Έγκριση για Στρατηγική Επένδυση Costa Nopia

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Όμιλος Λεπτός ανακοίνωσε με ικανοποίηση την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για το έργο Costa Nopia στην Κρήτη, δημοσιευμένο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το έργο, που υλοποιείται από την θυγατρική Cretan Sun & Sea Developments, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αναπτύξεις στην Ελλάδα, με στόχο την τοποθέτηση της Κρήτης στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Εκτείνεται σε 1.130 στρέμματα και περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες, κατοικίες, μαρίνα και εγκαταστάσεις αναψυχής. Η στρατηγική αυτή επένδυση υπόσχεται σημαντική ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας, δημιουργία θέσεων εργασίας και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ο Όμιλος Λεπτός, με μακρά παρουσία στην Κρήτη και την Κύπρο, συνεχίζει να επενδύει δυναμικά σε έργα που σέβονται το περιβάλλον και προάγουν την τοπική ανάπτυξη.

Διαβάστε παρακάτω

Ο Όμιλος Λεπτός με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Δ’ 439/25.06/2025) του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας του Ειδικού Σχέδιου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για το έργο Costa Nopia στον κόλπο του Κισάμου στην Βορειοδυτική Κρήτη. Το έργο είχε ήδη ενταχθεί από το 2019 στο καθεστώς Στρατηγικών Επενδύσεων.

Το έργο Costa Nopia υλοποιείται από την Cretan Sun & Sea Developments ΣΑ, 100% θυγατρικής του Ομίλου Λεπτός, και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αναπτύξεις στην Ελλάδα. Έχει σχεδιαστεί ως ένα ολοκληρωμένο παραθεριστικό και τουριστικό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών που θέτει την Κρήτη στο προσκήνιο του ποιοτικού διεθνούς τουρισμού, σε έκταση γης 1.130 στρεμμάτων με 1.4 χλμ. παραλιακό μέτωπο και με δυνατότητα ανάπτυξης μέχρι 207 χιλιάδων δομήσιμων τετραγωνικών μέτρων. Θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες, παραθεριστικές κατοικίες, μαρίνα, χώρους πρασίνου, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις που συνάδουν πλήρως με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής.

Το έργο Costa Nopia, στον πανέμορφο κόλπο της Κισσάμου, θα έχει ουσιαστική συμβολή στην τοπική και εθνική οικονομία. Δημιουργεί εκατοντάδες άμεσες θέσεις εργασίας και ακόμα περισσότερες κατά την περίοδο κατασκευής. Έχει την δυνατότητα να αποδώσει σημαντικά δημόσια έσοδα, να αναβαθμίσει τον τουριστικό χάρτη της περιοχής και να παρατείνει την τουριστική περίοδο και τους χειμερινούς μήνες ενώ παράλληλα, ενισχύει τη ροή ξένου συναλλάγματος στην ευρύτερη περιφέρεια.

Ο Όμιλος Λεπτός επενδύει δυναμικά στην Κρήτη εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και την απασχόληση με έργα που σέβονται το περιβάλλον και αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού.

Όμιλος Λεπτός
Ο Όμιλος Λεπτός, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους εταιρειών με βάση την Κύπρο και με πάνω από 65 χρόνια ιστορία , δραστηριοποιείται στους τομείς Ανάπτυξη Γης και Τουρισμού στην Κύπρο και Ελλάδα, ενώ παράλληλα είναι ιδιοκτήτης του Πανεπιστήμιου Νεάπολις Πάφος και του νοσοκομείου Ίασις επίσης στην Πάφο. Στον πυρήνα της ταυτότητάς του βρίσκονται η προσήλωση στην ποιότητα, την καινοτομία, την κοινωνική προσφορά και την δημιουργική εξωστρέφεια με ευρεία διεθνή παρουσία και γραφεία σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία, Αίγυπτο, Ντουπάι, Ινδία και Κίνα και δίκτυο πωλήσεων σε πάνω από 75 χώρες. Εγγύηση του πρωταγωνιστικού του ρόλου αποτελεί το γεγονός ότι ο Όμιλος διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά χαρτοφυλάκια στην Κύπρο, καθώς επίσης και μεγάλες επενδύσεις στην Κρήτη και Πάρο.

Συνοπτικά

  • Ο Όμιλος Λεπτός έλαβε έγκριση για το σχέδιο στρατηγικής επένδυσης Costa Nopia στην Κρήτη.
  • Το έργο περιλαμβάνει ξενοδοχεία, κατοικίες και μαρίνα σε 1.130 στρέμματα, ενισχύοντας τον τουρισμό.
  • Η επένδυση υπόσχεται σημαντική οικονομική ενίσχυση και δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή.
  • Ο Όμιλος Λεπτός έχει ισχυρή παρουσία στην Κρήτη και την Κύπρο, με έμφαση στην τοπική ανάπτυξη και περιβαλλοντική ευαισθησία.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ