Τηγανίτες Ταϊλάνδης με κολοκάσι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τηγανίτες Ταϊλάνδης με κολοκάσι, προσφέροντας μια εξωτική επιλογή για γεύμα. Τα υλικά περιλαμβάνουν κολοκάσι, φιστίκια, φρέσκα κρεμμυδάκια, κόλιανδρο, αλεύρι και μπαχαρικά, ενώ η παρασκευή απαιτεί τηγάνισμα σε καυτό λάδι.

Οι τηγανίτες σερβίρονται ζεστές με γλυκιά σάλτσα τσίλι ή σάλτσα σόγιας και μπορούν να συνοδευτούν με φρέσκο αγγουράκι για μια δροσερή νότα. Η συνταγή προσφέρει επίσης επιλογή για νηστίσιμη εκδοχή, αντικαθιστώντας το αυγό με επιπλέον κορν φλάουρ.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. κολοκάσι, καθαρισμένο και τριμμένο χοντρά ή σε μικρούς κύβους

1/2 φλιτζάνι φιστίκια ή φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα (προαιρετικά)

2–3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/4 φλιτζάνι κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κ.γ. baking powder

1 αυγό (ή 2 κ.σ. κορν φλάουρ παραπάνω αν θέλετε νηστίσιμο)

1/2 φλιτζάνι νερό παγωμένο

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. λευκό πιπέρι

Ηλιέλαιο ή φυστικέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κολοκάσι με τα φιστίκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον κόλιανδρο. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το baking powder, το αλάτι, το πιπέρι και το αυγό, προσθέτοντας σιγά-σιγά το νερό ώστε να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα με το κολοκάσι και τα χόρτα και ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι στους 170–180°C. Με κουτάλι παίρνουμε μίγμα και το ρίχνουμε στο λάδι, τηγανίζοντας λίγα-λίγα κομμάτια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά (περίπου 3–4 λεπτά ανά πλευρά). Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρονται ζεστά, με γλυκιά σάλτσα τσίλι ή σάλτσα σόγιας με λίγο ξύδι ρυζιού. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε και με φρέσκο αγγουράκι για δροσιά.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο παρουσιάζει μια εξωτική συνταγή για τηγανίτες Ταϊλάνδης με κολοκάσι, φιστίκια και μπαχαρικά.
  • Οι τηγανίτες τηγανίζονται σε καυτό λάδι και σερβίρονται ζεστές με σάλτσα τσίλι ή σόγιας.
  • Για νηστίσιμη εκδοχή, το αυγό αντικαθίσταται με επιπλέον κορν φλάουρ.
  • Συνοδεύονται ιδανικά με φρέσκο αγγουράκι για δροσερή νότα.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ