Θρεπτικά μπιφτέκια κινόας με γλυκοπατάτες και ρόκα σαλάτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια κινόας με συνοδευτικά γλυκοπατάτες και σαλάτα ρόκας. Τα μπιφτέκια παρασκευάζονται με κινόα, καρότο, κολοκυθάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και αυγά, ενώ ψήνονται στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Οι γλυκοπατάτες ψήνονται με ελαιόλαδο και καπνιστή πάπρικα για τραγανή υφή. Η σαλάτα ρόκας εμπλουτίζεται με καβουρδισμένα καρύδια και σερβίρεται με dressing λεμονιού.

Το πιάτο συνδυάζει τη ζεστασιά των μπιφτεκιών με τη δροσιά της σαλάτας, προσφέροντας ένα πλήρες γεύμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπιφτέκια κινόα:

1 φλ. κινόα (ωμή)

2 φλ. νερό

1 καρότο, τριμμένο

1 κολοκυθάκι, τριμμένο και καλά στραγγισμένο

1/2 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

2 αυγά

1/4 φλ. φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης

1/4 φλ. τριμμένο τυρί (π.χ. φέτα ή παρμεζάνα – προαιρετικά)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Για τις γλυκοπατάτες:

2 μεγάλες γλυκοπατάτες, κομμένες σε μπαστουνάκια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα:

2 φλ. φρέσκια ρόκα

1/4 φλ. καβουρδισμένα καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)

Για το dressing λεμονιού:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

1/2 κ.γ. μουστάρδα

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλύνετε και βράστε την κινόα με 2 φλ. νερό για 12-15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει. Ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά, πλάστε τα μπιφτέκια και ψήστε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στους 180°C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Ανακατέψτε τις γλυκοπατάτες με λάδι, πάπρικα, αλάτι και ψήστε στους 200°C για 25-30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.

Ανακατέψτε τη ρόκα με τα καρύδια. Σε μικρό μπολ χτυπήστε τα υλικά του dressing και περιχύστε λίγο πριν το σερβίρισμα.

Στο πιάτο σερβίρονται τα ζεστά μπιφτέκια πάνω από τη δροσερή σαλάτα ρόκας, με τις γλυκοπατάτες στο πλάι.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο παρουσιάζει μια υγιεινή συνταγή για μπιφτέκια κινόας με συνοδευτικά γλυκοπατάτες και σαλάτα ρόκας.
  • Τα μπιφτέκια φτιάχνονται με κινόα, καρότο, κολοκυθάκι και ψήνονται στον φούρνο.
  • Οι γλυκοπατάτες ψήνονται με ελαιόλαδο και καπνιστή πάπρικα για τραγανή υφή.
  • Η σαλάτα ρόκας περιλαμβάνει καβουρδισμένα καρύδια και dressing λεμονιού.
Διαβάστε επίσης

Χορτοφαγικό σάντουιτς με χούμους και αβοκάντο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα χορτοφαγικό σάντουιτς με χούμους και αβοκάντο, ιδανικό για δύο άτομα. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σάντουιτς με φέτες ψωμιού ολικής άλεσης, χούμους,...

Γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και φρέσκια ντομάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και φρέσκια ντομάτα, ιδανική για brunch ή ως πρωτεϊνικό σνακ. Τα βρασμένα αβγά κόβονται στη μέση, οι κρόκοι αναμειγνύονται...

Σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν κοτόπουλο, ανάμεικτα πράσινα φύλλα σαλάτας, καρότο και φρέσκα...

Φασολάδα με τόνο και λαχανικά

Η φασολάδα με τόνο και λαχανικά είναι μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα που συνδυάζει λευκά φασόλια, τόνο, ελιές, ντοματίνια και κρεμμύδι με μυρωδικά όπως μαϊντανό ή βασιλικό. Το πιάτο ολοκληρώνεται...

Φακές με ντοματίνια και ρόκα σε σαλάτα

Η συνταγή αυτή παρουσιάζει μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα με φακές, ντοματίνια και ρόκα, ιδανική τόσο ως κύριο γεύμα όσο και ως συνοδευτικό. Τα υλικά περιλαμβάνουν ψιλές φακές, φρέσκα ντοματίνια,...

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια για γεύση έκπληξη

Η σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια αποτελεί μια δροσερή και γευστική επιλογή, ιδανική για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο. Το ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο συνδυάζεται με ελαφρώς καβουρδισμένα καρύδια και φρέσκο...

Γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns, συνδυάζοντας ασιατικές γεύσεις με το μείγμα μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’ και σος τεριγιάκι. Το μπέικον σοτάρεται αρχικά...

Οι πιο αγαπημένες παραλλαγές του chutney

Το chutney είναι ένα παραδοσιακό ινδικό καρύκευμα που συνδυάζει γλυκές, ξινές, πικάντικες και αλμυρές γεύσεις, φτιαγμένο από φρούτα, λαχανικά, μπαχαρικά, ξύδι και ζάχαρη. Αρχικά παρασκευαζόταν με φρέσκα υλικά για άμεση...

Κρέμα καρύδας παγωτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και ακαταμάχητη συνταγή για παγωτό με κρέμα καρύδας, ιδανικό για τους λάτρεις της καρύδας. Η συνταγή απαιτεί βασικά υλικά όπως τυρί Φιλαδέλφεια, κρέμα καρύδας,...

Μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας κρέμας από γάλα, ζάχαρη, κρόκους αυγών, κορν φλάουερ και βανίλια. Η...

Κεμπάπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμο κεμπάπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Για το κεμπάπ, συνδυάζονται κιμάς βοδινού και κοτόπουλου με αρωματικά όπως μαϊντανό, κρεμμύδι, σκόρδο, κύμινο και μοσχοκάρυδο. Τα...

Κατσικίσιο τυρί σε κρούστα σουσαμιού με γλυκό καρύδι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κατσικίσιο τυρί σε κρούστα σουσαμιού, συνοδευόμενο από γλυκό καρύδι. Η διαδικασία περιλαμβάνει το κόψιμο του τυριού σε κομμάτια, το πέρασμα από αλεύρι, χτυπημένο αβγό...

Burrata µε τρούφα, προσούτο και τομάτες

Το άρθρο περιγράφει μια απλή αλλά γευστική συνταγή για Burrata με τρούφα, προσούτο και τομάτες. Απαιτεί τρεις μπάλες τυρί Burrata, κομμάτια προσούτο, ντομάτες, φρέσκια ρόκα, λάδι και κομμάτια τρούφας,...

Καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ, που συνδυάζει καραμελωμένα καρύδια, τυρί κρέμα, και θρυμματισμένα μπισκότα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το καραμέλωμα των καρυδιών και την ανάμειξη τους...

Σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο

Η σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο είναι μια φρέσκια και νόστιμη επιλογή που συνδυάζει απλά υλικά όπως πράσινο μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο και αχλάδια, τα οποία αρωματίζονται με μια...

Το κορυφαίο φαγητό παγκοσμίως για το 2025

Το κορυφαίο φαγητό παγκοσμίως για το 2025, σύμφωνα με το TasteAtlas, είναι η Lechona, ένα παραδοσιακό κολομβιανό πιάτο με ψητό χοιρινό γεμιστό με ρύζι, αρακά και βότανα, που κέρδισε...

3+1 κόλπα για τέλειες τραγανές πατάτες τηγανητές

Οι τέλειες τραγανές τηγανητές πατάτες απαιτούν σωστή τεχνική και όχι τύχη. Ξεκινάμε με την επιλογή πατατών πλούσιων σε άμυλο, όπως οι κυπριακές, οι russet ή οι agria. Αφού καθαριστούν...

Μαρούλι ή ρόκα στη σαλάτα μου; Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Το άρθρο συγκρίνει το μαρούλι και τη ρόκα ως συστατικά για σαλάτες, τονίζοντας ότι η επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις στη γεύση και τις διατροφικές ανάγκες. Η ρόκα υπερέχει...

Στικ χαλούμι ψητό με ντομάτα σάλτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για ψητό χαλούμι με σάλτσα ντομάτας. Τα στικ χαλουμιού αλείφονται με ελαιόλαδο και ψήνονται μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και τραγανή...

Σαλάτα με καραμελωμένο χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και φρέσκο μαϊντανό

Το άρθρο παρουσιάζει μια φρέσκια και γευστική συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένο χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και φρέσκο μαϊντανό. Η συνταγή περιλαμβάνει ψήσιμο του χαλουμιού σε αντικολλητικό τηγάνι για να...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ