Ρολάκι με προσούτο και χαλλούμι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ρολό κιμά κοτόπουλου γεμιστό με προσούτο και τυριά χαλλούμι και μοτσαρέλα. Περιγράφει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, τονίζοντας τη σημασία του καλού ανακατέματος των υλικών και της σωστής διαχείρισης του αντικολλητικού χαρτιού για τη διαμόρφωση και το ψήσιμο του ρολού.

Το ρολό ψήνεται σε δύο φάσεις, πρώτα στους 200 βαθμούς και στη συνέχεια στους 220 για να αποκτήσει χρυσό χρώμα. Μόλις κρυώσει λίγο, το ρολό σερβίρεται, ενώ τα υπολείμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για νόστιμα σάντουιτς με μουστάρδα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά κοτόπουλο

1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο

1 φλ. φρέσκια ντομάτα αλεσμένη (μια μεγάλη)

1 φλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

¼ φλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 γεμάτα κουταλάκια μουστάρδα Ντιζόν

1 κουταλάκι αλάτι

2 κουταλάκια πάπρικα

1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή

½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

1 φλ. αλεσμένο ψωμί

½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι

1 μεγάλο αβγό

Για τη γεμιση:

5 λεπτές φέτες προσούτο

1 φλ. χαλλούμι χοντροτριμμένο

1 φλ. μοτσαρέλα χοντροτριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε όλα τα υλικά για το ρολό. Ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια σας μέχρι όλα τα υλικά να είναι αναμιγμένα. Μπορείτε σε αυτό το στάδιο να φυλάξετε το μίγμα, καλυμμένο στο ψυγείο, για 24 ώρες.

Παίρνετε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας. Βάζετε πάνω το μίγμα για το ρολό. Με τα χέρια σας απλώνετε το μίγμα ώστε να δημιουργηθεί ένα ορθογώνιο 25 Χ 35 εκατοστά περίπου. Απλώνετε στο μίγμα τις φέτες προσούτο, τη μια λίγο πάνω από την άλλη, αφήνοντας 5 εκατοστά περίπου γύρω γύρω. Αναμιγνύετε τη μοτσαρέλα με το χαλλούμι και πασπαλίζετε το προσούτο.

Αρχίζοντας από τη μεγάλη πλευρά, τυλίγετε σε ρολό, χρησιμοποιώντας το αντικολλητικό χαρτί για βοήθεια. Για να κλείσετε το ρολό, ανασηκώστε το αντικολλητικό χαρτι από το τέλος του ρολού και το φέρνετε προς τα πάνω να συναντήσει την άλλη άκρια και να κλείσει. Στρίβετε τις άκριες ώστε το ρολό να κλείσει σαν κουφέτο. Δεν χρειάζεται να γυρίσετε το ρολό ώστε το κλείσιμο να είναι προς τα κάτω.

Το μεταφέρετε σε ταψί φούρνου. Ψήνετε για 30 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και δυναμώνετε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς.

Με ένα ψαλίδι κόβετε το αντικολλητικό χαρτί στο πάνω μέρος του ρολού (προσέξτε θα βγει καυτός ατμός) και δημιουργήστε μια μεγάλη οβάλ τρύπα. Μην το κόψετε όλο γιατί το ρολό μπορεί να ανοίξει. Ψήνετε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Αν θέλετε μπορείτε στα 15 λεπτά να κόψετε το χαρτί και από τα πλάγια ώστε το ρολό σας να κοκκινίσει παντού. 

Αφήνετε το ρολό να σταθεί 30 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε. Με όσο μείνει θα φτιάξετε φοβερά σάντουιτς με μπόλικη μουστάρδα.

Γαλάτεια Παμπορίδη

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει ρολό κιμά κοτόπουλου με γέμιση από προσούτο, χαλλούμι και μοτσαρέλα.
  • Η διαδικασία απαιτεί καλό ανακάτεμα και σωστή χρήση του αντικολλητικού χαρτιού για το ψήσιμο.
  • Το ρολό ψήνεται σε δύο φάσεις, πρώτα στους 200 βαθμούς και μετά στους 220 για χρυσαφένιο χρώμα.
  • Τα υπολείμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σάντουιτς με μουστάρδα.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ