Η συνταγή που παρουσιάζεται είναι για μια αφράτη μους με γιαούρτι, λεβάντα και μύρτιλα, ιδανική για ένα ελαφρύ και δροσερό επιδόρπιο.
Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως παγωμένη κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη, στραγγιστό γιαούρτι, βανίλια, λεβάντα και φρέσκα μύρτιλα, η διαδικασία παρασκευής είναι εύκολη και γρήγορη.
Αφού χτυπηθούν όλα τα υλικά μαζί, η μους μοιράζεται σε μπολάκια, γαρνίρεται με μύρτιλα και αφήνεται στο ψυγείο για να παγώσει, προσφέροντας ένα γλυκό με ευχάριστη αρωματική νότα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
250ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη
1 συσκευασία (300γρ) Στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή 2 φακελάκια βανίλια
1 κουταλάκι λεβάντα
2/3 φλ. (150γρ.) μύρτιλα (blueberries)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, 5-6 λεπτά περίπου. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε το στραγγιστό γιαούρτι, τη βανίλια και τη λεβάντα. Μοιράζετε την κρέμα σε 3-4 μπολάκια και στολίζετε με τα μύρτιλα. Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.
Συνοπτικά
- Η συνταγή είναι για μια αφράτη μους με γιαούρτι, λεβάντα και μύρτιλα, ιδανική για ελαφρύ επιδόρπιο.
- Χρησιμοποιούνται απλά υλικά όπως κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη, στραγγιστό γιαούρτι, βανίλια, λεβάντα και μύρτιλα.
- Η διαδικασία περιλαμβάνει χτύπημα των υλικών και μοίρασμα σε μπολάκια, με γαρνίρισμα από μύρτιλα.
- Η μους τοποθετείται στο ψυγείο για πάγωμα, προσφέροντας αρωματική απόλαυση.