Σοκολατένιες κρέπες γεμιστές σαν σούσι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για σοκολατένιες κρέπες γεμιστές σαν σούσι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Οι κρέπες φτιάχνονται με κακάο και σερβίρονται γεμιστές με μια κρέμα τυριού και φρούτων, τυλιγμένες σε ρολά και κομμένες σε κομμάτια που θυμίζουν σούσι.

Η συνταγή συνοδεύεται από μια σος σοκολάτας, η οποία παρασκευάζεται με γάλα εβαπορέ και σοκολάτα κουβερτούρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη γλύκα της σοκολάτας με την φρεσκάδα των φρούτων.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

2 αβγά

1 φλ. γάλα (ολόπαχο) σε θερµοκρασία δωµατίου

1 ½ κοφτή κουταλιά ζάχαρη

1 φλ. + 1 κουταλιά αλεύρι

1 γερή πρέζα αλάτι

3 κουταλιές λιωµένο βούτυρο

2 κουταλιές κοσκινισµένο κακάο

3 κουταλιές λιωµένο βούτυρο ανάµικτο

3 κουταλιές λάδι για το ψήσιµο

Για τη γέµιση:

200 γρ. (1 πακέτο) τυρί κρέµα σε θερµοκρασία δωµατίου

½ φλ. κρέµα γάλακτος

½ φλ. ζάχαρη

2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι

1 φλ. φρούτα ανάµικτα κοµµένα σε κυβάκια (φρέσκα ή από καλά από στραγγισµένη κονσέρβα)

Για τις σος σοκολάτας:

1 φλ. γάλα εβαπορέ

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκοµµένη

½ φλ. (8 κοφτές κουταλιές) σιρόπι corn syrup (από τενεκεδάκι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρέπες: Αναµιγνύετε το αλεύρι µε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Σε ένα µπολ χτυπάτε τα αβγά µε το µίξερ για λίγα δευτερόλεπτα να οµογενοποιηθούν και προσθέτετε το αλεύρι, χτυπώντας το µίγµα σε χαµηλή ταχύτητα. Προσθέτετε το λιωµένο βούτυρο, ύστερα σιγά-σιγά το γάλα, πάντα χτυπώντας σε χαµηλή ταχύτητα. Κρατάτε το µίγµα σκεπασµένο για ½ -2 ώρες και πριν φτιάξετε τις κρέπες το ανακατεύετε καλά.

Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι για κρέπες – ή ένα αντικολλητικό τηγάνι διαµέτρου 20εκ.- το αλείφετε µε λίγο µίγµα λαδιού/βουτύρου και ρίχνετε µέσα ½ περίπου φλυντζανάκι του καφέ από το µίγµα. Το στριφογυρίζετε για να καλύψει τον πάτο του τηγανιού, το αφήνετε να στεγνώσει και γυρίζετε την κρέπα µε τα δάχτυλα (προσεκτικά µε το δείχτη και τον αντίχειρα – γυρίζουν εύκολα). Αφήνετε το µίγµα να ροδίσει κι από την άλλη µεριά και γλιστράτε την κρεπα σε ένα πιάτο. Συνεχίζετε µε τον ίδιο τρόπο µέχρι να γίνουν όλες οι κρέπες. Τις σκεπάζετε µε αλουµινόχαρτο.

Σος σοκολάτας: Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη βάζετε σε ένα µπολ. Ζεσταίνετε το γάλα εβαπορέ µε το σιρόπι corn syrup και όταν αρχίσει να κοχλάζει το ρίχνετε πάνω στη σοκολάτα. Περιµένετε 3-4 λεπτά να λιώσει η σοκολάτα και την ανακατεύετε. (Η σος σοκολάτας διατηρείται κλεισµένη στεγανά σε ένα βαζάκι µέχρι και 2 εβδοµάδες στο ψυγείο).

Γέµιση: Χτυπάτε µε το µίξερ το τυρί κρέµα µε τη ζάχαρη και το λικέρ πορτοκαλιού, µέχρι να γίνει ένα ανάλαφρο µίγµα. Σε ένα άλλο µπολ, χτυπάτε την κρέµα γάλακτος µέχρι να πήξει σε σαντιγί και την ενσωµατώνετε ανακατεύοντας απαλά στο µίγµα του τυριού κρέµας. Ανακατεύετε µέσα τα φρούτα.

Απλώνετε µία-µία τις κρέπες, βάζετε στο 1/3 του ύψους τους (κάτω από τη µέση) δυο κουταλιές γέµιση, φέρνετε την κάτω άκρη προς τα πάνω και τις τυλίγετε σε ρολά. Με ένα κοφτερό µαχαίρι, κόβετε και ισιώνετε τα δυο άκρα και ύστερα, αν θέλετε, πιέζετε τα ρολά µε τα δάχτυλα για να κάνουν «µυτερή» πλευρά. Κόβετε κάθε ρολό σε 3-4 κοµµάτια.

Σερβίρετε τις κρέπες µε τη σος σοκολάτας.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή παρουσιάζει σοκολατένιες κρέπες γεμιστές με κρέμα τυριού και φρούτα, τυλιγμένες σαν σούσι.
  • Οι κρέπες περιλαμβάνουν κακάο και η γέμιση συνδυάζει τυρί κρέμα, ζάχαρη, λικέρ και φρούτα.
  • Η σος σοκολάτας παρασκευάζεται με γάλα εβαπορέ και σοκολάτα κουβερτούρα, προσθέτοντας γλυκύτητα στο επιδόρπιο.
  • Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη γλύκα της σοκολάτας με την φρεσκάδα των φρούτων.
Διαβάστε επίσης

Λιβανέζικο μαχαλεπί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το λιβανέζικο μαχαλεπί, ένα γλυκό που βασίζεται σε γάλα, ζάχαρη και νισεστέ, αρωματισμένο με ανθόνερο ή ροδόνερο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το καβούρδισμα ψίχας χαλεπιανών...

Κρεμ Μπρουλέ με φρούτο του πάθους

Η συνταγή για κρεμ μπρουλέ με φρούτο του πάθους περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κροκάδια, ζάχαρη, βανίλια και κομματάκια passion fruit. Αρχικά, ζεσταίνουμε την κρέμα και αναμειγνύουμε με το μείγμα κροκάδια,...

St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Τα χοιρινά spare-ribs προετοιμάζονται με καρυκεύματα και ψήνονται στο φούρνο,...

Αχλαδόπιτα συνοδευόμενη από παγωτό

Η συνταγή για αχλαδόπιτα με παγωτό καραμέλας περιλαμβάνει μια βάση από αλεύρι, βούτυρο, αβγό και ζάχαρη, η οποία ψύχεται πριν χρησιμοποιηθεί. Η γέμιση αποτελείται από αχλάδια, ζάχαρη, κανέλα, χυμό λεμονιού...

“Πόσο έγκυρα είναι τα τεστ για τροφική δυσανεξία;”

Τα τεστ τροφικής δυσανεξίας έχουν κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ ατόμων με ανεξήγητα συμπτώματα, όμως η επιστημονική κοινότητα αμφισβητεί την αξιοπιστία τους. Σε αντίθεση με τις τροφικές αλλεργίες, οι δυσανεξίες προκαλούν...

Η διαδρομή του μουσακά: Από την Ανατολή στην ελληνική κληρονομιά

Ο μουσακάς, αν και σήμερα αποτελεί σύμβολο της ελληνικής κουζίνας, έχει τις ρίζες του στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Αρχικά ήταν μια σαλάτα με μελιτζάνες και ντομάτα,...

Γλυκοκαραμελωμένα παϊδάκια χοιρινού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γλυκοκαραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια. Χρειάζονται χοιρινά παϊδάκια, αλάτι και πιπέρι, καθώς και μια σος από σος τεριγιάκι με μέλι, σόγια σος, γλυκιά σάλτσα τσίλι...

Μπισκότα με χαρουπόμελο (Τερτζιελλούθκια)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για τα παραδοσιακά κυπριακά κουλουράκια, γνωστά ως τερτζιελλούθκια, τα οποία παρασκευάζονται με χωριάτικο αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και χλιαρό νερό, ενώ ολοκληρώνονται με χαρουπόμελο. Η διαδικασία...

Αυτό είναι το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί

Η γραβιέρα Νάξου αναδείχθηκε ως το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί από την πλατφόρμα TasteAtlas, ξεπερνώντας διάσημα πιάτα όπως ο μουσακάς και τα σουβλάκια. Η κατάταξη βασίστηκε σε περισσότερες από 26.000...

Ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ

Η συνταγή αυτή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια γευστική ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ. Χρησιμοποιώντας υλικά όπως ελαιόλαδο, κόκκινο κρεμμύδι, χαλλούμι, λάντσιον μιτ Ma Ling, ντοματίνια, τυρί ένταμ, αυγά...

Μήλο κέικ με τραγανή επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ μήλου με τραγανή επικάλυψη, ιδανικό για επιδόρπιο. Αρχικά, τα μήλα καθαρίζονται, κόβονται και ραντίζονται με χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, ένα μείγμα από αυγά,...

Γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της παρασκευής του. Χρησιμοποιώντας φρέσκο γάλα, ζάχαρη, κορν φλάουρ και βανίλια, το μείγμα...

Χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία, ξεκινώντας με τη μαρινάδα του κρέατος σε ζιβανία, αλάτι και κρύο νερό, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον...

Ναπολέον αναρρόφησης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού που ονομάζεται "Ναπολέων αναρρόφησης", το οποίο συνδυάζει φύλλα κρούστας με κρέμα αναρής και γαρνιτούρες από γλυκό καρυδάκι, κηρήθρα, φρέσκα σύκα και...

Ποια ελληνικά πιάτα έχουν οθωμανικές ρίζες;

Το άρθρο εξετάζει τις οθωμανικές ρίζες πολλών ελληνικών πιάτων, τονίζοντας τη μακραίωνη σχέση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κουζίνας λόγω ιστορικών και πολιτισμικών επιρροών. Πολλά φαγητά που θεωρούνται παραδοσιακά ελληνικά,...

Καουμπόικος «χαβιάρι» σαλάτας από την Αμερική

Η καουμπόικη σαλάτα από το Τέξας είναι μια εύκολη και γευστική επιλογή που συνδυάζει πρωτεΐνες και βιταμίνες, συνοδευόμενη από τσιπς τορτίγια. Προετοιμάζεται με ντοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι, κονσέρβα φασόλια και...

Γλυκές πίτες με μέλι, χαλούμι λουκουμά, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκές πίτες με συστατικά όπως μέλι, χαλούμι, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, η οποία...

Ποια καρυκεύματα περιλαμβάνει το taco seasoning;

Το παραδοσιακό μεξικανικό μείγμα μπαχαρικών, γνωστό ως taco seasoning, αποτελείται από έναν αρωματικό συνδυασμό που προσφέρει θερμότητα, βάθος και καπνιστό χαρακτήρα, ιδανικό για πιάτα όπως τάκο, φαχίτας και μαριναρισμένα...

Οι πιο γνωστές σάλτσες στον κόσμο

Το άρθρο αναλύει τη σημασία των ντρέσινγκ, τονίζοντας ότι δεν είναι απλά σάλτσες για σαλάτες, αλλά προσδίδουν χαρακτήρα, ένταση και ισορροπία σε ένα πιάτο. Εξετάζει διάφορα διάσημα ντρέσινγκ από όλο...

Πουρέκια αναρής µε μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών πουρεκιών με αναρή, συνοδευόμενα από μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι. Τα πουρέκια γίνονται με μια αφράτη ζύμη από αλεύρι, λάδι και αλάτι, και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ