Ταϊλανδέζικη απόλαυση με κολοκάσι, κριθάρι και κρέμα καρύδας με χαρουπόμελο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό ταϊλανδέζικο επιδόρπιο, συνδυάζοντας κολοκάσι και κριθάρι με κρέμα καρύδας και χαρουπόμελο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κριθαριού και του κολοκασιού ξεχωριστά, και στη συνέχεια το ζέσταμα του γάλακτος καρύδας με χαρουπόμελο και αλάτι.

Το επιδόρπιο σερβίρεται με στρώσεις από κριθάρι και κολοκάσι, περιχυμένο με την κρέμα καρύδας και διακοσμημένο με καβουρδισμένο σουσάμι ή καρύδια. Προαιρετικά, μπορεί να προστεθεί ξύσμα λεμονιού για φρεσκάδα.

Σερβίρεται χλιαρό ή κρύο, με μια σταγόνα χαρουπόμελο για ένταση στη γεύση και την εμφάνιση.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. κολοκάσι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

100 γρ. κριθάρι (αποφλοιωμένο) ή Job’s tears (μπορείτε να τα βρείτε σε ασιατικά μπακάλικα)

600 ml νερό για το βράσιμο

200 ml γάλα καρύδας

3 κ.σ. χαρουπόμελο ή μέλι (προσθέστε περισσότερο αν θέλετε πιο γλυκό)

1/4 κ.γ. αλάτι

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι ή λάιμ (προαιρετικά, για φρεσκάδα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε καλά το κριθάρι και το βράζουμε με 500 ml νερό για 30–35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κολοκάσι για 15–20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι κύβοι. Στραγγίζουμε.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας με το αλάτι. Μόλις γίνει χλιαρό, προσθέτουμε το χαρουπόμελο (ή το μέλι) και ανακατεύουμε απαλά, χωρίς να βράσει δυνατά, για να διατηρηθεί το άρωμα. Προσθέτουμε αν θέλουμε το ξύσμα λεμονιού/λάιμ.

Σε μπολ ή ποτήρια βάζουμε στρώσεις από κριθάρι και κολοκάσι. Περιχύνουμε με την κρέμα καρύδας με χαρουπόμελο.

Σερβίρουμε χλιαρό ή κρύο.

Διακοσμήστε με καβουρδισμένο σουσάμι ή ψιλοκομμένα καρύδια. Μια σταγόνα χαρουπόμελο στην κορυφή δίνει ένταση και ωραία εμφάνιση.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο παρουσιάζει μια εξωτική ταϊλανδέζικη συνταγή επιδορπίου με κολοκάσι, κριθάρι, κρέμα καρύδας και χαρουπόμελο.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει ξεχωριστό βράσιμο κριθαριού και κολοκασιού και ζέσταμα γάλακτος καρύδας με χαρουπόμελο και αλάτι.
  • Το επιδόρπιο σερβίρεται με στρώσεις από κριθάρι και κολοκάσι, περιχυμένο με κρέμα καρύδας και διακοσμημένο με καβουρδισμένο σουσάμι ή καρύδια.
  • Προαιρετικά, προστίθεται ξύσμα λεμονιού για φρεσκάδα και μια σταγόνα χαρουπόμελο για ένταση στη γεύση.
Διαβάστε επίσης

Το Fork Food Market ξαναέρχεται με ένα street food γλέντι στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας

Το Fork Food Market επιστρέφει στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας στις 19 Σεπτεμβρίου με ένα street food πάρτι γεμάτο γεύσεις από όλο τον κόσμο, μουσική από τον DJ Sofroni και...

“Πρέπει να καθαρίζω το αντικολλητικό τηγάνι με σαπούνι;”

Το άρθρο αναφέρεται στη σωστή φροντίδα των αντικολλητικών τηγανιών, όπως προτείνουν οι ειδικοί, για να διατηρηθεί η αντικολλητική επίστρωση σε καλή κατάσταση. Μετά τη χρήση για απλά μαγειρέματα, το...

Ο Alchemist του Munk επαναπροσδιορίζει τους κανόνες της υψηλής γαστρονομίας

Το Alchemist στην Κοπεγχάγη, δημιουργία του σεφ Rasmus Munk, επαναπροσδιορίζει τη γαστρονομία, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τέχνη, performance και κοινωνικό προβληματισμό. Με δύο αστέρια Michelin και καταλαμβάνοντας...

Mac n cheese με μπέικον και τραγανή επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Mac n cheese με μπέικον και τραγανή επικάλυψη. Χρησιμοποιούνται μακαρόνια elbow, μπέικον, τυρί τσένταρ και μια γευστική μπεσαμέλ με μουστάρδα ντιζόν. Η συνταγή περιλαμβάνει...

Τηγανίτες Ταϊλάνδης με κολοκάσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τηγανίτες Ταϊλάνδης με κολοκάσι, προσφέροντας μια εξωτική επιλογή για γεύμα. Τα υλικά περιλαμβάνουν κολοκάσι, φιστίκια, φρέσκα κρεμμυδάκια, κόλιανδρο, αλεύρι και μπαχαρικά, ενώ η...

Κολοκάσι με κιμά σε ιαπωνική σούπα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κολοκάσι με κιμά σε ιαπωνική σούπα, η οποία συνδυάζει παραδοσιακά υλικά όπως το κολοκάσι, τον κιμά κοτόπουλου ή χοιρινού και ιαπωνικές γεύσεις από...

Σεβίτσε με λαβράκι/τσιπούρα και τραγανά chips κολοκάσι

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα δροσιστικό πιάτο σεβίτσε με λαβράκι ή τσιπούρα, συνοδευόμενο από τραγανά chips κολοκάσι. Το ψάρι κόβεται σε κύβους και μαρινάρεται με χυμό λεμονιού,...

Arbi Masala (Ινδικό κάρι με ταρό)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Arbi Masala, ένα ινδικό κάρι με κολοκάσι (taro) που συνδυάζει αρωματικά μπαχαρικά και φρέσκα υλικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κολοκάσι...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γαστρονομικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, διάσημος σεφ και παρουσιαστής, ταξίδεψε σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η Βαρκελώνη και η Πόλη του Μεξικού, αφήνοντας ανεξίτηλο...

Γαλακτερό μαχαλεπί με κόκκινη σάλτσα φορμόζας

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού πιάτου που συνδυάζει μαχαλεπί γάλακτος με κόκκινη σάλτσα από φορμόζες. Για την παρασκευή του μαχαλεπιού, χρειάζεται γάλα, ζάχαρη, νησιαστό και μαστίχα,...

“Ιμάμ Μπαϊλντί: Η Γεύση που Μαγεύει”

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού πιάτου "Ιμάμ Μπαϊλντί", που χαρακτηρίζεται από τις γεύσεις της μελιτζάνας, της ντομάτας και των κρεμμυδιών. Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία και το...

Η γοητεία του κυπριακού αμπελώνα στο Kamara Hall

Το Kamara Hall στη Λευκωσία φιλοξενεί μια σειρά από Wine Masterclasses, που αναδεικνύουν την πλούσια οινική κληρονομιά της Κύπρου. Σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτήριο, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία...

Baguette; Όχι, banh mi: Το Βιετνάμ τιμά την απελευθέρωση από τη γαλλική κυριαρχία

Το Βιετνάμ γιορτάζει την 80ή επέτειο της Ανεξαρτησίας του από τη γαλλική αποικιοκρατία, με το banh mi, ένα διάσημο βιετναμέζικο σάντουιτς, να αναδεικνύεται ως το πιο αναγνωρίσιμο γαστρονομικό αποτύπωμα...

Γλυκιά τάρτα με καϊσιά

Η συνταγή για τη γλυκιά τάρτα με καϊσιά περιλαμβάνει παρασκευή μιας ζύμης με αλεύρι, αμυγδαλόψιχα, βούτυρο και άλλα βασικά υλικά, η οποία ψήνεται για λίγο πριν γεμίσει με μια...

Φουρνιστά μακαρόνια

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για φουρνιστά μακαρόνια, ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κιμά, χοντρά μακαρόνια, κεφαλογραβιέρα και μια σάλτσα μπεσαμέλ. Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει το βράσιμο...

Είναι δυνατόν να τηγανίσω το κοτόπουλο χωρίς λάδι;

Μπορείς να τηγανίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι, αρκεί να προσέξεις ορισμένα σημεία για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το καλά πριν βάλεις το κοτόπουλο, ώστε...

Αυθεντικές ταχινόπιτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αυθεντικές ταχινόπιτες, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Η ζύμη, που περιλαμβάνει αλεύρι, ζάχαρη, μαγιά, και ελαιόλαδο, αφήνεται να φουσκώσει...

Παραδοσιακό Γιουβέτσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή συνταγή για γιουβέτσι με μοσχάρι, ιδανική για έξι άτομα. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι, μοσχαρίσιο κρέας, λαχανικά και αρωματικά όπως θυμάρι και μπαχάρι. Το κρέας σοτάρεται...

Bittor Arginzoniz: Ο μάγος της φωτιάς στην αιχμή της ευρωπαϊκής γαστρονομίας

Ο Bittor Arginzoniz, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Asador Etxebarri στη χώρα των Βάσκων, αναγνωρίζεται ως κορυφαίος Ευρωπαίος σεφ για την απλότητα και την αυθεντικότητα στη χρήση της φωτιάς. Χωρίς επίσημη...

Μπιφτεκάκια με ζυμαρικά φιογκάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπιφτεκάκια με ζυμαρικά φιογκάκια, συνοδευόμενα από σάλτσα ντομάτας και φέτα. Τα μπιφτεκάκια παρασκευάζονται από βοδινό κιμά, τριμμένο κρεμμύδι και φρυγανιά, ενώ η σάλτσα φτιάχνεται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ