Γεύση Καλοκαιριού: Ο απόλυτος καλοκαιρινός οδηγός-έκδοση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το περιοδικό Taste παρουσιάζει μια ειδική καλοκαιρινή ψηφιακή έκδοση, λειτουργώντας ως οδηγός διασκέδασης για το νησί, με 100 προτεινόμενες διευθύνσεις και επιλογές ψυχαγωγίας. Περιλαμβάνει τα καλύτερα εστιατόρια βραβευμένα με «Χρυσούς Σκούφους Κύπρου», νέες γαστρονομικές αφίξεις, θερινά hot spots, και προσωπικές επιλογές από τη food blogger Μαρία Πυρίσιη.

Οι συνεντεύξεις με καταξιωμένους σεφ και ειδικούς του κρασιού αποκαλύπτουν τις φιλοσοφίες πίσω από τα μενού και τις λίστες κρασιών. Επιπλέον, η πολιτιστική ατζέντα του καλοκαιριού παρουσιάζει 10 φεστιβάλ που αξίζει να επισκεφθείτε.

Η έκδοση είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω Philenews και των εφαρμογών του.

Διαβάστε παρακάτω

Με μια ειδική έκδοση σε ψηφιακή μορφή, το περιοδικό Taste αποτελεί και αυτό το καλοκαίρι τον προσωπικό σας οδηγό διασκέδασης, με 100 διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζετε, καθώς και άλλες προτάσεις ψυχαγωγίας σε όλο το νησί.

Τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, σύμφωνα με τις βραβεύσεις των «Χρυσών Σκούφων Κύπρου», καθώς και τα πιο ποιοτικά μέρη που σερβίρουν πιάτα από την κυπριακή κουζίνα, όπως έχουν παρουσιαστεί από τη γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος.

005 Taste Summer2025

Οι νέες αφίξεις που πρέπει οπωσδήποτε να σημειώσετε στον γαστρονομικό σας χάρτη. Ποια είναι τα new entry εστιατόρια που καινοτομούν και κάνουν τη διαφορά;

Τα θερινά hot spots που ο κόσμος κρατά σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις του. Ποια είναι, πού βρίσκονται και ποια πιάτα και κοκτέιλ δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις.

«Τα αγαπημένα μου». H food blogger, Μαρία Πυρίσιη, επιλέγει, ξεχωρίζει και γράφει για 10 απ’ τις καλύτερες γι’ αυτήν διευθύνσεις.

Πάμε για ποτό; Ψαγμένοι χώροι, παραλιακά και εντός των πόλεων, σε ταράτσες και αυλές, που δροσίζουν τις μέρες και τις νύχτες μας στην πόλη.

082 83 Taste Summer2025

Ο Δημήτρης Χαϊδεμένος μάς μιλά για τη σταθερή επιτυχία του Dionysus Mansion και την πιο πολυσυζητημένη άφιξη της χρονιάς, Acane.

034 35 Taste Summer2025

O Τριαντάφυλλος Σουλιώτης μάς εξηγεί τη φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία του μενού για το Ρους, με στόχο να κάνει το fine dining προσιτό στο κυπριακό κοινό.

012 13 Taste Summer2025

Ο Ιάκωβος Γιαννακού, executive chef των Bistrot 55 στη Λεμεσό, παίρνει τεχνικές απ’ όλο τον κόσμο και τις προσαρμόζει με υλικά που έχουμε στην Κύπρο, ώστε να δημιουργείται κάτι αυθεντικό και ουσιαστικό.

Ακόμα, η Μαρία Θ. Μασούρα DipWSET μάς μιλά για τη διαδικασία πίσω από τη δημιουργία του wine list για ένα εστιατόριο, τη φιλοσοφία πίσω από τις επιλογές και όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε το κεφάλαιο «οίνος» στην εστίαση να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Και τέλος, η πολιτιστική ατζέντα του καλοκαιριού. Από γιορτές γεμάτες χρώματα και μελωδίες κάτω από τον έναστρο ουρανό της Κύπρου, μέχρι καθηλωτικές παραστάσεις και ντοκιμαντέρ σε ατμοσφαιρικούς χώρους, μαζέψαμε και παρουσιάζουμε τα 10 φεστιβάλ που μπήκαν στη λίστα (και στην καρδιά μας) το φετινό καλοκαίρι.

Κάντε «κλικ» στο όνομα κάθε εστιατορίου, ξενοδοχείου ή εκδήλωσης, οδηγηθείτε στη σελίδα του και μάθετε όλες τις πληροφορίες που το αφορούν.

Ξεφυλλίστε, διαβάστε ή κατεβάστε το εύκολα και εντελώς δωρεάν μέσω του Philenews και των εφαρμογών του σε όλες τις συσκευές.

Taste Summer Cover 2025 Final

Συνοπτικά

  • Το περιοδικό Taste προσφέρει έναν καλοκαιρινό ψηφιακό οδηγό με 100 προτεινόμενες διευθύνσεις για διασκέδαση στο νησί.
  • Συμπεριλαμβάνονται τα κορυφαία εστιατόρια με βραβεύσεις «Χρυσών Σκούφων Κύπρου» και νέες γαστρονομικές αφίξεις.
  • Περιέχει συνεντεύξεις με καταξιωμένους σεφ και ειδικούς του κρασιού, αποκαλύπτοντας φιλοσοφίες μενού και λίστες κρασιών.
  • Η πολιτιστική ατζέντα περιλαμβάνει 10 φεστιβάλ που αξίζει να επισκεφθείτε, ενώ η έκδοση είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω Philenews.
Διαβάστε επίσης

Φιλέτο μοσχαρίσιο με πατάτες βραστές, ντοματίνια και τυρί φέτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο μοσχαρίσιο συνοδευόμενο από βραστές πατάτες, σαλάτα με ντοματίνια και τυρί φέτα. Οι πατάτες βράζονται και αρωματίζονται με ελαιόλαδο και μαϊντανό, ενώ η...

Παραδοσιακή σούπα λαχανικών με καρότο, πράσο και μπρόκολο

Η παραδοσιακή σούπα λαχανικών με καρότο, πράσο και μπρόκολο αποτελεί μια θρεπτική και εύκολη επιλογή για το τραπέζι. Με βασικά υλικά όπως καρότα, πράσο, κολοκύθι, πατάτες και μπρόκολο, αυτή...

Κρεμώδης σούπα μπρόκολου με παρμεζάνα

Η κρεμώδης σούπα μπρόκολου με παρμεζάνα είναι μια νόστιμη και βελούδινη επιλογή για τις κρύες μέρες, συνδυάζοντας μπρόκολο, πατάτα, κρεμμύδι και σκόρδο σοταρισμένα σε ελαιόλαδο. Μετά το βράσιμο των λαχανικών...

Κρεμώδης σούπα ρόκας και πατάτας

Η κρεμώδης σούπα ρόκας και πατάτας είναι μια εύκολη και γευστική συνταγή που συνδυάζει τις ήπιες γεύσεις της πατάτας και του πράσου με την πιπεράτη γεύση της ρόκας. Η...

Noodles με κεφτεδάκια και δροσερά λαχανικά (Βιετναμέζικο μπολ)

Το βιετναμέζικο μπολ με noodles και κεφτεδάκια συνδυάζει γεύσεις από αρωματικά μυρωδικά και δροσερά λαχανικά. Η συνταγή περιλαμβάνει τη δημιουργία νόστιμων κεφτεδακίων από χοιρινό ή κοτόπουλο, αρωματισμένων με σκόρδο,...

Νόστιμα Γιουβαρλάκια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής νόστιμων γιουβαρλακίων, μια παραδοσιακή σούπα με κεφτεδάκια. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται μοσχαρίσιος κιμάς, ρύζι, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, μαϊντανός, άνηθος, πιπέρι, αλάτι και αυγό. Το μείγμα...

“Πότε είναι κατάλληλο να χρησιμοποιήσω σησαμέλαιο;”

Το σησαμέλαιο είναι ένα αρωματικό συστατικό που χρησιμοποιείται κυρίως σε ασιατικές κουζίνες και έχει πιο εξειδικευμένη χρήση από τα κοινά λάδια όπως το ελαιόλαδο. Είναι ιδανικό για να προστίθεται...

Μαγευτικός πορτοκαλένιος χαλβάς

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Χρησιμοποιούνται πορτοκάλια, σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, αυγά, ζάχαρη, baking powder και βανίλια, ενώ το σιρόπι...

Τρούφα: Ο «μαύρος θησαυρός» της μαγειρικής τέχνης

Η τρούφα, γνωστή ως ο «μαύρος χρυσός» της κουζίνας, είναι ένα σπάνιο υπόγειο μανιτάρι που ευδοκιμεί στις ρίζες ορισμένων δέντρων και αποτελεί πολύτιμη πρώτη ύλη στη γαστρονομία λόγω της...

Σαλάτα με γεύση φαλάφελ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με γεύση φαλάφελ, χρησιμοποιώντας πικάντικα ρεβίθια ως βασικό συστατικό. Τα ρεβίθια προετοιμάζονται με μαρινάδα από μπαχαρικά και ψήνονται στον φούρνο. Η σαλάτα περιλαμβάνει...

Cheesecake με γευστική σάλτσα κόκκινων φρούτων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cheesecake με σάλτσα κόκκινων φρούτων, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα του cheesecake περιλαμβάνει τυρί...

Saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό θαλασσινών και ζυμαρικών. Η συνταγή περιλαμβάνει φιλέτα σολομού, τα οποία σοτάρονται με...

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας, εξηγώντας τη διαδικασία βήμα προς βήμα. Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και κτυπάτε το βούτυρο με καστανή...

Κατακόκκινο Mac n Cheese

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για "Κατακόκκινο Mac n Cheese", που συνδυάζει μακαρόνια elbow με πλούσια κόκκινη μπεσαμέλ και ψημένα ντοματίνια, δημιουργώντας μια γευστική παραλλαγή του κλασικού πιάτου. Η συνταγή...

Καταλανική Κρέμα

Η καταλανική κρέμα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που απαιτεί 60 λεπτά προετοιμασίας και είναι μέτριας δυσκολίας. Για την παρασκευή της, χρειάζονται κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη, κρόκοι αυγών, βανίλια, φλούδα...

Σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως πλιγούρι, κολοκύθα, ρόδια, σταφίδες και αμύγδαλα, ενώ...

Σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή για σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια είναι μια γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκα υλικά και αρώματα. Για την προετοιμασία, ο σολομός μαγειρεύεται απαλά σε λευκό...

Βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ

Η βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ είναι μια θρεπτική και γευστική επιλογή για ζεστά γεύματα. Η συνταγή περιλαμβάνει καρότα, πατάτες, σελινόριζα, κρεμμύδι ή πράσο, σκόρδο, τζίντζερ...

Καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη, αναφέροντας τα υλικά που χρειάζονται για τη βάση, την καραμέλα και την επικάλυψη, καθώς και την αναλυτική διαδικασία...

Πίτα με πεκάν

Η συνταγή για πίτα με πεκάν περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης από αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο και κρύο νερό, η οποία ξεκουράζεται στο ψυγείο πριν το άνοιγμα και τοποθέτησή της...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ