Γεύση Καλοκαιριού: Ο απόλυτος καλοκαιρινός οδηγός-έκδοση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το περιοδικό Taste παρουσιάζει μια ειδική καλοκαιρινή ψηφιακή έκδοση, λειτουργώντας ως οδηγός διασκέδασης για το νησί, με 100 προτεινόμενες διευθύνσεις και επιλογές ψυχαγωγίας. Περιλαμβάνει τα καλύτερα εστιατόρια βραβευμένα με «Χρυσούς Σκούφους Κύπρου», νέες γαστρονομικές αφίξεις, θερινά hot spots, και προσωπικές επιλογές από τη food blogger Μαρία Πυρίσιη.

Οι συνεντεύξεις με καταξιωμένους σεφ και ειδικούς του κρασιού αποκαλύπτουν τις φιλοσοφίες πίσω από τα μενού και τις λίστες κρασιών. Επιπλέον, η πολιτιστική ατζέντα του καλοκαιριού παρουσιάζει 10 φεστιβάλ που αξίζει να επισκεφθείτε.

Η έκδοση είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω Philenews και των εφαρμογών του.

Διαβάστε παρακάτω

Με μια ειδική έκδοση σε ψηφιακή μορφή, το περιοδικό Taste αποτελεί και αυτό το καλοκαίρι τον προσωπικό σας οδηγό διασκέδασης, με 100 διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζετε, καθώς και άλλες προτάσεις ψυχαγωγίας σε όλο το νησί.

Τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, σύμφωνα με τις βραβεύσεις των «Χρυσών Σκούφων Κύπρου», καθώς και τα πιο ποιοτικά μέρη που σερβίρουν πιάτα από την κυπριακή κουζίνα, όπως έχουν παρουσιαστεί από τη γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος.

005 Taste Summer2025

Οι νέες αφίξεις που πρέπει οπωσδήποτε να σημειώσετε στον γαστρονομικό σας χάρτη. Ποια είναι τα new entry εστιατόρια που καινοτομούν και κάνουν τη διαφορά;

Τα θερινά hot spots που ο κόσμος κρατά σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις του. Ποια είναι, πού βρίσκονται και ποια πιάτα και κοκτέιλ δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις.

«Τα αγαπημένα μου». H food blogger, Μαρία Πυρίσιη, επιλέγει, ξεχωρίζει και γράφει για 10 απ’ τις καλύτερες γι’ αυτήν διευθύνσεις.

Πάμε για ποτό; Ψαγμένοι χώροι, παραλιακά και εντός των πόλεων, σε ταράτσες και αυλές, που δροσίζουν τις μέρες και τις νύχτες μας στην πόλη.

082 83 Taste Summer2025

Ο Δημήτρης Χαϊδεμένος μάς μιλά για τη σταθερή επιτυχία του Dionysus Mansion και την πιο πολυσυζητημένη άφιξη της χρονιάς, Acane.

034 35 Taste Summer2025

O Τριαντάφυλλος Σουλιώτης μάς εξηγεί τη φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία του μενού για το Ρους, με στόχο να κάνει το fine dining προσιτό στο κυπριακό κοινό.

012 13 Taste Summer2025

Ο Ιάκωβος Γιαννακού, executive chef των Bistrot 55 στη Λεμεσό, παίρνει τεχνικές απ’ όλο τον κόσμο και τις προσαρμόζει με υλικά που έχουμε στην Κύπρο, ώστε να δημιουργείται κάτι αυθεντικό και ουσιαστικό.

Ακόμα, η Μαρία Θ. Μασούρα DipWSET μάς μιλά για τη διαδικασία πίσω από τη δημιουργία του wine list για ένα εστιατόριο, τη φιλοσοφία πίσω από τις επιλογές και όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε το κεφάλαιο «οίνος» στην εστίαση να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Και τέλος, η πολιτιστική ατζέντα του καλοκαιριού. Από γιορτές γεμάτες χρώματα και μελωδίες κάτω από τον έναστρο ουρανό της Κύπρου, μέχρι καθηλωτικές παραστάσεις και ντοκιμαντέρ σε ατμοσφαιρικούς χώρους, μαζέψαμε και παρουσιάζουμε τα 10 φεστιβάλ που μπήκαν στη λίστα (και στην καρδιά μας) το φετινό καλοκαίρι.

Κάντε «κλικ» στο όνομα κάθε εστιατορίου, ξενοδοχείου ή εκδήλωσης, οδηγηθείτε στη σελίδα του και μάθετε όλες τις πληροφορίες που το αφορούν.

Ξεφυλλίστε, διαβάστε ή κατεβάστε το εύκολα και εντελώς δωρεάν μέσω του Philenews και των εφαρμογών του σε όλες τις συσκευές.

Taste Summer Cover 2025 Final

Συνοπτικά

  • Το περιοδικό Taste προσφέρει έναν καλοκαιρινό ψηφιακό οδηγό με 100 προτεινόμενες διευθύνσεις για διασκέδαση στο νησί.
  • Συμπεριλαμβάνονται τα κορυφαία εστιατόρια με βραβεύσεις «Χρυσών Σκούφων Κύπρου» και νέες γαστρονομικές αφίξεις.
  • Περιέχει συνεντεύξεις με καταξιωμένους σεφ και ειδικούς του κρασιού, αποκαλύπτοντας φιλοσοφίες μενού και λίστες κρασιών.
  • Η πολιτιστική ατζέντα περιλαμβάνει 10 φεστιβάλ που αξίζει να επισκεφθείτε, ενώ η έκδοση είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω Philenews.
Διαβάστε επίσης

Πότε η τροφή στην κατάψυξη χάνει τη διατροφική της αξία;

Η κατάψυξη αποτελεί έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο διατήρησης της θρεπτικής αξίας του φαγητού, με τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά να παραμένουν σταθερά. Ωστόσο, με την πάροδο...

Γεμιστές κρέπες με καραμελωμένα μήλα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γεμιστές κρέπες με καραμελωμένα μήλα, μια κλασική γαλλική λιχουδιά που μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα σε περίπου 45 λεπτά. Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή κρέπας...

Egg Curry από τη διάσημη Nigella Lawson

Η Nigella Lawson παρουσιάζει μια μαλαισιανή συνταγή για egg curry, γνωστή ως masak lemak telur, την οποία έμαθε από τη Yasmin Othman. Η συνταγή περιλαμβάνει αυγά που ποσαριστούν σε...

Το λαχταριστό υγιεινό πρωινό με βρώμη και μπανάνα από το Tik Tok

Το Tik Tok προτείνει ένα γευστικό και υγιεινό πρωινό με βρώμη και μπανάνα, το οποίο μπορείς να ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ. Χρειάζεσαι μισή μπανάνα, βρώμη, σπόρους chia, φυστικοβούτυρο,...

Γιορτινά μπισκότα Χριστουγέννων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα από τον pastry chef Χρίστο Ποτσίδη. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με βασικά υλικά όπως αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη και αβγό, ενώ αρωματίζονται με...

Σπιτικός οδηγός για τέλειο panettone

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού ιταλικού γλυκού panettone στο σπίτι, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια τεχνικά απαιτητική διαδικασία που προσφέρει ιδιαίτερη ικανοποίηση στους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής....

Brownies µε κακάο και χαρούπι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για brownies με κακάο και χαρούπι, ιδανική για 32 μικρά κομμάτια. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν σοκολάτα με 70% κακάο, ανάλατο βούτυρο, αβγά, ζάχαρη άχνη...

Γαστρονομικό δείπνο κορυφής με τον 3άστερο Michelin Jacob Jan Boerma στο COR Gastronomy

Το COR Gastronomy στη Λεμεσό ετοιμάζει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, φιλοξενώντας τον διάσημο σεφ Jacob Jan Boerma, ο οποίος κατέχει τρία αστέρια Michelin. Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, οι λάτρεις...

Το πολυπόθητο The Landmark Nicosia, Autograph Collection υποδέχεται επισκέπτες

Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection, η πιο πολυαναμενόμενη ξενοδοχειακή άφιξη της χρονιάς, καλωσορίζει πλέον επισκέπτες στην πρωτεύουσα της Κύπρου. Το ξενοδοχείο, που αποτελεί μέρος της διάσημης αλυσίδας Autograph Collection,...

Το foodhaus συνδυάζει τέχνη και γεύση σε μια μοναδική εμπειρία

Το foodhaus διοργάνωσε μια μοναδική εμπειρία κεραμικής και μαγειρικής στις 8 Νοεμβρίου, συνδυάζοντας τέχνη και γεύση για πέντε τυχερούς νικητές ενός διαγωνισμού και τους φίλους τους. Στο Kuns Studio,...

10 προσιτές προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το άρθρο προτείνει 10 οικονομικές και εύκολες επιλογές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, συνδυάζοντας χαμηλό κόστος με γιορτινή γεύση. Μεταξύ άλλων, προτείνει κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες αντί για γαλοπούλα, ρολό...

“Το αλάτι στη μαρινάδα κάνει το κρέας πιο σκληρό;”

Το άρθρο εξετάζει την παρεξήγηση γύρω από τη χρήση αλατιού στη μαρινάδα, καταρρίπτοντας την κοινή αντίληψη ότι το αλάτι σκληραίνει το κρέας. Αντίθετα, όταν χρησιμοποιείται σωστά, το αλάτι μπορεί...

Nobilius by the Stars: Ανακαλύψτε τη Λευκωσία από ψηλά

Το άρθρο παρουσιάζει το "Nobilius by the Stars", μια μοναδική εμπειρία που προσφέρει πανοραμική θέα της Λευκωσίας από το εμβληματικό κτίριο Λυσσαρίδη. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και συνδυάζει την...

Foie gras με καραμελωμένα μήλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για foie gras με καραμελωμένα μήλα, περιγράφοντας τα υλικά και την απλή εκτέλεση της. Χρησιμοποιούνται 150 γρ. foie gras terrine, μαρμελάδα και πουρές μήλου, φράουλα,...

Λαβράκι φιλέτο με τραγανή κρούστα χαλεπιανών

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι φιλέτο με τραγανή κρούστα από χαλεπιανά, συνοδευόμενο από λαχανικά και πλούσια σάλτσα μανιταριών. Τα φιλέτα λαβράκι καλύπτονται με μείγμα γαλέτας και χαλεπιανών, ψήνονται...

Ποια συμπληρώματα δεν συνιστάται να συνδυάζουμε

Τα συμπληρώματα διατροφής έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά ορισμένοι συνδυασμοί τους μπορεί να είναι αναποτελεσματικοί ή ακόμα και επιβλαβείς. Για παράδειγμα, ο σίδηρος δεν πρέπει να...

Πώς να ετοιμάσετε το πιο γευστικό Mulled Wine

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την προετοιμασία του πιο γευστικού mulled wine, ιδανικού για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αρχικά, χρειάζεστε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και διάφορα...

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από gingerbread

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για τη δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου σπιτιού από gingerbread, ξεκινώντας από τα υλικά για τη ζύμη και το royal icing, που λειτουργεί ως κόλλα...

Γιορτινό Ψητό Χοιρινό με Λαχταριστό Γλάσο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γιορτινό ψητό χοιρινό μπούτι με λαχταριστό γλάσο. Αρχικά, το μπούτι προετοιμάζεται με χαράγματα και γαρίφαλα πριν αλειφθεί με μουστάρδα και καστανή ζάχαρη και...

Σολομός στο φούρνο με λεμόνι και αρωματικά βότανα

Το άρθρο περιγράφει μια απλή και γευστική συνταγή για σολομό στο φούρνο με λεμόνι και αρωματικά βότανα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως ελαιόλαδο, βούτυρο, λεμόνι, σκόρδο και μέλι για να δώσουν γεύση...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ