Είναι δυνατόν να τηγανίσω το κοτόπουλο χωρίς λάδι;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπορείς να τηγανίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι, αρκεί να προσέξεις ορισμένα σημεία για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το καλά πριν βάλεις το κοτόπουλο, ώστε να αποφύγεις το κόλλημα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα υγρά του κοτόπουλου ή να προσθέσεις λίγο νερό ή ζωμό για να βοηθήσεις στο μαγείρεμα. Άφησε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά πριν το γυρίσεις, για να αποκτήσει ωραία κρούστα.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα μπορεί να μην έχει την ίδια γεύση όπως με λάδι και υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσει, οπότε απαιτείται προσοχή. Για λίγη επιπλέον γεύση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια σταγόνα λάδι που θα απλώσεις με χαρτί κουζίνας.

Διαβάστε παρακάτω

Ναι, μπορείς να τσιγαρίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι, αλλά έχει μερικά σημεία που πρέπει να προσέξεις για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα:

Τι να κάνεις:
Χρησιμοποίησε αντικολλητικό σκεύος
Ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι είναι απαραίτητο για να μην κολλήσει το κοτόπουλο.

Ζέστανε καλά το σκεύος πριν βάλεις το κοτόπουλο
Αν το τηγάνι είναι καλά προθερμασμένο, η επιφάνεια του κοτόπουλου θα “θωρακιστεί” πιο γρήγορα και δεν θα κολλήσει τόσο εύκολα.

Χρησιμοποίησε υγρά από το ίδιο το κοτόπουλο ή λίγο νερό/ζωμό
Αν το κοτόπουλο είναι λίγο υγρό (π.χ. μαριναρισμένο), μπορεί να βγάλει τα δικά του ζουμιά. Αν όχι, μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά νερό ή ζωμό για να βοηθήσεις στο μαγείρεμα.

Μην το γυρίζεις συνέχεια
Άφησέ το να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά πριν το γυρίσεις. Αυτό βοηθά να μην κολλήσει και να πάρει ωραία κρούστα.

Πιθανά προβλήματα:
Δεν θα έχει την ίδια γεύση όπως αν το έκανες με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Μπορεί να στεγνώσει, οπότε καλό είναι να το παρακολουθείς στενά και να μην το παραμαγειρέψεις.

Αν θέλεις να κρατήσεις τη συνταγή πιο υγιεινή αλλά με λίγη έξτρα γεύση, μπορείς να βάλεις μία σταγόνα λάδι και να την απλώσεις με χαρτί κουζίνας. Έτσι θα έχεις λίγο άρωμα χωρίς πολλές θερμίδες.

Συνοπτικά

  • Μπορείς να τηγανίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι χρησιμοποιώντας αντικολλητικό τηγάνι και προθερμαίνοντάς το καλά.
  • Χρησιμοποίησε τα υγρά του κοτόπουλου ή πρόσθεσε λίγο νερό ή ζωμό για να βοηθήσεις στο μαγείρεμα.
  • Άφησε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά πριν το γυρίσεις για να αποκτήσει ωραία κρούστα.
  • Το αποτέλεσμα μπορεί να μην έχει την ίδια γεύση και υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσει, οπότε απαιτείται προσοχή.
Διαβάστε επίσης

Κολοκάσι με κιμά σε ιαπωνική σούπα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κολοκάσι με κιμά σε ιαπωνική σούπα, η οποία συνδυάζει παραδοσιακά υλικά όπως το κολοκάσι, τον κιμά κοτόπουλου ή χοιρινού και ιαπωνικές γεύσεις από...

Ταϊλανδέζικη απόλαυση με κολοκάσι, κριθάρι και κρέμα καρύδας με χαρουπόμελο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό ταϊλανδέζικο επιδόρπιο, συνδυάζοντας κολοκάσι και κριθάρι με κρέμα καρύδας και χαρουπόμελο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κριθαριού και του κολοκασιού...

Σεβίτσε με λαβράκι/τσιπούρα και τραγανά chips κολοκάσι

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα δροσιστικό πιάτο σεβίτσε με λαβράκι ή τσιπούρα, συνοδευόμενο από τραγανά chips κολοκάσι. Το ψάρι κόβεται σε κύβους και μαρινάρεται με χυμό λεμονιού,...

Arbi Masala (Ινδικό κάρι με ταρό)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Arbi Masala, ένα ινδικό κάρι με κολοκάσι (taro) που συνδυάζει αρωματικά μπαχαρικά και φρέσκα υλικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του κολοκάσι...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γαστρονομικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, διάσημος σεφ και παρουσιαστής, ταξίδεψε σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η Βαρκελώνη και η Πόλη του Μεξικού, αφήνοντας ανεξίτηλο...

Γαλακτερό μαχαλεπί με κόκκινη σάλτσα φορμόζας

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού πιάτου που συνδυάζει μαχαλεπί γάλακτος με κόκκινη σάλτσα από φορμόζες. Για την παρασκευή του μαχαλεπιού, χρειάζεται γάλα, ζάχαρη, νησιαστό και μαστίχα,...

“Ιμάμ Μπαϊλντί: Η Γεύση που Μαγεύει”

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού πιάτου "Ιμάμ Μπαϊλντί", που χαρακτηρίζεται από τις γεύσεις της μελιτζάνας, της ντομάτας και των κρεμμυδιών. Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία και το...

Η γοητεία του κυπριακού αμπελώνα στο Kamara Hall

Το Kamara Hall στη Λευκωσία φιλοξενεί μια σειρά από Wine Masterclasses, που αναδεικνύουν την πλούσια οινική κληρονομιά της Κύπρου. Σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτήριο, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία...

Baguette; Όχι, banh mi: Το Βιετνάμ τιμά την απελευθέρωση από τη γαλλική κυριαρχία

Το Βιετνάμ γιορτάζει την 80ή επέτειο της Ανεξαρτησίας του από τη γαλλική αποικιοκρατία, με το banh mi, ένα διάσημο βιετναμέζικο σάντουιτς, να αναδεικνύεται ως το πιο αναγνωρίσιμο γαστρονομικό αποτύπωμα...

Γλυκιά τάρτα με καϊσιά

Η συνταγή για τη γλυκιά τάρτα με καϊσιά περιλαμβάνει παρασκευή μιας ζύμης με αλεύρι, αμυγδαλόψιχα, βούτυρο και άλλα βασικά υλικά, η οποία ψήνεται για λίγο πριν γεμίσει με μια...

Φουρνιστά μακαρόνια

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για φουρνιστά μακαρόνια, ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κιμά, χοντρά μακαρόνια, κεφαλογραβιέρα και μια σάλτσα μπεσαμέλ. Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει το βράσιμο...

Αυθεντικές ταχινόπιτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αυθεντικές ταχινόπιτες, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Η ζύμη, που περιλαμβάνει αλεύρι, ζάχαρη, μαγιά, και ελαιόλαδο, αφήνεται να φουσκώσει...

Παραδοσιακό Γιουβέτσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή συνταγή για γιουβέτσι με μοσχάρι, ιδανική για έξι άτομα. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι, μοσχαρίσιο κρέας, λαχανικά και αρωματικά όπως θυμάρι και μπαχάρι. Το κρέας σοτάρεται...

Bittor Arginzoniz: Ο μάγος της φωτιάς στην αιχμή της ευρωπαϊκής γαστρονομίας

Ο Bittor Arginzoniz, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Asador Etxebarri στη χώρα των Βάσκων, αναγνωρίζεται ως κορυφαίος Ευρωπαίος σεφ για την απλότητα και την αυθεντικότητα στη χρήση της φωτιάς. Χωρίς επίσημη...

Μπιφτεκάκια με ζυμαρικά φιογκάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπιφτεκάκια με ζυμαρικά φιογκάκια, συνοδευόμενα από σάλτσα ντομάτας και φέτα. Τα μπιφτεκάκια παρασκευάζονται από βοδινό κιμά, τριμμένο κρεμμύδι και φρυγανιά, ενώ η σάλτσα φτιάχνεται...

Μινιμαλιστικό κανταΐφι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα ελαφρύ και γρήγορο γλυκό με κανταΐφι, ιδανικό για τους λάτρεις του μινιμαλισμού στη μαγειρική. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο σιροπιού με ζάχαρη,...

“Μάφιν με γεύση ελιάς”

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μάφιν με γεύση ελιάς, χρησιμοποιώντας υλικά όπως μαύρες ελιές, αλεύρι Φαρίνα, κόλιανδρο, φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το κοσκίνισμα των ξηρών υλικών...

Rocas Experience: Γαστρονομική απόλαυση δίπλα στο κύμα

Το Rocas Experience είναι ένα κομψό παραλιακό εστιατόριο στον Πρωταρά, προσφέροντας γαστρονομική απόλαυση από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα με θέα τη θάλασσα σε bohemian-chic ατμόσφαιρα. Το μενού δείπνου,...

Μπακλαβάς με αιγινήτικο φιστίκι

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή μπακλαβά με αιγινήτικο φιστίκι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα προετοιμασίας. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία σιροπιού με νερό,...

Είναι το κρασί από «παλιούς αμπελώνες» ανώτερης ποιότητας;

Το άρθρο εξετάζει τον όρο "παλαιά αμπέλια" που εμφανίζεται στις ετικέτες κρασιών, υποδηλώνοντας ότι το κρασί παράγεται από σταφύλια καλλιεργημένα σε παλαιούς αμπελώνες. Ωστόσο, δεν υπάρχει κοινά αποδεκτός ορισμός...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ