Μπούτι κοτόπουλου με καρυκεύματα στη σχάρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπούτια κοτόπουλου με καρυκεύματα στη σχάρα, συνοδευόμενα από σάλτσα γιαουρτιού. Τα μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο, μαρινάρονται με ελαιόλαδο, πάπρικα, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι, πριν ψηθούν στη σχάρα.

Η σάλτσα γιαουρτιού παρασκευάζεται με γιαούρτι, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, βαλσαμικό, ελαιόλαδο και αλάτι. Το κοτόπουλο σερβίρεται με τη σάλτσα γιαουρτιού είτε από πάνω είτε στο πλάι, προσφέροντας ένα γευστικό και αρωματικό πιάτο.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:

6 µπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο                                                                                               

½ κουταλάκι πάπρικα

½ κουταλάκι ρίγανη

½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη

3 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: 

1 φλ. γιαούρτι

1 κρεµµυδάκι ψιλοκοµµένο

2 κουταλιές βαλσαµικό

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο: Με ένα κοφτερό µαχαίρι χαράζετε ελαφρώς τα κοµµάτια του κοτόπουλου. Τα απλώνετε σε ένα µεγάλο πιάτο και τα περιχύνετε  µε το ελαιόλαδο. Τα πασπαλίζετε µε τα µπαχαρικά και ανακατεύετε καλά για να πάνε παντού. Ζεσταίνετε καλά τη σχάρα ή ένα τηγάνι µε ραβδώσεις και ψήνετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα µπολ και ανακατεύετε πολύ καλά. 

Σερβίρετε το κοτόπουλο και βάζετε από πάνω ή στο πλάι σάλτσα γιαουρτιού.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο με ελαιόλαδο και μπαχαρικά πριν το ψήσιμο στη σχάρα.
  • Η σάλτσα γιαουρτιού παρασκευάζεται με γιαούρτι, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, βαλσαμικό, ελαιόλαδο και αλάτι.
  • Το κοτόπουλο σερβίρεται με τη σάλτσα είτε από πάνω είτε στο πλάι, προσφέροντας γεύση και άρωμα.
  • Η εκτέλεση περιλαμβάνει απλό ανακάτεμα των υλικών και ψήσιμο σε ζεστή σχάρα ή τηγάνι με ραβδώσεις.
Διαβάστε επίσης

Palmier μπισκότα με κρέμα σταφυλιού

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μπισκότων Palmier με κρέμα σταφυλιού. Χρησιμοποιώντας ένα φύλλο σφολιάτας και σταφυλόκρεμα, η συνταγή ξεκινά με την επάλειψη της κρέμας πάνω στη σφολιάτα, την...

Ποια φαγητά της κυπριακής κουζίνας έχουν ανατολίτικες ρίζες;

Η κυπριακή κουζίνα είναι ένας πολυπολιτισμικός καμβάς γεύσεων, με έντονες επιρροές από τη Μέση Ανατολή, κυρίως μέσω της λιβανέζικης, συριακής και παλαιστινιακής γαστρονομίας. Πιάτα όπως η ταχινόπιτα, το χούμους,...

Ρολάκια ρυζιού με γαρίδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για την παρασκευή ρολών ρυζιού με γαρίδες, αναφέροντας τα απαραίτητα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται φύλλα ρυζιού, γαρίδες, μαρούλι, αγγουράκια, κρεμμυδάκια, κόλιανδρος, καρότα...

Γλυκό κέικ με φιστίκια Αιγίνης και άρωμα ανθόνερου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα γλυκό κέικ με φιστίκια Αιγίνης και άρωμα ανθόνερου, ιδανικό για κάθε εποχή. Το κέικ συνδυάζει τις γεύσεις του πορτοκαλιού και των φιστικιών,...

Fussili Στρογκανόφ με βοδινό κρέας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Fussili Στρογκανόφ με βοδινό κρέας, συνδυάζοντας τρυφερές λωρίδες μοσχαριού με πλούσια σάλτσα από μανιτάρια, κρεμμύδια, κονιάκ και κουμανταρία. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα των υλικών...

Σοκολατένια πανακότα με φρέσκες φράουλες

Η συνταγή περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μιας σοκολατένιας πανακότας με φρέσκες φράουλες. Αρχικά, λιώνουμε τη σοκολάτα και προετοιμάζουμε τη ζελατίνη. Στη συνέχεια, βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τη...

Vichyssoise (κρεμώδης σούπα πατάτας και πράσου)

Η Vichyssoise είναι μια κρεμώδης σούπα πατάτας και πράσου που παρασκευάζεται με απλά υλικά όπως πατάτες, πράσα, κρεμμύδι, βούτυρο, ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, κρέμα γάλακτος και καρυκεύματα. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Samosa με πατάτα και αρακά γέμιση

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή samosa με γέμιση πατάτας και αρακά. Ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, που περιλαμβάνει αλεύρι, λάδι και αλάτι, και αφήνεται...

Pommes Anna με θυμάρι και τυρί παρμεζάνα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Pommes Anna, ένα κλασικό γαλλικό πιάτο με πατάτες, που αποκτά επιπλέον γεύση με την προσθήκη θυμαριού και τριμμένης παρμεζάνας. Η διαδικασία περιλαμβάνει το...

Patatas Bravas (πικάντικες ισπανικές πατάτες)

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για τις ισπανικές Patatas Bravas, ένα δημοφιλές πιάτο που συνδυάζει τραγανές πατάτες με πικάντικη σάλτσα. Οι πατάτες τηγανίζονται σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες...

Aloo Gobi (Ινδικό πιάτο με πατάτες και κουνουπίδι)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Aloo Gobi, ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο με πατάτες και κουνουπίδι. Αρχικά, ζεσταίνουμε λάδι ή ghee και σοτάρουμε κύμινο, κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ και...

Τσουρέκι Pain Perdu με φράουλες: Γαλλικό τοστ απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό τοστ "Pain Perdu" με τσουρέκι και φράουλες, ιδανικό για brunch ή επιδόρπιο. Η συνταγή, που απαιτεί μόλις 20 λεπτά προετοιμασίας και...

Γαρίδες με τηγανητό ρύζι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαρίδες με τηγανητό ρύζι, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση της διαδικασίας μαγειρέματος. Χρησιμοποιείται ρύζι parboiled, το οποίο βράζεται και στη συνέχεια αφήνεται...

Ανάποδο γλυκό cheesecake με αναρή

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός ανάποδου γλυκού cheesecake με αναρή, το οποίο συνδυάζει σμέουρα και άλλα συστατικά για μια μοναδική γεύση. Αρχικά, ετοιμάζεται μια σος από σμέουρα...

Γευστικό φιλέτο κοτόπουλου με αρωματική κολοκύθα

Το άρθρο παρουσιάζει μια γευστική συνταγή από τον σεφ Κυριάκο Κυριάκου για φιλέτο κοτόπουλου με αρωματική κολοκύθα. Η συνταγή απαιτεί φιλέτα κοτόπουλου, κολοκύθα, λευκό κρασί, ζωμό λαχανικών, χυμό πορτοκαλιού...

Γιγαντιαία Μαμούλια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής των γιγαντιαίων μαμουλιών, ενός γλυκού με βάση το σιμιγδάλι και γέμιση από χαλεπιανόψιχα. Αρχικά, το σιμιγδάλι αναμειγνύεται με λιωμένο βούτυρο και αφήνεται να...

Ιάκωβος Γιαννακού: «Επιδιώκω ο καλεσμένος να αισθανθεί ότι μαγειρεύω αποκλειστικά για εκείνον»

Ο Ιάκωβος Γιαννακού, executive chef των εστιατορίων Bistrot 55 στη Λεμεσό, φέρνει την εμπειρία και τη δημιουργικότητά του από βραβευμένα με Michelin εστιατόρια της Νέας Υόρκης στη γαστρονομική σκηνή...

Σολομός με κινόα: Γευστική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια γευστική συνταγή για σολομό με συνοδευτική κινόα, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Ο σολομός μαρινάρεται με γλυκιά σάλτσα τσίλι, μέλι, χυμό πορτοκαλιού...

Myrtos by Asimakis: Πολυτελής ελληνική γαστρονομία στο κέντρο του Λονδίνου

Ο Έλληνας σεφ Ασημάκης Χανιώτης άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, Myrtos, στο South Kensington του Λονδίνου, προσφέροντας μια ανανεωμένη προσέγγιση στην ελληνική κουζίνα. Το εστιατόριο εστιάζει σε κλασικές ελληνικές...

Κότσια στην κατσαρόλα με αρωματικό πολτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρνίσια κότσια μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με αρωματικό πολτό και συνοδευτικά πουρέ πατάτας με φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα κότσια σοτάρονται με κρεμμύδι και σκόρδο, προστίθενται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ