Γλυκές πίτες με μέλι, χαλούμι λουκουμά, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκές πίτες με συστατικά όπως μέλι, χαλούμι, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, λάδι και νερό, και συνεχίζει με το άνοιγμα λεπτών πίτων που τηγανίζονται μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Οι πίτες γαρνίρονται με γλυκό κυδώνι, αναρή και ξηρούς καρπούς. Παράλληλα, παρασκευάζονται λουκουμάδες χαλουμιού που τηγανίζονται και σερβίρονται με σουσάμι και μέλι ή χαρουπόμελο.

Η συνταγή συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση με σύγχρονες τεχνικές, δημιουργώντας ένα απολαυστικό επιδόρπιο.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 µερίδες)

Ζύµη για πίτες :

½ κιλό αλεύρι χωριάτικο περασµένο από λεπτή σίτα (τατσιά)

¼ φλιτζάνι λάδι σπορέλαιο ή ανάµειχτο µε ελαιόλαδο

¼ λίτρου περίπου νερό χλιαρό

1 πρέζες αλάτι

Για τους λουκουµάδες-χαλούμι:

1 χαλούµι κοµµένο σε κύβους

Σουσάµι καβουρδισµένο

Μέλι

Για τον χυλό:

6 κουταλιές σούπας αλεύρι χωριάτικο

4 κουταλιές σούπας corn flour

2 κουταλάκια B.P.

1 κουταλιά σούπας custard powder

200-250 ml µπύρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο χέρι «ρυζιάζετε» το αλεύρι μαζί με το λάδι (με τα δάκτυλα τρίβετε το αλεύρι
για να γίνει ένα σώμα μαζί με το λάδι).

Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνετε πολύ καλά.

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 -30 λεπτά.

Ακολούθως κόβετε το ζυμάρι μικρά, ισομετρικά κομμάτια των 50 γρ. και τα πλάθετε μικρές μπαλίτσες.

Ανοίγετε με έναν πλάστη την κάθε μπαλίτσα σε λεπτές στρογγυλές, ομοιόμορφες πίτες και με τη βοήθεια του αλευριού τις τοποθετείτε τη μια πάνω από την άλλη.

Σε ένα ανοιχτό βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά μπόλικο σπορέλαιο και τοποθετείτε προσεκτικά μια – μια τις πίτες.

Όταν ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο μεριές, τις αφαιρείτε και τις στραγγίζετε πάνω σε ένα ρηχό δίσκο ή πιάτο.

Τις γαρνίρετε με γλυκό κυδώνι, αναρή, αμύγδαλα, καρύδια και λουκουμάδες χαλουμιού.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί δημιουργώντας ένα πυκνόρρευστο χυλό.

Με ένα ξυλάκι καρφιτσώνετε τον κάθε κύβο χαλουμιού και τον βάζετε στον χυλό.

Στραγγίζετε και τηγανίζετε στο ίδιο λάδι όπου τηγανίσατε τις πίτες.

Όταν ροδοκοκκινίσουν, τα αφαιρείτε από το λάδι και τους βάζετε προαιρετικά σουσάμι και μέλι ή χαρουπόμελο ή σταφυλόμελο.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκές πίτες με συστατικά όπως μέλι, χαλούμι, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα.
  • Η παρασκευή περιλαμβάνει ζύμη με αλεύρι, λάδι και νερό, με τις πίτες να τηγανίζονται μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Οι πίτες γαρνίρονται με γλυκό κυδώνι, αναρή και ξηρούς καρπούς, ενώ παράλληλα παρασκευάζονται λουκουμάδες χαλουμιού.
  • Η συνταγή συνδυάζει παραδοσιακή γεύση με σύγχρονες τεχνικές για ένα απολαυστικό επιδόρπιο.
Διαβάστε επίσης

Λιγκουίνι µε γαρίδες και πικάντικο τσορίθο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιγκουίνι με γαρίδες και πικάντικο τσορίθο. Τα υλικά περιλαμβάνουν λουκάνικο τσορίθο, κόκκινο κρεμμύδι, σκόρδο, βότκα, ντομάτες, πελτέ ντομάτας, πάπρικα, κρέμα γάλακτος, μαϊντανό, γαρίδες...

Μπιφτέκια με ψήσιμο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για νόστιμα μπιφτέκια, χρησιμοποιώντας χοιρινό κιμά και μια μοναδική σύνθεση υλικών όπως τριμμένο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, ξύδι, έψημα (πετιμέζι), φρυγανιά, αυγό και κόλιαντρο. Η διαδικασία...

Νόστιμες κροκέτες με τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και αγαπημένη συνταγή για κροκέτες με τόνο, ιδανική για μικρούς και μεγάλους. Οι κροκέτες φτιάχνονται με τόνο, πατάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια και μαϊντανό, ενώ μπορούν...

Φουρνιστά μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστά μακαρόνια με κιμά και σάλτσα μπεσαμέλ. Αρχικά, σοτάρουμε τον κιμά με κρεμμύδι και μπαχαρικά, προσθέτοντας κρασί και ντοματοχυμό για γεύση. Τα μακαρόνια μαγειρεύονται...

Γλυκιά δούκισσα τούρτα

Η "Γλυκιά δούκισσα τούρτα" είναι μια απολαυστική συνταγή που συνδυάζει πραλίνα φουντουκιού, μπισκότα και σοκολάτα. Η παρασκευή της ξεκινά με το κόψιμο των μπισκότων σε μικρά κομμάτια και τη...

Notios at Almyra: Γαστρονομική απόλαυση πλάι στο κύμα

Το εστιατόριο Notios στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία πλάι στη θάλασσα, συνδυάζοντας την ιαπωνική κουζίνα με τη μεσογειακή φιλοσοφία. Το μενού περιλαμβάνει μια σειρά...

Πολύχρωμες πιπεριές γεμιστές με γεύση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πολύχρωμες γεμιστές πιπεριές, συνδυάζοντας τη γλυκύτητα της πιπεριάς με έναν αρωματικό κιμά, προσφέροντας ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις και αρώματα. Η γέμιση περιλαμβάνει αρνίσιο κιμά,...

Cheesecake με καραμελωμένο συμπυκνωμένο γάλα

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό cheesecake με καραμελωμένο συμπυκνωμένο γάλα, ξεκινώντας από τη βάση με μπισκότα Digestive και biscoff, καρυδόψιχα και λιωμένο βούτυρο. Η γέμιση περιλαμβάνει...

Ποια εδέσματα της κυπριακής γαστρονομίας έχουν μεσανατολικές καταβολές;

Η κυπριακή κουζίνα αποτελεί μια πολυπολιτισμική σύνθεση με έντονες επιρροές από τη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα από τη λιβανέζικη, συριακή και παλαιστινιακή γαστρονομία. Πιάτα όπως η ταχινόπιτα, το χούμους, το...

“Τα κύρια είδη πιπεριού και οι εφαρμογές τους”

Το άρθρο αναλύει τα κύρια είδη πιπεριού και τις χρήσεις τους στη μαγειρική, αναδεικνύοντας τη σημασία του πιπεριού ως ένα από τα πιο διαδεδομένα και πολύτιμα μπαχαρικά. Το μαύρο...

“Γλυκό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σιμιγδάλι”

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σιμιγδάλι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ετοιμάζεται το σιρόπι με χυμό και...

Amyth of Nicosia: Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας

Το εστιατόριο Amyth of Nicosia, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με έμφαση στις βραδινές εξόδους. Με την καθοδήγηση...

Τραγανά φασολάκια τηγανιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τραγανά φασολάκια τηγανιού, χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως φασολάκια, σκόρδο, τζίντζερ, νιφάδες τσίλι και σος σόγιας. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βαθύ τηγάνισμα των φασολακιών μέχρι...

Κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Για το κοτόπουλο, χρησιμοποιούνται στήθη μαριναρισμένα σε ελαιόλαδο,...

Σπιτικό ζελέ με ρόδι

Το άρθρο παρέχει μια απλή συνταγή για την παρασκευή σπιτικού ζελέ με ρόδι. Χρησιμοποιώντας ζελατίνη σε σκόνη, χυμό ροδιού και ζάχαρη, το μείγμα ζεσταίνεται και κατόπιν μοιράζεται σε ποτήρια για...

Κέικ µε κολοκυθάκια και εκλεκτά τυριά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ με κολοκυθάκια και εκλεκτά τυριά, όπως φέτα και κεφαλοτύρι. Τα κολοκυθάκια τρίβονται και στραγγίζονται πριν αναμειχθούν με δυόσμο, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ελαιόλαδο,...

Καλοκαιρινές σούπες: Οι πιο γνωστές παγκοσμίως

Οι κρύες σούπες αποτελούν δροσιστική επιλογή σε ζεστά κλίματα, με πολλές από αυτές να έχουν βαθιές πολιτισμικές ρίζες. Ανάμεσα στις πιο γνωστές παγκοσμίως είναι η ισπανική gazpacho από την...

Notios: Γαστρονομική εμπειρία με θέα στη Μεσόγειο

Το εστιατόριο Notios στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας ιαπωνικές γεύσεις και τεχνικές με μεσογειακά υλικά σε μια μοντέρνα fine-dining ατμόσφαιρα με θέα στη...

Δροσερό σορμπέ φράουλας (χωρίς μηχανή παγωτού)

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για σορμπέ φράουλας χωρίς τη χρήση μηχανής παγωτού, ιδανική για 4-5 άτομα. Απαιτεί λίγα υλικά, όπως φράουλες, μέλι και χλιαρό νερό, και ελάχιστο...

Bittor Arginzoniz: Ο μάγος της φωτιάς στην κορυφή της ευρωπαϊκής κουζίνας

Ο Bittor Arginzoniz, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Asador Etxebarri στη χώρα των Βάσκων, αναγνωρίζεται διεθνώς για την αφοσίωσή του στη χρήση της φωτιάς και την απλότητα της μαγειρικής...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ