Τορτελίνι με πορτσίνι και σάλτσα από κόκκινο κρασί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελίνι με πορτσίνι και σάλτσα από κόκκινο κρασί. Αρχικά, τα τορτελίνι βράζονται και τα μανιτάρια πορτσίνι ενυδατώνονται.

Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι, σοτάρεται σκόρδο με βούτυρο και αλεύρι, και προστίθενται κόκκινο κρασί, κουμανταρία, ζωμός κοτόπουλου, θυμάρι και μαύρο πιπέρι για να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα. Η σάλτσα ολοκληρώνεται με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα, και τα τορτελίνι ανακατεύονται μέσα σε αυτήν.

Το πιάτο σερβίρεται με φλούδες παρμεζάνας για επιπλέον γεύση.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

2 Χ 250 γρ. τορτελλίνι με πορτσίνι «Μιτσίδη»

1 κ. σ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα

½ φλ. νερό που κοχλάζει

2 κ. σ. βούτυρο, ανάλατο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ. γ. γεμάτο αλεύρι, φαρίνα «Μιτσίδη»

1 φλ. κρασί κόκκινο

¼ φλ. κουμανταρία

½ φλ. ζωμό κοτόπουλο «Μιτσίδη»

½ κ.γ. θυμάρι

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

¼ φλ. παρμεζάνα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα τορτελλίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε λίγο από το νερό τους.

Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια με το ζεματιστό νερό. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει και να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλο ένα λεπτό. Περιχύνουμε με το κρασί και την κουμανταρία. Αφήνουμε να πάρουν βράση ένα λεπτό περίπου. Περιχύνουμε με τον ζωμό και προσθέτουμε το θυμάρι, μαύρο πιπέρι και αλάτι. Σιγοβράζουμε μέχρι η σος να γίνει λίγο πιο παχύρευστη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.

Βάζουμε τα τορτελλίνι στο τηγάνι και ανακατεύουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση. Αν η σος είναι πολύ παχύρευστη, αραιώνουμε με λίγο νερό στο οποίο βράσαμε τα τορτελλίνι.

Σερβίρουμε με φλούδες παρμεζάνας.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή συνδυάζει τορτελίνι με μανιτάρια πορτσίνι και σάλτσα από κόκκινο κρασί.
  • Τα τορτελίνι βράζονται και τα μανιτάρια ενυδατώνονται πριν προστεθούν στη σάλτσα.
  • Η σάλτσα παρασκευάζεται με σοταρισμένο σκόρδο, βούτυρο, αλεύρι, κρασί, κουμανταρία, ζωμό, θυμάρι και πιπέρι.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και σερβίρεται με φλούδες παρμεζάνας.
Διαβάστε επίσης

Ρολάκι με προσούτο και χαλλούμι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ρολό κιμά κοτόπουλου γεμιστό με προσούτο και τυριά χαλλούμι και μοτσαρέλα. Περιγράφει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, τονίζοντας τη σημασία του καλού...

Μους με μαστίχα και φιστίκια χαλεπίου

Η συνταγή για μους με μαστίχα και φιστίκια χαλεπίου συνδυάζει αρωματικά συστατικά και γεύσεις για ένα ιδιαίτερο επιδόρπιο. Ξεκινά με την προετοιμασία ενός αρωματικού σιροπιού με μαστίχα και ανθόνερο,...

Φουρνιστή ομελέτα με λουκάνικα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για φουρνιστή ομελέτα με λουκάνικα. Ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας πατάτες, τις οποίες ανακατεύουμε με ελαιόλαδο και τις απλώνουμε σε ταψί. Προσθέτουμε λεπτές φέτες λουκάνικου ανάμεσα...

Ποιοι είναι οι λόγοι να επιλέξω γάλα καρύδας;

Το γάλα καρύδας, αν και πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κορεσμένα λιπαρά, προσφέρει σημαντικά οφέλη όταν εντάσσεται σε μια ισορροπημένη διατροφή. Περιέχει τριγλυκερίδια...

“Οι Μαγείρισσες: Κυπριακές γεύσεις παράδοσης στη Λακατάμια”

Στο κέντρο της Λακατάμιας, το εστιατόριο "Οι Μαγείρισσες" αποτελεί σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, έχοντας αποσπάσει το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας στα γαστρονομικά βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου». Οι ιδιοκτήτριες...

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες

Η ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή για κάθε γεύμα. Η συνταγή περιλαμβάνει πατάτες και κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα οποία σοτάρονται σε ελαιόλαδο,...

Πατάτες Wedges µε τραγανή κρούστα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πατάτες wedges με τραγανή κρούστα. Αρχικά, οι πατάτες προετοιμάζονται στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ετοιμάζεται ένα μείγμα από αλεύρι, γάλα, αυγό,...

Πίτα με αυθεντικά λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας chutney

Η συνταγή για πίτα με αυθεντικά λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας chutney περιλαμβάνει την παρασκευή μιας ζύμης από χωριάτικο αλεύρι, μαγιά, αυγά, ελαιόλαδο και νερό, η οποία ζυμώνεται μέχρι να...

Απλό cheesecake με μαρμελάδα άγριων μύρτιλων

Το άρθρο περιγράφει μια απλή συνταγή για cheesecake με μαρμελάδα άγριων μύρτιλων. Για τη βάση, χρησιμοποιούνται αλεσμένα μπισκότα Digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα παρασκευάζεται με τυρί κρέμα, στραγγιστό γιαούρτι,...

Μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου, αναλύοντας βήμα προς βήμα την παρασκευή του. Αρχικά, περιγράφει πώς να ψήσετε τη σφολιάτα, έπειτα δίνει οδηγίες για...

Χοιρινά φιλετάκια με μανιταρένια σάλτσα και κουμανδαρία

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με μανιταρένια σάλτσα και κουμανδαρία, που μπορεί να ετοιμαστεί σε 40 λεπτά για τέσσερα άτομα. Τα φιλετάκια κόβονται σε ροδέλες,...

L.C. Γη της Ελιάς: Ένα καινοτόμο, Υψηλής Ποιότητας, Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο λανσαρίστηκε στην αγορά

Η Laiko Cosmos Trading Ltd λάνσαρε το νέο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο "L.C. Γη της Ελιάς" στην κυπριακή αγορά, ενισχύοντας την γκάμα των ποιοτικών προϊόντων της. Παραγόμενο από εκλεκτούς κυπριακούς ελαιώνες,...

Γαριδοεντσιλάδας για γευστική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαριδοεντσιλάδας, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία με θαλασσινά και έντονες μεξικάνικες γεύσεις. Η συνταγή περιλαμβάνει γαρίδες μαγειρεμένες με λευκό κρασί, φρέσκο κρεμμυδάκι, μανιτάρια και...

Κοτόπουλο stir-fry με πολύχρωμες πιπεριές

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για κοτόπουλο stir-fry με πολύχρωμες πιπεριές, έτοιμη σε 45 λεπτά και κατάλληλη για 4-5 άτομα. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα του κοτόπουλου με σόγια σος...

Υγιεινά μπισκότα με κράνμπερι, αμύγδαλα και βρώμη

Το άρθρο παρέχει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για υγιεινά μπισκότα με κράνμπερι, αμύγδαλα και βρώμη, τα οποία ετοιμάζονται σε μόλις μισή ώρα. Με απλά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη,...

Ouranos Lounge Bar: Στο μαγευτικό μπαλκόνι του Annabelle

Το Ouranos Lounge Bar, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Annabelle στην Πάφο, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, το λιμανάκι και το μεσαιωνικό...

Δίχρωμη πανακότα με φρέσκα raspberries

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για δίχρωμη πανακότα με φρέσκα raspberries. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζελέ από κατεψυγμένα raspberries, ζάχαρη, βανίλια και ζελατίνη, καθώς και την προετοιμασία της...

Κλασική Σαλάτα Καίσαρα

Η κλασική σαλάτα Καίσαρα είναι μια νόστιμη και ελκυστική επιλογή που συνδυάζει φρέσκα υλικά και πλούσιες γεύσεις. Για την παρασκευή της, απαιτούνται μπέικον, παρμεζάνα, μαρούλι, αντζούγιες, μουστάρδα, αυγά και...

Υγιεινά Μπισκότα Βρώμης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για υγιεινά μπισκότα βρώμης, χρησιμοποιώντας απλά και θρεπτικά υλικά. Συνδυάζει βούτυρο, καστανή και λευκή ζάχαρη, βρώμη, αυγό, μπέικιν πάουντερ, αλεύρι, μαύρη σοκολάτα και φουντούκια. Η...

Λαχταριστή τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες

Το άρθρο παρουσιάζει δύο γευστικές συνταγές: την τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες και την μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια. Για την τυροκαυτερή, αναμειγνύονται φέτα, στραγγιστό γιαούρτι και λιαστές ντομάτες...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ