Amyth of Nicosia: Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το εστιατόριο Amyth of Nicosia, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με έμφαση στις βραδινές εξόδους. Με την καθοδήγηση των βραβευμένων σεφ Andrew Michael Smith και David Goodridge, το μενού συνδυάζει μεσογειακές γεύσεις με δημιουργικότητα, προσφέροντας πιάτα όπως μοσχαρίσιο φιλέτο και linguini με γαρίδες.

Το εστιατόριο ενώνει την κομψή αυλή με τον εσωτερικό χώρο, ενώ η συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και η λίστα κρασιών και κοκτέιλ ενισχύουν την εμπειρία. Στον μαγευτικό αυτό χώρο, κάθε γεύμα αποτελεί πρόσκληση για ανακάλυψη νέων γεύσεων.

Διαβάστε παρακάτω

Σε ένα μαγευτικό χώρο, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, το εστιατόριο Amyth of Nicosia, μέλος του ομίλου Thanos Hotels & Resorts, υπόσχεται να αναβαθμίσει τη γαστρονομική σκηνή της πόλης – κάθε στιγμή της ημέρας και ιδιαίτερα τα βράδια, όπου μια νυκτερινή βόλτα στην πρωτεύουσα κρύβει όμορφες, ξεχωριστές και διαφορετικές μεταξύ τους γειτονιές, για όλα τα γούστα και στυλ. Ένας νυκτερινός περίπατος στα δρομάκια της παλιάς πόλης είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά, την αυθεντική κυπριακή κουλτούρα και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας.

Το εστιατόριο στο νέο ξενοδοχείο Amyth of Nicosia ενώνει αρμονικά την όμορφη αυλή του με τον κομψό, κλιματιζόμενο εσωτερικό χώρο, και αποτελεί ιδανικό προορισμό για βραδινή έξοδο. Στο μενού ξεχωρίζουν τα νέα καλοκαιρινά πιάτα για dinner, φτιαγμένα με μεράκι και φαντασία από τον βραβευμένο Chef Andrew Michael Smith, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Executive Chef του Ομίλου, David Goodridge.

‘Έχοντας αποδείξει την αφοσίωσή του στη γαστρονομική κομψότητα με πηγή έμπνευσης τις Μεσογειακές γεύσεις, η ομάδα του Amyth, μέσα από το ανανεωμένο μενού, θα εξιτάρει τους γευστικούς σας κάλυκες και θα σας συνεπάρει σε ένα γευστικό ταξίδι κορυφής. Νόστιμα bites όπως ψητά καλαμπόκια με μαγιονέζα chilly, μαριναρισμένο χοιρινό μπέικον με μπαχαρικά, μαζί με τις δροσιστικές σαλάτες του καταλόγου είναι μερικά από τα πιάτα που θα ανοίξουν το τραπέζι σας ενώ η συνέχεια προβλέπεται επική: μοσχαρίσιο φιλέτο με μαρμελάδα κρεμμυδιού, πουρές πατάτας, σπανάκι, baby carrots σε ζωμό κρέατος με παλαιωμένη κουμανδαρία, linguini με γαρίδες ψητές στο τηγάνι, λυθρίνι σε μπλανκέτ από λευκά φασόλια, ανθούς κολοκυθιού και ντομάτες Datterini, καθώς επίσης και ψημένο steak κουνουπίδι με πουρέ φάβας και καραμελωμένες σταφίδες, είναι κάποια από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Και φυσικά το κλείσιμο ακόμα πιο επικό με τα ευφάνταστα γλυκά του μενού!

Στην ομάδα της Thanos Hotels, το καλό φαγητό φτιάχνεται με αγάπη έτσι, μέσα από μια ξεχωριστή και διαχρονική συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, δημιουργούνται πιάτα που αφηγούνται μια ιστορία. Με τη φιλοσοφία των Amyth να αγκαλιάζει την αίσθηση της περιέργειας και της περιπέτειας, συμπεριλαμβανομένου και του φαγητού, το εστιατόριο του Amyth of Nicosia προτείνει μία ιδιαίτερη εμπειρία σε ένα χώρο όπου η ζεστασιά της προσεγμένης κουζίνας συναντά την αίσθηση γνωριμίας και του απρόσμενου. Κάθε γεύμα αποτελεί πρόσκληση στον επισκέπτη για να ανακαλύψει κάτι νέο – με έμπνευση σε κάθε μπουκιά.

Το μενού ολοκληρώνει και η λίστα κρασιών, η οποία φιλοξενεί διαφορετικές και ενδιαφέρουσες ετικέτες από όλο τον κόσμο, αλλά και τα ιδιαίτερα κοκτέιλ που ετοιμάζονται από τους mixologists του εστιατορίου.

Πατριάρχου Γρηγορίου 29, Λευκωσία, 22 888400.

Συνοπτικά

  • Το Amyth of Nicosia προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία μεσογειακών γεύσεων, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας.
  • Το μενού, υπό την καθοδήγηση των βραβευμένων σεφ Andrew Michael Smith και David Goodridge, περιλαμβάνει δημιουργικά πιάτα όπως μοσχαρίσιο φιλέτο και linguini με γαρίδες.
  • Ο χώρος συνδυάζει αρμονικά την κομψή αυλή με τον εσωτερικό χώρο, προσφέροντας μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα για οποιαδήποτε έξοδο.
  • Η συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και η πλούσια λίστα κρασιών και κοκτέιλ ενισχύουν την εμπειρία ανακάλυψης νέων γεύσεων.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ