Γλυκιά δούκισσα τούρτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η "Γλυκιά δούκισσα τούρτα" είναι μια απολαυστική συνταγή που συνδυάζει πραλίνα φουντουκιού, μπισκότα και σοκολάτα. Η παρασκευή της ξεκινά με το κόψιμο των μπισκότων σε μικρά κομμάτια και τη δημιουργία μιας κρέμας από λιωμένο βούτυρο, γάλα εβαπορέ, πραλίνα και σκόνη σοκολάτας.

Αφού τα μπισκότα καλυφθούν ομοιόμορφα με την κρέμα, το μείγμα τοποθετείται σε φόρμα με πλαστική μεμβράνη και ψύχεται για αρκετές ώρες. Η τούρτα στολίζεται με σοκολάτες στα πλάγια και χρωματιστά σοκολατάκια στην κορυφή, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό και γευστικό επιδόρπιο.

Διαβάστε παρακάτω

Σημ.: Μπορείτε να στολίσετε ολόκληρη την τούρτα με χρωματιστά σοκολατάκια ή να βάλετε στο πλάι μπισκότα/πουράκια ή chocolate fingers.

Συστατικά
2 συσκευασίες (2Χ250γρ.) βούτυρο ανάλατο,
2 βαζάκια (2Χ400γρ.) πραλίνα φουντουκιού,
2 κουτιά (2Χ410γρ.) γάλα εβαπορέ,
6 κουτιά (6Χ150γρ.) μπισκότα τύπου Morning Coffee,
8 κοφτές κουταλιές σκόνη σοκολάτας για ρόφημα (Drinking Chocolate).
#Για το στόλισμα:#
25 (25Χ20,7γρ.) σοκολάτες Kit Kat
2 συσκευασίες (2Χ125γρ.) χρωματιστά σοκολατάκια (π.χ. Smarties ή M&Ms)
Βήματα

Κάνετε πρώτα τη δούκισσα. Κόβετε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια (κάθε μπισκότο το κόβετε σε 6 – 8 μικρά κομμάτια).

Λιώνετε το βούτυρο και αφήνετε να κρυώσει.

Στη συνέχεια, το βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το γάλα εβαπορέ και την πραλίνα φουντουκιού.

Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.

Ακολούθως, βάζετε τη σκόνη σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.

Μετά, προσθέτετε τα κομμένα μπισκότα και ανακατεύετε για να καλύψει η κρέμα ομοιόμορφα τα μπισκότα.

«Ντύνετε» με πλαστική μεμβράνη μία φόρμα με ελατήριο διαμέτρου 26εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα.

Πιέζετε με ένα κουτάλι για να απλωθεί καλά η δούκισσα.

Τη βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να παγώσει και να ξεφορμάρεται εύκολα.

Με ένα μαχαίρι ξεκολλάτε τη δούκισσα από τα τοιχώματα της φόρμας και αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα.

Ανοίγετε το στεφάνι και ξεκολλάτε προσεκτικά τον πάτο της φόρμας και την πλαστική μεμβράνη.

Απλώνετε ομοιόμορφα με ένα μαχαίρι τη σοκολάτα στα πλάγια.

Ακολούθως, στολίζετε την τούρτα.

Πρώτα, κολλάτε τις σοκολάτες στα πλάγια και στη συνέχεια στολίζετε την επιφάνειά της με τα χρωματιστά σοκολατάκια.

Συνοπτικά

  • Η "Γλυκιά δούκισσα τούρτα" συνδυάζει πραλίνα φουντουκιού, μπισκότα και σοκολάτα για ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.
  • Η κρέμα φτιάχνεται από λιωμένο βούτυρο, γάλα εβαπορέ, πραλίνα και σκόνη σοκολάτας, που καλύπτει ομοιόμορφα τα μπισκότα.
  • Το μείγμα τοποθετείται σε φόρμα με πλαστική μεμβράνη και ψύχεται για αρκετές ώρες για να σταθεροποιηθεί.
  • Η τούρτα στολίζεται με σοκολάτες στα πλάγια και χρωματιστά σοκολατάκια στην κορυφή για εντυπωσιακή εμφάνιση.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ