Γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns, συνδυάζοντας ασιατικές γεύσεις με το μείγμα μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’ και σος τεριγιάκι. Το μπέικον σοτάρεται αρχικά για να πάρει χρώμα και στη συνέχεια ψήνεται σε ζωμό κοτόπουλου στο φούρνο μέχρι να γίνει μαλακό και ζουμερό.

Το πιάτο ολοκληρώνεται με το καραμέλωμα της σάλτσας και σερβίρεται σε αφράτα Bao Buns, γεμισμένα με φρέσκα λαχανικά όπως καρότο, αγγούρι και κρεμμυδάκια. Η συνταγή προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία που συνδυάζει την πλούσια γεύση του μπέικον με τα δροσερά λαχανικά.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό μπέικον σε χοντρές φέτες

1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’

3 κουταλιές ελαιόλαδο

150 ml Takahiro Gluten Free Teriyaki Sauce

400 ml ζωμό κοτόπουλου

Μια συσκευασία Takahiro Hirata Bao Buns

2 καρότα σε μπαστουνάκια

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε μπαστουνάκια

2 αγγουράκια σε μπαστουνάκια

Εκτέλεση:

Παίρνετε ένα ταψί φούρνου που να χωρά το κρέας σε μια στρώση. Βάζετε στο ταψί το ελαιόλαδο και το τοποθετείτε στην εστία σε δυνατή φωτιά. Εναλλακτικά κάνετε τη διαδικασία αυτή σε τηγάνι και μεταφέρετε μετά στο ταψί.

Πασπαλίζετε το μπέικον με τη σκόνη μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’. Σοτάρετε τις φέτες μπέικον στο ταψί (ή τηγάνι) να πάρουν χρώμα και στις δύο πλευρές. Περιχύνετε με τη σος τεριγιάκι και το ζωμό. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι μόλις σκεπασμένο με τα ζουμιά.

Σκεπάζετε το ταψί ερμητικά με αλουμινόχαρτο και μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε στους 175°C στον αέρα για 90-100 λεπτά μέχρι το κρέας να είναι πολύ μαλακό. Μέχρι αυτό το στάδιο, μπορείτε να ετοιμάσετε το φαγητό μέχρι 24 ώρες πριν.

Ξεσκεπάζετε το ταψί και το βάζετε στην εστία σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Βράζετε ξεσκέπαστο το φαγητό, γυρίζοντας το μπέικον μέχρι η σάλτσα του φαγητού να αρχίσει να πήζει και να καραμελώνει.

Ξανίζετε το κρέας με ένα πιρούνι και το ανακατεύετε με τα ζουμιά του ταψιού. Ψήνετε τα Bao Buns στον ατμό για 3 λεπτά περίπου. Τα ανοίγετε και γεμίζετε με αρωματικό μπέικον, αγγουράκι, καρότο και κρεμμυδάκια. Σερβίρετε αμέσως.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή συνδυάζει χοιρινό μπέικον με ασιατικές γεύσεις και σος τεριγιάκι σε Bao Buns.
  • Το μπέικον σοτάρεται και ψήνεται σε ζωμό κοτόπουλου για να γίνει μαλακό και ζουμερό.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με καραμέλωμα της σάλτσας και σερβίρεται με φρέσκα λαχανικά.
  • Αποτελεί μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει πλούσιο μπέικον με δροσερά λαχανικά.
Διαβάστε επίσης

Γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και φρέσκια ντομάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και φρέσκια ντομάτα, ιδανική για brunch ή ως πρωτεϊνικό σνακ. Τα βρασμένα αβγά κόβονται στη μέση, οι κρόκοι αναμειγνύονται...

Σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν κοτόπουλο, ανάμεικτα πράσινα φύλλα σαλάτας, καρότο και φρέσκα...

Φασολάδα με τόνο και λαχανικά

Η φασολάδα με τόνο και λαχανικά είναι μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα που συνδυάζει λευκά φασόλια, τόνο, ελιές, ντοματίνια και κρεμμύδι με μυρωδικά όπως μαϊντανό ή βασιλικό. Το πιάτο ολοκληρώνεται...

Φακές με ντοματίνια και ρόκα σε σαλάτα

Η συνταγή αυτή παρουσιάζει μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα με φακές, ντοματίνια και ρόκα, ιδανική τόσο ως κύριο γεύμα όσο και ως συνοδευτικό. Τα υλικά περιλαμβάνουν ψιλές φακές, φρέσκα ντοματίνια,...

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια για γεύση έκπληξη

Η σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια αποτελεί μια δροσερή και γευστική επιλογή, ιδανική για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο. Το ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο συνδυάζεται με ελαφρώς καβουρδισμένα καρύδια και φρέσκο...

Οι πιο αγαπημένες παραλλαγές του chutney

Το chutney είναι ένα παραδοσιακό ινδικό καρύκευμα που συνδυάζει γλυκές, ξινές, πικάντικες και αλμυρές γεύσεις, φτιαγμένο από φρούτα, λαχανικά, μπαχαρικά, ξύδι και ζάχαρη. Αρχικά παρασκευαζόταν με φρέσκα υλικά για άμεση...

Κρέμα καρύδας παγωτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και ακαταμάχητη συνταγή για παγωτό με κρέμα καρύδας, ιδανικό για τους λάτρεις της καρύδας. Η συνταγή απαιτεί βασικά υλικά όπως τυρί Φιλαδέλφεια, κρέμα καρύδας,...

Μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας κρέμας από γάλα, ζάχαρη, κρόκους αυγών, κορν φλάουερ και βανίλια. Η...

Κεμπάπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμο κεμπάπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Για το κεμπάπ, συνδυάζονται κιμάς βοδινού και κοτόπουλου με αρωματικά όπως μαϊντανό, κρεμμύδι, σκόρδο, κύμινο και μοσχοκάρυδο. Τα...

Κατσικίσιο τυρί σε κρούστα σουσαμιού με γλυκό καρύδι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κατσικίσιο τυρί σε κρούστα σουσαμιού, συνοδευόμενο από γλυκό καρύδι. Η διαδικασία περιλαμβάνει το κόψιμο του τυριού σε κομμάτια, το πέρασμα από αλεύρι, χτυπημένο αβγό...

Burrata µε τρούφα, προσούτο και τομάτες

Το άρθρο περιγράφει μια απλή αλλά γευστική συνταγή για Burrata με τρούφα, προσούτο και τομάτες. Απαιτεί τρεις μπάλες τυρί Burrata, κομμάτια προσούτο, ντομάτες, φρέσκια ρόκα, λάδι και κομμάτια τρούφας,...

Καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ, που συνδυάζει καραμελωμένα καρύδια, τυρί κρέμα, και θρυμματισμένα μπισκότα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το καραμέλωμα των καρυδιών και την ανάμειξη τους...

Σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο

Η σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο είναι μια φρέσκια και νόστιμη επιλογή που συνδυάζει απλά υλικά όπως πράσινο μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο και αχλάδια, τα οποία αρωματίζονται με μια...

Το κορυφαίο φαγητό παγκοσμίως για το 2025

Το κορυφαίο φαγητό παγκοσμίως για το 2025, σύμφωνα με το TasteAtlas, είναι η Lechona, ένα παραδοσιακό κολομβιανό πιάτο με ψητό χοιρινό γεμιστό με ρύζι, αρακά και βότανα, που κέρδισε...

3+1 κόλπα για τέλειες τραγανές πατάτες τηγανητές

Οι τέλειες τραγανές τηγανητές πατάτες απαιτούν σωστή τεχνική και όχι τύχη. Ξεκινάμε με την επιλογή πατατών πλούσιων σε άμυλο, όπως οι κυπριακές, οι russet ή οι agria. Αφού καθαριστούν...

Μαρούλι ή ρόκα στη σαλάτα μου; Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Το άρθρο συγκρίνει το μαρούλι και τη ρόκα ως συστατικά για σαλάτες, τονίζοντας ότι η επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις στη γεύση και τις διατροφικές ανάγκες. Η ρόκα υπερέχει...

Στικ χαλούμι ψητό με ντομάτα σάλτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για ψητό χαλούμι με σάλτσα ντομάτας. Τα στικ χαλουμιού αλείφονται με ελαιόλαδο και ψήνονται μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και τραγανή...

Σαλάτα με καραμελωμένο χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και φρέσκο μαϊντανό

Το άρθρο παρουσιάζει μια φρέσκια και γευστική συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένο χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και φρέσκο μαϊντανό. Η συνταγή περιλαμβάνει ψήσιμο του χαλουμιού σε αντικολλητικό τηγάνι για να...

Κολοκυθάκια ογκρατέν με χαλούμι και άρωμα δυόσμου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κολοκυθάκια ογκρατέν με χαλούμι και άρωμα δυόσμου, ιδανική για ένα πλούσιο και γευστικό γεύμα. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν κολοκύθια, κρεμμύδι, σκόρδο, χαλούμι, αυγά,...

Χαλούμι με τραγανή κρούστα, μέλι και σουσάμι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για χαλούμι με τραγανή κρούστα, μέλι και σουσάμι. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως χαλούμι, μπύρα, αλεύρι, ξηρός δυόσμος και ηλιέλαιο. Το χαλούμι κόβεται σε κομμάτια, βουτάται σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ