Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή του σεφ Χρήστου Παναγιώτου για μοσχαρίσια κοντοπαΐδια. Απαιτούνται 2 κιλά βοδινό short ribs και διάφορα καρυκεύματα, όπως ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, φρέσκια ρίγανη, σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού, Cajun, πιπέρι Καγιέν, αλάτι και πάπρικα.
Τα υλικά ανακατεύονται και το κρέας μαρινάρεται για ένα βράδυ. Στη συνέχεια, ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία 120 βαθμών Κελσίου για 4 ώρες, προσφέροντας ένα γευστικό και ζουμερό αποτέλεσμα.
Διαβάστε παρακάτω
Από τον σεφ Χρήστο Παναγιώτου
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά βοδινό short ribs
60 ml ελαιόλαδο
50 γρ. καστανή ζάχαρη
30 γρ. ρίγανη φρέσκα
30 γρ. σκόρδο σε σκόνη
30 γρ. κρεμμύδι σε σκόνη
30 γρ. Cajun
20 γρ. πιπέρι Καγιέν
20 γρ. αλάτι
20 γρ. παπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τη ρίγανη και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Το μαρινάρουμε και το αφήνουμε για ένα βράδυ. Το ψήνουμε στους 120 βαθμούς για 4 ώρες.
Συνοπτικά
- Η συνταγή απαιτεί 2 κιλά βοδινό short ribs και διάφορα καρυκεύματα όπως ελαιόλαδο και καστανή ζάχαρη.
- Το κρέας μαρινάρεται με τα υλικά και αφήνεται για ένα βράδυ για καλύτερη γεύση.
- Η διαδικασία ψησίματος γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία 120 βαθμών Κελσίου για 4 ώρες.
- Το αποτέλεσμα είναι ένα γευστικό και ζουμερό πιάτο από τον σεφ Χρήστο Παναγιώτου.