Alasia Boutique Hotel: Ο γαστρονομικός παράδεισος της Λεμεσού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Alasia Boutique Hotel στη Λεμεσό έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας. Με μοντέρνο σχεδιασμό και υπηρεσίες πολλών αστέρων, το ξενοδοχείο συνδυάζει την κομψότητα με τη χαλάρωση, διαθέτοντας πολυτελή δωμάτια, μεγάλη πισίνα και ένα αναζωογονητικό spa.

Στην καρδιά της επιτυχίας του βρίσκεται το Polo Restaurant and Bar, υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου σεφ Παύλου Κυριάκη, που προσφέρει πιάτα-έργα τέχνης και μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Το μενού περιλαμβάνει τολμηρές συνθέσεις και λεπτεπίλεπτα πιάτα, ενώ η οινική λίστα συνδυάζει κλασικές και σύγχρονες επιλογές, ενισχύοντας τη γαστρονομική ταυτότητα του ξενοδοχείου.

Διαβάστε παρακάτω

Μοντέρνες easy luxury στιγμές στην πισίνα, fine dining βραδιές στο Polo Restaurant and Bar και μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας στο ξενοδοχείο, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό της πόλης.

Το ξενοδοχείο που συνοδεύει τις παιδικές μνήμες των Λεμεσιανών, μεταμορφώθηκε σε ένα αστικό διαμάντι. Ένα boutique ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, με υπηρεσίες πολλών αστέρων και με όραμα που στοχεύει κατευθείαν στην καταξίωση – που κατάφερε ήδη να αγγίξει.

Img 8339

Η καλαισθησία στο Alasia Boutique Hotel ξεπηδά από παντού. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν μια εμπειρία απόλυτης κομψότητας. Με γήινες αποχρώσεις, απαλό φωτισμό και προσεγμένες υφές, δημιουργούν ένα περιβάλλον διακριτικής χωρίς περιττά εφέ. Η μεγάλη πισίνα που πλαισιώνει τον εξωτερικό χώρο και προσφέρει το απόλυτο σκηνικό για χαλάρωση, σε ενοίκους και επισκέπτες, για καφέ, μεσημεριανό, σνακ, κοκτέιλ και βουτιές. Καθόλου τυχαίο που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των ντόπιων για τα Σαββατοκύριακα, ως η τέλεια εναλλακτική στην παραλία. Κρυμμένο σαν μυστικό καταφύγιο ευεξίας, το spa του ξενοδοχείου προσφέρει μια εμπειρία απόλυτης αναζωογόνησης. Με ατμόσφαιρα σιωπηλής πολυτέλειας, αρωματικά έλαια και τελετουργίες φροντίδας, ο χώρος λειτουργεί ως αντίδοτο στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, χαμάμ, θεραπείες μασάζ και εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Cev 4361

Βάζοντας τη γαστρονομία σε πρώτο πλάνο, το Polo Restaurant διανύει μια από τις πιο ένδοξές του περιόδους. Σε αυτή την επιτυχία, συνέβαλε ο βραβευμένος με αστέρι Michelin και ένας εκ των κορυφαίων σεφ της Ελλάδας, Παύλος Κυριάκης, ο οποίος ως Executive Chef δημιουργεί πιάτα αντάξια έργων τέχνης. Ο στόχος του δεν περιορίστηκε στη δημιουργία ενός εξαιρετικού μενού, αλλά στο να αφήσει ένα αποτύπωμα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη της γαστρονομικής ταυτότητας του νησιού. Αυτό που προσφέρει στο Polo δεν είναι απλά ένα δείπνο, είναι μια συνολική εμπειρία. Ένα γαστρονομικό ταξίδι κατά το οποίο καλεί τον κόσμο να αφεθεί και να απολαύσει τη διαδρομή.

Img 8216

Από το μενού που απολαμβάνουμε αυτό το καλοκαίρι, ξεχωρίζουμε το Foie gras, μια τολμηρή σύνθεση που παντρεύει τη γήινη αίσθηση του χαλλουμιού με τη γλυκύτητα του πουρέ από χουρμάδες και την ένταση του ζωμού κοτόπουλου, που αποτυπώνει και τη γενικότερη φιλοσοφία του chef. Το μενού συνεχίζει στο ίδιο ύφος, συνδυάζοντας με φινέτσα την τεχνική ακρίβεια με τη γαστρονομική αφήγηση. Από τα ορεκτικά, το ταρτάρ συναγρίδας με ταραμά μαϊντανού, ραπανάκι και χαβιάρι φέρνει στο τραπέζι κομψότητα και οξύτητα, ενώ τα χτένια με λευκή σάλτσα κρασιού και χαβιάρι εντυπωσιάζουν με τη λεπτότητά τους. Στα κυρίως, το ριζότο Milanese με βασιλικές γαρίδες και σαφράν αποπνέει μεσογειακή αρχοντιά, το φιλέτο μοσχαριού με sauce béarnaise τιμά την κλασική γαλλική σχολή, ενώ το αρνίσιο carré με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας αποδεικνύει πως το comfort μπορεί να είναι και φίνο. Το μενού ολοκληρώνεται με έναν πλούσιο κατάλογο συνοδευτικών και επιδορπίων, που προσκαλούν τον επισκέπτη σε ένα ολοκληρωμένο fine dining ταξίδι με ισορροπία, βάθος και αισθητική.

Img 8218

Η οινική λίστα του Polo είναι επιμελημένη με την ίδια προσήλωση στη λεπτομέρεια που διακρίνει και την κουζίνα του. Ένας ευφυής συνδυασμός κλασικών και σύγχρονων οινοποιήσεων από την Ευρώπη και τον Νέο Κόσμο συνομιλεί με το μενού, προσφέροντας επιλογές που υπηρετούν τη γαστρονομική εμπειρία με ακρίβεια και βάθος.

Εκτός όμως από τα πιάτα για το δείπνο, ο Παύλος Κυριάκης υπογράφει και το casual food menu, που φέρει τον ευφάνταστο τίτλο «More Than Snacks». Από το beef carpaccio σε brioche με κρέμα παρμεζάνας και πικάντικο πουρέ χουρμά μέχρι τα ανοιχτά tacos γαρίδας με αγγούρι και teriyaki μαγιονέζα, κάθε πρόταση έχει τη δική της προσωπικότητα.

Img 9983

Alasia Boutique Hotel, Χαϊδάρη 6, Λεμεσός, 25 332000.

www.alasiahotel.com.cy

Συνοπτικά

  • Το Alasia Boutique Hotel στη Λεμεσό προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας με πολυτελή δωμάτια και χαλαρωτικό spa.
  • Το Polo Restaurant and Bar, με επικεφαλής τον βραβευμένο σεφ Παύλο Κυριάκη, προσφέρει μοναδικά πιάτα και μια εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία.
  • Η γαστρονομική προσέγγιση συνδυάζει τολμηρές συνθέσεις και κλασικές γεύσεις με μια πλούσια οινική λίστα για μια ολοκληρωμένη fine dining εμπειρία.
  • Το ξενοδοχείο αποτελεί αγαπημένο προορισμό για ντόπιους και επισκέπτες, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης στην πισίνα και το spa.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ