Το Fork Food Market ξαναέρχεται με ένα street food γλέντι στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Fork Food Market επιστρέφει στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας στις 19 Σεπτεμβρίου με ένα street food πάρτι γεμάτο γεύσεις από όλο τον κόσμο, μουσική από τον DJ Sofroni και ποτά, προσκαλώντας ανθρώπους όλων των ηλικιών σε μια γαστρονομική γιορτή. Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι και το Falafel by Feras, μια παλαιστινιακή οικογένεια που μοιράζεται την ιστορία και τις παραδοσιακές γεύσεις της.

Το φαγητό θα σερβίρεται από τις 7μμ έως τις 11μμ, ενώ το πάρτι θα συνεχιστεί μέχρι τα μεσάνυχτα. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του Fork Food Market.

Διαβάστε παρακάτω

Πιστοί στο ραντεβού τους με το κοινό της πρωτεύουσας, η ομάδα του Fork επιστρέφει από τις καλοκαιρινές διακοπές γεμάτη θετική ενέργεια και ολοκαίνουριες ιδέες.

Σημείο συνάντησης και αυτό τον Σεπτέμβρη, ο Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, που στις 19 Σεπτεμβρίου θα αποκτήσει ξανά ζωή, με γνώριμους αλλά και νέους food vendors, που θα ετοιμάζουν και θα σερβίρουν αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης – από το Μεξικό μέχρι την Ιταλία και από την Παλαιστίνη μέχρι την Ταϊλάνδη. Με επίκεντρο το φαγητό, θα στηθεί και πάλι ένα πάρτι στο καταπράσινο σκηνικό του πάρκου με μουσικές επιλογές του DJ Sofroni, ποτά και ανθρώπους όλων των ηλικιών, που θα σπεύσουν και πάλι στο κέντρο της πρωτεύουσας για αυτή τη γαστρονομική γιορτή.

Fork2

Κάθε vendor που συμμετέχει στο φεστιβάλ, κουβαλά μαζί με τα υλικά του και τη δική του προσωπική ιστορία, στην οποία το φαγητό λειτουργεί ως μέσο έκφρασης. Ένα από αυτούς που γνωρίσαμε σε προηγούμενες διοργανώσεις, το Falafel by Feras, μια οικογένεια από την Παλαιστίνη που έφτασε από την Συρία πριν μερικά χρόνια στην Κύπρο. Καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια ώστε να ενταχθούν στην κοινωνία, έμαθαν τόσο ελληνικά όσο και την ιστορία του νησιού. Μέσα από αυτό το project, μαγειρεύουν παραδοσιακά φαγητά της πατρίδα τους και τη Συρία, δίνοντας έμφαση στα φαλάφελ, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ με το νόστιμο φαγητό τους.

Forkpal

Το φαγητό στο Fork Food Market θα σερβίρεται από 7μμ μέχρι 11μμ, ενώ το μπαρ και το πάρτι θα διαρκέσει μέχρι και τα μεσάνυχτα.

Fork3

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη ιστοσελίδα (www.forkfoodmarket.com), στο Facebook (facebook.com/forkcy), στο Instagram (instagram.com/fork.food.market), στο email (market@forkcy.com) και στο τηλέφωνο 96 395261.

Συνοπτικά

  • Το Fork Food Market επιστρέφει στις 19 Σεπτεμβρίου στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας με ένα street food πάρτι γεμάτο γεύσεις και μουσική.
  • Το φεστιβάλ περιλαμβάνει συμμετοχές από διάφορους food vendors, όπως το Falafel by Feras, που προσφέρουν γεύσεις από όλο τον κόσμο.
  • Το φαγητό θα σερβίρεται από τις 7μμ έως τις 11μμ, ενώ το πάρτι θα συνεχίζεται μέχρι τα μεσάνυχτα.
  • Περισσότερες πληροφορίες για το event είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του Fork Food Market.
Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ