Γλυκό κέικ με κρέμα φουντουκιού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα γλυκό κέικ με κρέμα φουντουκιού, αναλύοντας τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Το κέικ περιλαμβάνει ένα πλούσιο μείγμα από κακάο, πραλίνα φουντουκιού και sour cream, ενώ το σιρόπι και η γκανάς ενισχύουν τη γεύση με επιπλέον πραλίνα φουντουκιού.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία και το ψήσιμο του κέικ, την παρασκευή σιροπιού και γκανάς, και το τελικό σερβίρισμα με γαρνιτούρα από φουντούκια. Προτείνεται η διπλασίαση της ποσότητας γκανάς για πιο πλούσια γεύση.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

Για το κέικ:

• 50 γρ κακάο

• 250 ml νερό που κοχλαζει

• 80 γρ πραλίνα φουντουκιού

• 320 γρ Αλεύρι φαρινα

• 1/2 κουταλάκι baking powder

• 1/2 κουταλακι baking soda

• 1/2 κουταλάκι αλάτι

• 250 γρ. Ανάλατο βούτυρο

• 320 γρ. ζάχαρη

• 3 μεγάλα αυγά

• 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας

• 70 γρ sour cream

Για το σιρόπι:

• 35 γρ πραλίνα φουντουκιού

• 60 γρ γάλα, πλήρες

Για την γκανας:

• 70 γρ πραλίνα φουντουκιού

• 40 γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, 23 εκ. Με τρύπα στην μέση. Προθερμένετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Βάλτε τα φουντούκια σε ένα ταψ΄ι φούρνου και τα ψήνετε για 6 λεπτά. Τα βγάζετε και τα βάζετε σε μια καθαρή πετσέτα. Τρίβετε τα φουντούκια με την πετσέτα, έτσι ώστε να φύγουν οι φλούδες. Μην αγχώνεστε αν δεν φύγουν εντελώς, ότι βγει. Κόψτε τα σε ένα food processor, αλλά να μην γίνουν σκόνη.

Δυναμώστε τον φούρνο στους 175.Αναμειγνύετε το κακάο με το κοχλαστό νερό και ανακατεύθετε να διαλυθέι το κακάο. Προσθέστε την νουτέλα και ανακατέψτε. Αφήστε σε μια μεριά να κρυώσει λίγο.

Κοσκινίστε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ, την σόδα και το αλάτι. Βάλτε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο με την ζάχαρη. Τα κτυπάτε να αφρατέψουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, κτυπώντας καλά μετά πό κα΄θε προσθήκη. Βάλτε την βανίλια και κτυπήστε να αναμειχθεί.

Προσθέστε το μείγμα του κακάο και το σάουαρ κριμ. Κτυπήστε πάλι να αναμειχθούν. Προσθέστε όλο το αλεύρι και κτυπήστε πάλι. Σταματήστε το μίξερ μόλις δείτε ότι όλο το αλεύρι έχει αναμειχθεί. Μην το παρακάνετε στο κτύπημα.

Βάλτε το μείγμα στο ταψί του κέικ. Ψήνετε 45-50 λεπτα.

Φτιάξτε το σιρόπι ενώ ψήνετε το κέικ. Ζεστένετε την νουτέλα και το γάλα σε ένα μικρό μπρίκι ή κατσαρολά. Ανακατέψτε να διαλυθέι η νουτέλα στο γάλα.

Βγάλτε το κείκ από τον φούρνο και αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά. Το αναποδογυρίζετε σεμια πιατέλα σερβιρίσματος. Με ένα πινέλο απλώνετε το σιρόπι σε όλοκληρη την επιφάνια του κείκ. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για μισή ώρα.

Φτιάξτε την γκανάς, ζεστένοντας μαζί την κρέμα γάλακτος και την νουτέλα. Αφήστε την γκανας να κρυώσει λίγο μέχρι να γίνει λίγο πιο παχύρευστη.

Περιχύνετε την γκανας στο κέικ. Πασπαλίστε με τα φουντούκια και σερβίρετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Σημείωση. Για ακόμα πλουσιότερο κέικ, διπλασιαστε την γκανας.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει κακάο, πραλίνα φουντουκιού και sour cream για ένα πλούσιο γλυκό κέικ.
  • Το σιρόπι και η γκανάς προσθέτουν επιπλέον γεύση με πραλίνα φουντουκιού.
  • Η παρασκευή περιλαμβάνει ψήσιμο του κέικ, παρασκευή σιροπιού και γκανάς, και γαρνιτούρα με φουντούκια.
  • Προτείνεται η διπλασίαση της γκανάς για πιο πλούσια γεύση.
Διαβάστε επίσης

Ρολάκια ρυζιού με γαρίδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για την παρασκευή ρολών ρυζιού με γαρίδες, αναφέροντας τα απαραίτητα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται φύλλα ρυζιού, γαρίδες, μαρούλι, αγγουράκια, κρεμμυδάκια, κόλιανδρος, καρότα...

Γλυκό κέικ με φιστίκια Αιγίνης και άρωμα ανθόνερου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα γλυκό κέικ με φιστίκια Αιγίνης και άρωμα ανθόνερου, ιδανικό για κάθε εποχή. Το κέικ συνδυάζει τις γεύσεις του πορτοκαλιού και των φιστικιών,...

Fussili Στρογκανόφ με βοδινό κρέας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Fussili Στρογκανόφ με βοδινό κρέας, συνδυάζοντας τρυφερές λωρίδες μοσχαριού με πλούσια σάλτσα από μανιτάρια, κρεμμύδια, κονιάκ και κουμανταρία. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα των υλικών...

Σοκολατένια πανακότα με φρέσκες φράουλες

Η συνταγή περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μιας σοκολατένιας πανακότας με φρέσκες φράουλες. Αρχικά, λιώνουμε τη σοκολάτα και προετοιμάζουμε τη ζελατίνη. Στη συνέχεια, βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τη...

Vichyssoise (κρεμώδης σούπα πατάτας και πράσου)

Η Vichyssoise είναι μια κρεμώδης σούπα πατάτας και πράσου που παρασκευάζεται με απλά υλικά όπως πατάτες, πράσα, κρεμμύδι, βούτυρο, ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, κρέμα γάλακτος και καρυκεύματα. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Samosa με πατάτα και αρακά γέμιση

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή samosa με γέμιση πατάτας και αρακά. Ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, που περιλαμβάνει αλεύρι, λάδι και αλάτι, και αφήνεται...

Pommes Anna με θυμάρι και τυρί παρμεζάνα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Pommes Anna, ένα κλασικό γαλλικό πιάτο με πατάτες, που αποκτά επιπλέον γεύση με την προσθήκη θυμαριού και τριμμένης παρμεζάνας. Η διαδικασία περιλαμβάνει το...

Patatas Bravas (πικάντικες ισπανικές πατάτες)

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για τις ισπανικές Patatas Bravas, ένα δημοφιλές πιάτο που συνδυάζει τραγανές πατάτες με πικάντικη σάλτσα. Οι πατάτες τηγανίζονται σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες...

Aloo Gobi (Ινδικό πιάτο με πατάτες και κουνουπίδι)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Aloo Gobi, ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο με πατάτες και κουνουπίδι. Αρχικά, ζεσταίνουμε λάδι ή ghee και σοτάρουμε κύμινο, κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ και...

Τσουρέκι Pain Perdu με φράουλες: Γαλλικό τοστ απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό τοστ "Pain Perdu" με τσουρέκι και φράουλες, ιδανικό για brunch ή επιδόρπιο. Η συνταγή, που απαιτεί μόλις 20 λεπτά προετοιμασίας και...

Γαρίδες με τηγανητό ρύζι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαρίδες με τηγανητό ρύζι, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση της διαδικασίας μαγειρέματος. Χρησιμοποιείται ρύζι parboiled, το οποίο βράζεται και στη συνέχεια αφήνεται...

Ανάποδο γλυκό cheesecake με αναρή

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός ανάποδου γλυκού cheesecake με αναρή, το οποίο συνδυάζει σμέουρα και άλλα συστατικά για μια μοναδική γεύση. Αρχικά, ετοιμάζεται μια σος από σμέουρα...

Γευστικό φιλέτο κοτόπουλου με αρωματική κολοκύθα

Το άρθρο παρουσιάζει μια γευστική συνταγή από τον σεφ Κυριάκο Κυριάκου για φιλέτο κοτόπουλου με αρωματική κολοκύθα. Η συνταγή απαιτεί φιλέτα κοτόπουλου, κολοκύθα, λευκό κρασί, ζωμό λαχανικών, χυμό πορτοκαλιού...

Γιγαντιαία Μαμούλια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής των γιγαντιαίων μαμουλιών, ενός γλυκού με βάση το σιμιγδάλι και γέμιση από χαλεπιανόψιχα. Αρχικά, το σιμιγδάλι αναμειγνύεται με λιωμένο βούτυρο και αφήνεται να...

Ιάκωβος Γιαννακού: «Επιδιώκω ο καλεσμένος να αισθανθεί ότι μαγειρεύω αποκλειστικά για εκείνον»

Ο Ιάκωβος Γιαννακού, executive chef των εστιατορίων Bistrot 55 στη Λεμεσό, φέρνει την εμπειρία και τη δημιουργικότητά του από βραβευμένα με Michelin εστιατόρια της Νέας Υόρκης στη γαστρονομική σκηνή...

Σολομός με κινόα: Γευστική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια γευστική συνταγή για σολομό με συνοδευτική κινόα, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Ο σολομός μαρινάρεται με γλυκιά σάλτσα τσίλι, μέλι, χυμό πορτοκαλιού...

Myrtos by Asimakis: Πολυτελής ελληνική γαστρονομία στο κέντρο του Λονδίνου

Ο Έλληνας σεφ Ασημάκης Χανιώτης άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, Myrtos, στο South Kensington του Λονδίνου, προσφέροντας μια ανανεωμένη προσέγγιση στην ελληνική κουζίνα. Το εστιατόριο εστιάζει σε κλασικές ελληνικές...

Κότσια στην κατσαρόλα με αρωματικό πολτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρνίσια κότσια μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με αρωματικό πολτό και συνοδευτικά πουρέ πατάτας με φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα κότσια σοτάρονται με κρεμμύδι και σκόρδο, προστίθενται...

Σοκολατένιες κρέπες γεμιστές σαν σούσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για σοκολατένιες κρέπες γεμιστές σαν σούσι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Οι κρέπες φτιάχνονται με κακάο και σερβίρονται γεμιστές με...

“Βασιλική Σαρλότ”

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μιας Βασιλικής Σαρλότ, ενός γλυκού που συνδυάζει παντεσπάνι και γέμιση φράουλας. Για το παντεσπάνι, τα αυγά χτυπιούνται με ζάχαρη και λεμόνι, ψήνονται και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ