Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι, όπου ο φρέσκος τόνος κόβεται σε μικρά κυβάκια και μαρινάρεται με σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο, χυμό λάιμ και τζίντζερ.
Στη συνέχεια, τοποθετείται πάνω από φέτες αβοκάντο, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σουσάμι.
Το πιάτο διακοσμείται με δεντρολίβανο και σερβίρεται κρύο, συνοδευόμενο από αγγούρι ή κράκερ ρυζιού.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. φρέσκος τόνος, κομμένος σε πολύ μικρά κυβάκια
1 ώριμο αλλά σταθερό αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
1 κ.σ. σησαμέλαιο (καβουρδισμένο)
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας χαμηλή σε αλάτι
1 κ.γ. χυμός λάιμ ή λεμονιού
1/2 κ.γ. ξύσμα λάιμ (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοτριμμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος για γαρνιτούρα)
Άσπρο σησάμι
1 κλαδάκι δεντρολίβανο (για διακόσμηση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε τον τόνο σε πολύ μικρά κυβάκια με κοφτερό μαχαίρι. Διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι την ώρα της ανάμειξης.
Σε μπολ, ανακατέψτε τη σόγια, το σησαμέλαιο, τον χυμό λάιμ και το ξύσμα, καθώς και το τζίντζερ. Ρίξτε μέσα τον τόνο και ανακατέψτε απαλά. Αφήστε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά.
Κόψτε σε φέτες το αβοκάντο και περιχύστε με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.
Σε πιάτο, τοποθετήστε σε στρώσεις το αβοκάντο και από πάνω τον μαριναρισμένο τόνο.
Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και το σουσάμι. Διακοσμήστε με ένα κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο στην κορυφή του πιάτου.
Σερβίρεται κρύο, αμέσως μόλις στηθεί, με συνοδεία από λεπτές φέτες αγγουριού ή κράκερ ρυζιού.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα φρέσκου τόνου με σόγια, σησαμέλαιο, χυμό λάιμ και τζίντζερ.
- Ο τόνος τοποθετείται πάνω από αβοκάντο, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σουσάμι.
- Το πιάτο διακοσμείται με δεντρολίβανο και σερβίρεται κρύο.
- Συνοδεύεται από αγγούρι ή κράκερ ρυζιού.