Το Fork Food Market ξαναέρχεται με ένα street food γλέντι στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Fork Food Market επιστρέφει στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας στις 19 Σεπτεμβρίου με ένα street food πάρτι γεμάτο γεύσεις από όλο τον κόσμο, μουσική από τον DJ Sofroni και ποτά, προσκαλώντας ανθρώπους όλων των ηλικιών σε μια γαστρονομική γιορτή. Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι και το Falafel by Feras, μια παλαιστινιακή οικογένεια που μοιράζεται την ιστορία και τις παραδοσιακές γεύσεις της.

Το φαγητό θα σερβίρεται από τις 7μμ έως τις 11μμ, ενώ το πάρτι θα συνεχιστεί μέχρι τα μεσάνυχτα. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του Fork Food Market.

Διαβάστε παρακάτω

Πιστοί στο ραντεβού τους με το κοινό της πρωτεύουσας, η ομάδα του Fork επιστρέφει από τις καλοκαιρινές διακοπές γεμάτη θετική ενέργεια και ολοκαίνουριες ιδέες.

Σημείο συνάντησης και αυτό τον Σεπτέμβρη, ο Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, που στις 19 Σεπτεμβρίου θα αποκτήσει ξανά ζωή, με γνώριμους αλλά και νέους food vendors, που θα ετοιμάζουν και θα σερβίρουν αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης – από το Μεξικό μέχρι την Ιταλία και από την Παλαιστίνη μέχρι την Ταϊλάνδη. Με επίκεντρο το φαγητό, θα στηθεί και πάλι ένα πάρτι στο καταπράσινο σκηνικό του πάρκου με μουσικές επιλογές του DJ Sofroni, ποτά και ανθρώπους όλων των ηλικιών, που θα σπεύσουν και πάλι στο κέντρο της πρωτεύουσας για αυτή τη γαστρονομική γιορτή.

Fork2

Κάθε vendor που συμμετέχει στο φεστιβάλ, κουβαλά μαζί με τα υλικά του και τη δική του προσωπική ιστορία, στην οποία το φαγητό λειτουργεί ως μέσο έκφρασης. Ένα από αυτούς που γνωρίσαμε σε προηγούμενες διοργανώσεις, το Falafel by Feras, μια οικογένεια από την Παλαιστίνη που έφτασε από την Συρία πριν μερικά χρόνια στην Κύπρο. Καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια ώστε να ενταχθούν στην κοινωνία, έμαθαν τόσο ελληνικά όσο και την ιστορία του νησιού. Μέσα από αυτό το project, μαγειρεύουν παραδοσιακά φαγητά της πατρίδα τους και τη Συρία, δίνοντας έμφαση στα φαλάφελ, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ με το νόστιμο φαγητό τους.

Forkpal

Το φαγητό στο Fork Food Market θα σερβίρεται από 7μμ μέχρι 11μμ, ενώ το μπαρ και το πάρτι θα διαρκέσει μέχρι και τα μεσάνυχτα.

Fork3

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη ιστοσελίδα (www.forkfoodmarket.com), στο Facebook (facebook.com/forkcy), στο Instagram (instagram.com/fork.food.market), στο email (market@forkcy.com) και στο τηλέφωνο 96 395261.

Συνοπτικά

  • Το Fork Food Market επιστρέφει στις 19 Σεπτεμβρίου στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας με ένα street food πάρτι γεμάτο γεύσεις και μουσική.
  • Το φεστιβάλ περιλαμβάνει συμμετοχές από διάφορους food vendors, όπως το Falafel by Feras, που προσφέρουν γεύσεις από όλο τον κόσμο.
  • Το φαγητό θα σερβίρεται από τις 7μμ έως τις 11μμ, ενώ το πάρτι θα συνεχίζεται μέχρι τα μεσάνυχτα.
  • Περισσότερες πληροφορίες για το event είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του Fork Food Market.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ