Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για την παρασκευή μπάρες με βρώμη και καρύδια, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά που απαιτούνται και τη διαδικασία εκτέλεσης. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν βιολογική βρώμη, αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, ζαχαρούχο γάλα, αβγό, κομματάκια μαύρης σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα κράνα.
Η εκτέλεση ξεκινά με την ανάμειξη των στερεών υλικών, ενώ σε ξεχωριστό μπολ χτυπιέται το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αβγό. Τα δύο μίγματα ενώνονται, απλώνονται σε ταψί και ψήνονται για 25 λεπτά στους 170°C.
Αφού κρυώσουν, κόβονται σε μπάρες και αποθηκεύονται σε αεροστεγές δοχείο.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
90 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι κοφτό µαγειρική σόδα
160γρ. βούτυρο σε θερµοκρασία δωµατίου
90 γρ. ζάχαρη
1 τενεκεδάκι (398 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
1 αβγό
150γρ. κοµµατάκια µαύρης σοκολάτας (chocolate chips)
100γρ. αµύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς χοντροκοµµένους
50γρ. κράνα (Cranberries) αποξηραµένα (προαιρετικά)
Σε ένα µίξερ βάζετε το βούτυρο µε τη ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα και το αβγό και χτυπάτε µέχρι να αφρατέψει το µίγµα.
Ρίχνετε στο µίγµα µε το ζαχαρούχο γάλα το µίγµα µε τη βρώµη, τα κοµµατάκια σοκολάτας, τους ξηρούς καρπούς και τα κράνα. Ανακατεύετε για να ενσωµατωθούν τα υλικά.
Βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σε ένα ορθογώνιο ταψί µε διαστάσεις 20Χ30εκ. Αν θέλετε µπορείτε να χρησιµοποιήσετε και τετράγωνο ταψί µε διάµετρο 25εκ.
Αδειάζετε το µίγµα στο ταψί και µε ένα κουτάλι ισιώνετε την επιφάνειά του. Ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 25 λεπτά.
Αφήνετε το ψηµένο µίγµα να κρυώσει εντελώς και µετά το κόβετε σε ορθογώνιες µπάρες. Αν θα τις φυλάξετε, τις βάζετε σε αεροστεγές δοχείο.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει βιολογική βρώμη, αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, ζαχαρούχο γάλα, αβγό, κομματάκια μαύρης σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα κράνα.
- Η εκτέλεση ξεκινά με την ανάμειξη των στερεών υλικών και το χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη και το αβγό.
- Τα δύο μίγματα ενώνονται, απλώνονται σε ταψί και ψήνονται για 25 λεπτά στους 170°C.
- Αφού κρυώσουν, οι μπάρες κόβονται και αποθηκεύονται σε αεροστεγές δοχείο.