Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τηγανητό μπράουνι, η οποία συνδυάζει πλούσια υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, εκχύλισμα βανίλιας, αλεύρι, κακάο, νέσκαφε και λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία ενός μείγματος το οποίο ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο μέσα σε ένα λαδωμένο τηγάνι ή ταψί.
Για την επικάλυψη χρησιμοποιούνται λευκή και γάλακτος κουβερτούρα μαζί με καρύδια, τα οποία προσθέτουν μια επιπλέον υφή και γεύση στο γλυκό. Το μπράουνι ψήνεται για 25 λεπτά και μπορεί να σερβιριστεί με παγωτό για ένα απολαυστικό επιδόρπιο.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ. (125γρ.) βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
3 αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2/3 φλ. αλεύρι Φαρίνα
1 κουταλιά κακάο κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι νέσκαφε (Nescafé)
1 συσκευασία (170γρ.) λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος Nestlé Dessert
Για την επικάλυψη
λευκή κουβερτούρα, κουβερτούρα γάλακτος και κουβερτούρα Nestlé Dessert
καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C και λαδώνετε καλά ένα τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο 24εκ.
Αν δεν έχετε τηγάνι, βάλτε ταψί.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το νέσκαφε.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάτε καλά να μαλακώσει.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε να αφρατέψει.
Βάζετε ένα – ένα αυγά και τη βανίλια.
Κατεβάζετε από τον κάδο του μίξερ και με μία σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις ενσωματώνετε τη σοκολάτα.
Στη συνέχεια, βάζετε το μίγμα αλευριού, ενσωματώνοντας πάλι με κυκλικές κινήσεις.
Βάζετε το μίγμα στο τηγάνι.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε τις σοκολάτες και τα καρύδια και τα βάζετε πάνω από το μπράουνι.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
Σερβίρετε, αν θέλετε, με παγωτό.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει πλούσια υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη και κακάο.
- Το μείγμα ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο σε λαδωμένο τηγάνι ή ταψί.
- Επικάλυψη με λευκή και γάλακτος κουβερτούρα και καρύδια προσθέτει υφή και γεύση.
- Το μπράουνι ψήνεται για 25 λεπτά και σερβίρεται με παγωτό για επιδόρπιο.