Η σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο είναι μια φρέσκια και νόστιμη επιλογή που συνδυάζει απλά υλικά όπως πράσινο μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο και αχλάδια, τα οποία αρωματίζονται με μια μοναδική σάλτσα από ελαιόλαδο, μηλόξυδο και χαρουπόμελο.
Η προσθήκη σπόρων μουστάρδας και χοντροκοπανισμένων αρκατένων προσφέρει επιπλέον γεύση και υφή, δημιουργώντας ένα δροσερό και χορταστικό πιάτο ιδανικό για κάθε γεύμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
• Απλό, πράσινο μαρούλι
• Φρέσκο κρεμμυδάκι
• Φύλλα φρέσκου δυόσμου
• 1-2 αχλάδια
• 1/2 λεμόνι (χυμό)
• 1/2 κουταλάκι τσαγιού σπόρους μουστάρδας (σινάπι)
• 15γρ ελαιόλαδο
• 20γρ μηλόξυδο
• 10γρ χαρουπόμελο
• Αλάτι
• Αρκατένα (χοντροκοπανισμένα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένεις και στραγγίζεις το μαρούλι. Το κόβεις σε μέτρια κομμάτια και το βάζεις σε σαλατιέρα. Κάνεις το ίδιο και με τον φρέσκο δυόσμο.
Καθαρίζεις το φρέσκο κρεμμυδάκι, το πλένεις, τα κόβεις σε μικρά κομμάτια και το προσθέτεις στη
σαλάτα.
Καθαρίζεις τη φλούδα από τα αχλάδια, αφαιρείς τους σπόρους και τα κόβεις σε φετάκια. Τα ραντίζεις με τον χυμό λεμονιού (για να μην μαυρίσουν) και τα ρίχνεις και αυτά στη σαλατιέρα.
Χοντροκοπανίζεις το σινάπι και πασπαλίζεις τη σαλάτα.
Ανακατεύεις μαζί το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το χαρουπόμελο και λίγο αλάτι. Ραντίζεις με αυτό τη σαλάτα και προσθέτεις τα αρκατένα.
Ανακατεύεις ελαφρά και σερβίρεις.
Συνοπτικά
- Η σαλάτα συνδυάζει πράσινο μαρούλι, κρεμμυδάκι, δυόσμο και αχλάδια με γλυκό χαρουπόμελο.
- Η σάλτσα περιλαμβάνει ελαιόλαδο, μηλόξυδο και χαρουπόμελο για μοναδική γεύση.
- Σπόροι μουστάρδας και αρκατένα προσθέτουν υφή και επιπλέον γεύση.
- Η σαλάτα είναι ιδανική για δροσερό και χορταστικό πιάτο σε κάθε γεύμα.