Μηλόπιτα με αμυγδαλένια κρέμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συνταγή για μηλόπιτα με αμυγδαλένια κρέμα frangipane είναι ένας γευστικός συνδυασμός τρυφερών μήλων και πλούσιας γέμισης αμυγδάλου, που υπόσχεται να εντυπωσιάσει τους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας αφράτης ζύμης, την οποία γεμίζουμε με κρέμα αμυγδάλου και καλύπτουμε με λεπτές φέτες μήλου, προσδίδοντας κομψότητα και γεύση.

Η επιλογή των σωστών μήλων και η σωστή προετοιμασία της ζύμης είναι κρίσιμες για το τελικό αποτέλεσμα. Η μηλόπιτα ολοκληρώνεται με μια γυαλιστερή επικάλυψη από μαρμελάδα βερίκοκο και σερβίρεται με creme fraiche για μια απολαυστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

Τακτοποιημένες φέτες μήλου. Μια λαχταριστή πινελιά βουτύρου. Ένας συνδυασμός από γλυκά, τρυφερά μήλα και μια πλούσια γέμιση αμυγδάλου. Αυτή η συνταγή για τάρτα μήλου με γέμιση κρέμας αμυγδάλου frangipane, είναι το εισιτήριό σας για ένα σπιτικό αριστούργημα που συνδυάζει υπέροχη γεύση, κομψότητα, και άνεση. Πιάστε λοιπόν την ποδιά σας και ετοιμαστείτε να μπείτε σε έναν υπέροχο κόσμο ζαχαροπλαστικής.

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
250γρ. Lurpak® Βούτυρο Αναλάτο Σε Αλουμινόφυλλο
1 κ.σ. Lurpak® Βούτυρο Αναλάτο Σε Αλουμινόφυλλο για τη φόρμα ψησίματος
125γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 μέτριο αυγό – ελευθέρας βοσκής
375γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μια πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ FRANGIPANE:
175γρ. Lurpak® Βούτυρο Αναλάτο Σε Αλουμινόφυλλο, μαλακωμένο
120γρ. αμύγδαλα στρογγυλά με τον φλοιό
100γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
2 μέτρια αυγά ελευθέρας βοσκής
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
4 κόκκινα μήλα
χυμός από 1λεμόνι
100ml μαρμελάδα βερίκοκο
25γρ. Lurpak® Βούτυρο Αναλάτο Σε Αλουμινόφυλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΖΥΜΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ:

Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτα 28εκ. Σε ένα μπολ, θρυμματίζετε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι, προσθέτετε αλάτι και ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε προσεκτικά τη ζύμη με τα αυγά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η κρούστα της ζύμης είναι πολύ σημαντική για να φτιάξετε την καλύτερη τάρτα μήλου με κρέμα αμυγδάλου. Για μια λαχταριστή και αφράτη κρούστα, χρησιμοποιείτε κρύο βούτυρο και κρατάτε πάντα τη ζύμη κρύα. Μην παραβλέψετε αυτό το βήμα, επειδή η χαμηλή θερμοκρασία στη ζύμη είναι αυτό που κάνει την κρούστα αφράτη και τραγανή. Αν χρειάζεται, μπορείτε να την προετοιμάσετε απο πριν, βάζοντας την άψητη κρούστα στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες, ή την ψημένη κρούστα για έως και 5 ημέρες.

Ακουμπάτε επάνω σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίγετε φύλλο. Το τυλίγετε σε μια μεμβράνη φαγητού και το αφήνετε να κρυώσει για 30 περίπου λεπτά στο ψυγείο.

ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ FRANGIPANE:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δε χρειάζεται υπερβολικό ανακάτεμα. Καλύπτετε με μια μεμβράνη και το αφήνετε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 185 βαθμούς (αέρα)
Ανοίγετε τη ζύμη σε έναν μεγάλο κύκλο, περίπου 35 εκ. σε διάμετρο και στη συνέχεια την τυλίγετε πάλι στον πλάστη ώστε να μπορέσετε να τη σηκώσετε και να την τοποθετήσετε εύκολα πάνω απο μια βουτυρωμένη φόρμα τάρτας. Στη συνέχεια την πιέζετε πάνω και κάτω στα τοιχώματα της φόρμας κόβοντας με ένα μικρό μαχαίρι όση ζύμη περισσεύει.

Τρυπάτε ελαφρά την βάση της τάρτας με ένα πιρούνι και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει.

Ψήνετε τη ζύμη για 20 λεπτά, σκεπάζοντάς τη με λαδόκολλα και ρίχνοντας απο πάνω φασόλια ψησίματος για να διατηρηθεί το σχήμα της. Στη συνέχεια , τη βγάζετε απο τον φούρνο , αφαιρείτε το χαρτί και τα φασόλια και την αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Παίρνετε 4 μήλα και τα κόβετε σε τέταρτα, αφαιρώντας τον πυρήνα. Στη συνέχεια, με ένα μαχαίρι ή ένα μαντολίνο (κόφτη) κόβετε κάθε κομμάτι σε φέτες 2-3 χιλιοστών. Τοποθετείτε τις φέτες σε ένα μπολ με χυμό λεμονιού για να εμποδίσετε τον αποχρωματισμό των μήλων.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η επιλογή των σωστών μήλων είναι επίσης σημαντική. Επιλέξτε μήλα κατάλληλα για τάρτα (όχι πολύ γλυκά) ώστε να ισορροπούν τη γλυκύτητα της κρέμας frangipane. Θα πρέπει επίσης να επιλέγετε ποικιλίες που κρατάνε το σχήμα τους στο ψήσιμο.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 185 βαθμούς (αέρα)

Γεμίζετε την σχηματισμένη ζύμη με την κρέμα frangipane και καλύπτετε με τα λεπτοκομμένα μήλα, ξεκινώντας απο την εξωτερική πλευρά. Τοποθετείτε τις φέτες των μήλων σε κοντινή απόσταση, ελέγχοντας κάθε τόσο ότι το σχέδιό τους επάνω στην τάρτα μένει συμμετρικό.

Καθώς προχωράτε προς το κέντρο τοποθεντώντας τις φέτες του μήλου, τα μήλα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα στην τοποθέτησή τους. Αν οι φέτες αρχίσουν να σπάνε, χρησιμοποιήστε λεπτότερες φέτες. Τυλίγετε τις τελευταίες φέτες σε έναν κύκλο και τις βάζετε στο κέντρο.

Για την επικάλυψη λιώνετε την μαρμελάδα βερύκκοκο με 3 κουταλιές της σούπας νερό, την κοσκινίζετε για να αφαιρέσετε τυχόν σβώλους και στη συνέχεια την ξαναζεσταίνετε με το βούτυρο.

Στη συνέχεια αλείφετε τα μήλα με τη μαρμελάδα βερύκκοκο. Και ψήνετε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε απευθείας με creme fraiche.

Συνοπτικά

  • Η μηλόπιτα με αμυγδαλένια κρέμα frangipane συνδυάζει τα τρυφερά μήλα με πλούσια γέμιση αμυγδάλου για μοναδική γεύση.
  • Η σωστή επιλογή μήλων και η προετοιμασία της ζύμης είναι κρίσιμες για το τέλειο αποτέλεσμα.
  • Η τάρτα ολοκληρώνεται με επικάλυψη μαρμελάδας βερίκοκο και σερβίρεται με creme fraiche.
  • Η συνταγή απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια για να επιτευχθεί κομψότητα και γεύση.
Διαβάστε επίσης

Απολαυστική μαρμελάδα από μάνγκο

Η μαρμελάδα από μάνγκο είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που απαιτεί μόλις μισή ώρα προετοιμασίας και λίγα υλικά: ώριμα μάνγκο, ζάχαρη και χυμό λεμονιού. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο...

Μανιταρένιο ριζότο απόλαυσης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού μανιταρένιου ριζότο με πορτσίνι και πορτομπέλο. Αρχικά, τα αποξηραμένα μανιτάρια μουλιάζονται και στη συνέχεια σοτάρονται με τα φρέσκα πορτομπέλο. Το ρύζι Arborio...

Μαχαλεπί με ροζ παγωτό τριαντάφυλλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μαχαλεπί με ροζ παγωτό τριαντάφυλλο, ένα δροσερό και αρωματικό γλυκό. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη θέρμανση νερού με ζάχαρη και βανίλια, την προσθήκη διαλυμένου corn...

Εύκολη πίτσα χωρίς μαγιά με τυρί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εύκολη πίτσα χωρίς μαγιά, χρησιμοποιώντας υλικά όπως αλεύρι Φαρίνα και κεφίρ για τη ζύμη, και μια σος ντομάτας με περαστή ντομάτα και βασιλικό. Η...

«Μιλφέιγ» με φύλλα αμπελιού, κρέμα αναρής, μέλι και καρύδια

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για «μιλφέιγ» που χρησιμοποιεί φύλλα αμπελιού αντί για το παραδοσιακό φύλλο ζύμης. Τα φύλλα καραμελώνονται με βούτυρο και μέλι, ενώ η γέμιση αποτελείται από...

Καλαμάρια με κοφτό ζυμαρικό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμάρια με κοφτό ζυμαρικό, συνδυάζοντας θαλασσινά με ζυμαρικά σε ένα γευστικό πιάτο. Τα καλαμάρια σοτάρονται με πράσα, κρεμμύδι και σκόρδο, ενώ ενισχύονται γευστικά...

Αυτά τα fast food μην τα παραγγείλεις ποτέ

Οι διατροφολόγοι εφιστούν την προσοχή στους καταναλωτές fast food, επισημαίνοντας ότι ορισμένα γεύματα μπορούν να επιβαρύνουν σοβαρά την υγεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και...

Μοσχαρίσιο κότσι Βουργκινιόν

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μοσχαρίσιο κότσι Βουργκινιόν, ένα πιάτο με πλούσια γεύση που συνδυάζει μοσχαρίσιο κρέας με παντσέτα ή μπέικον, κρεμμύδια, καρότα και αρωματικά βότανα. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Γλυκό σιροπιαστό με πορτοκαλένιο άρωμα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα γλυκό σιροπιαστό κέικ με άρωμα πορτοκαλιού. Για την παρασκευή του, χρησιμοποιούνται υλικά όπως σιμιγδάλι, αλεύρι, ινδοκάρυδο, γάλα, ζάχαρη, αυγά, μπέικιν πάουτερ και...

Το Fork Food Market ξαναέρχεται με ένα street food γλέντι στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας

Το Fork Food Market επιστρέφει στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας στις 19 Σεπτεμβρίου με ένα street food πάρτι γεμάτο γεύσεις από όλο τον κόσμο, μουσική από τον DJ Sofroni και...

“Πρέπει να καθαρίζω το αντικολλητικό τηγάνι με σαπούνι;”

Το άρθρο αναφέρεται στη σωστή φροντίδα των αντικολλητικών τηγανιών, όπως προτείνουν οι ειδικοί, για να διατηρηθεί η αντικολλητική επίστρωση σε καλή κατάσταση. Μετά τη χρήση για απλά μαγειρέματα, το...

Ο Alchemist του Munk επαναπροσδιορίζει τους κανόνες της υψηλής γαστρονομίας

Το Alchemist στην Κοπεγχάγη, δημιουργία του σεφ Rasmus Munk, επαναπροσδιορίζει τη γαστρονομία, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τέχνη, performance και κοινωνικό προβληματισμό. Με δύο αστέρια Michelin και καταλαμβάνοντας...

Mac n cheese με μπέικον και τραγανή επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Mac n cheese με μπέικον και τραγανή επικάλυψη. Χρησιμοποιούνται μακαρόνια elbow, μπέικον, τυρί τσένταρ και μια γευστική μπεσαμέλ με μουστάρδα ντιζόν. Η συνταγή περιλαμβάνει...

Τηγανίτες Ταϊλάνδης με κολοκάσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τηγανίτες Ταϊλάνδης με κολοκάσι, προσφέροντας μια εξωτική επιλογή για γεύμα. Τα υλικά περιλαμβάνουν κολοκάσι, φιστίκια, φρέσκα κρεμμυδάκια, κόλιανδρο, αλεύρι και μπαχαρικά, ενώ η...

Κολοκάσι με κιμά σε ιαπωνική σούπα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κολοκάσι με κιμά σε ιαπωνική σούπα, η οποία συνδυάζει παραδοσιακά υλικά όπως το κολοκάσι, τον κιμά κοτόπουλου ή χοιρινού και ιαπωνικές γεύσεις από...

Ταϊλανδέζικη απόλαυση με κολοκάσι, κριθάρι και κρέμα καρύδας με χαρουπόμελο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό ταϊλανδέζικο επιδόρπιο, συνδυάζοντας κολοκάσι και κριθάρι με κρέμα καρύδας και χαρουπόμελο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κριθαριού και του κολοκασιού...

Σεβίτσε με λαβράκι/τσιπούρα και τραγανά chips κολοκάσι

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα δροσιστικό πιάτο σεβίτσε με λαβράκι ή τσιπούρα, συνοδευόμενο από τραγανά chips κολοκάσι. Το ψάρι κόβεται σε κύβους και μαρινάρεται με χυμό λεμονιού,...

Arbi Masala (Ινδικό κάρι με ταρό)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Arbi Masala, ένα ινδικό κάρι με κολοκάσι (taro) που συνδυάζει αρωματικά μπαχαρικά και φρέσκα υλικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κολοκάσι...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γαστρονομικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, διάσημος σεφ και παρουσιαστής, ταξίδεψε σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η Βαρκελώνη και η Πόλη του Μεξικού, αφήνοντας ανεξίτηλο...

Γαλακτερό μαχαλεπί με κόκκινη σάλτσα φορμόζας

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού πιάτου που συνδυάζει μαχαλεπί γάλακτος με κόκκινη σάλτσα από φορμόζες. Για την παρασκευή του μαχαλεπιού, χρειάζεται γάλα, ζάχαρη, νησιαστό και μαστίχα,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ