Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns, συνδυάζοντας ασιατικές γεύσεις με το μείγμα μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’ και σος τεριγιάκι. Το μπέικον σοτάρεται αρχικά για να πάρει χρώμα και στη συνέχεια ψήνεται σε ζωμό κοτόπουλου στο φούρνο μέχρι να γίνει μαλακό και ζουμερό.
Το πιάτο ολοκληρώνεται με το καραμέλωμα της σάλτσας και σερβίρεται σε αφράτα Bao Buns, γεμισμένα με φρέσκα λαχανικά όπως καρότο, αγγούρι και κρεμμυδάκια. Η συνταγή προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία που συνδυάζει την πλούσια γεύση του μπέικον με τα δροσερά λαχανικά.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό μπέικον σε χοντρές φέτες
1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’
3 κουταλιές ελαιόλαδο
150 ml Takahiro Gluten Free Teriyaki Sauce
400 ml ζωμό κοτόπουλου
Μια συσκευασία Takahiro Hirata Bao Buns
2 καρότα σε μπαστουνάκια
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε μπαστουνάκια
2 αγγουράκια σε μπαστουνάκια
Εκτέλεση:
Παίρνετε ένα ταψί φούρνου που να χωρά το κρέας σε μια στρώση. Βάζετε στο ταψί το ελαιόλαδο και το τοποθετείτε στην εστία σε δυνατή φωτιά. Εναλλακτικά κάνετε τη διαδικασία αυτή σε τηγάνι και μεταφέρετε μετά στο ταψί.
Πασπαλίζετε το μπέικον με τη σκόνη μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’. Σοτάρετε τις φέτες μπέικον στο ταψί (ή τηγάνι) να πάρουν χρώμα και στις δύο πλευρές. Περιχύνετε με τη σος τεριγιάκι και το ζωμό. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι μόλις σκεπασμένο με τα ζουμιά.
Σκεπάζετε το ταψί ερμητικά με αλουμινόχαρτο και μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε στους 175°C στον αέρα για 90-100 λεπτά μέχρι το κρέας να είναι πολύ μαλακό. Μέχρι αυτό το στάδιο, μπορείτε να ετοιμάσετε το φαγητό μέχρι 24 ώρες πριν.
Ξεσκεπάζετε το ταψί και το βάζετε στην εστία σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Βράζετε ξεσκέπαστο το φαγητό, γυρίζοντας το μπέικον μέχρι η σάλτσα του φαγητού να αρχίσει να πήζει και να καραμελώνει.
Ξανίζετε το κρέας με ένα πιρούνι και το ανακατεύετε με τα ζουμιά του ταψιού. Ψήνετε τα Bao Buns στον ατμό για 3 λεπτά περίπου. Τα ανοίγετε και γεμίζετε με αρωματικό μπέικον, αγγουράκι, καρότο και κρεμμυδάκια. Σερβίρετε αμέσως.
Συνοπτικά
- Η συνταγή συνδυάζει χοιρινό μπέικον με ασιατικές γεύσεις και σος τεριγιάκι σε Bao Buns.
- Το μπέικον σοτάρεται και ψήνεται σε ζωμό κοτόπουλου για να γίνει μαλακό και ζουμερό.
- Το πιάτο ολοκληρώνεται με καραμέλωμα της σάλτσας και σερβίρεται με φρέσκα λαχανικά.
- Αποτελεί μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει πλούσιο μπέικον με δροσερά λαχανικά.