Αυτό το γλυκό είναι αμαρτία – Λαχταριστά ταρτάκια από μπισκότο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας δείχνει πώς να φτιάξουμε λαχταριστά ταρτάκια από μπισκότο με γέμιση κρέμας και μαρμελάδας φράουλα. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως μπισκότα τύπου digestive, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, άνθος αραβοσίτου και φρέσκες φράουλες για διακόσμηση.

Η διαδικασία είναι εύκολη: θρυμματίζουμε τα μπισκότα, φτιάχνουμε τη βάση, ετοιμάζουμε την κρέμα και γεμίζουμε τα ταρτάκια πριν τα αφήσουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Ένα γλυκό που σίγουρα θα ενθουσιάσει!

Διαβάστε παρακάτω

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει τα πιο εύκολα και νόστιμα ταρτάκια απο μπισκότο με γέμιση μαρμελάδας!

Υλικά – Ταρτάκια από μπισκότο 

Για τη βάση
220 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive
80 γραμμ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
120 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. άνθος αραβοσίτου
Ένα αβγό
100 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Δύο βανίλιες
Μαρμελάδα φράουλα
Φρέσκες φράουλες για διακόσμηση

Διαδικασία

Σε ένα multi θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε. Σε φόρμες για κέικ τοποθετούμε αντικολλητικά φορμάκια και βάζουμε δύο κουταλιές από το μπισκότο. Πατάμε ώστε να στρώσει ομοιόμορφα και στα τοιχώματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 έως 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού έχουν κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε προσεκτικά και μεταφέρουμε σε μία πιατέλα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 900 ml από το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Μέσα στο υπόλοιπο γάλα αναμειγνύουμε το άνθος αραβοσίτου και ρίχνουμε στην κατσαρόλα πριν κοχλάσει το γάλα.

Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα. Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με την κρέμα. Ρίχνουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα ταψί και σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να ακουμπά πάνω στην κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα ταρτάκια. Βάζουμε πάνω ένα κουταλάκι μαρμελάδα φράουλα και γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης

Πάπια με εξωτικά φρούτα και βελούδινο πουρέ καρότου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πάπια με εξωτικά φρούτα και βελούδινο πουρέ καρότου. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία φιλέτων πάπιας, τα οποία ψήνονται σε τηγάνι και συνοδεύονται από...

Απολαυστικό Crumble Καρπουζιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα απολαυστικό crumble καρπουζιού, που περιλαμβάνει ζύμη, crumble και γέμιση από κομπόστο καρπουζιού. Για τη ζύμη χρησιμοποιούνται ζάχαρη, βούτυρο, αυγά και αλεύρι, ενώ...

Υπέροχη τάρτα με φρέσκες φράουλες

Η τάρτα με φρέσκες φράουλες είναι μια απολαυστική συνταγή που συνδυάζει μια νόστιμη βάση με κρέμα και φρέσκες φράουλες. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, στην οποία...

Ακαταμάχητα τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μοιράζεται μια απλή και νόστιμη συνταγή για τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας, ιδανικά για όλη την οικογένεια. Η συνταγή απαιτεί φέτα, γιαούρτι, αυγά, ρίγανη, βούτυρο και...

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μαγεύει με απίθανο παγωτό κανελόνια – Κι όμως γίνεται!

Η Νεκταρία Κοκκινάκη εντυπωσιάζει με μια πρωτότυπη συνταγή για παγωτό κανελόνια, ιδανικό για το καλοκαίρι. Η διαδικασία περιλαμβάνει τηγάνισμα κανελονιών, γέμισμα με κρέμα από σαντιγί και ζαχαρούχο γάλα, καθώς και...

Βραδιά Eurovision: Ανακαλύψαμε τις πιο λαχταριστές συνταγές για το τέλειο πάρτι στο σπίτι

Η βραδιά της Eurovision πλησιάζει και ο Πέτρος Συρίγος προτείνει νόστιμες και εύκολες συνταγές για ένα αξέχαστο πάρτι στο σπίτι. Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται σκεπαστή τορτίγια με κοτόπουλο, πέννες αλα...

Ανακαλύψτε το ρόστο Νάξου: Η αυθεντική και λαχταριστή κυκλαδίτικη συνταγή

Το ρόστο Νάξου είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτυπώνει τις γευστικές συνήθειες των Ναξιωτών σε οικογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Η ονομασία του προέρχεται από την ιταλική λέξη "arrosto", που...

Ο ακαταμάχητος μεζές της Παρασκευής – Κεφτεδάκια σαγανάκι

Ο ακαταμάχητος μεζές της Παρασκευής, σύμφωνα με τη Νεκταρία Κοκκινάκη, είναι τα κεφτεδάκια σαγανάκι, ιδανικά για να συνοδεύσουν τα ουζάκια μας. Η συνταγή περιλαμβάνει χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα, φέτα...

Το γιουβετσάκι της Μπαρμπαρίγου είναι θεϊκή απόλαυση!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες σεφ της Ελλάδας, παρουσιάζει τη συνταγή της για το παραδοσιακό αρνί γιουβετσάκι στο φούρνο, ένα ιδανικό οικογενειακό πιάτο. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα...

Η πιο δροσερή μακαρονάδα με μόλις λίγα υλικά

Ο Πέτρος Συρίγος μας προτείνει μια δροσερή και εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα με ελάχιστα υλικά, ιδανική για ζεστές μέρες. Η συνταγή περιλαμβάνει σπαγγέτι, βούτυρο, λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα, δημιουργώντας μια...

Φτιάχνουμε αυθεντικά παλληκάρια ή εντυπωσιακά φωτοκόλυβα

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για τα παραδοσιακά «παλληκάρια» ή «φωτοκόλυβα», ένα νόστιμο μείγμα οσπρίων που σερβίρεται ως σούπα ή σαλάτα και έχει ισχυρή θέση στην ελληνική διατροφή, λόγω...

Η μηλόπιτα επαναπροσδιορίζεται… Ανατρέψτε όλα τα δεδομένα

Η Νεκταρία Κοκκινάκη επαναστατεί στη κλασική μηλόπιτα, προτείνοντας μια νέα συνταγή για τάρτα μήλου με κρέμα και καραμέλα. Το άρθρο περιγράφει αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, από την...

Ανακαλύψτε το μυστικό του φαγητού σύζουμα

Το άρθρο αναφέρεται στη συνταγή για τα παραδοσιακά κρητικά σύζουμα, που είναι μακαρόνια σε ζωμό κρέατος, με συνταγή της Νεκταρίας Κοκκινάκη. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν 1 κιλό κρέας (ζυγούρι...

Μακαρόνια με κιμά, η ακαταμάχητη απόλαυση

Η συνταγή του Πέτρου Συρίγου για μακαρόνια με κιμά συνδυάζει γεύσεις και αρώματα που κάνουν αυτό το πιάτο αγαπημένο για όλους. Με κύρια υλικά όπως σπαγγέτι, μοσχαρίσιο κιμά, φρέσκες ντομάτες...

Αυτά τα παστουρμαδοπιτάκια θα σε μαγέψουν και θα χάσεις τα λογικά σου

Τα παστουρμαδοπιτάκια της Νεκταρίας Κοκκινάκη συνδυάζουν παραδοσιακές γεύσεις και υλικά, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλο κρούστας, παστουρμά, λαχανικά όπως κρεμμύδι, ντομάτες και πιπεριές, καθώς και...

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα κέικ – Αποκαλύπτουμε τη μαγική συνταγή

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας προτείνει μια πρωτότυπη συνταγή για κέικ με σπανάκι, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Τα υλικά περιλαμβάνουν φρέσκο σπανάκι, κρεμμυδάκια, άνηθο, αυγά, γάλα, ελαιόλαδο, αλεύρι, μπέικιν...

Ανακαλύψτε τις αγνόπιτες: Η γευστική αποκάλυψη που θα σας μαγέψει

Οι αγνόπιτες, οι νόστιμες και εύκολες κρητικές πιτούλες, είναι μια γευστική αποκάλυψη που μπορείτε να απολαύσετε σκέτες ή με μέλι. Η συνταγή της Νεκταρίας Κοκκινάκη περιλαμβάνει απλά υλικά όπως...

H πιο δροσερή μακαρονάδα που θα σας μαγέψει

Η συνταγή για τις πένες τουρλού με κοτόπουλο και λαχανικά, που προτείνει ο Πέτρος Συρίγος, συνδυάζει την άνοιξη με γεύσεις και χρώματα. Η διαδικασία περιλαμβάνει βράσιμο των πενών, τηγάνισμα λαχανικών...

Μόνο με τρία υλικά απολαύστε το πιο λαχταριστό και αστραπιαίο γεύμα

Το άρθρο προτείνει μια απλή και νόστιμη συνταγή για κιμά με τηγανητές πατάτες, ιδανική για όλη την οικογένεια, χρησιμοποιώντας μόνο τρία υλικά: κιμά που έχει περισσέψει, πατάτες τηγανητές και...

Το ακαταμάχητο σουβλάκι είναι αυτό με το αρνί από το Πάσχα – Θα σε ξετρελάνει

Το άρθρο προτείνει έναν νόστιμο τρόπο να αξιοποιήσετε το υπόλοιπο αρνί από το Πάσχα, προτείνοντας τη συνταγή για σουβλάκι. Με απλά υλικά όπως λεπτοκομμένο αρνί, πίτες, ντομάτα, τζατζίκι και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ