Είναι δυνατόν να τηγανίσω το κοτόπουλο χωρίς λάδι;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπορείς να τηγανίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι, αρκεί να προσέξεις ορισμένα σημεία για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το καλά πριν βάλεις το κοτόπουλο, ώστε να αποφύγεις το κόλλημα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα υγρά του κοτόπουλου ή να προσθέσεις λίγο νερό ή ζωμό για να βοηθήσεις στο μαγείρεμα. Άφησε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά πριν το γυρίσεις, για να αποκτήσει ωραία κρούστα.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα μπορεί να μην έχει την ίδια γεύση όπως με λάδι και υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσει, οπότε απαιτείται προσοχή. Για λίγη επιπλέον γεύση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια σταγόνα λάδι που θα απλώσεις με χαρτί κουζίνας.

Διαβάστε παρακάτω

Ναι, μπορείς να τσιγαρίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι, αλλά έχει μερικά σημεία που πρέπει να προσέξεις για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα:

Τι να κάνεις:
Χρησιμοποίησε αντικολλητικό σκεύος
Ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι είναι απαραίτητο για να μην κολλήσει το κοτόπουλο.

Ζέστανε καλά το σκεύος πριν βάλεις το κοτόπουλο
Αν το τηγάνι είναι καλά προθερμασμένο, η επιφάνεια του κοτόπουλου θα “θωρακιστεί” πιο γρήγορα και δεν θα κολλήσει τόσο εύκολα.

Χρησιμοποίησε υγρά από το ίδιο το κοτόπουλο ή λίγο νερό/ζωμό
Αν το κοτόπουλο είναι λίγο υγρό (π.χ. μαριναρισμένο), μπορεί να βγάλει τα δικά του ζουμιά. Αν όχι, μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά νερό ή ζωμό για να βοηθήσεις στο μαγείρεμα.

Μην το γυρίζεις συνέχεια
Άφησέ το να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά πριν το γυρίσεις. Αυτό βοηθά να μην κολλήσει και να πάρει ωραία κρούστα.

Πιθανά προβλήματα:
Δεν θα έχει την ίδια γεύση όπως αν το έκανες με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Μπορεί να στεγνώσει, οπότε καλό είναι να το παρακολουθείς στενά και να μην το παραμαγειρέψεις.

Αν θέλεις να κρατήσεις τη συνταγή πιο υγιεινή αλλά με λίγη έξτρα γεύση, μπορείς να βάλεις μία σταγόνα λάδι και να την απλώσεις με χαρτί κουζίνας. Έτσι θα έχεις λίγο άρωμα χωρίς πολλές θερμίδες.

Συνοπτικά

  • Μπορείς να τηγανίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι χρησιμοποιώντας αντικολλητικό τηγάνι και προθερμαίνοντάς το καλά.
  • Χρησιμοποίησε τα υγρά του κοτόπουλου ή πρόσθεσε λίγο νερό ή ζωμό για να βοηθήσεις στο μαγείρεμα.
  • Άφησε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά πριν το γυρίσεις για να αποκτήσει ωραία κρούστα.
  • Το αποτέλεσμα μπορεί να μην έχει την ίδια γεύση και υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσει, οπότε απαιτείται προσοχή.
Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ