Ανάποδο γλυκό cheesecake με αναρή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός ανάποδου γλυκού cheesecake με αναρή, το οποίο συνδυάζει σμέουρα και άλλα συστατικά για μια μοναδική γεύση. Αρχικά, ετοιμάζεται μια σος από σμέουρα και ζάχαρη, ενώ η κρέμα του cheesecake περιλαμβάνει αναρή, τυρί κρέμα, γιαούρτι, ζάχαρη, μέλι και αυγά.

Το μίγμα τοποθετείται πάνω από τη σος και ψήνεται σε μπεν μαρί. Μετά το ψήσιμο, το γλυκό αναποδογυρίζεται, κρυώνει και σερβίρεται, προσφέροντας μια δροσερή και γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. σμέουρα (raspberries) κατεψυγμένα

80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι κορν φλάουαρ

1 κουταλιά νερό

Για το τσίζκεϊκ:

400 γρ. αναρή ανάλατη

500 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. γιαούρτι σούπερ σταγγιστό

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

40 γρ. μέλι

2 κουταλάκια βανίλια

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

40 γρ. αλεύρι φαρίνα

10 γρ. κορν φλάουαρ

4 αυγά μεγάλα

1 ταψί 23 εκατοστών

1 μεγαλύτερο ταψί για μπεν μαρί

Αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλύπτετε τη βάση και τα τοιχώματα ενός ταψιού 23 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί. Αν το ταψί σας έχει αφαιρούμενα τοιχώματα, θα πρέπει να το μονώσετε εξωτερικά, με 3 κομμάτια ασημόχαρτο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε τα σμέουρα με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουαρ στο νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν (4-5 λεπτά περίπου), μέχρι τα σμέουρα να σπάσουν κάπως και η σος να γίνει λίγο πιο παχύρευστη. Μεταφέρετε τη σος στο ταψί και καλύπτετε τη βάση.

Σε ένα food processor με μεταλλική λεπίδα, βάζετε όλα τα υλικά για το τσίζκεϊκ εκτός από τα αυγά. Αλέθετε καλά μέχρι να έχετε μια απαλή κρέμα. Προσθέτετε τα αυγά και αλέθετε ξανά μέχρι να αναμειχθούν.

Με ένα φλυτζάνι με στόμιο ή ένα μεγάλο κουτάλι σερβιρίσματος σούπας, μεταφέρετε προσεκτικά το μίγμα του τσίζκεϊκ στο ταψί πάνω από τα σμέουρα. Αν αναμειχθεί λίγο το μίγμα σμέουρων με το τσίζκεϊκ στη βάση είναι εντάξει, αλλά δεν πρέπει να αναμειχθούν πολύ.

Μεταφέρετε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο στο οποίο θα βάλετε νερό που κοχλάζει (μπεν μαρί). Ψήνετε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 50-55 λεπτά.

Βγάζετε το ταψί από το νερό και αφήνετε το τσίζκεϊκ να κρυώσει για 1 ώρα. Το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, πετάτε τα χαρτιά και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά πριν το σερβίρετε.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο περιγράφει την παρασκευή ενός ανάποδου γλυκού cheesecake με αναρή και σμέουρα για μοναδική γεύση.
  • Η σος αποτελείται από σμέουρα, ζάχαρη και κορν φλάουρ, ενώ η κρέμα περιλαμβάνει αναρή, τυρί κρέμα, γιαούρτι, ζάχαρη, μέλι και αυγά.
  • Το μίγμα ψήνεται σε μπεν μαρί και στη συνέχεια αναποδογυρίζεται, κρυώνει και σερβίρεται δροσερό.
  • Η προετοιμασία απαιτεί ειδικά εργαλεία και προσοχή στη διαδικασία αναποδογυρίσματος.
Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ