μαρμελάδα φράουλα
Φρέσκες φράουλες για διακόσμηση
Διαδικασία
Σε ένα multi θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε. Σε φόρμες για κέικ τοποθετούμε αντικολλητικά φορμάκια και βάζουμε δύο κουταλιές από το μπισκότο. Πατάμε ώστε να στρώσει ομοιόμορφα και στα τοιχώματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 έως 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού έχουν κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε προσεκτικά και μεταφέρουμε σε μία πιατέλα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 900 ml από το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Μέσα στο υπόλοιπο γάλα αναμειγνύουμε το άνθος αραβοσίτου και ρίχνουμε στην κατσαρόλα πριν κοχλάσει το γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα. Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με την κρέμα. Ρίχνουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα ταψί και σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να ακουμπά πάνω στην κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα ταρτάκια. Βάζουμε πάνω ένα κουταλάκι μαρμελάδα φράουλα και γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε.