Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελίνι με πορτσίνι και σάλτσα από κόκκινο κρασί. Αρχικά, τα τορτελίνι βράζονται και τα μανιτάρια πορτσίνι ενυδατώνονται.
Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι, σοτάρεται σκόρδο με βούτυρο και αλεύρι, και προστίθενται κόκκινο κρασί, κουμανταρία, ζωμός κοτόπουλου, θυμάρι και μαύρο πιπέρι για να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα. Η σάλτσα ολοκληρώνεται με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα, και τα τορτελίνι ανακατεύονται μέσα σε αυτήν.
Το πιάτο σερβίρεται με φλούδες παρμεζάνας για επιπλέον γεύση.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
2 Χ 250 γρ. τορτελλίνι με πορτσίνι «Μιτσίδη»
1 κ. σ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα
½ φλ. νερό που κοχλάζει
2 κ. σ. βούτυρο, ανάλατο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ. γ. γεμάτο αλεύρι, φαρίνα «Μιτσίδη»
1 φλ. κρασί κόκκινο
¼ φλ. κουμανταρία
½ φλ. ζωμό κοτόπουλο «Μιτσίδη»
½ κ.γ. θυμάρι
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
¼ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα τορτελλίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε λίγο από το νερό τους.
Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια με το ζεματιστό νερό. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει και να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλο ένα λεπτό. Περιχύνουμε με το κρασί και την κουμανταρία. Αφήνουμε να πάρουν βράση ένα λεπτό περίπου. Περιχύνουμε με τον ζωμό και προσθέτουμε το θυμάρι, μαύρο πιπέρι και αλάτι. Σιγοβράζουμε μέχρι η σος να γίνει λίγο πιο παχύρευστη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
Βάζουμε τα τορτελλίνι στο τηγάνι και ανακατεύουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση. Αν η σος είναι πολύ παχύρευστη, αραιώνουμε με λίγο νερό στο οποίο βράσαμε τα τορτελλίνι.
Σερβίρουμε με φλούδες παρμεζάνας.
Συνοπτικά
- Η συνταγή συνδυάζει τορτελίνι με μανιτάρια πορτσίνι και σάλτσα από κόκκινο κρασί.
- Τα τορτελίνι βράζονται και τα μανιτάρια ενυδατώνονται πριν προστεθούν στη σάλτσα.
- Η σάλτσα παρασκευάζεται με σοταρισμένο σκόρδο, βούτυρο, αλεύρι, κρασί, κουμανταρία, ζωμό, θυμάρι και πιπέρι.
- Το πιάτο ολοκληρώνεται με κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και σερβίρεται με φλούδες παρμεζάνας.