Καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ, που συνδυάζει καραμελωμένα καρύδια, τυρί κρέμα, και θρυμματισμένα μπισκότα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το καραμέλωμα των καρυδιών και την ανάμειξη τους με το μίγμα τυριού και κρέμας γάλακτος, ενώ το γλυκό απαιτεί κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Μπορεί να συνοδευτεί με σος σοκολάτας για επιπλέον γεύση. Η συνταγή προσφέρει επίσης οδηγίες για την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα για όσους προτιμούν να την φτιάξουν μόνοι τους.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

½ φλ. καρυδόψιχα

1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

400 γρ. συσκευασία καραμελωμένο γάλα (βλ. σημ.)

300 γρ. τυρί κρέμα

500 ml κρέμα γάλακτος, κτυπημένη σε σαντιγί

1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας

6 μπισκότα τύπου “Digestive” θρυμματισμένα

Σος σοκολάτας για σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλύπτουμε τη βάση και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού για κέικ, 20 εκατοστών, με αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα στεγνό τηγάνι ή μικρή κατσαρόλα σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να λιώνει, περιστρέφουμε το τηγάνι για να βοηθήσουμε τη διαδικασία. Προσθέτουμε το λεμόνι. Όταν η ζάχαρη αρχίσει να καραμελώνει προσθέτουμε τη καρυδόψιχα. Περιστρέφουμε το τηγάνι ώστε να πάει παντού η καραμέλα. Μεταφέρουμε τα καραμελωμένα καρύδια σε ένα πυρίμαχο σκεύος στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσουν εντελώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε καλά την καραμέλα με το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε δύο δόσεις και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα θρυμματισμένα μπισκότα.

Με ένα μαχαίρι, ψιλοκόβουμε τα καραμελωμένα καρύδια. Βάζουμε τα μισά από αυτά στο μίγμα τυριού-καραμέλας και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και σκορπάμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα καρύδια. Καλύπτουμε την επιφάνια του τσιζκέικ με αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες πριν να σερβίρουμε.

Αν θέλουμε, σερβίρουμε με σος σοκολάτας αλλά είναι φανταστικό και σκέτο.

Σημ: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη καραμέλα σε συσκευασία (Dulce se leche) ή να φτιάξουμε τη δική μας με ζαχαρούχο γάλα. Βάζουμε μια συσκευασία κλειστή ζαχαρούχου γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να κοχλάσει και σιγοβράζουμε για 3 ώρες και 30 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα βεβαιωνόμαστε ότι το νερό δεν έχει εξατμιστεί και προσθέτοντας σε τακτά διαστήματα όταν χρειάζεται.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει καραμελωμένα καρύδια, τυρί κρέμα και θρυμματισμένα μπισκότα, δημιουργώντας ένα νόστιμο παγωμένο τσιζκέικ.
  • Το γλυκό απαιτεί κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες πριν το σερβίρισμα, ενώ μπορεί να συνοδευτεί με σος σοκολάτας.
  • Περιλαμβάνονται οδηγίες για καραμέλωμα καρυδιών και παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα.
  • Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό, κατάλληλο για διαφορετικές περιστάσεις.
Διαβάστε επίσης

Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι, η οποία συνδυάζει φρέσκο τόνο κομμένο σε μικρά κυβάκια με αβοκάντο και μια μαρινάδα από σησαμέλαιο, σάλτσα...

Χορτοφαγικό σάντουιτς με χούμους και αβοκάντο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα χορτοφαγικό σάντουιτς με χούμους και αβοκάντο, ιδανικό για δύο άτομα. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σάντουιτς με φέτες ψωμιού ολικής άλεσης, χούμους,...

Γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και φρέσκια ντομάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και φρέσκια ντομάτα, ιδανική για brunch ή ως πρωτεϊνικό σνακ. Τα βρασμένα αβγά κόβονται στη μέση, οι κρόκοι αναμειγνύονται...

Σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν κοτόπουλο, ανάμεικτα πράσινα φύλλα σαλάτας, καρότο και φρέσκα...

Φασολάδα με τόνο και λαχανικά

Η φασολάδα με τόνο και λαχανικά είναι μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα που συνδυάζει λευκά φασόλια, τόνο, ελιές, ντοματίνια και κρεμμύδι με μυρωδικά όπως μαϊντανό ή βασιλικό. Το πιάτο ολοκληρώνεται...

Φακές με ντοματίνια και ρόκα σε σαλάτα

Η συνταγή αυτή παρουσιάζει μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα με φακές, ντοματίνια και ρόκα, ιδανική τόσο ως κύριο γεύμα όσο και ως συνοδευτικό. Τα υλικά περιλαμβάνουν ψιλές φακές, φρέσκα ντοματίνια,...

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια για γεύση έκπληξη

Η σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια αποτελεί μια δροσερή και γευστική επιλογή, ιδανική για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο. Το ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο συνδυάζεται με ελαφρώς καβουρδισμένα καρύδια και φρέσκο...

Γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns, συνδυάζοντας ασιατικές γεύσεις με το μείγμα μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’ και σος τεριγιάκι. Το μπέικον σοτάρεται αρχικά...

Οι πιο αγαπημένες παραλλαγές του chutney

Το chutney είναι ένα παραδοσιακό ινδικό καρύκευμα που συνδυάζει γλυκές, ξινές, πικάντικες και αλμυρές γεύσεις, φτιαγμένο από φρούτα, λαχανικά, μπαχαρικά, ξύδι και ζάχαρη. Αρχικά παρασκευαζόταν με φρέσκα υλικά για άμεση...

Κρέμα καρύδας παγωτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και ακαταμάχητη συνταγή για παγωτό με κρέμα καρύδας, ιδανικό για τους λάτρεις της καρύδας. Η συνταγή απαιτεί βασικά υλικά όπως τυρί Φιλαδέλφεια, κρέμα καρύδας,...

Μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας κρέμας από γάλα, ζάχαρη, κρόκους αυγών, κορν φλάουερ και βανίλια. Η...

Κεμπάπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμο κεμπάπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Για το κεμπάπ, συνδυάζονται κιμάς βοδινού και κοτόπουλου με αρωματικά όπως μαϊντανό, κρεμμύδι, σκόρδο, κύμινο και μοσχοκάρυδο. Τα...

Κατσικίσιο τυρί σε κρούστα σουσαμιού με γλυκό καρύδι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κατσικίσιο τυρί σε κρούστα σουσαμιού, συνοδευόμενο από γλυκό καρύδι. Η διαδικασία περιλαμβάνει το κόψιμο του τυριού σε κομμάτια, το πέρασμα από αλεύρι, χτυπημένο αβγό...

Burrata µε τρούφα, προσούτο και τομάτες

Το άρθρο περιγράφει μια απλή αλλά γευστική συνταγή για Burrata με τρούφα, προσούτο και τομάτες. Απαιτεί τρεις μπάλες τυρί Burrata, κομμάτια προσούτο, ντομάτες, φρέσκια ρόκα, λάδι και κομμάτια τρούφας,...

Σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο

Η σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο είναι μια φρέσκια και νόστιμη επιλογή που συνδυάζει απλά υλικά όπως πράσινο μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο και αχλάδια, τα οποία αρωματίζονται με μια...

Το κορυφαίο φαγητό παγκοσμίως για το 2025

Το κορυφαίο φαγητό παγκοσμίως για το 2025, σύμφωνα με το TasteAtlas, είναι η Lechona, ένα παραδοσιακό κολομβιανό πιάτο με ψητό χοιρινό γεμιστό με ρύζι, αρακά και βότανα, που κέρδισε...

3+1 κόλπα για τέλειες τραγανές πατάτες τηγανητές

Οι τέλειες τραγανές τηγανητές πατάτες απαιτούν σωστή τεχνική και όχι τύχη. Ξεκινάμε με την επιλογή πατατών πλούσιων σε άμυλο, όπως οι κυπριακές, οι russet ή οι agria. Αφού καθαριστούν...

Μαρούλι ή ρόκα στη σαλάτα μου; Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Το άρθρο συγκρίνει το μαρούλι και τη ρόκα ως συστατικά για σαλάτες, τονίζοντας ότι η επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις στη γεύση και τις διατροφικές ανάγκες. Η ρόκα υπερέχει...

Στικ χαλούμι ψητό με ντομάτα σάλτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για ψητό χαλούμι με σάλτσα ντομάτας. Τα στικ χαλουμιού αλείφονται με ελαιόλαδο και ψήνονται μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και τραγανή...

Σαλάτα με καραμελωμένο χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και φρέσκο μαϊντανό

Το άρθρο παρουσιάζει μια φρέσκια και γευστική συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένο χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και φρέσκο μαϊντανό. Η συνταγή περιλαμβάνει ψήσιμο του χαλουμιού σε αντικολλητικό τηγάνι για να...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ