Alasia Boutique Hotel: Ο γαστρονομικός παράδεισος της Λεμεσού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Alasia Boutique Hotel στη Λεμεσό έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας. Με μοντέρνο σχεδιασμό και υπηρεσίες πολλών αστέρων, το ξενοδοχείο συνδυάζει την κομψότητα με τη χαλάρωση, διαθέτοντας πολυτελή δωμάτια, μεγάλη πισίνα και ένα αναζωογονητικό spa.

Στην καρδιά της επιτυχίας του βρίσκεται το Polo Restaurant and Bar, υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου σεφ Παύλου Κυριάκη, που προσφέρει πιάτα-έργα τέχνης και μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Το μενού περιλαμβάνει τολμηρές συνθέσεις και λεπτεπίλεπτα πιάτα, ενώ η οινική λίστα συνδυάζει κλασικές και σύγχρονες επιλογές, ενισχύοντας τη γαστρονομική ταυτότητα του ξενοδοχείου.

Διαβάστε παρακάτω

Μοντέρνες easy luxury στιγμές στην πισίνα, fine dining βραδιές στο Polo Restaurant and Bar και μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας στο ξενοδοχείο, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό της πόλης.

Το ξενοδοχείο που συνοδεύει τις παιδικές μνήμες των Λεμεσιανών, μεταμορφώθηκε σε ένα αστικό διαμάντι. Ένα boutique ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, με υπηρεσίες πολλών αστέρων και με όραμα που στοχεύει κατευθείαν στην καταξίωση – που κατάφερε ήδη να αγγίξει.

Img 8339

Η καλαισθησία στο Alasia Boutique Hotel ξεπηδά από παντού. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν μια εμπειρία απόλυτης κομψότητας. Με γήινες αποχρώσεις, απαλό φωτισμό και προσεγμένες υφές, δημιουργούν ένα περιβάλλον διακριτικής χωρίς περιττά εφέ. Η μεγάλη πισίνα που πλαισιώνει τον εξωτερικό χώρο και προσφέρει το απόλυτο σκηνικό για χαλάρωση, σε ενοίκους και επισκέπτες, για καφέ, μεσημεριανό, σνακ, κοκτέιλ και βουτιές. Καθόλου τυχαίο που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των ντόπιων για τα Σαββατοκύριακα, ως η τέλεια εναλλακτική στην παραλία. Κρυμμένο σαν μυστικό καταφύγιο ευεξίας, το spa του ξενοδοχείου προσφέρει μια εμπειρία απόλυτης αναζωογόνησης. Με ατμόσφαιρα σιωπηλής πολυτέλειας, αρωματικά έλαια και τελετουργίες φροντίδας, ο χώρος λειτουργεί ως αντίδοτο στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, χαμάμ, θεραπείες μασάζ και εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Cev 4361

Βάζοντας τη γαστρονομία σε πρώτο πλάνο, το Polo Restaurant διανύει μια από τις πιο ένδοξές του περιόδους. Σε αυτή την επιτυχία, συνέβαλε ο βραβευμένος με αστέρι Michelin και ένας εκ των κορυφαίων σεφ της Ελλάδας, Παύλος Κυριάκης, ο οποίος ως Executive Chef δημιουργεί πιάτα αντάξια έργων τέχνης. Ο στόχος του δεν περιορίστηκε στη δημιουργία ενός εξαιρετικού μενού, αλλά στο να αφήσει ένα αποτύπωμα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη της γαστρονομικής ταυτότητας του νησιού. Αυτό που προσφέρει στο Polo δεν είναι απλά ένα δείπνο, είναι μια συνολική εμπειρία. Ένα γαστρονομικό ταξίδι κατά το οποίο καλεί τον κόσμο να αφεθεί και να απολαύσει τη διαδρομή.

Img 8216

Από το μενού που απολαμβάνουμε αυτό το καλοκαίρι, ξεχωρίζουμε το Foie gras, μια τολμηρή σύνθεση που παντρεύει τη γήινη αίσθηση του χαλλουμιού με τη γλυκύτητα του πουρέ από χουρμάδες και την ένταση του ζωμού κοτόπουλου, που αποτυπώνει και τη γενικότερη φιλοσοφία του chef. Το μενού συνεχίζει στο ίδιο ύφος, συνδυάζοντας με φινέτσα την τεχνική ακρίβεια με τη γαστρονομική αφήγηση. Από τα ορεκτικά, το ταρτάρ συναγρίδας με ταραμά μαϊντανού, ραπανάκι και χαβιάρι φέρνει στο τραπέζι κομψότητα και οξύτητα, ενώ τα χτένια με λευκή σάλτσα κρασιού και χαβιάρι εντυπωσιάζουν με τη λεπτότητά τους. Στα κυρίως, το ριζότο Milanese με βασιλικές γαρίδες και σαφράν αποπνέει μεσογειακή αρχοντιά, το φιλέτο μοσχαριού με sauce béarnaise τιμά την κλασική γαλλική σχολή, ενώ το αρνίσιο carré με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας αποδεικνύει πως το comfort μπορεί να είναι και φίνο. Το μενού ολοκληρώνεται με έναν πλούσιο κατάλογο συνοδευτικών και επιδορπίων, που προσκαλούν τον επισκέπτη σε ένα ολοκληρωμένο fine dining ταξίδι με ισορροπία, βάθος και αισθητική.

Img 8218

Η οινική λίστα του Polo είναι επιμελημένη με την ίδια προσήλωση στη λεπτομέρεια που διακρίνει και την κουζίνα του. Ένας ευφυής συνδυασμός κλασικών και σύγχρονων οινοποιήσεων από την Ευρώπη και τον Νέο Κόσμο συνομιλεί με το μενού, προσφέροντας επιλογές που υπηρετούν τη γαστρονομική εμπειρία με ακρίβεια και βάθος.

Εκτός όμως από τα πιάτα για το δείπνο, ο Παύλος Κυριάκης υπογράφει και το casual food menu, που φέρει τον ευφάνταστο τίτλο «More Than Snacks». Από το beef carpaccio σε brioche με κρέμα παρμεζάνας και πικάντικο πουρέ χουρμά μέχρι τα ανοιχτά tacos γαρίδας με αγγούρι και teriyaki μαγιονέζα, κάθε πρόταση έχει τη δική της προσωπικότητα.

Img 9983

Alasia Boutique Hotel, Χαϊδάρη 6, Λεμεσός, 25 332000.

www.alasiahotel.com.cy

Συνοπτικά

  • Το Alasia Boutique Hotel στη Λεμεσό προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας με πολυτελή δωμάτια και χαλαρωτικό spa.
  • Το Polo Restaurant and Bar, με επικεφαλής τον βραβευμένο σεφ Παύλο Κυριάκη, προσφέρει μοναδικά πιάτα και μια εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία.
  • Η γαστρονομική προσέγγιση συνδυάζει τολμηρές συνθέσεις και κλασικές γεύσεις με μια πλούσια οινική λίστα για μια ολοκληρωμένη fine dining εμπειρία.
  • Το ξενοδοχείο αποτελεί αγαπημένο προορισμό για ντόπιους και επισκέπτες, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης στην πισίνα και το spa.
Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ