Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι, η οποία συνδυάζει φρέσκο τόνο κομμένο σε μικρά κυβάκια με αβοκάντο και μια μαρινάδα από σησαμέλαιο, σάλτσα σόγιας, χυμό λάιμ και τζίντζερ. Η προετοιμασία περιλαμβάνει την ανάμειξη του τόνου με τη μαρινάδα και την τοποθέτησή του σε στρώσεις πάνω από το αβοκάντο.
Το πιάτο γαρνίρεται με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι και διακοσμείται με δεντρολίβανο. Σερβίρεται κρύο, συνοδευόμενο από λεπτές φέτες αγγουριού ή κράκερ ρυζιού.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. φρέσκος τόνος, κομμένος σε πολύ μικρά κυβάκια
1 ώριμο αλλά σταθερό αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
1 κ.σ. σησαμέλαιο (καβουρδισμένο)
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας χαμηλή σε αλάτι
1 κ.γ. χυμός λάιμ ή λεμονιού
1/2 κ.γ. ξύσμα λάιμ (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοτριμμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος για γαρνιτούρα)
Άσπρο σησάμι
1 κλαδάκι δεντρολίβανο (για διακόσμηση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε τον τόνο σε πολύ μικρά κυβάκια με κοφτερό μαχαίρι. Διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι την ώρα της ανάμειξης.
Σε μπολ, ανακατέψτε τη σόγια, το σησαμέλαιο, τον χυμό λάιμ και το ξύσμα, καθώς και το τζίντζερ. Ρίξτε μέσα τον τόνο και ανακατέψτε απαλά. Αφήστε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά.
Κόψτε σε φέτες το αβοκάντο και περιχύστε με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.
Σε πιάτο, τοποθετήστε σε στρώσεις το αβοκάντο και από πάνω τον μαριναρισμένο τόνο.
Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και το σουσάμι. Διακοσμήστε με ένα κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο στην κορυφή του πιάτου.
Σερβίρεται κρύο, αμέσως μόλις στηθεί, με συνοδεία από λεπτές φέτες αγγουριού ή κράκερ ρυζιού.
Συνοπτικά
- Η συνταγή συνδυάζει φρέσκο τόνο με αβοκάντο και μαρινάδα από σησαμέλαιο, σόγια, λάιμ και τζίντζερ.
- Η προετοιμασία περιλαμβάνει την ανάμειξη του τόνου με τη μαρινάδα και τοποθέτησή του πάνω από το αβοκάντο.
- Το πιάτο γαρνίρεται με φρέσκο κρεμμυδάκι, σουσάμι και διακοσμείται με δεντρολίβανο.
- Σερβίρεται κρύο με συνοδεία από λεπτές φέτες αγγουριού ή κράκερ ρυζιού.