Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι, όπου ο φρέσκος τόνος κόβεται σε μικρά κυβάκια και μαρινάρεται με σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο, χυμό λάιμ και τζίντζερ.

Στη συνέχεια, τοποθετείται πάνω από φέτες αβοκάντο, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σουσάμι.

Το πιάτο διακοσμείται με δεντρολίβανο και σερβίρεται κρύο, συνοδευόμενο από αγγούρι ή κράκερ ρυζιού.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. φρέσκος τόνος, κομμένος σε πολύ μικρά κυβάκια

1 ώριμο αλλά σταθερό αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια

1 κ.σ. σησαμέλαιο (καβουρδισμένο)

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας χαμηλή σε αλάτι

1 κ.γ. χυμός λάιμ ή λεμονιού

1/2 κ.γ. ξύσμα λάιμ (προαιρετικά)

1/2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοτριμμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος για γαρνιτούρα)

Άσπρο σησάμι

1 κλαδάκι δεντρολίβανο (για διακόσμηση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε τον τόνο σε πολύ μικρά κυβάκια με κοφτερό μαχαίρι. Διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι την ώρα της ανάμειξης.

Σε μπολ, ανακατέψτε τη σόγια, το σησαμέλαιο, τον χυμό λάιμ και το ξύσμα, καθώς και το τζίντζερ. Ρίξτε μέσα τον τόνο και ανακατέψτε απαλά. Αφήστε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά.

Κόψτε σε φέτες το αβοκάντο και περιχύστε με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.

Σε πιάτο, τοποθετήστε σε στρώσεις το αβοκάντο και από πάνω τον μαριναρισμένο τόνο.

Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και το σουσάμι. Διακοσμήστε με ένα κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο στην κορυφή του πιάτου.

Σερβίρεται κρύο, αμέσως μόλις στηθεί, με συνοδεία από λεπτές φέτες αγγουριού ή κράκερ ρυζιού.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα φρέσκου τόνου με σόγια, σησαμέλαιο, χυμό λάιμ και τζίντζερ.
  • Ο τόνος τοποθετείται πάνω από αβοκάντο, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σουσάμι.
  • Το πιάτο διακοσμείται με δεντρολίβανο και σερβίρεται κρύο.
  • Συνοδεύεται από αγγούρι ή κράκερ ρυζιού.
Διαβάστε επίσης

Η αναβίωση του εμβληματικού ξενοδοχείου Pendeli στις Πλάτρες

Το ιστορικό ξενοδοχείο Pendeli στις Πλάτρες ανακαινίστηκε πλήρως από την Property Gallery και επαναλειτουργεί ως το κομψό Pendeli Resort, συνδυάζοντας τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με σύγχρονες ανέσεις. Διαθέτει 85...

Γεμιστό Μπιφτέκι Απολαύσεων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γεμιστό μπιφτέκι από το εστιατόριο "Το Ελληνικό", περιγράφοντας τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, μουλιάζουμε φέτες ψωμιού σε γάλα, τις αναμειγνύουμε με βοδινό κιμά,...

Ποιο είναι το σιρόπι καλαμποκιού που συναντάμε στα αναψυκτικά;

Το άρθρο εξετάζει το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (HFCS), ένα αμφιλεγόμενο γλυκαντικό που χρησιμοποιείται ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως στα αναψυκτικά τύπου cola, λόγω του χαμηλού του κόστους και...

Δροσερή τούρτα λεμόνι καλοκαιριού

Το άρθρο παρουσιάζει μια δροσερή καλοκαιρινή τούρτα λεμόνι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής της. Αρχικά, ανακατεύονται βασικά υλικά όπως το βούτυρο, το αλεύρι και το ξύσμα...

Ετοιμάστε το πιο αγαπημένο σάντουιτς παγκοσμίως

Το σαουάρμα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά δρόμου της Μέσης Ανατολής, γνωστό για το μαριναρισμένο κρέας του, που ψήνεται σε κάθετη σούβλα και σερβίρεται σε πίτα με...

«Λαμπερή» πίτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για πίτσα σε σχήμα αστεριού, περιλαμβάνοντας οδηγίες για την παρασκευή του ζυμαριού και της γέμισης. Η συνταγή ξεκινά με την παρασκευή του ζυμαριού,...

Ζελέ-μαχαλεπί

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού γλυκού ζελέ-μαχαλεπί, ξεκινώντας με την παρασκευή του μαχαλεπιού από νησιαστό και νερό, το οποίο ανακατεύεται σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει...

Ρολό κοτόπουλου με καυτερή σάλτσα ντομάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ρολό κοτόπουλου με καυτερή σάλτσα ντομάτας, ιδανική για τέσσερα wraps. Η προετοιμασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα κομματιών κοτόπουλου με μπαχαρικά, ενώ η πικάντικη σάλτσα...

Θρεπτικά μπιφτέκια κινόας με γλυκοπατάτες και ρόκα σαλάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια κινόας με συνοδευτικά γλυκοπατάτες και σαλάτα ρόκας. Τα μπιφτέκια παρασκευάζονται με κινόα, καρότο, κολοκυθάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και αυγά, ενώ...

Γαρίδες και λαχανικά σε σουβλάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαρίδες και λαχανικά σε σουβλάκι, ιδανική για 6 καλαμάκια. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν μεγάλες γαρίδες, διάφορες πιπεριές, κολοκυθάκι, ντοματίνια, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, λεμόνι και...

Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι, η οποία συνδυάζει φρέσκο τόνο κομμένο σε μικρά κυβάκια με αβοκάντο και μια μαρινάδα από σησαμέλαιο, σάλτσα...

Χορτοφαγικό σάντουιτς με χούμους και αβοκάντο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα χορτοφαγικό σάντουιτς με χούμους και αβοκάντο, ιδανικό για δύο άτομα. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σάντουιτς με φέτες ψωμιού ολικής άλεσης, χούμους,...

Γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και φρέσκια ντομάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και φρέσκια ντομάτα, ιδανική για brunch ή ως πρωτεϊνικό σνακ. Τα βρασμένα αβγά κόβονται στη μέση, οι κρόκοι αναμειγνύονται...

Σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν κοτόπουλο, ανάμεικτα πράσινα φύλλα σαλάτας, καρότο και φρέσκα...

Φασολάδα με τόνο και λαχανικά

Η φασολάδα με τόνο και λαχανικά είναι μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα που συνδυάζει λευκά φασόλια, τόνο, ελιές, ντοματίνια και κρεμμύδι με μυρωδικά όπως μαϊντανό ή βασιλικό. Το πιάτο ολοκληρώνεται...

Φακές με ντοματίνια και ρόκα σε σαλάτα

Η συνταγή αυτή παρουσιάζει μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα με φακές, ντοματίνια και ρόκα, ιδανική τόσο ως κύριο γεύμα όσο και ως συνοδευτικό. Τα υλικά περιλαμβάνουν ψιλές φακές, φρέσκα ντοματίνια,...

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια για γεύση έκπληξη

Η σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια αποτελεί μια δροσερή και γευστική επιλογή, ιδανική για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο. Το ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο συνδυάζεται με ελαφρώς καβουρδισμένα καρύδια και φρέσκο...

Γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns, συνδυάζοντας ασιατικές γεύσεις με το μείγμα μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’ και σος τεριγιάκι. Το μπέικον σοτάρεται αρχικά...

Οι πιο αγαπημένες παραλλαγές του chutney

Το chutney είναι ένα παραδοσιακό ινδικό καρύκευμα που συνδυάζει γλυκές, ξινές, πικάντικες και αλμυρές γεύσεις, φτιαγμένο από φρούτα, λαχανικά, μπαχαρικά, ξύδι και ζάχαρη. Αρχικά παρασκευαζόταν με φρέσκα υλικά για άμεση...

Κρέμα καρύδας παγωτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και ακαταμάχητη συνταγή για παγωτό με κρέμα καρύδας, ιδανικό για τους λάτρεις της καρύδας. Η συνταγή απαιτεί βασικά υλικά όπως τυρί Φιλαδέλφεια, κρέμα καρύδας,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ