Γλυκές μπάρες τσίζκεϊκ με κρέμα φουντουκιού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για γλυκές μπάρες τσίζκεϊκ με κρέμα φουντουκιού, ξεκινώντας με την προετοιμασία μιας βάσης από μπισκότα Digestive, καστανή ζάχαρη, κακάο, βούτυρο και καβουρδισμένα φουντούκια. Αφού ψήσετε τη βάση, φτιάχνετε τη γέμιση με τυρί κρέμα, ζάχαρη, βανίλια, αυγά και κρέμα γάλακτος.

Ένα μέρος από το μείγμα συνδυάζεται με πραλίνα φουντουκιού και προστίθεται στη γέμιση, δημιουργώντας στροβίλους με τη βοήθεια μαχαιριού. Το τελικό μείγμα ψήνεται για 30-35 λεπτά, προσφέροντας ένα απολαυστικό επιδόρπιο.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
• 12 μπισκότα τύπου Digestive
• 2 κουταλιές μαλακή καστανή ζάχαρη
• 1 κουταλιά κακάο
• 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
• 1/2 φλ. φουντούκια καβουρδισμένα
Για τη γέμιση:
• 500 γρ. τυρί κρέμα
• 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 2 κουταλάκια απόσταγμα βανίλιας
• 2 μεγάλα αυγά
• 100 ml κρέμα γάλακτος
• 120 γρ πραλίνα φουντουκιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 °C στον αέρα. Βουτυρώνετε ένα ταψί για μπράουνι 22 Χ 22 εκ. και καλύπτετε βάση και τοιχώματα με αντικολλητικό χαρτί.

Χοντροκόβετε τα φουντούκια σε έναν κόπτη και τα βάζετε σε ένα μπολ. Θρυμματίζετε τα μπισκότα με την καστανή ζάχαρη και το κακάο. Τα προσθέτετε στο μπολ με τα φουντούκια. Περιχύνετε με το
λιωμένο βούτυρο. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι και καλύπτετε τη βάση πατώντας ελαφρά με τα χέρια σας. Ψήνετε τη βάση για 12 λεπτά.

Για να φτιάξετε τη γέμιση, κτυπάτε το τυρί κρέμα τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Κτυπήστε μέχρι να αναμειχθούν. Αφαιρείτε περίπου ½ φλιτζάνι από το μείγμα του τσίζκεϊκ και το αναμειγνύετε με την πραλίνα φουντουκιού. Βάζετε το υπόλοιπο μείγμα του τσίζκεϊκ στη βάση που ψήσατε. Βάζετε από πάνω κουταλιές από το μείγμα της πραλίνας φουντουκιού. Με ένα μαχαίρι κάνετε στροβίλους. Ψήνετε για 30-35 λεπτά.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή ξεκινά με την προετοιμασία μιας βάσης από μπισκότα Digestive, καστανή ζάχαρη, κακάο, βούτυρο και φουντούκια.
  • Η γέμιση περιλαμβάνει τυρί κρέμα, ζάχαρη, βανίλια, αυγά και κρέμα γάλακτος.
  • Ένα τμήμα της γέμισης συνδυάζεται με πραλίνα φουντουκιού για να δημιουργηθούν στροβιλιζόμενα σχέδια.
  • Το μείγμα ψήνεται για 30-35 λεπτά, προσφέροντας ένα απολαυστικό επιδόρπιο.
Διαβάστε επίσης

Palmier μπισκότα με κρέμα σταφυλιού

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μπισκότων Palmier με κρέμα σταφυλιού. Χρησιμοποιώντας ένα φύλλο σφολιάτας και σταφυλόκρεμα, η συνταγή ξεκινά με την επάλειψη της κρέμας πάνω στη σφολιάτα, την...

Ποια φαγητά της κυπριακής κουζίνας έχουν ανατολίτικες ρίζες;

Η κυπριακή κουζίνα είναι ένας πολυπολιτισμικός καμβάς γεύσεων, με έντονες επιρροές από τη Μέση Ανατολή, κυρίως μέσω της λιβανέζικης, συριακής και παλαιστινιακής γαστρονομίας. Πιάτα όπως η ταχινόπιτα, το χούμους,...

Ρολάκια ρυζιού με γαρίδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για την παρασκευή ρολών ρυζιού με γαρίδες, αναφέροντας τα απαραίτητα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται φύλλα ρυζιού, γαρίδες, μαρούλι, αγγουράκια, κρεμμυδάκια, κόλιανδρος, καρότα...

Γλυκό κέικ με φιστίκια Αιγίνης και άρωμα ανθόνερου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα γλυκό κέικ με φιστίκια Αιγίνης και άρωμα ανθόνερου, ιδανικό για κάθε εποχή. Το κέικ συνδυάζει τις γεύσεις του πορτοκαλιού και των φιστικιών,...

Fussili Στρογκανόφ με βοδινό κρέας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Fussili Στρογκανόφ με βοδινό κρέας, συνδυάζοντας τρυφερές λωρίδες μοσχαριού με πλούσια σάλτσα από μανιτάρια, κρεμμύδια, κονιάκ και κουμανταρία. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα των υλικών...

Σοκολατένια πανακότα με φρέσκες φράουλες

Η συνταγή περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μιας σοκολατένιας πανακότας με φρέσκες φράουλες. Αρχικά, λιώνουμε τη σοκολάτα και προετοιμάζουμε τη ζελατίνη. Στη συνέχεια, βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τη...

Vichyssoise (κρεμώδης σούπα πατάτας και πράσου)

Η Vichyssoise είναι μια κρεμώδης σούπα πατάτας και πράσου που παρασκευάζεται με απλά υλικά όπως πατάτες, πράσα, κρεμμύδι, βούτυρο, ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, κρέμα γάλακτος και καρυκεύματα. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Samosa με πατάτα και αρακά γέμιση

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή samosa με γέμιση πατάτας και αρακά. Ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, που περιλαμβάνει αλεύρι, λάδι και αλάτι, και αφήνεται...

Pommes Anna με θυμάρι και τυρί παρμεζάνα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Pommes Anna, ένα κλασικό γαλλικό πιάτο με πατάτες, που αποκτά επιπλέον γεύση με την προσθήκη θυμαριού και τριμμένης παρμεζάνας. Η διαδικασία περιλαμβάνει το...

Patatas Bravas (πικάντικες ισπανικές πατάτες)

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για τις ισπανικές Patatas Bravas, ένα δημοφιλές πιάτο που συνδυάζει τραγανές πατάτες με πικάντικη σάλτσα. Οι πατάτες τηγανίζονται σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες...

Aloo Gobi (Ινδικό πιάτο με πατάτες και κουνουπίδι)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Aloo Gobi, ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο με πατάτες και κουνουπίδι. Αρχικά, ζεσταίνουμε λάδι ή ghee και σοτάρουμε κύμινο, κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ και...

Τσουρέκι Pain Perdu με φράουλες: Γαλλικό τοστ απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό τοστ "Pain Perdu" με τσουρέκι και φράουλες, ιδανικό για brunch ή επιδόρπιο. Η συνταγή, που απαιτεί μόλις 20 λεπτά προετοιμασίας και...

Γαρίδες με τηγανητό ρύζι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαρίδες με τηγανητό ρύζι, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση της διαδικασίας μαγειρέματος. Χρησιμοποιείται ρύζι parboiled, το οποίο βράζεται και στη συνέχεια αφήνεται...

Ανάποδο γλυκό cheesecake με αναρή

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός ανάποδου γλυκού cheesecake με αναρή, το οποίο συνδυάζει σμέουρα και άλλα συστατικά για μια μοναδική γεύση. Αρχικά, ετοιμάζεται μια σος από σμέουρα...

Γευστικό φιλέτο κοτόπουλου με αρωματική κολοκύθα

Το άρθρο παρουσιάζει μια γευστική συνταγή από τον σεφ Κυριάκο Κυριάκου για φιλέτο κοτόπουλου με αρωματική κολοκύθα. Η συνταγή απαιτεί φιλέτα κοτόπουλου, κολοκύθα, λευκό κρασί, ζωμό λαχανικών, χυμό πορτοκαλιού...

Γιγαντιαία Μαμούλια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής των γιγαντιαίων μαμουλιών, ενός γλυκού με βάση το σιμιγδάλι και γέμιση από χαλεπιανόψιχα. Αρχικά, το σιμιγδάλι αναμειγνύεται με λιωμένο βούτυρο και αφήνεται να...

Ιάκωβος Γιαννακού: «Επιδιώκω ο καλεσμένος να αισθανθεί ότι μαγειρεύω αποκλειστικά για εκείνον»

Ο Ιάκωβος Γιαννακού, executive chef των εστιατορίων Bistrot 55 στη Λεμεσό, φέρνει την εμπειρία και τη δημιουργικότητά του από βραβευμένα με Michelin εστιατόρια της Νέας Υόρκης στη γαστρονομική σκηνή...

Σολομός με κινόα: Γευστική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια γευστική συνταγή για σολομό με συνοδευτική κινόα, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Ο σολομός μαρινάρεται με γλυκιά σάλτσα τσίλι, μέλι, χυμό πορτοκαλιού...

Myrtos by Asimakis: Πολυτελής ελληνική γαστρονομία στο κέντρο του Λονδίνου

Ο Έλληνας σεφ Ασημάκης Χανιώτης άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, Myrtos, στο South Kensington του Λονδίνου, προσφέροντας μια ανανεωμένη προσέγγιση στην ελληνική κουζίνα. Το εστιατόριο εστιάζει σε κλασικές ελληνικές...

Κότσια στην κατσαρόλα με αρωματικό πολτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρνίσια κότσια μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με αρωματικό πολτό και συνοδευτικά πουρέ πατάτας με φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα κότσια σοτάρονται με κρεμμύδι και σκόρδο, προστίθενται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ