Μπανάνα κέικ με σοκολατένια κομμάτια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα απολαυστικό μπανάνα κέικ με σοκολατένια κομμάτια. Χρησιμοποιούνται ώριμες μπανάνες, αυγά, λιωμένο βούτυρο, αλεύρι ζαχαροπλαστικής, κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη, μαγειρική σόδα, αλάτι, κανέλα, βανίλια και κομματάκια σοκολάτας.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των υγρών και στερεών συστατικών, την προσθήκη των σοκολατένιων κομματιών και το ψήσιμο του μείγματος σε προθερμασμένο φούρνο. Το κέικ ψήνεται μέχρι να βγει καθαρό ένα ξύλινο σουβλάκι και αφήνεται να κρυώσει πριν σερβιριστεί.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

  • 3-4 ώριμες μπανάνες (350-400 γρ. καθαρισμένες)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 125 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 235 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής (self-raising)
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 150 γρ. κομματάκια σοκολάτας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική με ½ κ.γλ. κανέλα για την επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Καλύπτετε τη βάση και τα τοιχώματα ενός μακρόστενου ταψιού 12 Χ 22 εκ. περίπου, με αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε λίγο να εξέχει από τα τοιχώματα.

Σε ένα μέτριο μπολ, λιώνετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Δεν πειράζει αν μείνουν κομματάκια. Προσθέτετε τα αυγά ελαφρά κτυπημένα και το λιωμένο βούτυρο (να μην είναι καυτός). Ανακατεύετε με ένα σύρμα.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ αναμειγνύετε καλά το αλεύρι, τη κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια. Προσθέτετε στο μπολ το μείγμα με τις μπανάνες. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι μόλις να αναμειχθούν.

Κόβετε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι σε μικρά κομματάκια. Την προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε ελαφρά με τη σπάτουλα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια του κέικ με τη ζάχαρη κανέλας. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και μετά στον φούρνο. Ψήνετε για 50-55 λεπτά, μέχρι ένα ξύλινο σουβλάκι να βγαίνει καθαρό. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 30 λεπτά. Το βγάζετε με τη βοήθεια του χαρτιού και το κρυώνετε σε σχάρα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει ώριμες μπανάνες, αυγά, λιωμένο βούτυρο, αλεύρι και σοκολατένια κομμάτια.
  • Αναμειγνύονται τα υγρά και στερεά συστατικά και προστίθενται τα σοκολατένια κομμάτια.
  • Το μείγμα ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι το ξύλινο σουβλάκι να βγαίνει καθαρό.
  • Αφήνεται το κέικ να κρυώσει πριν το σερβίρισμα, εξασφαλίζοντας την καλύτερη υφή και γεύση.
Διαβάστε επίσης

Καραμελωμένα Μήλα

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής καραμελωμένων μήλων, μια γλυκιά λιχουδιά που απαιτεί απλά υλικά και εύκολα βήματα. Χρησιμοποιούνται 6 μικρά μήλα και ξυλάκια για να τα κρατούν, ενώ...

Κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκα μήλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκα μήλα, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Χρησιμοποιούνται φιλέτα κοτόπουλου, κόκκινα μήλα, κρεμμύδι, σκόρδο και καρυκεύματα...

Πανέ σολομός

Το άρθρο περιγράφει μια απλή και γρήγορη συνταγή για πανέ σολομό, που μπορεί να ετοιμαστεί σε 45 λεπτά συνολικά. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σολομού με μια κρούστα από...

Αφράτη μους με γιαούρτι, λεβάντα και μύρτιλα

Η συνταγή που παρουσιάζεται είναι για μια αφράτη μους με γιαούρτι, λεβάντα και μύρτιλα, ιδανική για ένα ελαφρύ και δροσερό επιδόρπιο. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως παγωμένη κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη,...

Ιταλική λεμονόπιτα «κουλούρα» (Ciambella)

Η ιταλική λεμονόπιτα «κουλούρα» ή αλλιώς Ciambella, είναι ένα αρωματικό κέικ με λεμόνι, ιδανικό για κάθε περίσταση. Η συνταγή περιλαμβάνει βασικά υλικά όπως αβγά, ζάχαρη, λάδι, γάλα και λεμόνι,...

Εξόρμηση στο βουνό: Για καφέ και γεύμα στις καινούριες αφίξεις του Τροόδους

Το άρθρο εξερευνά τις νέες προσθήκες στον χώρο της εστίασης στο Τρόοδος, προσκαλώντας τους αναγνώστες να ανακαλύψουν τη γοητεία του βουνού μετά από το καλοκαίρι στην παραλία. Μετά τις καλοκαιρινές...

Τα 6 κορυφαία μυστικά για λεπτή και τραγανή πίτσα

Για να πετύχετε μια λεπτή και τραγανή πίτσα, χρειάζεται να συνδυάσετε διάφορες τεχνικές και υλικά. Χρησιμοποιήστε αλεύρι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη για δυνατό γλουτένιο πλέγμα, και αφήστε τη ζύμη...

Vegan καρυδάτο µε κακάο και γλυκό σιρόπι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα vegan καρυδάτο γλυκό με κακάο και γλυκό σιρόπι. Αρχικά, προετοιμάζεται το σιρόπι με ζάχαρη, νερό, κανέλα και γαρύφαλλα. Στη συνέχεια, τα καρύδια συνδυάζονται...

Κεφτέδες ντομάτας με κολοκυθάκια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κεφτέδες με βάση την ντομάτα και τα κολοκυθάκια, ένα αγαπημένο ορεκτικό που μπορεί να σερβιριστεί και ως κυρίως πιάτο. Η προετοιμασία περιλαμβάνει το τρίψιμο...

Φράουλα τιραμισού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φράουλα τιραμισού, ένα δροσερό και γευστικό επιδόρπιο. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν μπισκότα σαβουαγιάρ, φράουλες, μαρμελάδα φράουλα, λικέρ πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού, τυρί μασκαρπόνε και...

Χοιρινές μπριζόλες με πουρέ μελιτζάνας και μήλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χοιρινές μπριζόλες συνοδευόμενες από πουρέ μελιτζάνας και μήλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία και ψήσιμο των μπριζολών, την παρασκευή του πουρέ μελιτζάνας με...

Μοσχαρίσια κοντοπαΐδια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή του σεφ Χρήστου Παναγιώτου για μοσχαρίσια κοντοπαΐδια. Απαιτούνται 2 κιλά βοδινό short ribs και διάφορα καρυκεύματα, όπως ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, φρέσκια ρίγανη, σκόνη σκόρδου...

Γαλλικό τοστ με κρέμα τυριού, μύρτιλα και μέλι

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για γαλλικό τοστ με κρέμα τυριού, μύρτιλα και μέλι, ιδανική για ένα γευστικό πρωινό σε μόλις 20 λεπτά. Απλώνοντας τυρί κρέμα και...

Πάβλοβα με σάλτσα από δασικά φρούτα

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή πάβλοβα με σάλτσα από δασικά φρούτα. Περιγράφει τα υλικά που απαιτούνται για τη μαρέγκα, τη σαντιγί και τη σάλτσα φρούτων,...

Μπακλαβάδες με αποξηραμένα φρούτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπακλαβάδες με αποξηραμένα φρούτα, περιγράφοντας αναλυτικά τη διαδικασία παρασκευής τους. Η συνταγή περιλαμβάνει 15 φύλλα μπακλαβά, βούτυρο, αμύγδαλα, καρύδια, αποξηραμένα βερίκοκα και φοινίκια,...

Μελιτζανορολά με χαλίτζια και μυρωδικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μελιτζανορολά με χαλίτζια και μυρωδικά, προσφέροντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Ξεκινά με το ψήσιμο των μελιτζανών σε φέτες, μέχρι να...

Ψητά λαχανικά με αγγλικό λουκάνικο χοιρινού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά λαχανικά με αγγλικά λουκάνικα χοιρινού. Περιλαμβάνει υλικά όπως καρότα, γλυκοπατάτα, κόκκινη πιπεριά και κολοκυθάκια, τα οποία συνδυάζονται με μια σος από ελαιόλαδο,...

Σάντουιτς με τραγανή τορτίγια ολικής, παστράμι και πικάντικη μουστάρδα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα νόστιμο σάντουιτς με τορτίγια ολικής άλεσης, παστράμι και πικάντικη μουστάρδα. Τα υλικά περιλαμβάνουν παστράμι, τορτίγιες, τριμμένο τσένταρ και μουστάρδα Dijon. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Ρυζοσαλάτα με ρεβίθια και ψητή γαλοπούλα

Η ρυζοσαλάτα με ρεβίθια και ψητή γαλοπούλα είναι μια δροσερή και θρεπτική επιλογή που συνδυάζει μακρύκοκκο ρύζι, κομματάκια γαλοπούλας, ρεβίθια, τυρί τσένταρ, καλαμπόκι, μαϊντανό και τριμμένο καρότο. Το πιάτο ολοκληρώνεται...

Πίτσα με πικάντικο pepperoni

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πίτσα με πικάντικο pepperoni, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής για δύο πίτσες. Η ζύμη φτιάχνεται με αλεύρι, γάλα και ελαιόλαδο,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ