Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γλυκό crumble με βρώμη και ζουμερά κεράσια. Αρχικά, ετοιμάζετε μια βάση από κεράσια, ζάχαρη, νερό και ξύσμα λεμονιού, που μαγειρεύεται σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια δένεται με κορν φλάουρ.
Παράλληλα, φτιάχνετε το crumble αναμειγνύοντας βούτυρο, αλεύρι, βρώμη, ζάχαρες, βανίλια και αλάτι. Απλώνετε το μείγμα των φρούτων σε ένα πυρίμαχο σκεύος, το καλύπτετε με το crumble και ψήνετε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρεται ζεστό, ιδανικά με παγωτό.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
Για το crumble:
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. βούτυρο ανάλατο (θερμοκρασία δωματίου)
1/3 φλιτζ. βρώμη Mornflake Mighty Oats
½ φλιτζ. ζάχαρη
¼ φλιτζ. καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Για τη βάση με τα φρούτα:
4 φλιτζ. κεράσια
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
¼ φλιτζ. νερό
1 κουταλάκι κορν φλάουαρ (διαλυμένο σε λίγο νερό)
Λίγο ξύσμα λεμονιού
Eκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, την ζάχαρη, τα φρούτα και το ξύσμα λεμονιού.
Σκεπάζεται από πάνω με ένα καπάκι και ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 15’.
Ακολούθως ανοίγετε και δένετε το μείγμα με το κορν φλάουαρ.
Παράλληλα, στο μπολ του μίξερ βάζετε το βούτυρο και το αλεύρι.
Τοποθετείτε το εργαλείο ανάμειξης και αναμιγνύετε σε χαμηλή ταχύτητα για 3’.
Ακολούθως βάζετε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε για ακόμα 1’.
Στην συνέχεια, αδειάζετε το μείγμα από τα φρούτα μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζετε από πάνω όλο το crumble έτσι ώστε να καλύψετε όλη την πάνω επιφάνεια των κόκκινων φρούτων.
Ψήνετε στο φούρνο για 25’-30’ ή μέχρι το γλυκό να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρετε ιδανικά ζεστό με παγωτό.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει βάση από κεράσια, ζάχαρη, νερό και ξύσμα λεμονιού, δεμένη με κορν φλάουρ.
- Το crumble φτιάχνεται με βούτυρο, αλεύρι, βρώμη, τρεις είδη ζάχαρης, βανίλια και αλάτι.
- Το μείγμα των φρούτων τοποθετείται σε πυρίμαχο σκεύος και καλύπτεται με το crumble.
- Ψήνεται μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και σερβίρεται ζεστό με παγωτό.