Γλυκό σιροπιαστό με πορτοκαλένιο άρωμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα γλυκό σιροπιαστό κέικ με άρωμα πορτοκαλιού. Για την παρασκευή του, χρησιμοποιούνται υλικά όπως σιμιγδάλι, αλεύρι, ινδοκάρυδο, γάλα, ζάχαρη, αυγά, μπέικιν πάουτερ και πολτοποιημένο πορτοκάλι.

Το γλυκό συνοδεύεται από ένα αρωματικό σιρόπι που περιέχει νερό, ζάχαρη, γαρύφαλλα, κανέλα και πορτοκαλόφλουδα. Μετά το ψήσιμο στους 180°C για 25 λεπτά, το κέικ περιλούζεται με το κρύο σιρόπι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα, προσφέροντας μια γευστική και αρωματική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

1 πορτοκάλι

1 ¼ φλ. σιµιγδάλι 

½ φλ. αλεύρι

1 ½ φλ. ινδοκάρυδο

1 φλ. γάλα

¾ φλ. ζάχαρη

3 αβγά

1 κουταλάκι µπέικιν πάουτερ

½ φλ. λάδι

4 κουταλιές γεµάτες φυτικό βούτυρο

Για το σιρόπι:

1 φλ. νερό

1 φλ. ζάχαρη

4-5 γαρύφαλλα

2-3 ξυλάκια κανέλα

1 κουταλιά φλούδα πορτοκαλιού κοµµένη σε λεπτές λωρίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε µε το σιρόπι βάζοντας το νερό, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, τα ξυλάκια κανέλας και τη λεπτοκοµµένη φλούδα πορτοκαλιού σε µια κατσαρόλα. Βράζετε µέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.  

Με το εργαλείο ξεφλουδίσµατος λαχανικών, καθαρίζετε το µισό πορτοκάλι και κρατάτε τη φλούδα για το σιρόπι. Κόβετε το πορτοκάλι σε κύβους και το πολτοποιείτε στο µπλέντερ. Σε ένα µεγάλο µπολ αναµειγνύετε όλα τα στερεά υλικά- το σιµιγδάλι, το αλεύρι, το ινδοκάρυδο, τη ζάχαρη και το µπέικιν πάουτερ. Ανακατεύετε καλά µε ένα κουτάλι. Σε µια µικρή κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτετε στο µπολ το λιωµένο βούτυρο, το λάδι, τα αβγά, το γάλα και το πολτοποιηµένο πορτοκάλι. 

Ανακατεύετε πολύ καλά µέχρι να αναµειχθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα ωραίο µίγµα. Αδειάζετε το µίγµα σε ένα λαδωµένο πυρίµαχο στρογγυλό σκεύος µε διάµετρο 24 εκατοστών. 

Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180οC για 25’, µέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφού το βγάλετε από το φούρνο περιλούζετε το κέικ µε το κρύο σιρόπι. Αφήνετε να «πιει» το σιρόπι το κέικ και σερβίρετε.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σιροπιαστό κέικ με άρωμα πορτοκαλιού, χρησιμοποιώντας σιμιγδάλι, αλεύρι και ινδοκάρυδο.
  • Το γλυκό συνοδεύεται από σιρόπι με γαρύφαλλα, κανέλα και πορτοκαλόφλουδα, που προστίθεται αφού ψηθεί το κέικ.
  • Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει ανακάτεμα των στερεών υλικών και προσθήκη βουτύρου, λαδιού, αυγών, γάλακτος και πολτοποιημένου πορτοκαλιού.
  • Μετά το ψήσιμο στους 180°C για 25 λεπτά, το κέικ περιλούζεται με το κρύο σιρόπι, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία.
Διαβάστε επίσης

Τηγανίτες Ταϊλάνδης με κολοκάσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τηγανίτες Ταϊλάνδης με κολοκάσι, προσφέροντας μια εξωτική επιλογή για γεύμα. Τα υλικά περιλαμβάνουν κολοκάσι, φιστίκια, φρέσκα κρεμμυδάκια, κόλιανδρο, αλεύρι και μπαχαρικά, ενώ η...

Κολοκάσι με κιμά σε ιαπωνική σούπα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κολοκάσι με κιμά σε ιαπωνική σούπα, η οποία συνδυάζει παραδοσιακά υλικά όπως το κολοκάσι, τον κιμά κοτόπουλου ή χοιρινού και ιαπωνικές γεύσεις από...

Ταϊλανδέζικη απόλαυση με κολοκάσι, κριθάρι και κρέμα καρύδας με χαρουπόμελο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό ταϊλανδέζικο επιδόρπιο, συνδυάζοντας κολοκάσι και κριθάρι με κρέμα καρύδας και χαρουπόμελο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κριθαριού και του κολοκασιού...

Σεβίτσε με λαβράκι/τσιπούρα και τραγανά chips κολοκάσι

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα δροσιστικό πιάτο σεβίτσε με λαβράκι ή τσιπούρα, συνοδευόμενο από τραγανά chips κολοκάσι. Το ψάρι κόβεται σε κύβους και μαρινάρεται με χυμό λεμονιού,...

Arbi Masala (Ινδικό κάρι με ταρό)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Arbi Masala, ένα ινδικό κάρι με κολοκάσι (taro) που συνδυάζει αρωματικά μπαχαρικά και φρέσκα υλικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κολοκάσι...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γαστρονομικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, διάσημος σεφ και παρουσιαστής, ταξίδεψε σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η Βαρκελώνη και η Πόλη του Μεξικού, αφήνοντας ανεξίτηλο...

Γαλακτερό μαχαλεπί με κόκκινη σάλτσα φορμόζας

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού πιάτου που συνδυάζει μαχαλεπί γάλακτος με κόκκινη σάλτσα από φορμόζες. Για την παρασκευή του μαχαλεπιού, χρειάζεται γάλα, ζάχαρη, νησιαστό και μαστίχα,...

“Ιμάμ Μπαϊλντί: Η Γεύση που Μαγεύει”

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού πιάτου "Ιμάμ Μπαϊλντί", που χαρακτηρίζεται από τις γεύσεις της μελιτζάνας, της ντομάτας και των κρεμμυδιών. Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία και το...

Η γοητεία του κυπριακού αμπελώνα στο Kamara Hall

Το Kamara Hall στη Λευκωσία φιλοξενεί μια σειρά από Wine Masterclasses, που αναδεικνύουν την πλούσια οινική κληρονομιά της Κύπρου. Σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτήριο, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία...

Baguette; Όχι, banh mi: Το Βιετνάμ τιμά την απελευθέρωση από τη γαλλική κυριαρχία

Το Βιετνάμ γιορτάζει την 80ή επέτειο της Ανεξαρτησίας του από τη γαλλική αποικιοκρατία, με το banh mi, ένα διάσημο βιετναμέζικο σάντουιτς, να αναδεικνύεται ως το πιο αναγνωρίσιμο γαστρονομικό αποτύπωμα...

Γλυκιά τάρτα με καϊσιά

Η συνταγή για τη γλυκιά τάρτα με καϊσιά περιλαμβάνει παρασκευή μιας ζύμης με αλεύρι, αμυγδαλόψιχα, βούτυρο και άλλα βασικά υλικά, η οποία ψήνεται για λίγο πριν γεμίσει με μια...

Φουρνιστά μακαρόνια

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για φουρνιστά μακαρόνια, ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κιμά, χοντρά μακαρόνια, κεφαλογραβιέρα και μια σάλτσα μπεσαμέλ. Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει το βράσιμο...

Είναι δυνατόν να τηγανίσω το κοτόπουλο χωρίς λάδι;

Μπορείς να τηγανίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι, αρκεί να προσέξεις ορισμένα σημεία για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το καλά πριν βάλεις το κοτόπουλο, ώστε...

Αυθεντικές ταχινόπιτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αυθεντικές ταχινόπιτες, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Η ζύμη, που περιλαμβάνει αλεύρι, ζάχαρη, μαγιά, και ελαιόλαδο, αφήνεται να φουσκώσει...

Παραδοσιακό Γιουβέτσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή συνταγή για γιουβέτσι με μοσχάρι, ιδανική για έξι άτομα. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι, μοσχαρίσιο κρέας, λαχανικά και αρωματικά όπως θυμάρι και μπαχάρι. Το κρέας σοτάρεται...

Bittor Arginzoniz: Ο μάγος της φωτιάς στην αιχμή της ευρωπαϊκής γαστρονομίας

Ο Bittor Arginzoniz, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Asador Etxebarri στη χώρα των Βάσκων, αναγνωρίζεται ως κορυφαίος Ευρωπαίος σεφ για την απλότητα και την αυθεντικότητα στη χρήση της φωτιάς. Χωρίς επίσημη...

Μπιφτεκάκια με ζυμαρικά φιογκάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπιφτεκάκια με ζυμαρικά φιογκάκια, συνοδευόμενα από σάλτσα ντομάτας και φέτα. Τα μπιφτεκάκια παρασκευάζονται από βοδινό κιμά, τριμμένο κρεμμύδι και φρυγανιά, ενώ η σάλτσα φτιάχνεται...

Μινιμαλιστικό κανταΐφι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα ελαφρύ και γρήγορο γλυκό με κανταΐφι, ιδανικό για τους λάτρεις του μινιμαλισμού στη μαγειρική. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο σιροπιού με ζάχαρη,...

“Μάφιν με γεύση ελιάς”

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μάφιν με γεύση ελιάς, χρησιμοποιώντας υλικά όπως μαύρες ελιές, αλεύρι Φαρίνα, κόλιανδρο, φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το κοσκίνισμα των ξηρών υλικών...

Rocas Experience: Γαστρονομική απόλαυση δίπλα στο κύμα

Το Rocas Experience είναι ένα κομψό παραλιακό εστιατόριο στον Πρωταρά, προσφέροντας γαστρονομική απόλαυση από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα με θέα τη θάλασσα σε bohemian-chic ατμόσφαιρα. Το μενού δείπνου,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ