Αυθεντικό κέικ πορτοκαλιού από την Ισπανία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια αυθεντική ισπανική συνταγή για κέικ πορτοκαλιού, το οποίο διαφοροποιείται από τα παραδοσιακά κέικ καθώς δεν περιέχει βούτυρο ή λάδι. Αντίθετα, χρησιμοποιεί ολόκληρα βρασμένα πορτοκάλια, αμύγδαλα και ζάχαρη, προσφέροντας μια υγρή υφή και έντονη γεύση.

Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει το βράσιμο των πορτοκαλιών, το άλεσμα όλων των συστατικών σε μπλέντερ και το ψήσιμο του μείγματος στον φούρνο. Το κέικ σερβίρεται ιδανικά με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Διαβάστε παρακάτω

Απο τη Γαλάτεια Παμπορίδη

Αυτό το κέικ είναι πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Του «λείπει» ένα ουσιαστικό υλικό. Το βούτυρο ή το λάδι, δηλαδή το λίπος. Η συνταγή αυτή έρχεται από την Ισπανία και χρησιμοποιεί ολόκληρα πορτοκάλια, τα οποία πρώτα θα βράσετε και ακολούθως θα βάλετε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά. Η υφή του κέικ είναι πιο υγρή και λιγότερο αφράτη με έντονη γεύση από πορτοκάλι και αμύγδαλα. Είναι φανταστικό αν το σερβίρετε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Συστατικά
2 μεγάλα πορτοκάλια (περίπου 600-650γρ.),
250 γρ. ζάχαρη,
250 γρ. αμύγδαλα,
6 μεγάλα αβγά.
Βήματα

Βάζετε ολόκληρα τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτετε με κρύο νερό.

Τα βάζετε σε δυνατή φωτιά.

Μόλις κοχλάσει το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα πορτοκάλια να ψηθούν για 1 ½ ώρα.

Ελέγχετε για να δείτε αν έχει εξατμιστεί το νερό τους και προσθέτετε, αν χρειάζεται.

Όταν ψηθούν τα βγάζετε από το νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.

Βουτυρώνετε ένα ταψί για κέικ, διαμέτρου 23 εκατοστών, με αποσπώμενη βάση και καλύπτετε τον πάτο και τα τοιχώματά του με αντικολλητική λαδόκολλα.

Μοιράζετε τα πορτοκάλια από τη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια.

Τα βάζετε στον κάδο ενός μπλέντερ και τα αλέθετε.

Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και τα αλέθετε ξανά.

Προσθέτετε όλα τα αβγά και αλέθετε και πάλι.

Βάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.

Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στο ταψί του για μισή ώρα.

Ανοίγετε τα τοιχώματα του ταψιού και αφαιρείτε το κέικ.

Ξεκολλάτε την αντικολλητική λαδόκολλα και μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα.

Σερβίρετε με χτυπημένη σαντιγί.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για το αυθεντικό ισπανικό κέικ πορτοκαλιού δεν περιέχει βούτυρο ή λάδι, αλλά ολόκληρα βρασμένα πορτοκάλια, αμύγδαλα και ζάχαρη.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των πορτοκαλιών, το άλεσμα των συστατικών σε μπλέντερ και το ψήσιμο του μείγματος στον φούρνο.
  • Το κέικ έχει υγρή υφή και έντονη γεύση από πορτοκάλι και αμύγδαλα, διαφοροποιούμενο από τα παραδοσιακά κέικ.
  • Σερβίρεται ιδανικά με χτυπημένη κρέμα γάλακτος για επιπλέον γεύση.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ