Μακαρόνια με κιμά από κοτόπουλο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μακαρόνια με κιμά από κοτόπουλο, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Για τον κιμά, χρησιμοποιείται ελαιόλαδο, κρεμμύδι, κιμάς κοτόπουλου, άσπρο κρασί, καρότο, κόκκινη πιπεριά, πάστα ντομάτας, ντομάτες, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, κάρι και μαϊντανός.

Η παρασκευή ξεκινά με το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και του κιμά, προσθέτοντας σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά για να δημιουργηθεί μια δεμένη σάλτσα. Τα μακαρόνια βράζονται με ζωμό λαχανικών και αλάτι, και στο τέλος σερβίρονται με τον κιμά, με προαιρετική προσθήκη τυριού.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία (500 γρ.) σπαγγέτι No6 ΗΛΙΟΣ
1 κύβο ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι αλάτι
Για τον κιμά
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
½ φλ. άσπρο ξηρό κρασί
1 φλ. καρότα τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη
1 φλ. γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι πάστα ντομάτας
1 συσκευασία (400 γρ.) ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι κάρι
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε πρώτα τον κιμά: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να ξεκινήσει να αλλάζει χρώμα, 3-4 λεπτά περίπου. Βάζετε τον κιμά και σοτάρετε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς και να ξεκινήσει να τσιγαρίζετε. Ρίχνετε το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βάζετε το καρότο, την κόκκινη πιπεριά και σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε την πάστα ντομάτας και την ανακατεύετε στον πάτο του τηγανιού για να βγάλει τα αρώματά της. Βάζετε τις ντομάτες, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρι και ανακατεύετε. Βράζετε μέχρι να έχετε μία δεμένη σάλτσα. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό, ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά.

Για τα μακαρόνια: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε 3 λίτρα νερό και αφήνετε να βράσουν. Βάζετε το ζωμό, το αλάτι και ανακατεύετε. Βάζετε τα μακαρόνια και βράζετε για 8 λεπτά. Σουρώνετε και σερβίρετε μαζί με τον κιμά.

Αν θέλετε πασπαλίζετε τα μακαρόνια με τυρί της αρεσκείας σας.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει μακαρόνια με κιμά από κοτόπουλο και αναλυτική περιγραφή υλικών και διαδικασίας μαγειρέματος.
  • Ο κιμάς παρασκευάζεται με ελαιόλαδο, κρεμμύδι, άσπρο κρασί, καρότο, κόκκινη πιπεριά, ντομάτες και διάφορα μπαχαρικά.
  • Τα μακαρόνια βράζονται σε ζωμό λαχανικών και αλάτι, και σερβίρονται με τον κιμά.
  • Η προσθήκη τυριού είναι προαιρετική για επιπλέον γεύση.
Διαβάστε επίσης

Γεύση Καλοκαιριού: Ο απόλυτος καλοκαιρινός οδηγός-έκδοση

Το περιοδικό Taste παρουσιάζει μια ειδική καλοκαιρινή ψηφιακή έκδοση, λειτουργώντας ως οδηγός διασκέδασης για το νησί, με 100 προτεινόμενες διευθύνσεις και επιλογές ψυχαγωγίας. Περιλαμβάνει τα καλύτερα εστιατόρια βραβευμένα με...

Γευστική αστακομακαρονάδα

Η αστακομακαρονάδα είναι ένα γευστικό πιάτο που συνδυάζει ζυμαρικά, προτιμότερα λιγκουίνι, με αστακό και μια αρωματική σάλτσα ντομάτας. Για την παρασκευή της, βράζουμε τα ζυμαρικά και τον αστακό ξεχωριστά, ενώ...

Γεωγραφικό κέικ με διπλή σοκολάτα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό κέικ με διπλή σοκολάτα, που συνδυάζει λευκή και μαύρη σοκολάτα. Αρχικά, προετοιμάζουμε τα υλικά, συμπεριλαμβανομένων του αλευριού, του μπέικιν πάουντερ και...

Γλυκό crumble με βρώμη και ζουμερά κεράσια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γλυκό crumble με βρώμη και ζουμερά κεράσια. Αρχικά, ετοιμάζετε μια βάση από κεράσια, ζάχαρη, νερό και ξύσμα λεμονιού, που μαγειρεύεται σε μέτρια...

Τορτελίνι με πορτσίνι και σάλτσα από κόκκινο κρασί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελίνι με πορτσίνι και σάλτσα από κόκκινο κρασί. Αρχικά, τα τορτελίνι βράζονται και τα μανιτάρια πορτσίνι ενυδατώνονται. Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι, σοτάρεται σκόρδο...

Τηγανητό μπράουνι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τηγανητό μπράουνι, η οποία συνδυάζει πλούσια υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, εκχύλισμα βανίλιας, αλεύρι, κακάο, νέσκαφε και λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Παραδοσιακό ισπανικό ρύζι με κοτόπουλο (Arroz Con Pollo)

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το παραδοσιακό ισπανικό πιάτο "Arroz Con Pollo", δηλαδή ρύζι με κοτόπουλο. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως κοτόπουλο, ρύζι Καρολίνα, ζωμό κότας, ντομάτα, πιπεριές...

Λαχταριστά καναπεδάκια σολομού

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για καναπεδάκια σολομού, ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Με καπνιστό σολομό και πατέ σολομού, η συνταγή συνδυάζει τυρί κρέμα, βούτυρο, λεμόνι,...

Ζουμερό κέικ σοκολάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ζουμερό κέικ σοκολάτας, περιλαμβάνοντας τα απαραίτητα συστατικά και τα βήματα παρασκευής. Για το κέικ χρειάζεστε βασικά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και...

Ρολάκι με προσούτο και χαλλούμι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ρολό κιμά κοτόπουλου γεμιστό με προσούτο και τυριά χαλλούμι και μοτσαρέλα. Περιγράφει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, τονίζοντας τη σημασία του καλού...

Μους με μαστίχα και φιστίκια χαλεπίου

Η συνταγή για μους με μαστίχα και φιστίκια χαλεπίου συνδυάζει αρωματικά συστατικά και γεύσεις για ένα ιδιαίτερο επιδόρπιο. Ξεκινά με την προετοιμασία ενός αρωματικού σιροπιού με μαστίχα και ανθόνερο,...

Φουρνιστή ομελέτα με λουκάνικα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για φουρνιστή ομελέτα με λουκάνικα. Ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας πατάτες, τις οποίες ανακατεύουμε με ελαιόλαδο και τις απλώνουμε σε ταψί. Προσθέτουμε λεπτές φέτες λουκάνικου ανάμεσα...

Ποιοι είναι οι λόγοι να επιλέξω γάλα καρύδας;

Το γάλα καρύδας, αν και πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κορεσμένα λιπαρά, προσφέρει σημαντικά οφέλη όταν εντάσσεται σε μια ισορροπημένη διατροφή. Περιέχει τριγλυκερίδια...

“Οι Μαγείρισσες: Κυπριακές γεύσεις παράδοσης στη Λακατάμια”

Στο κέντρο της Λακατάμιας, το εστιατόριο "Οι Μαγείρισσες" αποτελεί σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, έχοντας αποσπάσει το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας στα γαστρονομικά βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου». Οι ιδιοκτήτριες...

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες

Η ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή για κάθε γεύμα. Η συνταγή περιλαμβάνει πατάτες και κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα οποία σοτάρονται σε ελαιόλαδο,...

Πατάτες Wedges µε τραγανή κρούστα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πατάτες wedges με τραγανή κρούστα. Αρχικά, οι πατάτες προετοιμάζονται στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ετοιμάζεται ένα μείγμα από αλεύρι, γάλα, αυγό,...

Πίτα με αυθεντικά λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας chutney

Η συνταγή για πίτα με αυθεντικά λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας chutney περιλαμβάνει την παρασκευή μιας ζύμης από χωριάτικο αλεύρι, μαγιά, αυγά, ελαιόλαδο και νερό, η οποία ζυμώνεται μέχρι να...

Απλό cheesecake με μαρμελάδα άγριων μύρτιλων

Το άρθρο περιγράφει μια απλή συνταγή για cheesecake με μαρμελάδα άγριων μύρτιλων. Για τη βάση, χρησιμοποιούνται αλεσμένα μπισκότα Digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα παρασκευάζεται με τυρί κρέμα, στραγγιστό γιαούρτι,...

Μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου, αναλύοντας βήμα προς βήμα την παρασκευή του. Αρχικά, περιγράφει πώς να ψήσετε τη σφολιάτα, έπειτα δίνει οδηγίες για...

Χοιρινά φιλετάκια με μανιταρένια σάλτσα και κουμανδαρία

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με μανιταρένια σάλτσα και κουμανδαρία, που μπορεί να ετοιμαστεί σε 40 λεπτά για τέσσερα άτομα. Τα φιλετάκια κόβονται σε ροδέλες,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ