Ανάποδο γλυκό cheesecake με αναρή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός ανάποδου γλυκού cheesecake με αναρή, το οποίο συνδυάζει σμέουρα και άλλα συστατικά για μια μοναδική γεύση. Αρχικά, ετοιμάζεται μια σος από σμέουρα και ζάχαρη, ενώ η κρέμα του cheesecake περιλαμβάνει αναρή, τυρί κρέμα, γιαούρτι, ζάχαρη, μέλι και αυγά.

Το μίγμα τοποθετείται πάνω από τη σος και ψήνεται σε μπεν μαρί. Μετά το ψήσιμο, το γλυκό αναποδογυρίζεται, κρυώνει και σερβίρεται, προσφέροντας μια δροσερή και γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. σμέουρα (raspberries) κατεψυγμένα

80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι κορν φλάουαρ

1 κουταλιά νερό

Για το τσίζκεϊκ:

400 γρ. αναρή ανάλατη

500 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. γιαούρτι σούπερ σταγγιστό

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

40 γρ. μέλι

2 κουταλάκια βανίλια

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

40 γρ. αλεύρι φαρίνα

10 γρ. κορν φλάουαρ

4 αυγά μεγάλα

1 ταψί 23 εκατοστών

1 μεγαλύτερο ταψί για μπεν μαρί

Αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλύπτετε τη βάση και τα τοιχώματα ενός ταψιού 23 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί. Αν το ταψί σας έχει αφαιρούμενα τοιχώματα, θα πρέπει να το μονώσετε εξωτερικά, με 3 κομμάτια ασημόχαρτο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε τα σμέουρα με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουαρ στο νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν (4-5 λεπτά περίπου), μέχρι τα σμέουρα να σπάσουν κάπως και η σος να γίνει λίγο πιο παχύρευστη. Μεταφέρετε τη σος στο ταψί και καλύπτετε τη βάση.

Σε ένα food processor με μεταλλική λεπίδα, βάζετε όλα τα υλικά για το τσίζκεϊκ εκτός από τα αυγά. Αλέθετε καλά μέχρι να έχετε μια απαλή κρέμα. Προσθέτετε τα αυγά και αλέθετε ξανά μέχρι να αναμειχθούν.

Με ένα φλυτζάνι με στόμιο ή ένα μεγάλο κουτάλι σερβιρίσματος σούπας, μεταφέρετε προσεκτικά το μίγμα του τσίζκεϊκ στο ταψί πάνω από τα σμέουρα. Αν αναμειχθεί λίγο το μίγμα σμέουρων με το τσίζκεϊκ στη βάση είναι εντάξει, αλλά δεν πρέπει να αναμειχθούν πολύ.

Μεταφέρετε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο στο οποίο θα βάλετε νερό που κοχλάζει (μπεν μαρί). Ψήνετε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 50-55 λεπτά.

Βγάζετε το ταψί από το νερό και αφήνετε το τσίζκεϊκ να κρυώσει για 1 ώρα. Το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, πετάτε τα χαρτιά και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά πριν το σερβίρετε.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο περιγράφει την παρασκευή ενός ανάποδου γλυκού cheesecake με αναρή και σμέουρα για μοναδική γεύση.
  • Η σος αποτελείται από σμέουρα, ζάχαρη και κορν φλάουρ, ενώ η κρέμα περιλαμβάνει αναρή, τυρί κρέμα, γιαούρτι, ζάχαρη, μέλι και αυγά.
  • Το μίγμα ψήνεται σε μπεν μαρί και στη συνέχεια αναποδογυρίζεται, κρυώνει και σερβίρεται δροσερό.
  • Η προετοιμασία απαιτεί ειδικά εργαλεία και προσοχή στη διαδικασία αναποδογυρίσματος.
Διαβάστε επίσης

Myrtos by Asimakis: Πολυτελής ελληνική γαστρονομία στο κέντρο του Λονδίνου

Ο Έλληνας σεφ Ασημάκης Χανιώτης άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, Myrtos, στο South Kensington του Λονδίνου, προσφέροντας μια ανανεωμένη προσέγγιση στην ελληνική κουζίνα. Το εστιατόριο εστιάζει σε κλασικές ελληνικές...

Κότσια στην κατσαρόλα με αρωματικό πολτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρνίσια κότσια μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με αρωματικό πολτό και συνοδευτικά πουρέ πατάτας με φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα κότσια σοτάρονται με κρεμμύδι και σκόρδο, προστίθενται...

Σοκολατένιες κρέπες γεμιστές σαν σούσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για σοκολατένιες κρέπες γεμιστές σαν σούσι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Οι κρέπες φτιάχνονται με κακάο και σερβίρονται γεμιστές με...

“Βασιλική Σαρλότ”

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μιας Βασιλικής Σαρλότ, ενός γλυκού που συνδυάζει παντεσπάνι και γέμιση φράουλας. Για το παντεσπάνι, τα αυγά χτυπιούνται με ζάχαρη και λεμόνι, ψήνονται και...

Νόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμους ρεβιθοκεφτέδες, ξεκινώντας από την προετοιμασία των ρεβιθιών από το προηγούμενο βράδυ με μούλιασμα σε νερό και μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, τα ρεβίθια...

Λεµονάτο τιραµισού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα δροσερό και καλοκαιρινό λεμονάτο τιραμισού, ιδανικό για να σερβιριστεί μετά από θαλασσινά. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία ενός σιροπιού με λεμόνι, καβουρδισμένα...

Trifle με σάλτσα ακτινίδιο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για trifle με σάλτσα ακτινίδιο, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Αρχικά, ετοιμάζεται η κρέμα με γάλα, αβγά και ζάχαρη, η οποία ψύχεται...

Λιβανέζικο μαχαλεπί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το λιβανέζικο μαχαλεπί, ένα γλυκό που βασίζεται σε γάλα, ζάχαρη και νισεστέ, αρωματισμένο με ανθόνερο ή ροδόνερο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το καβούρδισμα ψίχας χαλεπιανών...

Κρεμ Μπρουλέ με φρούτο του πάθους

Η συνταγή για κρεμ μπρουλέ με φρούτο του πάθους περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κροκάδια, ζάχαρη, βανίλια και κομματάκια passion fruit. Αρχικά, ζεσταίνουμε την κρέμα και αναμειγνύουμε με το μείγμα κροκάδια,...

St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Τα χοιρινά spare-ribs προετοιμάζονται με καρυκεύματα και ψήνονται στο φούρνο,...

Αχλαδόπιτα συνοδευόμενη από παγωτό

Η συνταγή για αχλαδόπιτα με παγωτό καραμέλας περιλαμβάνει μια βάση από αλεύρι, βούτυρο, αβγό και ζάχαρη, η οποία ψύχεται πριν χρησιμοποιηθεί. Η γέμιση αποτελείται από αχλάδια, ζάχαρη, κανέλα, χυμό λεμονιού...

“Πόσο έγκυρα είναι τα τεστ για τροφική δυσανεξία;”

Τα τεστ τροφικής δυσανεξίας έχουν κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ ατόμων με ανεξήγητα συμπτώματα, όμως η επιστημονική κοινότητα αμφισβητεί την αξιοπιστία τους. Σε αντίθεση με τις τροφικές αλλεργίες, οι δυσανεξίες προκαλούν...

Η διαδρομή του μουσακά: Από την Ανατολή στην ελληνική κληρονομιά

Ο μουσακάς, αν και σήμερα αποτελεί σύμβολο της ελληνικής κουζίνας, έχει τις ρίζες του στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Αρχικά ήταν μια σαλάτα με μελιτζάνες και ντομάτα,...

Γλυκοκαραμελωμένα παϊδάκια χοιρινού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γλυκοκαραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια. Χρειάζονται χοιρινά παϊδάκια, αλάτι και πιπέρι, καθώς και μια σος από σος τεριγιάκι με μέλι, σόγια σος, γλυκιά σάλτσα τσίλι...

Μπισκότα με χαρουπόμελο (Τερτζιελλούθκια)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για τα παραδοσιακά κυπριακά κουλουράκια, γνωστά ως τερτζιελλούθκια, τα οποία παρασκευάζονται με χωριάτικο αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και χλιαρό νερό, ενώ ολοκληρώνονται με χαρουπόμελο. Η διαδικασία...

Αυτό είναι το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί

Η γραβιέρα Νάξου αναδείχθηκε ως το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί από την πλατφόρμα TasteAtlas, ξεπερνώντας διάσημα πιάτα όπως ο μουσακάς και τα σουβλάκια. Η κατάταξη βασίστηκε σε περισσότερες από 26.000...

Ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ

Η συνταγή αυτή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια γευστική ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ. Χρησιμοποιώντας υλικά όπως ελαιόλαδο, κόκκινο κρεμμύδι, χαλλούμι, λάντσιον μιτ Ma Ling, ντοματίνια, τυρί ένταμ, αυγά...

Μήλο κέικ με τραγανή επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ μήλου με τραγανή επικάλυψη, ιδανικό για επιδόρπιο. Αρχικά, τα μήλα καθαρίζονται, κόβονται και ραντίζονται με χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, ένα μείγμα από αυγά,...

Γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της παρασκευής του. Χρησιμοποιώντας φρέσκο γάλα, ζάχαρη, κορν φλάουρ και βανίλια, το μείγμα...

Χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία, ξεκινώντας με τη μαρινάδα του κρέατος σε ζιβανία, αλάτι και κρύο νερό, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ