Το Fork Food Market ξαναέρχεται με ένα street food γλέντι στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Fork Food Market επιστρέφει στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας στις 19 Σεπτεμβρίου με ένα street food πάρτι γεμάτο γεύσεις από όλο τον κόσμο, μουσική από τον DJ Sofroni και ποτά, προσκαλώντας ανθρώπους όλων των ηλικιών σε μια γαστρονομική γιορτή. Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι και το Falafel by Feras, μια παλαιστινιακή οικογένεια που μοιράζεται την ιστορία και τις παραδοσιακές γεύσεις της.

Το φαγητό θα σερβίρεται από τις 7μμ έως τις 11μμ, ενώ το πάρτι θα συνεχιστεί μέχρι τα μεσάνυχτα. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του Fork Food Market.

Διαβάστε παρακάτω

Πιστοί στο ραντεβού τους με το κοινό της πρωτεύουσας, η ομάδα του Fork επιστρέφει από τις καλοκαιρινές διακοπές γεμάτη θετική ενέργεια και ολοκαίνουριες ιδέες.

Σημείο συνάντησης και αυτό τον Σεπτέμβρη, ο Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, που στις 19 Σεπτεμβρίου θα αποκτήσει ξανά ζωή, με γνώριμους αλλά και νέους food vendors, που θα ετοιμάζουν και θα σερβίρουν αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης – από το Μεξικό μέχρι την Ιταλία και από την Παλαιστίνη μέχρι την Ταϊλάνδη. Με επίκεντρο το φαγητό, θα στηθεί και πάλι ένα πάρτι στο καταπράσινο σκηνικό του πάρκου με μουσικές επιλογές του DJ Sofroni, ποτά και ανθρώπους όλων των ηλικιών, που θα σπεύσουν και πάλι στο κέντρο της πρωτεύουσας για αυτή τη γαστρονομική γιορτή.

Fork2

Κάθε vendor που συμμετέχει στο φεστιβάλ, κουβαλά μαζί με τα υλικά του και τη δική του προσωπική ιστορία, στην οποία το φαγητό λειτουργεί ως μέσο έκφρασης. Ένα από αυτούς που γνωρίσαμε σε προηγούμενες διοργανώσεις, το Falafel by Feras, μια οικογένεια από την Παλαιστίνη που έφτασε από την Συρία πριν μερικά χρόνια στην Κύπρο. Καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια ώστε να ενταχθούν στην κοινωνία, έμαθαν τόσο ελληνικά όσο και την ιστορία του νησιού. Μέσα από αυτό το project, μαγειρεύουν παραδοσιακά φαγητά της πατρίδα τους και τη Συρία, δίνοντας έμφαση στα φαλάφελ, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ με το νόστιμο φαγητό τους.

Forkpal

Το φαγητό στο Fork Food Market θα σερβίρεται από 7μμ μέχρι 11μμ, ενώ το μπαρ και το πάρτι θα διαρκέσει μέχρι και τα μεσάνυχτα.

Fork3

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη ιστοσελίδα (www.forkfoodmarket.com), στο Facebook (facebook.com/forkcy), στο Instagram (instagram.com/fork.food.market), στο email (market@forkcy.com) και στο τηλέφωνο 96 395261.

Συνοπτικά

  • Το Fork Food Market επιστρέφει στις 19 Σεπτεμβρίου στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας με ένα street food πάρτι γεμάτο γεύσεις και μουσική.
  • Το φεστιβάλ περιλαμβάνει συμμετοχές από διάφορους food vendors, όπως το Falafel by Feras, που προσφέρουν γεύσεις από όλο τον κόσμο.
  • Το φαγητό θα σερβίρεται από τις 7μμ έως τις 11μμ, ενώ το πάρτι θα συνεχίζεται μέχρι τα μεσάνυχτα.
  • Περισσότερες πληροφορίες για το event είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του Fork Food Market.
Διαβάστε επίσης

Ταϊλανδέζικη απόλαυση με κολοκάσι, κριθάρι και κρέμα καρύδας με χαρουπόμελο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό ταϊλανδέζικο επιδόρπιο, συνδυάζοντας κολοκάσι και κριθάρι με κρέμα καρύδας και χαρουπόμελο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κριθαριού και του κολοκασιού...

Σεβίτσε με λαβράκι/τσιπούρα και τραγανά chips κολοκάσι

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα δροσιστικό πιάτο σεβίτσε με λαβράκι ή τσιπούρα, συνοδευόμενο από τραγανά chips κολοκάσι. Το ψάρι κόβεται σε κύβους και μαρινάρεται με χυμό λεμονιού,...

Arbi Masala (Ινδικό κάρι με ταρό)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Arbi Masala, ένα ινδικό κάρι με κολοκάσι (taro) που συνδυάζει αρωματικά μπαχαρικά και φρέσκα υλικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κολοκάσι...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γαστρονομικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, διάσημος σεφ και παρουσιαστής, ταξίδεψε σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η Βαρκελώνη και η Πόλη του Μεξικού, αφήνοντας ανεξίτηλο...

Γαλακτερό μαχαλεπί με κόκκινη σάλτσα φορμόζας

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού πιάτου που συνδυάζει μαχαλεπί γάλακτος με κόκκινη σάλτσα από φορμόζες. Για την παρασκευή του μαχαλεπιού, χρειάζεται γάλα, ζάχαρη, νησιαστό και μαστίχα,...

“Ιμάμ Μπαϊλντί: Η Γεύση που Μαγεύει”

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού πιάτου "Ιμάμ Μπαϊλντί", που χαρακτηρίζεται από τις γεύσεις της μελιτζάνας, της ντομάτας και των κρεμμυδιών. Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία και το...

Η γοητεία του κυπριακού αμπελώνα στο Kamara Hall

Το Kamara Hall στη Λευκωσία φιλοξενεί μια σειρά από Wine Masterclasses, που αναδεικνύουν την πλούσια οινική κληρονομιά της Κύπρου. Σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτήριο, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία...

Baguette; Όχι, banh mi: Το Βιετνάμ τιμά την απελευθέρωση από τη γαλλική κυριαρχία

Το Βιετνάμ γιορτάζει την 80ή επέτειο της Ανεξαρτησίας του από τη γαλλική αποικιοκρατία, με το banh mi, ένα διάσημο βιετναμέζικο σάντουιτς, να αναδεικνύεται ως το πιο αναγνωρίσιμο γαστρονομικό αποτύπωμα...

Γλυκιά τάρτα με καϊσιά

Η συνταγή για τη γλυκιά τάρτα με καϊσιά περιλαμβάνει παρασκευή μιας ζύμης με αλεύρι, αμυγδαλόψιχα, βούτυρο και άλλα βασικά υλικά, η οποία ψήνεται για λίγο πριν γεμίσει με μια...

Φουρνιστά μακαρόνια

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για φουρνιστά μακαρόνια, ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κιμά, χοντρά μακαρόνια, κεφαλογραβιέρα και μια σάλτσα μπεσαμέλ. Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει το βράσιμο...

Είναι δυνατόν να τηγανίσω το κοτόπουλο χωρίς λάδι;

Μπορείς να τηγανίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι, αρκεί να προσέξεις ορισμένα σημεία για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το καλά πριν βάλεις το κοτόπουλο, ώστε...

Αυθεντικές ταχινόπιτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αυθεντικές ταχινόπιτες, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Η ζύμη, που περιλαμβάνει αλεύρι, ζάχαρη, μαγιά, και ελαιόλαδο, αφήνεται να φουσκώσει...

Παραδοσιακό Γιουβέτσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή συνταγή για γιουβέτσι με μοσχάρι, ιδανική για έξι άτομα. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι, μοσχαρίσιο κρέας, λαχανικά και αρωματικά όπως θυμάρι και μπαχάρι. Το κρέας σοτάρεται...

Bittor Arginzoniz: Ο μάγος της φωτιάς στην αιχμή της ευρωπαϊκής γαστρονομίας

Ο Bittor Arginzoniz, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Asador Etxebarri στη χώρα των Βάσκων, αναγνωρίζεται ως κορυφαίος Ευρωπαίος σεφ για την απλότητα και την αυθεντικότητα στη χρήση της φωτιάς. Χωρίς επίσημη...

Μπιφτεκάκια με ζυμαρικά φιογκάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπιφτεκάκια με ζυμαρικά φιογκάκια, συνοδευόμενα από σάλτσα ντομάτας και φέτα. Τα μπιφτεκάκια παρασκευάζονται από βοδινό κιμά, τριμμένο κρεμμύδι και φρυγανιά, ενώ η σάλτσα φτιάχνεται...

Μινιμαλιστικό κανταΐφι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα ελαφρύ και γρήγορο γλυκό με κανταΐφι, ιδανικό για τους λάτρεις του μινιμαλισμού στη μαγειρική. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο σιροπιού με ζάχαρη,...

“Μάφιν με γεύση ελιάς”

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μάφιν με γεύση ελιάς, χρησιμοποιώντας υλικά όπως μαύρες ελιές, αλεύρι Φαρίνα, κόλιανδρο, φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το κοσκίνισμα των ξηρών υλικών...

Rocas Experience: Γαστρονομική απόλαυση δίπλα στο κύμα

Το Rocas Experience είναι ένα κομψό παραλιακό εστιατόριο στον Πρωταρά, προσφέροντας γαστρονομική απόλαυση από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα με θέα τη θάλασσα σε bohemian-chic ατμόσφαιρα. Το μενού δείπνου,...

Μπακλαβάς με αιγινήτικο φιστίκι

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή μπακλαβά με αιγινήτικο φιστίκι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα προετοιμασίας. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία σιροπιού με νερό,...

Είναι το κρασί από «παλιούς αμπελώνες» ανώτερης ποιότητας;

Το άρθρο εξετάζει τον όρο "παλαιά αμπέλια" που εμφανίζεται στις ετικέτες κρασιών, υποδηλώνοντας ότι το κρασί παράγεται από σταφύλια καλλιεργημένα σε παλαιούς αμπελώνες. Ωστόσο, δεν υπάρχει κοινά αποδεκτός ορισμός...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ