Amyth of Nicosia: Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το εστιατόριο Amyth of Nicosia, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με έμφαση στις βραδινές εξόδους. Με την καθοδήγηση των βραβευμένων σεφ Andrew Michael Smith και David Goodridge, το μενού συνδυάζει μεσογειακές γεύσεις με δημιουργικότητα, προσφέροντας πιάτα όπως μοσχαρίσιο φιλέτο και linguini με γαρίδες.

Το εστιατόριο ενώνει την κομψή αυλή με τον εσωτερικό χώρο, ενώ η συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και η λίστα κρασιών και κοκτέιλ ενισχύουν την εμπειρία. Στον μαγευτικό αυτό χώρο, κάθε γεύμα αποτελεί πρόσκληση για ανακάλυψη νέων γεύσεων.

Διαβάστε παρακάτω

Σε ένα μαγευτικό χώρο, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, το εστιατόριο Amyth of Nicosia, μέλος του ομίλου Thanos Hotels & Resorts, υπόσχεται να αναβαθμίσει τη γαστρονομική σκηνή της πόλης – κάθε στιγμή της ημέρας και ιδιαίτερα τα βράδια, όπου μια νυκτερινή βόλτα στην πρωτεύουσα κρύβει όμορφες, ξεχωριστές και διαφορετικές μεταξύ τους γειτονιές, για όλα τα γούστα και στυλ. Ένας νυκτερινός περίπατος στα δρομάκια της παλιάς πόλης είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά, την αυθεντική κυπριακή κουλτούρα και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας.

Το εστιατόριο στο νέο ξενοδοχείο Amyth of Nicosia ενώνει αρμονικά την όμορφη αυλή του με τον κομψό, κλιματιζόμενο εσωτερικό χώρο, και αποτελεί ιδανικό προορισμό για βραδινή έξοδο. Στο μενού ξεχωρίζουν τα νέα καλοκαιρινά πιάτα για dinner, φτιαγμένα με μεράκι και φαντασία από τον βραβευμένο Chef Andrew Michael Smith, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Executive Chef του Ομίλου, David Goodridge.

‘Έχοντας αποδείξει την αφοσίωσή του στη γαστρονομική κομψότητα με πηγή έμπνευσης τις Μεσογειακές γεύσεις, η ομάδα του Amyth, μέσα από το ανανεωμένο μενού, θα εξιτάρει τους γευστικούς σας κάλυκες και θα σας συνεπάρει σε ένα γευστικό ταξίδι κορυφής. Νόστιμα bites όπως ψητά καλαμπόκια με μαγιονέζα chilly, μαριναρισμένο χοιρινό μπέικον με μπαχαρικά, μαζί με τις δροσιστικές σαλάτες του καταλόγου είναι μερικά από τα πιάτα που θα ανοίξουν το τραπέζι σας ενώ η συνέχεια προβλέπεται επική: μοσχαρίσιο φιλέτο με μαρμελάδα κρεμμυδιού, πουρές πατάτας, σπανάκι, baby carrots σε ζωμό κρέατος με παλαιωμένη κουμανδαρία, linguini με γαρίδες ψητές στο τηγάνι, λυθρίνι σε μπλανκέτ από λευκά φασόλια, ανθούς κολοκυθιού και ντομάτες Datterini, καθώς επίσης και ψημένο steak κουνουπίδι με πουρέ φάβας και καραμελωμένες σταφίδες, είναι κάποια από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Και φυσικά το κλείσιμο ακόμα πιο επικό με τα ευφάνταστα γλυκά του μενού!

Στην ομάδα της Thanos Hotels, το καλό φαγητό φτιάχνεται με αγάπη έτσι, μέσα από μια ξεχωριστή και διαχρονική συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, δημιουργούνται πιάτα που αφηγούνται μια ιστορία. Με τη φιλοσοφία των Amyth να αγκαλιάζει την αίσθηση της περιέργειας και της περιπέτειας, συμπεριλαμβανομένου και του φαγητού, το εστιατόριο του Amyth of Nicosia προτείνει μία ιδιαίτερη εμπειρία σε ένα χώρο όπου η ζεστασιά της προσεγμένης κουζίνας συναντά την αίσθηση γνωριμίας και του απρόσμενου. Κάθε γεύμα αποτελεί πρόσκληση στον επισκέπτη για να ανακαλύψει κάτι νέο – με έμπνευση σε κάθε μπουκιά.

Το μενού ολοκληρώνει και η λίστα κρασιών, η οποία φιλοξενεί διαφορετικές και ενδιαφέρουσες ετικέτες από όλο τον κόσμο, αλλά και τα ιδιαίτερα κοκτέιλ που ετοιμάζονται από τους mixologists του εστιατορίου.

Πατριάρχου Γρηγορίου 29, Λευκωσία, 22 888400.

Συνοπτικά

  • Το Amyth of Nicosia προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία μεσογειακών γεύσεων, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας.
  • Το μενού, υπό την καθοδήγηση των βραβευμένων σεφ Andrew Michael Smith και David Goodridge, περιλαμβάνει δημιουργικά πιάτα όπως μοσχαρίσιο φιλέτο και linguini με γαρίδες.
  • Ο χώρος συνδυάζει αρμονικά την κομψή αυλή με τον εσωτερικό χώρο, προσφέροντας μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα για οποιαδήποτε έξοδο.
  • Η συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και η πλούσια λίστα κρασιών και κοκτέιλ ενισχύουν την εμπειρία ανακάλυψης νέων γεύσεων.
Διαβάστε επίσης

Καλοκαιρινές σούπες: Οι πιο γνωστές παγκοσμίως

Οι κρύες σούπες αποτελούν δροσιστική επιλογή σε ζεστά κλίματα, με πολλές από αυτές να έχουν βαθιές πολιτισμικές ρίζες. Ανάμεσα στις πιο γνωστές παγκοσμίως είναι η ισπανική gazpacho από την...

Notios: Γαστρονομική εμπειρία με θέα στη Μεσόγειο

Το εστιατόριο Notios στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας ιαπωνικές γεύσεις και τεχνικές με μεσογειακά υλικά σε μια μοντέρνα fine-dining ατμόσφαιρα με θέα στη...

Δροσερό σορμπέ φράουλας (χωρίς μηχανή παγωτού)

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για σορμπέ φράουλας χωρίς τη χρήση μηχανής παγωτού, ιδανική για 4-5 άτομα. Απαιτεί λίγα υλικά, όπως φράουλες, μέλι και χλιαρό νερό, και ελάχιστο...

Bittor Arginzoniz: Ο μάγος της φωτιάς στην κορυφή της ευρωπαϊκής κουζίνας

Ο Bittor Arginzoniz, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Asador Etxebarri στη χώρα των Βάσκων, αναγνωρίζεται διεθνώς για την αφοσίωσή του στη χρήση της φωτιάς και την απλότητα της μαγειρικής...

Σαλάτα με καραμελωμένα παντζάρια και φρέσκο σπανάκι

Η συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένα παντζάρια και φρέσκο σπανάκι περιλαμβάνει ψήσιμο παντζαριών στον φούρνο, ανακάτεμα με φρέσκο σπανάκι, κόλιανδρο, κόκκινο κρεμμύδι και κατσικίσιο τυρί, ενώ ολοκληρώνεται με ένα...

Συριανά Λουκούμια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής των παραδοσιακών συριανών λουκουμιών, προσφέροντας μια λεπτομερή συνταγή με υλικά όπως ζάχαρη, νερό, κορν φλάουρ και κρεμόριο, καθώς και προαιρετικά αρώματα και ξηροκάρπια. Η...

Πατατάτο Αμοργού (αυθεντικό κατσικάκι με πατάτες)

Το άρθρο παρουσιάζει την παραδοσιακή συνταγή "Πατατάτο Αμοργού", ένα πιάτο με κατσικάκι ή αρνάκι και πατάτες, μαγειρεμένο με ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδο, λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και δάφνη. Αρχικά,...

Σαντορινιοί Ντοματοκεφτέδες

Οι Σαντορινιοί ντοματοκεφτέδες είναι ένας παραδοσιακός ελληνικός μεζές που συνδυάζει ντομάτες, μυρωδικά και, προαιρετικά, φέτα για μια νόστιμη και αρωματική γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως ώριμες ντομάτες,...

Σαβόρο Πάρου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το παραδοσιακό πιάτο "Σαβόρο Πάρου", το οποίο περιλαμβάνει τηγανητά μικρά ψάρια, όπως σκορπιδάκια ή μπαρμπούνια, που αλευρώνονται και τηγανίζονται μέχρι να γίνουν τραγανά. Στη...

Τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι θυμαριού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι θυμαριού, χρησιμοποιώντας τοπικά ημίσκληρα τυριά, όπως της Νάξου ή μαστέλο. Το τυρί κόβεται σε φέτες, πανάρεται με...

Πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης

Η πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης είναι μια γευστική αλοιφή που συνδυάζει την έντονη γεύση της κοπανιστής με τη φέτα ή ξινομυζήθρα για πιο ελαφριά αίσθηση....

Παραδοσιακή Φολεγάνδρου Σαλάτα

Η παραδοσιακή σαλάτα της Φολεγάνδρου αποτελείται από φρέσκα υλικά όπως ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά και ελιές, συνδυασμένα με τοπική ξινομυζήθρα ή φέτα. Περιλαμβάνει επίσης κρίθινα παξιμάδια ή...

Πίτσα με λαχταριστό ζαμπόν

Η πίτσα με ζαμπόν είναι μια κλασική επιλογή για πολλές οικογένειες, προσφέροντας πλούσια γεύση χάρη στην άφθονη επικάλυψη τυριού και την αρωματική σάλτσα ντομάτας. Για τη βάση, η μαγιά...

Γλυκιά πορτοκαλόπιτα

Η συνταγή για γλυκιά πορτοκαλόπιτα περιλαμβάνει την προετοιμασία φύλλων κρούστας, τα οποία ψήνονται και συνδυάζονται με ένα μείγμα αυγών, ζάχαρης, βανίλιας, μπέικιν πάουντερ, ξύσματος πορτοκαλιού, σπορέλαιου και γιαουρτιού. Το...

Τα 50 Κορυφαία Εστιατόρια του Κόσμου: Πώς το Maido κατέκτησε την κορυφή;

Το εστιατόριο Maido στη Λίμα, Περού, αναδείχθηκε κορυφαίο στον κόσμο για το 2025 από τη λίστα The World’s 50 Best Restaurants, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένα Περουβιανό εστιατόριο...

Κοκ γλυκίσματα

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή κοκ γλυκισμάτων, περιγράφοντας βήμα-βήμα την προετοιμασία του σιροπιού, των cupcakes, της κρέμας πατισερί και της σοκολατένιας επικάλυψης. Ξεκινά με την...

Λεμονάτη Τάρτα

Η λεμονάτη τάρτα είναι ένα δροσερό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη φρεσκάδα του λεμονιού με μια βάση από μπισκότα digestive. Η βάση παρασκευάζεται με θρυμματισμένα μπισκότα και λιωμένο...

Γλυκό τσίζκεϊκ με λευκή σοκολάτα και φράουλες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού τσίζκεϊκ με λευκή σοκολάτα και φράουλες. Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας βάσης από μπισκότα Digestive και βούτυρο, καθώς και μια...

Λαχταριστές γαρίδες με καπνιστό τσίλι και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λαχταριστές γαρίδες με καπνιστό τσίλι και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο. Αρχικά, οι γαρίδες καθαρίζονται και προετοιμάζονται για το γκριλ. Οι πιπεριές τσίλι ψήνονται μέχρι να...

Γαστρονομικές απολαύσεις σε 10 Κυκλαδίτικα νησιά

Οι Κυκλάδες, γνωστές για τη μαγευτική τους ομορφιά, διαθέτουν επίσης μια πλούσια γαστρονομική παράδοση που ενισχύει τον τουρισμό τους. Από την Τήνο με τα εκλεκτά αλλαντικά και τυριά, μέχρι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ