Λαχταριστά καναπεδάκια σολομού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για καναπεδάκια σολομού, ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Με καπνιστό σολομό και πατέ σολομού, η συνταγή συνδυάζει τυρί κρέμα, βούτυρο, λεμόνι, βότκα και άνηθο, προσφέροντας μια νότα πολυτέλειας.

Η προετοιμασία διαρκεί 25 λεπτά με επιπλέον αναμονή μιας ώρας, ενώ το τελικό αποτέλεσμα σερβίρεται πάνω σε φέτες γαλλικής μπαγκέτας, διακοσμημένες με καπνιστό σολομό και άνηθο. Η συνταγή είναι εύκολη και μπορεί να προετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα, κάνοντάς την ιδανική για όσους επιθυμούν να εντυπωσιάσουν χωρίς πολύ κόπο.

Διαβάστε παρακάτω

Απαραίτητος ο καπνιστός σολομός, που δίνει μια νότα πολυτέλειας στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Δοκιμάστε αυτή την εξαίρετη συνταγή που γίνεται με πατέ σολομού και καπνιστό σολομό.

Χρόνος: 25 λεπτά + 1 ώρα αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 8-12 άτομα):

250 γρ. φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα (ξεπαγωμένα αν είναι κατεψυγμένα)

125 γρ. ( ½ φλ.) τυρί κρέμα (Cream Cheese), ξεπαγωμένο

75 γρ. (5 κοφτές κουταλιές) βούτυρο, ξεπαγωμένο

2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού + 1 κοφτό κουταλάκι ψιλό ξύσμα

1 ½ κουταλιά βότκα

1 γεμάτο κουταλάκι ψιλοκομμένος άνηθος + επιπλέον «φούντες» άνηθου για γαρνίρισμα

4 φέτες καπνιστού σολομού ή καπνιστής ροζ πέστροφας

αλάτι, πιπέρι

12 φετάκια γαλλικής μπαγκέτας

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το πατέ σολομού: Βάζετε τα φιλέτα σε ένα κατσαρόλι ή βαθύ τηγάνι, τα σκεπάζετε με κρύο νερό από την βρύση και τα αφήνετε να κοχλάσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε, πετάτε το νερό τους, τα βάζετε σε ένα πιάτο για ½ ώρα περίπου για να κρυώσουν εντελώς.

Τεμαχίζετε τα φιλέτα του σολομού, τα βάζετε στο πολυμίξερ και τα χτυπάτε για μερικά δευτερόλεπτα για να τα ψιλοκόψετε. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και τη βότκα και χτυπάτε το μίγμα για να γίνει ένας λείος πουρές. Τον αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο. Το μεταφέρετε σε ένα μπολ και τον κρατάτε σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για ½ ώρα (μέχρι εδώ, μπορείτε να ετοιμάσετε το πατέ σολομού από την προηγούμενη μέρα).

Πριν σερβίρετε, μοιράζετε το πατέ πάνω σε 12 φετάκια γαλλικής μπαγκέτας. Κόβετε κάθε φέτα καπνιστού σολομού (ή καπνιστής ροζ πέστροφας) σε 3 λωρίδες. Διπλώνετε τις λωρίδες  τις τοποθετείτε πάνω στο πατέ. Τις πασπαλίζετε με άσπρο πιπέρι και γαρνίρετε τα καναπεδάκια με «φούντες» από μύτες άνηθου.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για καναπεδάκια σολομού είναι ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, προσφέροντας μια νότα πολυτέλειας με καπνιστό σολομό και πατέ σολομού.
  • Η προετοιμασία διαρκεί 25 λεπτά με επιπλέον αναμονή μιας ώρας και το αποτέλεσμα σερβίρεται σε φέτες γαλλικής μπαγκέτας, διακοσμημένες με καπνιστό σολομό και άνηθο.
  • Η συνταγή είναι εύκολη, μπορεί να προετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα και εντυπωσιάζει με απλότητα.
  • Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τυρί κρέμα, βούτυρο, λεμόνι, βότκα και άνηθο, συνδυάζοντας γεύσεις που εντυπωσιάζουν.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ