Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι, η οποία συνδυάζει φρέσκο τόνο κομμένο σε μικρά κυβάκια με αβοκάντο και μια μαρινάδα από σησαμέλαιο, σάλτσα σόγιας, χυμό λάιμ και τζίντζερ. Η προετοιμασία περιλαμβάνει την ανάμειξη του τόνου με τη μαρινάδα και την τοποθέτησή του σε στρώσεις πάνω από το αβοκάντο.

Το πιάτο γαρνίρεται με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι και διακοσμείται με δεντρολίβανο. Σερβίρεται κρύο, συνοδευόμενο από λεπτές φέτες αγγουριού ή κράκερ ρυζιού.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. φρέσκος τόνος, κομμένος σε πολύ μικρά κυβάκια

1 ώριμο αλλά σταθερό αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια

1 κ.σ. σησαμέλαιο (καβουρδισμένο)

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας χαμηλή σε αλάτι

1 κ.γ. χυμός λάιμ ή λεμονιού

1/2 κ.γ. ξύσμα λάιμ (προαιρετικά)

1/2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοτριμμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος για γαρνιτούρα)

Άσπρο σησάμι

1 κλαδάκι δεντρολίβανο (για διακόσμηση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε τον τόνο σε πολύ μικρά κυβάκια με κοφτερό μαχαίρι. Διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι την ώρα της ανάμειξης.

Σε μπολ, ανακατέψτε τη σόγια, το σησαμέλαιο, τον χυμό λάιμ και το ξύσμα, καθώς και το τζίντζερ. Ρίξτε μέσα τον τόνο και ανακατέψτε απαλά. Αφήστε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά.

Κόψτε σε φέτες το αβοκάντο και περιχύστε με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.

Σε πιάτο, τοποθετήστε σε στρώσεις το αβοκάντο και από πάνω τον μαριναρισμένο τόνο.

Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και το σουσάμι. Διακοσμήστε με ένα κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο στην κορυφή του πιάτου.

Σερβίρεται κρύο, αμέσως μόλις στηθεί, με συνοδεία από λεπτές φέτες αγγουριού ή κράκερ ρυζιού.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή συνδυάζει φρέσκο τόνο με αβοκάντο και μαρινάδα από σησαμέλαιο, σόγια, λάιμ και τζίντζερ.
  • Η προετοιμασία περιλαμβάνει την ανάμειξη του τόνου με τη μαρινάδα και τοποθέτησή του πάνω από το αβοκάντο.
  • Το πιάτο γαρνίρεται με φρέσκο κρεμμυδάκι, σουσάμι και διακοσμείται με δεντρολίβανο.
  • Σερβίρεται κρύο με συνοδεία από λεπτές φέτες αγγουριού ή κράκερ ρυζιού.
Διαβάστε επίσης

Σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν κοτόπουλο, ανάμεικτα πράσινα φύλλα σαλάτας, καρότο και φρέσκα...

Φασολάδα με τόνο και λαχανικά

Η φασολάδα με τόνο και λαχανικά είναι μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα που συνδυάζει λευκά φασόλια, τόνο, ελιές, ντοματίνια και κρεμμύδι με μυρωδικά όπως μαϊντανό ή βασιλικό. Το πιάτο ολοκληρώνεται...

Φακές με ντοματίνια και ρόκα σε σαλάτα

Η συνταγή αυτή παρουσιάζει μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα με φακές, ντοματίνια και ρόκα, ιδανική τόσο ως κύριο γεύμα όσο και ως συνοδευτικό. Τα υλικά περιλαμβάνουν ψιλές φακές, φρέσκα ντοματίνια,...

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια για γεύση έκπληξη

Η σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια αποτελεί μια δροσερή και γευστική επιλογή, ιδανική για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο. Το ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο συνδυάζεται με ελαφρώς καβουρδισμένα καρύδια και φρέσκο...

Γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns, συνδυάζοντας ασιατικές γεύσεις με το μείγμα μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’ και σος τεριγιάκι. Το μπέικον σοτάρεται αρχικά...

Οι πιο αγαπημένες παραλλαγές του chutney

Το chutney είναι ένα παραδοσιακό ινδικό καρύκευμα που συνδυάζει γλυκές, ξινές, πικάντικες και αλμυρές γεύσεις, φτιαγμένο από φρούτα, λαχανικά, μπαχαρικά, ξύδι και ζάχαρη. Αρχικά παρασκευαζόταν με φρέσκα υλικά για άμεση...

Κρέμα καρύδας παγωτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και ακαταμάχητη συνταγή για παγωτό με κρέμα καρύδας, ιδανικό για τους λάτρεις της καρύδας. Η συνταγή απαιτεί βασικά υλικά όπως τυρί Φιλαδέλφεια, κρέμα καρύδας,...

Μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας κρέμας από γάλα, ζάχαρη, κρόκους αυγών, κορν φλάουερ και βανίλια. Η...

Κεμπάπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμο κεμπάπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Για το κεμπάπ, συνδυάζονται κιμάς βοδινού και κοτόπουλου με αρωματικά όπως μαϊντανό, κρεμμύδι, σκόρδο, κύμινο και μοσχοκάρυδο. Τα...

Κατσικίσιο τυρί σε κρούστα σουσαμιού με γλυκό καρύδι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κατσικίσιο τυρί σε κρούστα σουσαμιού, συνοδευόμενο από γλυκό καρύδι. Η διαδικασία περιλαμβάνει το κόψιμο του τυριού σε κομμάτια, το πέρασμα από αλεύρι, χτυπημένο αβγό...

Burrata µε τρούφα, προσούτο και τομάτες

Το άρθρο περιγράφει μια απλή αλλά γευστική συνταγή για Burrata με τρούφα, προσούτο και τομάτες. Απαιτεί τρεις μπάλες τυρί Burrata, κομμάτια προσούτο, ντομάτες, φρέσκια ρόκα, λάδι και κομμάτια τρούφας,...

Καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ, που συνδυάζει καραμελωμένα καρύδια, τυρί κρέμα, και θρυμματισμένα μπισκότα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το καραμέλωμα των καρυδιών και την ανάμειξη τους...

Σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο

Η σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο είναι μια φρέσκια και νόστιμη επιλογή που συνδυάζει απλά υλικά όπως πράσινο μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο και αχλάδια, τα οποία αρωματίζονται με μια...

Το κορυφαίο φαγητό παγκοσμίως για το 2025

Το κορυφαίο φαγητό παγκοσμίως για το 2025, σύμφωνα με το TasteAtlas, είναι η Lechona, ένα παραδοσιακό κολομβιανό πιάτο με ψητό χοιρινό γεμιστό με ρύζι, αρακά και βότανα, που κέρδισε...

3+1 κόλπα για τέλειες τραγανές πατάτες τηγανητές

Οι τέλειες τραγανές τηγανητές πατάτες απαιτούν σωστή τεχνική και όχι τύχη. Ξεκινάμε με την επιλογή πατατών πλούσιων σε άμυλο, όπως οι κυπριακές, οι russet ή οι agria. Αφού καθαριστούν...

Μαρούλι ή ρόκα στη σαλάτα μου; Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Το άρθρο συγκρίνει το μαρούλι και τη ρόκα ως συστατικά για σαλάτες, τονίζοντας ότι η επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις στη γεύση και τις διατροφικές ανάγκες. Η ρόκα υπερέχει...

Στικ χαλούμι ψητό με ντομάτα σάλτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για ψητό χαλούμι με σάλτσα ντομάτας. Τα στικ χαλουμιού αλείφονται με ελαιόλαδο και ψήνονται μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και τραγανή...

Σαλάτα με καραμελωμένο χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και φρέσκο μαϊντανό

Το άρθρο παρουσιάζει μια φρέσκια και γευστική συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένο χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και φρέσκο μαϊντανό. Η συνταγή περιλαμβάνει ψήσιμο του χαλουμιού σε αντικολλητικό τηγάνι για να...

Κολοκυθάκια ογκρατέν με χαλούμι και άρωμα δυόσμου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κολοκυθάκια ογκρατέν με χαλούμι και άρωμα δυόσμου, ιδανική για ένα πλούσιο και γευστικό γεύμα. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν κολοκύθια, κρεμμύδι, σκόρδο, χαλούμι, αυγά,...

Χαλούμι με τραγανή κρούστα, μέλι και σουσάμι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για χαλούμι με τραγανή κρούστα, μέλι και σουσάμι. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως χαλούμι, μπύρα, αλεύρι, ξηρός δυόσμος και ηλιέλαιο. Το χαλούμι κόβεται σε κομμάτια, βουτάται σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ