Cupcakes Red Velvet Delight

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cupcakes Red Velvet, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση για την παρασκευή 12 τεμαχίων. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, ενώ το μείγμα αρωματίζεται με κακάο και βανιλίνη.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη δημιουργία του μείγματος με τη μέθοδο της κρέμας και το ψήσιμο στους 175°C. Για την επικάλυψη, χρησιμοποιείται τυρί κρέμα, βούτυρο και ζάχαρη άχνη, ενώ το γαρνίρισμα γίνεται με τρούφα φράουλας ή φρέσκα σμέουρα, δημιουργώντας ένα ελκυστικό και γευστικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ (12 τεμάχια)

50 γρ. βούτυρο

240 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 αυγά

250ml ημίπαχο γάλα

2 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.σ. κακάο σε σκόνη

1½ κ.σ. βανιλίνη  

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. ξίδι μηλίτη

1½ κ.γ. μαγειρική σόδα

Για την επικάλυψη:

150 γρ. τυρί κρέμα

25 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)

½ κ.γ. βανιλίνη

160 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα:

1 χούφτα τρούφα φράουλας

Φρέσκα σμέουρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθέρμανση του φούρνου στους 175°C. Τοποθετήστε 12 μεγάλες χάρτινες θήκες για μάφιν σε ένα ταψί.

Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας απαλά. Ανακατέψτε το γάλα και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη βανιλίνη και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα στο μείγμα ζάχαρης-βουτύρου και ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε το ξίδι και τη μαγειρική σόδα – το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μοιράστε το μείγμα στις θήκες για μάφιν και ψήστε στη μεσαία σχάρα για περίπου 20 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Για την επικάλυψη, χτυπήστε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη βανιλίνη μέχρι να γίνουν απαλά. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μια λεία, γυαλιστερή κρέμα.

Απλώστε λίγη από την κρέμα πάνω σε κάθε cupcake. Γαρνίρετε με τρούφα φράουλας ή φρέσκα σμέουρα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Η διαδικασία ξεκινά με το χτύπημα του βουτύρου και της ζάχαρης μέχρι να γίνουν κρεμώδη.
  • Το μείγμα ψήνεται στους 175°C για περίπου 20 λεπτά και αφήνεται να κρυώσει.
  • Η επικάλυψη γίνεται με τυρί κρέμα, βούτυρο και ζάχαρη άχνη, ενώ το γαρνίρισμα με τρούφα φράουλας ή σμέουρα.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ