Ανάποδο γλυκό cheesecake με αναρή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός ανάποδου γλυκού cheesecake με αναρή, το οποίο συνδυάζει σμέουρα και άλλα συστατικά για μια μοναδική γεύση. Αρχικά, ετοιμάζεται μια σος από σμέουρα και ζάχαρη, ενώ η κρέμα του cheesecake περιλαμβάνει αναρή, τυρί κρέμα, γιαούρτι, ζάχαρη, μέλι και αυγά.

Το μίγμα τοποθετείται πάνω από τη σος και ψήνεται σε μπεν μαρί. Μετά το ψήσιμο, το γλυκό αναποδογυρίζεται, κρυώνει και σερβίρεται, προσφέροντας μια δροσερή και γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. σμέουρα (raspberries) κατεψυγμένα

80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι κορν φλάουαρ

1 κουταλιά νερό

Για το τσίζκεϊκ:

400 γρ. αναρή ανάλατη

500 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. γιαούρτι σούπερ σταγγιστό

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

40 γρ. μέλι

2 κουταλάκια βανίλια

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

40 γρ. αλεύρι φαρίνα

10 γρ. κορν φλάουαρ

4 αυγά μεγάλα

1 ταψί 23 εκατοστών

1 μεγαλύτερο ταψί για μπεν μαρί

Αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλύπτετε τη βάση και τα τοιχώματα ενός ταψιού 23 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί. Αν το ταψί σας έχει αφαιρούμενα τοιχώματα, θα πρέπει να το μονώσετε εξωτερικά, με 3 κομμάτια ασημόχαρτο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε τα σμέουρα με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουαρ στο νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν (4-5 λεπτά περίπου), μέχρι τα σμέουρα να σπάσουν κάπως και η σος να γίνει λίγο πιο παχύρευστη. Μεταφέρετε τη σος στο ταψί και καλύπτετε τη βάση.

Σε ένα food processor με μεταλλική λεπίδα, βάζετε όλα τα υλικά για το τσίζκεϊκ εκτός από τα αυγά. Αλέθετε καλά μέχρι να έχετε μια απαλή κρέμα. Προσθέτετε τα αυγά και αλέθετε ξανά μέχρι να αναμειχθούν.

Με ένα φλυτζάνι με στόμιο ή ένα μεγάλο κουτάλι σερβιρίσματος σούπας, μεταφέρετε προσεκτικά το μίγμα του τσίζκεϊκ στο ταψί πάνω από τα σμέουρα. Αν αναμειχθεί λίγο το μίγμα σμέουρων με το τσίζκεϊκ στη βάση είναι εντάξει, αλλά δεν πρέπει να αναμειχθούν πολύ.

Μεταφέρετε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο στο οποίο θα βάλετε νερό που κοχλάζει (μπεν μαρί). Ψήνετε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 50-55 λεπτά.

Βγάζετε το ταψί από το νερό και αφήνετε το τσίζκεϊκ να κρυώσει για 1 ώρα. Το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, πετάτε τα χαρτιά και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά πριν το σερβίρετε.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο περιγράφει την παρασκευή ενός ανάποδου γλυκού cheesecake με αναρή και σμέουρα για μοναδική γεύση.
  • Η σος αποτελείται από σμέουρα, ζάχαρη και κορν φλάουρ, ενώ η κρέμα περιλαμβάνει αναρή, τυρί κρέμα, γιαούρτι, ζάχαρη, μέλι και αυγά.
  • Το μίγμα ψήνεται σε μπεν μαρί και στη συνέχεια αναποδογυρίζεται, κρυώνει και σερβίρεται δροσερό.
  • Η προετοιμασία απαιτεί ειδικά εργαλεία και προσοχή στη διαδικασία αναποδογυρίσματος.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ