Αυθεντικό κέικ πορτοκαλιού από την Ισπανία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια αυθεντική ισπανική συνταγή για κέικ πορτοκαλιού, το οποίο διαφοροποιείται από τα παραδοσιακά κέικ καθώς δεν περιέχει βούτυρο ή λάδι. Αντίθετα, χρησιμοποιεί ολόκληρα βρασμένα πορτοκάλια, αμύγδαλα και ζάχαρη, προσφέροντας μια υγρή υφή και έντονη γεύση.

Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει το βράσιμο των πορτοκαλιών, το άλεσμα όλων των συστατικών σε μπλέντερ και το ψήσιμο του μείγματος στον φούρνο. Το κέικ σερβίρεται ιδανικά με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Διαβάστε παρακάτω

Απο τη Γαλάτεια Παμπορίδη

Αυτό το κέικ είναι πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Του «λείπει» ένα ουσιαστικό υλικό. Το βούτυρο ή το λάδι, δηλαδή το λίπος. Η συνταγή αυτή έρχεται από την Ισπανία και χρησιμοποιεί ολόκληρα πορτοκάλια, τα οποία πρώτα θα βράσετε και ακολούθως θα βάλετε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά. Η υφή του κέικ είναι πιο υγρή και λιγότερο αφράτη με έντονη γεύση από πορτοκάλι και αμύγδαλα. Είναι φανταστικό αν το σερβίρετε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Συστατικά
2 μεγάλα πορτοκάλια (περίπου 600-650γρ.),
250 γρ. ζάχαρη,
250 γρ. αμύγδαλα,
6 μεγάλα αβγά.
Βήματα

Βάζετε ολόκληρα τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτετε με κρύο νερό.

Τα βάζετε σε δυνατή φωτιά.

Μόλις κοχλάσει το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα πορτοκάλια να ψηθούν για 1 ½ ώρα.

Ελέγχετε για να δείτε αν έχει εξατμιστεί το νερό τους και προσθέτετε, αν χρειάζεται.

Όταν ψηθούν τα βγάζετε από το νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.

Βουτυρώνετε ένα ταψί για κέικ, διαμέτρου 23 εκατοστών, με αποσπώμενη βάση και καλύπτετε τον πάτο και τα τοιχώματά του με αντικολλητική λαδόκολλα.

Μοιράζετε τα πορτοκάλια από τη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια.

Τα βάζετε στον κάδο ενός μπλέντερ και τα αλέθετε.

Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και τα αλέθετε ξανά.

Προσθέτετε όλα τα αβγά και αλέθετε και πάλι.

Βάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.

Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στο ταψί του για μισή ώρα.

Ανοίγετε τα τοιχώματα του ταψιού και αφαιρείτε το κέικ.

Ξεκολλάτε την αντικολλητική λαδόκολλα και μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα.

Σερβίρετε με χτυπημένη σαντιγί.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για το αυθεντικό ισπανικό κέικ πορτοκαλιού δεν περιέχει βούτυρο ή λάδι, αλλά ολόκληρα βρασμένα πορτοκάλια, αμύγδαλα και ζάχαρη.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των πορτοκαλιών, το άλεσμα των συστατικών σε μπλέντερ και το ψήσιμο του μείγματος στον φούρνο.
  • Το κέικ έχει υγρή υφή και έντονη γεύση από πορτοκάλι και αμύγδαλα, διαφοροποιούμενο από τα παραδοσιακά κέικ.
  • Σερβίρεται ιδανικά με χτυπημένη κρέμα γάλακτος για επιπλέον γεύση.
Διαβάστε επίσης

Εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada, που συνδυάζει γεύσεις καρότου, ανανά, ινδοκάρυδου και ρούμι. Αναλύονται τα υλικά που απαιτούνται, όπως μαύρη και απλή ζάχαρη,...

Σολομός με αρωματικό φινόκιο και τραγανό καρότο

Το άρθρο παρουσιάζει μια νόστιμη συνταγή για σολομό με αρωματικό φινόκιο και τραγανό καρότο. Τα υλικά περιλαμβάνουν φιλέτα σολομού, ελαιόλαδο, κολοκυθάκια, φινόκιο, καρότο και διάφορα μυρωδικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το...

Λαζάνια στυλ μπολονέζ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαζάνια στυλ μπολονέζ, συνδυάζοντας πλούσια υλικά και γεύσεις. Αρχικά, ετοιμάζεται η σάλτσα μπολονέζ με μοσχάρι (ή κιμά), κρεμμύδι, σέλινο, ντομάτες και μπαχαρικά, που...

Τραγανά spring rolls με ζουμερό χοιρινό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τραγανά spring rolls γεμιστά με ζουμερό χοιρινό. Τα υλικά περιλαμβάνουν κινέζικο φιδέ, φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, τζίντζερ, καρότο, λάχανο και ψημένο χοιρινό, ενώ τα...

Πάπια με εξωτικά φρούτα και βελούδινο πουρέ καρότου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πάπια με εξωτικά φρούτα και βελούδινο πουρέ καρότου. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία φιλέτων πάπιας, τα οποία ψήνονται σε τηγάνι και συνοδεύονται από...

Απολαυστικό Crumble Καρπουζιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα απολαυστικό crumble καρπουζιού, που περιλαμβάνει ζύμη, crumble και γέμιση από κομπόστο καρπουζιού. Για τη ζύμη χρησιμοποιούνται ζάχαρη, βούτυρο, αυγά και αλεύρι, ενώ...

Υπέροχη τάρτα με φρέσκες φράουλες

Η τάρτα με φρέσκες φράουλες είναι μια απολαυστική συνταγή που συνδυάζει μια νόστιμη βάση με κρέμα και φρέσκες φράουλες. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, στην οποία...

Ακαταμάχητα τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μοιράζεται μια απλή και νόστιμη συνταγή για τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας, ιδανικά για όλη την οικογένεια. Η συνταγή απαιτεί φέτα, γιαούρτι, αυγά, ρίγανη, βούτυρο και...

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μαγεύει με απίθανο παγωτό κανελόνια – Κι όμως γίνεται!

Η Νεκταρία Κοκκινάκη εντυπωσιάζει με μια πρωτότυπη συνταγή για παγωτό κανελόνια, ιδανικό για το καλοκαίρι. Η διαδικασία περιλαμβάνει τηγάνισμα κανελονιών, γέμισμα με κρέμα από σαντιγί και ζαχαρούχο γάλα, καθώς και...

Βραδιά Eurovision: Ανακαλύψαμε τις πιο λαχταριστές συνταγές για το τέλειο πάρτι στο σπίτι

Η βραδιά της Eurovision πλησιάζει και ο Πέτρος Συρίγος προτείνει νόστιμες και εύκολες συνταγές για ένα αξέχαστο πάρτι στο σπίτι. Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται σκεπαστή τορτίγια με κοτόπουλο, πέννες αλα...

Ανακαλύψτε το ρόστο Νάξου: Η αυθεντική και λαχταριστή κυκλαδίτικη συνταγή

Το ρόστο Νάξου είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτυπώνει τις γευστικές συνήθειες των Ναξιωτών σε οικογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Η ονομασία του προέρχεται από την ιταλική λέξη "arrosto", που...

Ο ακαταμάχητος μεζές της Παρασκευής – Κεφτεδάκια σαγανάκι

Ο ακαταμάχητος μεζές της Παρασκευής, σύμφωνα με τη Νεκταρία Κοκκινάκη, είναι τα κεφτεδάκια σαγανάκι, ιδανικά για να συνοδεύσουν τα ουζάκια μας. Η συνταγή περιλαμβάνει χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα, φέτα...

Το γιουβετσάκι της Μπαρμπαρίγου είναι θεϊκή απόλαυση!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες σεφ της Ελλάδας, παρουσιάζει τη συνταγή της για το παραδοσιακό αρνί γιουβετσάκι στο φούρνο, ένα ιδανικό οικογενειακό πιάτο. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα...

Αυτό το γλυκό είναι αμαρτία – Λαχταριστά ταρτάκια από μπισκότο

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας δείχνει πώς να φτιάξουμε λαχταριστά ταρτάκια από μπισκότο με γέμιση κρέμας και μαρμελάδας φράουλα. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως μπισκότα τύπου digestive, βούτυρο, γάλα,...

Η πιο δροσερή μακαρονάδα με μόλις λίγα υλικά

Ο Πέτρος Συρίγος μας προτείνει μια δροσερή και εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα με ελάχιστα υλικά, ιδανική για ζεστές μέρες. Η συνταγή περιλαμβάνει σπαγγέτι, βούτυρο, λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα, δημιουργώντας μια...

Φτιάχνουμε αυθεντικά παλληκάρια ή εντυπωσιακά φωτοκόλυβα

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για τα παραδοσιακά «παλληκάρια» ή «φωτοκόλυβα», ένα νόστιμο μείγμα οσπρίων που σερβίρεται ως σούπα ή σαλάτα και έχει ισχυρή θέση στην ελληνική διατροφή, λόγω...

Η μηλόπιτα επαναπροσδιορίζεται… Ανατρέψτε όλα τα δεδομένα

Η Νεκταρία Κοκκινάκη επαναστατεί στη κλασική μηλόπιτα, προτείνοντας μια νέα συνταγή για τάρτα μήλου με κρέμα και καραμέλα. Το άρθρο περιγράφει αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, από την...

Ανακαλύψτε το μυστικό του φαγητού σύζουμα

Το άρθρο αναφέρεται στη συνταγή για τα παραδοσιακά κρητικά σύζουμα, που είναι μακαρόνια σε ζωμό κρέατος, με συνταγή της Νεκταρίας Κοκκινάκη. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν 1 κιλό κρέας (ζυγούρι...

Μακαρόνια με κιμά, η ακαταμάχητη απόλαυση

Η συνταγή του Πέτρου Συρίγου για μακαρόνια με κιμά συνδυάζει γεύσεις και αρώματα που κάνουν αυτό το πιάτο αγαπημένο για όλους. Με κύρια υλικά όπως σπαγγέτι, μοσχαρίσιο κιμά, φρέσκες ντομάτες...

Αυτά τα παστουρμαδοπιτάκια θα σε μαγέψουν και θα χάσεις τα λογικά σου

Τα παστουρμαδοπιτάκια της Νεκταρίας Κοκκινάκη συνδυάζουν παραδοσιακές γεύσεις και υλικά, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλο κρούστας, παστουρμά, λαχανικά όπως κρεμμύδι, ντομάτες και πιπεριές, καθώς και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ