Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά με αρνάκι και πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα γεμάτο γεύση. Χρησιμοποιούνται κομμάτια αρνιού και πατάτες που μαρινάρονται με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μουστάρδα και ρίγανη.
Τα υλικά τοποθετούνται σε χαρτί ψησίματος μαζί με φύλλα δάφνης, τυλίγονται σε πουγκιά και ψήνονται σε φούρνο για τρεις ώρες. Το αποτέλεσμα είναι τρυφερό κρέας και νόστιμες πατάτες, προσφέροντας ένα γευστικό και αρωματικό πιάτο.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
6 κομμάτια αρνάκι, κουτάλα (2-2.5 κιλά)
4 πατάτες μικρές κομμένες σε κυβάκια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φύλλα δάφνης
Χαρτί ψησίματος Karen
Σχοινί κουζίνας
Για τη μαρινάδα:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, βάζουμε σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τη μισή μαρινάδα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε κομμάτια από χαρτί ψησίματος και μοιράζουμε μέσα -στο μέσο- τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε το αρνάκι και αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα. Βάζουμε ένα κομμάτι σε κάθε χαρτί ψησίματος και μετά προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης.
Κλείνουμε τα χαρτιά σε πουγκιά και τα δένουμε με σχοινί.
Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 2 ώρες, μετά ρίχνουμε τη θερμοκρασία στους 150°C και ψήνουμε για ακόμη 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ψηθούν οι πατάτες.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει αρνί και πατάτες μαριναρισμένα με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μουστάρδα και ρίγανη.
- Τα υλικά τυλίγονται σε χαρτί ψησίματος με φύλλα δάφνης και δένονται σε πουγκιά.
- Ψήνονται σε φούρνο για τρεις ώρες, παρέχοντας τρυφερό κρέας και νόστιμες πατάτες.
- Το αποτέλεσμα είναι ένα γευστικό και αρωματικό πιάτο ιδανικό για κάθε γεύμα.