Το άρθρο περιγράφει μια απλή συνταγή για cheesecake με μαρμελάδα άγριων μύρτιλων. Για τη βάση, χρησιμοποιούνται αλεσμένα μπισκότα Digestive και λιωμένο βούτυρο.
Η κρέμα παρασκευάζεται με τυρί κρέμα, στραγγιστό γιαούρτι, ζάχαρη άχνη, βανίλια και κρέμα γάλακτος, τα οποία χτυπιούνται μέχρι να αφρατέψουν. Η γέμιση τοποθετείται πάνω από τη βάση και καλύπτεται με βιολογική μαρμελάδα άγριων μύρτιλων.
Το γλυκό ψύχεται στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
1 φλ. μπισκότα Digestive αλεσμένα
3 κουταλιές βούτυρο ανάλατο λιωμένο
Για την κρέμα
1 συσκευασία (200γρ.) τυρί κρέμα (Cream Cheese)
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι βανίλια
½ φλ. κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη
1 βαζάκι (250γρ.) βιολογική μαρμελάδα Άγρια Μύρτιλλα με 100% από φρούτα, Rigoni di Asiago
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Τα μοιράζουμε σε 3 ποτήρια. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και χτυπάμε να αφρατέψει.
Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και βάζουμε λίγη – λίγη την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει καλά η κρέμα.
Μοιράζετε τη γέμιση επάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα με άγρια μύρτιλα. Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει βάση από αλεσμένα μπισκότα Digestive και λιωμένο βούτυρο.
- Η κρέμα φτιάχνεται με τυρί κρέμα, γιαούρτι, ζάχαρη άχνη, βανίλια και κρέμα γάλακτος.
- Η γέμιση του cheesecake καλύπτεται με μαρμελάδα άγριων μύρτιλων.
- Το γλυκό ψύχεται στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα για καλύτερη υφή.